• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nisan Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bendede ayni sey oluyor 10 gunu gecti ama arkada hep bi eksilik var
O tarz durumları bende yaşıyorum french press ile demleme yaptığımda metal filtrenin olduğu araya filtre kesiyorum ölçüp bu sayede partekül geçişide olmadığı için çoğu ekşi tadı yok ediyorum birde french pressin kapağını takmadan önce 15 saniye karıştırıp 30 saniye bekleyip kapağı öyle takıyorum (Site içinde bulunan reçeteyi bilmiyorum)

O tarz durumları bende yaşıyorum french press ile demleme yaptığımda metal filtrenin olduğu araya filtre kesiyorum ölçüp bu sayede partekül geçişide olmadığı için çoğu ekşi tadı yok ediyorum birde french pressin kapağını takmadan önce 15 saniye karıştırıp 30 saniye bekleyip kapağı öyle takıyorum (Site içinde bulunan reçeteyi bilmiyorum)
evet guzel oldu boyle yapinca v60 da var ama french press tercih ediyorum ben daha tutarli geliyor ekşilik kalmadi normal yazan notalara dondu tesekkur ederim

Arkadaşlar merhaba, ben de ilk defa toplu alımdan faydalanmak istedim ve 150şer gramlık etiyopya ve peru aldım. Seçenek olarak french press öğütümü seçtim kahveler geldi ancak tad açısından bende hayal kırıklığı oldu.(Tad yoğunluğu az ve ekşi) Eşimde aynı şekilde memnun kalmadı tadımdan. Acaba ben mi bir yerde yanlış yapıyorum diye araştırmaya giriştim.

Şunu tespit ettim elimdeki farklı kahvelerle kıyaslama yaptım. Fotoğrafta görülen 2-3-4 sözende öğüttüğüm çekirdek kahvelerden 5 numarada hazır öğütülmüş x marka kahve-celcius diğerlerine kıyasla çok kalın değil mi doğrusu bu şekilde midir? Genelde kahveleri kendim çekerim ama bu sefer hazır öğütülmüş alayım dedim ama daha önce farklı firmalardan aldığım hazır öğütülmüşler bu kadar kalın değildi genelde hep ince idi. Doğrusu nasıldır kafam karıştı hiç keyif alamadım açıkçası içimden. Sizin kadar kahve konusunda derin bilgilere sahip değilim o nedenle yanlış yazdıysam mazur görün.

1-celsius

2-sözen 2 tur

3-sözen 2.5 tur

4-sözen 3 tur

5-x marka hazır öğütülmüş filtre kahve1D93D395-9C81-4283-B17F-DB0B31343615.jpeg086CD1C4-AEA0-4887-9EE2-7D7AACD9A479.jpeg

Son düzenleme:
Selamlar @Ekonomist

Öğütüm hususunda ne yazık ki bir bilgim yok.Ben kavurum tarihini merak ettim acaba dolmamışmı diye ve benze bir soruna dair @mvscoffee nin kıymetli çözüm önerisini dikkate almanı öneririm,deneme imkanın var ise

Kavrum tarihi 12 nisan. Yani dediğim gibi defalarca farklı kahveler denedim ama hiç birinin öğütümü bu kadar kalın değildi. Tadı da bu kadar ekşimsi değildi. Kahveden ziyade sanki meyve aromalı çay gibi diyeceğim nerdeyse.
Selamlar @Ekonomist

Öğütüm hususunda ne yazık ki bir bilgim yok.Ben kavurum tarihini merak ettim acaba dolmamışmı diye ve benze bir soruna dair @mvscoffee nin kıymetli çözüm önerisini dikkate almanı öneririm,deneme imkanın var ise

Arkadaşlar merhaba, ben de ilk defa toplu alımdan faydalanmak istedim ve 150şer gramlık etiyopya ve peru aldım. Seçenek olarak french press öğütümü seçtim kahveler geldi ancak tad açısından bende hayal kırıklığı oldu.(Tad yoğunluğu az ve ekşi) Eşimde aynı şekilde memnun kalmadı tadımdan. Acaba ben mi bir yerde yanlış yapıyorum diye araştırmaya giriştim.

