• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niji Coffee Co. Kahve Kavurma Atölyesi

Dün yine @Niji Coffee Co. ailesiyle birlikteydik. Mr. Pipo isimli kahve dükkanında workshop tertip etmişler. Ben, @selamet ve arkadaşı ile birlikte @Kürşad , @mustafa27 de katılım gösterdiler.

Tarladan fincana çekirdeğin hikayesini anlatırken Alireza Bey, bir yandan da matruşka 3 kavruluyordu tam karşımızda. Sitrik ve malik asit tadımıyla beraber, 3 farklı kahve tadımı da buna eşlik etti. @selamet ve ben son matruşka 2 çekirdeklerimizi alırken M3 için Eskişehir kahve festivalinden sonra atölyede buluşmak ve dahi bir dizi etkinlik için sözleştik. Buraya yazayım da çatlatayım şey unutmayayım:

-Yeni gelen/gelecek kahveler hakkında bilgi
-Matruşka 4, evet açıklıyorum sırrı 😁 şimdi efendim bu 4 numara taaa...
-Yeni projeler (duyduk bir şeyler ve... Pek yakında:))

gibi konuların arasına bol bol kahve

-Kahve asitleri deneyimi
-Espresso
-Cafelat Robot'la espresso
-K plus 'la espresso
-Aeropress , Kevser Hanım'ın kendi reçetelerine hızlı bir bakış, yok yok tadım yapa yapa sindire sindire bir tadış.

Aero severlere sürpriz , Japonya'dan yeni gelen... ayrıntılar çok pek ama pek çok yakında :cool:

Fotoğraf çekmemişiz hiç sevgili @selamet eklerdik alta. Neyse bir M2 bırakaym:
IMG_20221016_104453.jpg

Dün yine @Niji Coffee Co. ailesiyle birlikteydik. Mr. Pipo isimli kahve dükkanında workshop tertip etmişler. Ben, @selamet ve arkadaşı ile birlikte @Kürşad , @mustafa27 de katılım gösterdiler.

Tarladan fincana çekirdeğin hikayesini anlatırken Alireza Bey, bir yandan da matruşka 3 kavruluyordu tam karşımızda. Sitrik ve malik asit tadımıyla beraber, 3 farklı kahve tadımı da buna eşlik etti. @selamet ve ben son matruşka 2 çekirdeklerimizi alırken M3 için Eskişehir kahve festivalinden sonra atölyede buluşmak ve dahi bir dizi etkinlik için sözleştik. Buraya yazayım da çatlatayım şey unutmayayım:

-Kahve asitleri deneyimi
-Espresso
-K plus 'la espresso
-Aeropress , Kevser Hanım'ın kendi reçetelerine hızlı bir bakış, yok yok tadım yapa yapa sindire sindire bir tadış.

Aero severlere sürpriz , Japonya'dan yeni gelen... ayrıntılar çok pek ama pek çok yakında :cool:

Ekli dosyayı görüntüle 22417
Eskişehir de festivalde 3 ü denemek için sabırsızlanıyorum inşallah AliReza'nın elinden sabırsızlık haftayı bekliyorum @Niji Coffee Co. 😎🤗😋

-Kahve asitleri deneyimi
-Espresso
-K plus 'la espresso

Ekli dosyayı görüntüle 22417
Gaziantepte bizim yanımızdan olmanız benim için çok buyuk bir şans ,workshopta siz değerli arkadaşları gormek çok iyidi , teşekkur ederiz.. ✨

aynen sozleştik , eskişehir festivalinden sonra atolyede beklemekte olacağız yeni surprizler ile :coffee:

sevgilerimle , Alireza

Matruşka 3 geldi :) hm hmmm yalnız türk kahvesi boyutlarında öğütmek ciddin uzun sürecek :) timemore Nano s var belki onla daha hızlı olur.
Cidden ince çünkü

Ekli dosyalar

• IMG_20221019_161507.jpg
    IMG_20221019_161507.jpg
    73.7 KB · Görüntüleme: 92
Matruşka 3 geldi :) hm hmmm yalnız türk kahvesi boyutlarında öğütmek ciddin uzun sürecek :) timemore Nano s var belki onla daha hızlı olur.
Cidden ince çünkü
Şimdiden afiyet olsun .

Websitede 3 reçete mevcut.

kart postalda yazdığımız reçete için , kahvenizi demledikten 2-3 dakika sonra içmeye başlamanızı rica edeceğim.

