• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent Pocket

Calibre coffee Peru Crush ile tekrar öğüttüm.
Öğütümü bitirdikten sonra avuç içiyle bir kaç kez vurunca sonuç bu şekilde oldu.

Demek ki demlenmek istemeyen kahvelere biraz şiddet uygulamak gerekiyor 😄
IMG_20210618_225833.jpg

Merhaba herkese. Brew timer uygulamasında molent pocket için ayar yapan varsa bana yardımcı olabilir mi ?

Statik sorununu ben de G50'de yaşıyorum. Yaklaşık 2-3 aydır statiklenme ile yaşamayı öğrendim, artık dert etmiyorum. 😅 Fincana yansıyan bir sıkıntı değil çünkü. Kahvelerin üstüne hafif su püskürten arkadaşlar gördüm ama o işe hiç girişmedim. Yine de böyle bir yorum görmek içimi rahatlattı;

Statik bazı şeyler için bir indikatör olsa da bence de çok dert etmeyin. K-Plus gibi En üst düzey değirmenlerde bile farklı sebeplerle statiklenme olabilir. Bir tane K-plus görüntüsü ekliyorum:

Ekli dosyayı görüntüle 13869

Fincan iyiyse gerisi önemsiz. Olmadı arkadaşların önerdiği gibi çok aşırıya kaçmadan biraz vurun değirmene.

12-15 gramlık demlemelerde gramajı ölçtükten sonra 1-2 kahve çekirdeği fazladan koyuyorum. Herhalde eğrisi doğrusuna denk geliyordur :)

Statik sorununu ben de G50'de yaşıyorum. Yaklaşık 2-3 aydır statiklenme ile yaşamayı öğrendim, artık dert etmiyorum. 😅 Fincana yansıyan bir sıkıntı değil çünkü. Kahvelerin üstüne hafif su püskürten arkadaşlar gördüm ama o işe hiç girişmedim. Yine de böyle bir yorum görmek içimi rahatlattı;

12-15 gramlık demlemelerde gramajı ölçtükten sonra 1-2 kahve çekirdeği fazladan koyuyorum. Herhalde eğrisi doğrusuna denk geliyordur :)

Statik konuşulurken retention bazen göz ardı ediliyor. Alt kısma yapışan partikülleri neticede vurarak, döverek bir şekilde demlemeye dahil etmek mümkün. Ama daha da önemlisi değirmenin içinde kalan miktar ne kadar? Dolayısıyla dediğiniz kesinlikle doğru, ben de yaptığım her demlemede çekirdeği 0.2 daha fazla olacak şekilde tartıyorum. Bu da ortalama büyüklükte çekirdeklerde 2 çekirdeğe tekabül ediyor. April Coffee'den Patrik K-Plus videosunda da 0.2 gramlık bir retention miktarının bir el değirmeni için çok başarılı olduğunu söylüyordu.

Bana bu statik olayı iyi bir şeymiş gibi geliyor.
Bir kere zaten sadece toz kahveleri tutuyor. Hiç büyük parça olmuyor.
Ben orada kalan kahveyi lavaboya doğru üflüyorum hatta, demlememe dahil etmiyorum.
Tabi ben bu değirmeni kullanmıyorum.

Acemi bakış açısı güzel şey :D

Satışa çıktıktan yarım saat sonra aldım. Dişi burr kendi etrafında dönüyordu. Durumu belirttim hemen yenisini gönderdiler. Biraz önce 7 klik ile TK için çekerken tekrar kendi etrafında dönmeye başladı. Aynı hatalı partiden gönderdiler sanırsam biraz can sıkıcı bir durum açıkçası.
Aynı durumdayım hocam, tekrar aynı hata bende de oldu şimdi İlhan Bey'e mesaj attım bende gelişmeleri yazarım buraya da, umarım yeni partilerde çözülmüştür tamamen

Pocket ile yaşadığım statik sorununda sadece kabukların yapıştığını farkettim. Kahveyi öğüttükten sonra tartıyorum pek bir değişiklik olmuyor. Çok dert edeceğim bir durum olmaktan çıktı şimdilik

Aynı durumdayım hocam, tekrar aynı hata bende de oldu şimdi İlhan Bey'e mesaj attım bende gelişmeleri yazarım buraya da, umarım yeni partilerde çözülmüştür tamamen
Güncellemeyi unutmuşum, yeni gövde geldi sağolsun İlhan Bey sorunu çok hızlı çözüyor, yeni gövdemde sıkıntı yok kullanıyorum şu an bir aksilik olursa editlerim. Ek olarak bende de herkes gibi statiklenme oluyor ama ben sorun etmiyorum çünkü kabuk kısmını çekiyor kahve yapışmıyor, alt hazne de sadece çok ince tozlar yapışıp kalıyor o yüzden ben fincana artı etkisi olduğunu düşünüyorum.

