• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niji Coffee Co. Kahve Kavurma Atölyesi

Matruşka seriyi bozmayalım o zaman kaptım 1,2 :)

Aşağıdaki seriye Honduras Don joaquin ile başladım.
Metot: V60, Öğütüm: K-Plus 80
Su: Damla Köyceğiz 95 derece
Oran: 16/245
Filtre: Th-3
Süre: 2.40, üç parçalı döküş
Sabah 6'da espro içine demleyip işe gittim. Yavaş yavaş keyifle içtiğim güzel bir kahve oldu.

IMG_20220920_150023.jpgIMG_20220920_150113.jpg

KONGO RUGORI KIVU

OREA ÖZEL REÇETE

Öğütücü : COMANDANTE -40RED CLİX

Ketle : BREWİSTA - 93 DERECE

RATİO : 1*15

DOSE: 15 GR

EXTRACTİON : 21%

45 gr ön demleme 10 saniyede 40. saniyede 40 gr suyu 15 saniye içerisinde , 1:15 de 40 gr suyu 15 saniye içerisinde , 1:45 de 40 gr suyu 15 saniye içerisinde , 2:15 de 40 gr suyu 15 saniye içerisinde ve son 20 gr suyu 5 saniyede TEK\DÜZ şekilde döküyoruz .

**Ön demleme ve sonrasında su döküşünüzü yuvarlak şekilde dökün. son su döküşde ise tek/düz döküş olacak şekilde yapılacaktır. **

bitiş 2:45 saniye olacaktır.

afiyet olsun !
Merhaba, CMD 40 RED CLİX için normal CMD‘de 20‘mi yapıyoruz?

Merhaba, CMD 40 RED CLİX için normal CMD‘de 20‘mi yapıyoruz?
Merhabalar , Aynen efendim …

Muhtemelen congo reçetesini deneyeceksiniz ; en önemli kısmı suyun kontrollü dökülmesidir .

Afiyet olsun ☕

Indonesia Frinsa Edun
Dün akşam buzdağı suyla demledim, ama sudan sebep güzel olmadı. Şimdi evdeki arıtıcı suyla demlediğim ise gayet güzel. Bir de Damla Köyceğiz deneyeceğim.
Metot: V60,
Öğütüm: K-Plus 82
Su: RO 92 derece
Oran: 15/250
Filtre: Th-3
Süre: 2.30, üç parçalı döküş

IMG_20220915_145012.jpg

Son düzenleme:
Seri #2 de elime ulaştı bakalım #1 de verdiği farklı tatları yakalayabilecek miyim ?😋
Orea reçetesi de alabilir miyim #2 için? @aliriza @Niji Coffee Co.

Matruşka 2 Columbia yı iki gündür demliyoruz.
Buda gayet hoş bir kahve olmuş.
Önce öğütümler ile güzel sonuçlar alıyorum genelde. Altını çizmek lazım kullanılan suyun önemi büyük, iyi bir su ile için :)

Artık bu ikinci çekirdeğinizi deneyişim oldu.
Gariptir her kavurucunun kendine göre bir imza tadı var. Bunu ben bir çok iyi kavurucuda gördüm.
Mesela cafeeremin daha fermante yakın kokuları ve tatları var iken, coffeenutz dan topraksı doğasal notalar yakalıyorum bunlara imza demek doğru geliyor.
Niji olarak sizinde böyle bir imzanız var kahvelerinize attığınız.
Bu tadı matruşka 1 sonrası 2 yi içince net bir şekilde tanımladım. Daha çok yanık şekerimsi bir tat diyebilirim.

Elinize sağlık :)

Matruşka 1 çok iyiydi aynı kavrumu yakalarmısınız bilmem ama çıkınca biraz daha almak isterim

Önce öğütümler ile güzel sonuçlar alıyorum genelde. Altını çizmek lazım kullanılan suyun önemi büyük, iyi bir su ile için :)

Gariptir her kavurucunun kendine göre bir imza tadı var. Bunu ben bir çok iyi kavurucuda gördüm.
Mesela cafeeremin daha fermante yakın kokuları ve tatları var iken, coffeenutz dan topraksı doğasal notalar yakalıyorum bunlara imza demek doğru geliyor.
Bu tadı matruşka 1 sonrası 2 yi içince net bir şekilde tanımladım. Daha çok yanık şekerimsi bir tat diyebilirim.

Matruşka 1 çok iyiydi aynı kavrumu yakalarmısınız bilmem ama çıkınca biraz daha almak isterim
Bencede yazdıklarınıza bende katiluyorum Matruska 2 gaz salınımını yapmasını bekliyorum😋 Siz hangi su ile demlediniz ?

Herkese merhabalar , Matruşka #2 OREA ÖZEL REÇETE websitemizde , biraz zor bir reçete ama sonuç inanılmaz !

afiyet olsun ! :coffee:

merhabalar efendim ,

ilginizi çektiğinden çok mutluyum... afiyet olsun!

emin olun matruşka #3 daha şaşırtıcı olacaktır !

sevgilerimle , Alireza

Geri