Şunu tespit ettim elimdeki farklı kahvelerle kıyaslama yaptım. Fotoğrafta görülen 2-3-4 sözende öğüttüğüm çekirdek kahvelerden 5 numarada hazır öğütülmüş x marka kahve-celcius diğerlerine kıyasla çok kalın değil mi doğrusu bu şekilde midir? Genelde kahveleri kendim çekerim ama bu sefer hazır öğütülmüş alayım dedim ama daha önce farklı firmalardan aldığım hazır öğütülmüşler bu kadar kalın değildi genelde hep ince idi. Doğrusu nasıldır kafam karıştı hiç keyif alamadım açıkçası içimden. Sizin kadar kahve konusunda derin bilgilere sahip değilim o nedenle yanlış yazdıysam mazur görün.

1-celsius

2-sözen 2 tur

3-sözen 2.5 tur

4-sözen 3 tur

5-x marka hazır öğütülmüş filtre kahveEkli dosyayı görüntüle 11252Ekli dosyayı görüntüle 11253
Demleme süresini uzatarak, karıştırma yaparak, suyu kaynar kullanarak daha iyi bir kahve elde edebilirsiniz diye düşünüyorum.

1-celcius

2-sözen 2 tur

3-sözen 2.5 tur

4-sözen 3 tur

5-x marka hazır öğütülmüş filtre kahveEkli dosyayı görüntüle 11252Ekli dosyayı görüntüle 11253
ben bir yildir french press kullaniyorum hergun 2 kez iciyorum, kalin ogutmenin faydasi tozun azalmasi ama ben ince ogutuyorum kahvemi. cekirdek neyse onun tadi cikiyor yani ben eksi yapiyorum diye dusunmek mantikli gelmiyor french presste hata payin cok az, aldigim cekirdeklerde bende ekşilik aldim ama cogunluk begenmis gibi ağzımızın tadi yok bizim :)

Son düzenleme:
Onu elbette denerim ama şimdiye kadar aldıklarımda böyle bir durumla karşılaşmadım acaba kahve boyutundan kaynaklı değil mi asıl soru işareti o çünkü
Normal şartlarda ideal öğütüm kalın olması gerekiyor french press için fabrikasyon markalar ince öğütüp her tarafta kullanmanız adına bunu yapmakta. Kahveyi demlerken karıştırmayı ve süreyi 15 saniye ile 45 saniye aralığında azaltmanı tavsiye edebilirim. Suda bekleme süresi uzadıkça ekşilik artacaktır

Edit: Görsellerde fark ettiyseniz ince öğütüm olan kahvelerde fazlasıyla toz görünüyor buda kahveyi acı ve is tatlarına sürekleyebilir

1-celsius

2-sözen 2 tur

3-sözen 2.5 tur

4-sözen 3 tur

Cok genel bir kabul olarak filtre öğütüm French pressden belirgin daha ince olacaktır, dolayısı ile hangi marka olduğunu paylaşmadıginiz hazir filtre kahvenin ogutumunun french press öğütüm sipariş verdiğiniz bir kahveden ince olmasi gayet doğal. Bunu cebe koyalım.
Ikinci olarak 2-3-4 örnek koyduğunuz ogutumler çok dengesiz aşırı büyük parcalar ile birlikte fazlasıyla toz var bu durumda size herhangi bir referans olmayacaktır. Daha küçük parçalar ve daha fazla toz olduğu için daha kolay demlenecek ancak istenmeyen bazı tatlar da beraberinde gelecektir.
Fotoğraftan 1 numara için karşılaştırma yapmak güç zira elinizde doğru referans alınacak bir French press öğütüm yok.
Tamamen kabaca hazır öğütülmüş filtre kahveyi referans alırsak oldukça kalın duruyor, ayrıca yine kalınlığın limitlerine gelindiği için tutarlılık düşmüş. Bu öğütümu diğer filtre kahve öğütüm gibi demlemeyi denerseniz yeteri kadar dem almanız mümkün değil, dolayısı ile ekşi, tuzlu tatlar almanız kaçınılmaz. Bir nebze düzeltmek için ben olsam sıcaklığı iyice arttırır, kaşık ile ajite eder hatta süreyi de bir miktar uzatirdim.
Yine de aklınızda olsun öğütülmüş sipariş ederken genel kabul görmüş frenchpress kalınlığında sipariş etmeyin bu kadar kalın ogutume gerek yok. Filtre kalınlığından biraz daha kalın ve homojen bir öğütüm ile kolayca French press ile demleme yapabilirsiniz.

