• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niji Coffee Co. Kahve Kavurma Atölyesi

nüfus kütüğümde gaziantep yazmasına rağmen antep'i son ziyaret edişi 2011 yılı olan sözde antepli özde kahvesever olarak, iş için antep'e gitmem gerekince niji coffee'yi ziyaret etmek kaçınılmaz oldu.

iş çıkışında uğradık, kevser'in güler yüzlü sıcak karşılaması ile başladı her şey ve kavrumhaneyi/atölyeyi bir türlü terk edemedik. bunda şampiyon'un elinden içtiğimiz kahvelerin etkisi yok desem yalan olur, önce harika bir espresso ile başladık, ardından filtreler, hario switchler derken... çok içmişim hatırlayamıyorum :D alireza'nın neden şampiyon olduğunu elinden kahve içince anlıyorsunuz. buradan kendilerine bizi ağırladıkları için sonsuz teşekkürler <3 antep'e yolunuz düşerse mutlaka uğrayın derim.

gördüğüm kadarıyla detaylara fazlasıyla önem veriyorlar. harika kahve ambalajlarını hollanda'dan getiriyorlarmış mesela. yurt içinde gördüğüm en iyi paket kesinlikle bu oldu. koleksiyonumda duracak bu giallorosso paketler. kahve ile ilgili (özellikle degassing) marjinal fikirleri mevcut, bu kısım hoşuma gitti açıkçası. (bkz. matruşka serisi)

matruşka demişken 2'sini de çok beğendim. diğer forumda indirim kodu vardı, hala devam ediyorsa kaçırmayın derim. bence normal fiyatı bile underpriced. (sorry for english) (zam yapmayın lütfen) tadım notlarına çok takılmayan, kahveden aldığım total zevke odaklanan biri olarak yazan tadım notlarını (en azından ilk sıradakini) direkt alabiliyorsunuz. sarı paketli honduras don joaquin ve kongo kahvelerini de tavsiye ederim.

burada kevser ve alireza'ya bizi ağırladıkları için çok teşekkürler :love:

gittiğimizin kanıtı olarak bir fotoğraf bırakıyorum :D

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-09-28 at 17.33.45.jpeg
    WhatsApp Image 2022-09-28 at 17.33.45.jpeg
    115.8 KB · Görüntüleme: 82
nüfus kütüğümde gaziantep yazmasına rağmen antep'i son ziyaret edişi 2011 yılı olan sözde antepli özde kahvesever olarak, iş için antep'e gitmem gerekince niji coffee'yi ziyaret etmek kaçınılmaz oldu.

iş çıkışında uğradık, kevser'in güler yüzlü sıcak karşılaması ile başladı her şey ve kavrumhaneyi/atölyeyi bir türlü terk edemedik. bunda şampiyon'un elinden içtiğimiz kahvelerin etkisi yok desem yalan olur, önce harika bir espresso ile başladık, ardından filtreler, hario switchler derken... çok içmişim hatırlayamıyorum :D alireza'nın neden şampiyon olduğunu elinden kahve içince anlıyorsunuz. buradan kendilerine bizi ağırladıkları için sonsuz teşekkürler <3 antep'e yolunuz düşerse mutlaka uğrayın derim.

gördüğüm kadarıyla detaylara fazlasıyla önem veriyorlar. harika kahve ambalajlarını hollanda'dan getiriyorlarmış mesela. yurt içinde gördüğüm en iyi paket kesinlikle bu oldu. koleksiyonumda duracak bu giallorosso paketler. kahve ile ilgili (özellikle degassing) marjinal fikirleri mevcut, bu kısım hoşuma gitti açıkçası. (bkz. matruşka serisi)

matruşka demişken 2'sini de çok beğendim. diğer forumda indirim kodu vardı, hala devam ediyorsa kaçırmayın derim. bence normal fiyatı bile underpriced. (sorry for english) (zam yapmayın lütfen) tadım notlarına çok takılmayan, kahveden aldığım total zevke odaklanan biri olarak yazan tadım notlarını (en azından ilk sıradakini) direkt alabiliyorsunuz. sarı paketli honduras don joaquin ve kongo kahvelerini de tavsiye ederim.