Moka potta deneyen var mı? Ben dün 14klik bugün 15'te denedim. 14 normalimden biraz uzun sürdü ama kötü bir sonuç çıkmadı. Bugünkü güzeldi. Olabildiğince yoğun ve dengeli istediğim için 14te deneyeceğim daha.

Hediye olarak coklukla moka pot demleme yapan kardesime almistim ben de. 13-15 click araliginda cok iyi sonuc aldigini soyledi. ( onceki degirmen sozen + tchibo seramik burr )

Ekli dosyalar

• 74910DCB-3504-4F08-BF2F-029BD0E7543C.jpeg
    74910DCB-3504-4F08-BF2F-029BD0E7543C.jpeg
    101.7 KB · Görüntüleme: 77
  • F84CB622-BD3A-44DA-954D-892243A63EA7.jpeg
    F84CB622-BD3A-44DA-954D-892243A63EA7.jpeg
    67.9 KB · Görüntüleme: 80
  • C3DBF71B-B900-494A-A4EE-B493D5C32E31.jpeg
    C3DBF71B-B900-494A-A4EE-B493D5C32E31.jpeg
    108.4 KB · Görüntüleme: 80
bu arada ayni miktar (22 gr) ogutum sozende nerdeyse 2 dk civari surerken sozenle bu sure 45 sn civari.
Sözenle öğütüm yapana kadar suyum kaynamış oluyordu. Şimdi suyun kaynamasını bekliyorum 🙂 Öğütüm baya hızlandı

Silme doldurulmuş moka pot 13 ve 14 klik. Silme olunca sıkıntı olmuyor ama kahveyi dökünce ben kavanoz kapağı ile bastırarak düzleyince demleme azcık tıkanabiliyor.

1624810005868.jpeg

Arkadaşlar ürünü kullananlar deneyimlerini paylaşmaya devam edebilir mi? Hobide yeni biriyim ve gerçekten çekilmiş kahvelerin hızlı bayatlamasından bıkmış biri olarak öğütücüye ihtiyacım var molent pocket veya molent g50 düşünüyorum bütçem çok yüksek değil pocket sizce 2 sene idare eder mi en az

Arkadaşlar ürünü kullananlar deneyimlerini paylaşmaya devam edebilir mi? Hobide yeni biriyim ve gerçekten çekilmiş kahvelerin hızlı bayatlamasından bıkmış biri olarak öğütücüye ihtiyacım var molent pocket veya molent g50 düşünüyorum bütçem çok yüksek değil pocket sizce 2 sene idare eder mi en az
Molent Pocket aktif kullanıyorum. Az bütçe ile alınabilecek iyi bir değirmen tavsiye ederim.

Evde sabit duracaksa bütçeye biraz ekleyip ikinci el de olsa g50 derim. Mobilite önemliyse pocket daha önde ve gayet de yeterli ama fincan kalitesi g50 den bir tık aşağıda bana kalırsa.

Son düzenleme:
Yorumuma yorum yaptığınız için ikinize de çok teşekkür ederim yani mobilite yazın olcak arkadaş çevrem akrabalara git gel başkalarına kahve demle ikram et olayını seviyorum kendim normalde öğretmenim ve yılın 9-10 ayı sabit doğudayım yani benim istediğim belki ilerde tadını seversem moko pottan tutun french presse kadar her öğütümde olabildiğince kaliteli sonuç versin ve dayanıklı olsun memur maaşları çok yüksek değil ve uçak biletleri oydu buydu gider çok oluyor yani bana uzun vade kullanımda daha az yıpranıcak bir ürün lazım firma olarak çok ilgilendikleri ve saygıdeğer kişiler olarak gördüğüm için molenti tercih edicem devlet memuruyum ve kendi devletimin firmasına kazandırmak daha önemli ama pocket ve g50 arasında kaldım baya pocket yeni çıktığı için sorunları olabilir diye biraz tedirginim şahsen

Geri