1-celsius

2-sözen 2 tur

3-sözen 2.5 tur

4-sözen 3 tur

Merhaba. Hiç heyecan aramayın sorun tamamen bizden kaynaklanmakta. Sipariş Numaranızı özel mesaj olarak iletirseniz yarın yeni kahvelerinizi size çıkaralım. Yaşanan bu tuhaflık adına sizden özür dileriz🙏🏻

Merhaba. Hiç heyecan aramayın sorun tamamen bizden kaynaklanmakta. Sipariş Numaranızı özel mesaj olarak iletirseniz yarın yeni kahvelerinizi size çıkaralım. Yaşanan bu tuhaflık adına sizden özür dileriz🙏🏻

Ürünü,hatayı sahiplenmek ve memnuniyet yaratmak bence böyle olmalı.Esnaflığınızdan ötürü sizi tedbir ediyorum @CelsiusCoffeeRoastery şahsım adına.(y)👏

Aralıktan beri her toplu alıma katıldım , forumla içe içe olayları bu kadar yakın takip eden daha birçok şey ilave edebileceğim bir alım gerçekleşiyor . Bu işi ne kadar çok severek yaptığınız belli kendi adıma ben de teşekkür ederim, kendimi yeni bir dost kazanmış gibi hissediyorum. Ankara da toplamda 10 yılı aşkın yaşamış biri olarak bundan sonra Ankara nın en çok neyini seviyorsun sorularına şaka yollu bile söylemeyeceğim “İstanbul’a dönüşü “ diye
bir cevap buldum artık . 🙏🏻

Son düzenleme:
Merhaba. Öncelikle sevgili @CelsiusCoffeeRoastery, müşteri memnuniyeti odaklı davranışınızdan dolayı acizane takdir ve teşekkür ediyorum. Hazır "ekşilik" konusu açılmışken birşey sormak istiyorum; evet kahvenin ekşi olması ile ilgili bir çok parametre (su, öğütücü, öğütüm ayarı, kettle vb.) var. Suyun sıcaklığı da dahil ideal olduğunu, gooseneck kettle ile uygun döküm yaptığımızı, kahveye sevgimizi de kattığımızı varsayarsak :) ama hala ekşi tat alıyorsak;
-demleme süresinin uzatılması
-öğütüm ayarının daha ince olması,
- aklıma gelmeyen x,y,z parametreleri
ekşiliği azaltır mı?

Merhaba. Öncelikle sevgili @CelsiusCoffeeRoastery, müşteri memnuniyeti odaklı davranışınızdan dolayı acizane takdir ve teşekkür ediyorum. Hazır "ekşilik" konusu açılmışken birşey sormak istiyorum; evet kahvenin ekşi olması ile ilgili bir çok parametre (su, öğütücü, öğütüm ayarı, kettle vb.) var. Suyun sıcaklığı da dahil ideal olduğunu, gooseneck kettle ile uygun döküm yaptığımızı, kahveye sevgimizi de kattığımızı varsayarsak :) ama hala ekşi tat alıyorsak;
-demleme süresinin uzatılması
-öğütüm ayarının daha ince olması,
- aklıma gelmeyen x,y,z parametreleri
ekşiliği azaltır mı?
Ekşilik ile asiditeyi kast ediyorsanız, basitçe bakarsak evet extractionun artması bunu azaltacaktır. Aldığınız asıl tat ekşilikse biraz extractionu arttırmayı düşünebilirsiniz, nasıl bir tarif kullanıyorsunuz? Bir de, bundan önce çok deneyiminiz var mı nitelikli kahveyle, normal veya "doğru" olmasına rağmen sizin alışık olmadığınız bir tat da olabilir bahsettiğiniz normalde commercial kahve içiyorduysanız

Aralıktan beri her toplu alıma katıldım , forumla içe içe olayları bu kadar yakın takip eden daha birçok şey ilave edebileceğim bir alım gerçekleşiyor . Bu işi ne kadar çok severek yaptığınız belli kendi adıma ben de teşekkür ederim, kendimi yeni bir dost kazanmış gibi hissediyorum. Ankara da toplamda 10 yılı aşkın yaşamış biri olarak bundan sonra Ankara nın en çok neyini seviyorsun sorularına şaka yollu bile söylemeyeceğim “İstanbul’a dönüşü “ diye
bir cevap buldum artık . 🙏🏻
Umarız bir gün kahvemizi içmeye uğrarsınız. Çayyolu’nda bekliyor olacağız. Çok teşekkürler! ♥️

Geri