burada kevser ve alireza'ya bizi ağırladıkları için çok teşekkürler :love:

gittiğimizin kanıtı olarak bir fotoğraf bırakıyorum :D
Hoş gelmişsiniz. Haber etseniz biz de gelir, tanışır idik. Bir daha olmasın 😄.
İki hafta önce biz de oradaydık, okumadıysanız ilgili yazım:

Thread 'Kahve Kulübü Antep Şubesi Niji Coffee Co. Ziyareti' https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/kahve-kulubu-antep-subesi-niji-coffee-co-ziyareti.6267/

Matruşka1 serisi için burdan demleyen arkadaşların bir tarifini bulamadım. Gözümden mi kaçtı, başka başlıkta mı bilemedim. Murdar etmeden nasıl güzel fincan çıkarırız?

Matruska #2 paketi acinca fıstıklı cips gibi resmen demlemek için sabırsızlanıyorum 😋😋🥳 @Niji Coffee Co.

Son düzenleme:
Matruşka 1 gün geçtikçe daha da güzelleşiyor bugün o baskın fermanteler arkaya kaymış sanki böyle ekşi güzel bir şeftali tadı vardı çok güzel olmuş elinize sağlık Ama bence hala sidraya çok benziyor

#2 başarılı bir çekirdek, özellikle kavrumu da çok beğendim. Meyve notalarını bir tık baskılayıp floral tatlar ortaya çıkaran su ise Assu oldu. Hayat ve Buzdağı ile tatlılık ön planda. Şu Kolombiya çekirdekleri hacmen ne kadar büyük arkadaş, zaten az bir miktar kaldı elimde, insan koca koca çekirdekleri öğütürken kıyamıyor. Mini Etiyopyalar olunca aynı hissiyat olmuyor mesela :LOL:

Firma: Niji Coffee Co.
Kahve: Colombia-Santuarıo (Matryoshka Series 2)
Kavurma Tarihi:20.09.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 23 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -95
Demleme Süresi: 2.32

Serinin ikinci kahveside bomba gibi...Yine kıpır kıpır bir fincan elde ettim.Tropikal tatlar üst seviyede daha yumaşık içimli bir kahve.Mango ve ananas ilk etapta daha sonra arkadan tatlı kayısı notası geliyor.Kahve soğudukça daha da tatlı bir tadım ortaya koyuyor.Son kısımda şeker kamışı- kakao ikilisi diyebilirim. Matryoshka Series 3 var mıydı ? :) Emeğinize sağlık...

Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur[20]
Çekirdek Miktarı: 37 Gram
Çekirdek:Honduras Don Joaquin
İşleme:Natural
Kavrum Tarihi:29/08/2022
Su Sıcaklığı:90°C - 92°C
Su:Buzdağı
Kavurma Profili:Espresso

Demleme Notları:
Ocağın en küçük gözündeki sorun nedeniye en küçük gözün bir büyüğünde en kısık işe başlayarak ilk kahve hazneye aktıktan sonra en küçük gözde en kısık halde demlemeye devam ederek su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Yorumlarıma başlamadan önce sitelerinde seçenek dahi olmadığı halde ricamı kırmayarak konu çekirdek için espresso profili ile kavurdular.Gerçekren çok ama çok teşekkür ederim,var olun @Niji Coffee Co.