O esnada kahvenin aromasını incelemenizi öneriyorum.

Arti degassing süresi 10 gün !

Sevgilerimle, Alireza

Şimdiden afiyet olsun .

Websitede 3 reçete mevcut.

kart postalda yazdığımız reçete için , kahvenizi demledikten 2-3 dakika sonra içmeye başlamanızı rica edeceğim.

O esnada kahvenin aromasını incelemenizi öneriyorum.

Arti degassing süresi 10 gün !

Sevgilerimle, Alireza
Eskişehir'de festivalde elinizden icebilecek miyiz ?😋😋

@Niji Coffee Co. merhaba, Matsuo espresso serisindeki çekirdekler haruki serisi ile aynı mı? Matsuo blend hakkında biraz ayrıntı verebilir misiniz?
Teşekkürler.
80% specialty grade arabica çekirdeklerinden ((82 )) harmanlanmış orta-koyu kavrum derecesine sahip … 20% robusta çekirdeği ise özenle seçtiğim bir kahvedir , toprak - küf- hayvansal - lastik vs aromalar bulunmuyor ve harmanın kalitesini düşürmüyor … Espresso için en çok tercih edilen kahvedir 🙌

Espressonun damakta kalıcılığı var hem de tatlı. Keyifli içim, keyifli after taste. Ellerine sağlık Alireza Bey.
Metot: V60, Öğütüm: K-Plus 80
Su: @selamet , 90 derece
Oran: 15/233
Filtre: Th-3
Süre: 2.50, kavurucu reçetesi uygulanmaya çalışıldı:D
IMG_20221021_204402.jpg

Son düzenleme:
80% specialty grade arabica çekirdeklerinden ((82 )) harmanlanmış orta-koyu kavrum derecesine sahip … 20% robusta çekirdeği ise özenle seçtiğim bir kahvedir , toprak - küf- hayvansal - lastik vs aromalar bulunmuyor ve harmanın kalitesini düşürmüyor … Espresso için en çok tercih edilen kahvedir 🙌

Dün bir kilogramlık siparişimi verdim. Eğer kargoya verilmediyse elinizde varsa degassing dolmuş bir iki aylık çekirdek ondan gönderebilirsiniz. Haruki çekirdek bitti sayılır paketin sonlarına doğru lezzet ve kreması arttı elinize sağlık.
Yanıt ve ilginiz için teşekkürler iyi çalışmalar.

Dün bir kilogramlık siparişimi verdim. Eğer kargoya verilmediyse elinizde varsa degassing dolmuş bir iki aylık çekirdek ondan gönderebilirsiniz. Haruki çekirdek bitti sayılır paketin sonlarına doğru lezzet ve kreması arttı elinize sağlık.
Yanıt ve ilginiz için teşekkürler iyi çalışmalar.
Tabikide efendim , pazartesi pazartesi günü kargo ile göndereceğiz size 🙌
Şimdiden afiyet olsun ☕

Firma: Niji Coffee Co.
Kahve: Brasil-Danilo Barbosa (Matryoshka Series 3)
Kavurma Tarihi:18.10.22
Çekirdek Miktarı: 13 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-30mL)- Tek döküş (165 mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 23 klik
Su Miktarı: 195 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -96
Demleme Süresi: 2.03

Brazilya kahveleri benim damak tadıma çok hitap eden bir bölge değil aslında.Ancak bu seri benim sevmeme yardımcı oldu diyebilirim.Önerilen reçeteye göre kendi demleme metoduma göre çeşitli farklılıklar yaptım.Bunun sonucunda aşırı tatlı bir fincan elde edemedim ama özellikle kokuda ve tat profilinde vanilya ve hindistan cevizi net bir şekilde ortaya çıktı.Hafif soğudukça elma ve limon notaları son kısımda kakao profili ile son buldu.Bu serideki bütün kahveleri cidden çok beğendim.Verilen hizmetin tadını sonuna kadar alabiliyorum. Seri 4. kahveside yakında gelecek gibi umarım bu seriler çoğalarak devam eder :) Emeğinize sağlık. @Niji Coffee Co. sormak istediğim bir soruda bu serideki kahvelerin çuvalda dibi görüldü mü seri 1 2 tekrar satışa çıkacak mı daha sonraları ?

Sevgili arkadaşlar, şu an Niji'deyiz.
Devamı akşama 😀

Geri