Paketi açtım ve yine yüzüme gülen çekirdekler ile tanıştım,esasen alıştığım espresso kavrum profillerine göre biraz açık kavrum gibi göründü gözüne.Çekirdekleri tartmaya başladığımda anladım ki çekirdekler oldukça tok ve kavrum homojen bir yapıya sahip.Öğütülmüş kokusu çok çok yüksek değil lakin oldukça yumuşak,hislerinizi okşayan bir kokusu var.Kahve yatağını düzleştirirken biraz zorlandım ve açıkçası acaba denlemede bitterlik öne çıkar mı diye korktum.Demlenen kahvenin hazneye akışı akıcı ve demleme oldukça doğru devam etti ve sonuçlandı.İlk yaptığım demlemelerde olduğu gibi henüz soğumaya başlamadan bir yudum aldım ve ilgili su ile yaptığım her demlemede olduğu gibi dağınık bir gövde ve bitterlikle karşılaştım lakin soğuma başladıkça damağıma yayılan oldukça hoşuma giden bir gövde ve nektarin şeftali tadında bir çıktı ile karşılaştım.Kitabım ile birlikte oldukça keyif ile kahveni yudumladım.Yarın birde flair ile espresso denemeside yapacağım,lakin mokapotta bu parametreler ile demlemelerime devam edeceğim sadece belki bir yarım step kalınlaştırarak çekirdeğin vereceği tepkiyi test edebilirim.Benim Honduras çekirdekleri ile hiç aram iyi olmamıştı ama siz beni barıştırdınız.Gerçekten emeğinize sağlık var olun @Niji Coffee Co.

Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + Yarım Step[20,5]
Çekirdek Miktarı: 37 Gram
Çekirdek:Honduras Don Joaquin
İşleme:Natural Anaerobik
Kavrum Tarihi:29/08/2022
Su Sıcaklığı:90°C - 92°C
Su:Buzdağı
Kavurma Profili:Espresso

Demleme Notları:
Ocağın en küçük gözündeki sorun nedeniye en küçük gözün bir büyüğünde en kısık işe başlayarak ilk kahve hazneye aktıktan sonra en küçük gözde en kısık halde demlemeye devam ederek su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları: Gövdesinde herhangi bir kayıp hissetmedim lakin tadım notlarında ilk demlemedeki yoğunluğu alamadım.Öğütülmüş kahveyi sepetine koyup yatağı düzleştirirken boşluklar oldupunu gördüm yani bir yarım gram eklediğimde notalardaki doygunluk geri gelecektir. Lakin ben öncelikle ilk demlememi Nestle Pure Life ile tekrarlamayı planlıyorum.Buzdağı yada aldığım çıktı memnun etmediği için değil yalnızca merakımda.Nestle Pure Life ile yaptığım demlemenin sonuçlarına göre ya Nestle ile devam edeceğim yada ilk demlememi yaptığım parametrelere geri döneceğim ve çekirdeğin keyfini çıkarmaya devam edeceğim.

Ben bu çekirdeğe ve kavrumuna bayıldım,elinizi emeğinize sağlık @Niji Coffee Co.

Selamlar Sevgili @Niji Coffee Co.

Birde ufak bir sorum olacak,matruşka seriniz ve Honduras Don Joaquin haricinde seçkinize ekleyeceğiniz natural çekirdek/çekirdekler kısa vadeli planlarınız dahilinde mevcut mudur?

Selamlar Sevgili @Niji Coffee Co.

Birde ufak bir sorum olacak,matruşka seriniz ve Honduras Don Joaquin haricinde seçkinize ekleyeceğiniz natural çekirdek/çekirdekler kısa vadeli planlarınız dahilinde mevcut mudur?
merhabalar efendim , yaklaşık 2-3 yeni natural çekirdek eklenecek artı honduras don joaquin...:coffee:

Niji"nin reçeteleri zaten ilginç oluyordu ama Matruşka 3 özelindeki reçete şimdiye kadarki en ilginci sanırım. Hem de yüzde 16 EY. Tetsu Kasuya'nın Patrik ile olan bir videosunda çok benzer bir demleme olduğunu hatırladım.

Nijinin reçeteleri ezber bozan cinsten. Comandante 8 klik bana ince geldi. ama tavsiye edileni denemekte fayda var. Matruşka #1 ve #2 reçeteleride ilginç ve başarılıydı.

Geri