• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent Pocket

Henüz öğütme imkanım olmadı ama değirmeni çok beğendim. Ancak kolun olduğu üst kapak çok emanet duruyor, ayar yaparken iki kez düşürdüm. Sizlerde de böyle mi, yoksa tam olarak oturmuyor mu?

Henüz öğütme imkanım olmadı ama değirmeni çok beğendim. Ancak kolun olduğu üst kapak çok emanet duruyor, ayar yaparken iki kez düşürdüm. Sizlerde de böyle mi, yoksa tam olarak oturmuyor mu?
Benimkide tam oturmuyordu. Molentle iletişime geçtiğimde normal bir durum olmadığını söylediler. Bende iade talep ettim. Molent Pocket maceram başlamadan bitmiş oldu. Sağlık olsun. Büyük ihtimalle yola Nano ile devam ederim. Yine de Molent ekibi iletişimi, ilgilenmesi olsun çok üst düzeydeydi.

Benim değirmen de dün geldi ama yaşadığım yoğunluktan dolayı v60 demlemesini yeni yaptım. Değirmeni tanımadığım için 20 klik ile başladım. 20gr kahve 28sn'de öğütüldü. Demleme 2:20sn sürdü.(Hario 100lü filtre) Normalde kullandığım öğütüme göre biraz kalın geldi bu ayar ama öğütümünü sevdim. Ayrıntılı olarak daha inceleyeceğim ve resim çekeceğim ama şansa değirmen çok yoğun bir zamanımda geldi. Şimdilik bir kaç resim ekliyorum:

IMG_7107.JPGIMG_71031.jpgIMG_7106.JPG

Calibre coffee nin çekirdeklerini öğüten var mı pocket ile ?

Statiklenme yaşamadım da son çekirdek içeri girmiyor ne Peru da ne diğerinde, onu soracaksınız sandım 🤦‍♂️
Ben çekirdek almama sorunu yaşamadım. Ama baya bir statiklenme var. İlhan beyle görüştüm farklı çekirdeklerle de deneyeceğim imkanım olduğu an.

Not: Statik sorunu yaşadığımı whatsapptan bildirdiğim an İlhan bey hemen arayarak dönüş sağladı. Çok ilgili ve ürününün arkasında. Sadece bu destek ve ilgi için bile tercih edilir diye düşünüyorum.

Ben çekirdek almama sorunu yaşamadım. Ama baya bir statiklenme var. İlhan beyle görüştüm farklı çekirdeklerle de deneyeceğim imkanım olduğu an.

Not: Statik sorunu yaşadığımı whatsapptan bildirdiğim an İlhan bey hemen arayarak dönüş sağladı. Çok ilgili ve ürününün arkasında. Sadece bu destek ve ilgi için bile tercih edilir diye düşünüyorum.
Gerçekten harika ilgililer. Statik sorununu 15-16 gr öğütümlerde 2-3 kez yaşıyorum bende. Çekirdek almama sorunu yaşamadım.

Statiklenme bende de var. Çözüm olarak ne söylediler size? Klasik kaşık yöntemi vs haricinde değirmende bir değişiklikle halledilebiliyor mu acaba?

Bu arada değirmenle ilgili de bir yorum bırakayım belki bir faydası dokunur. Bende molent G50 de var, onunla karşılaştırdığımda öğütüm kalitesi ve aldığım fincanın keyfi bir tık aşağıda olsa da yine de değirmeni aldığıma pişman olmadım, çünkü fiyatına göre gayet başarılı. Ofiste kullanmak ve G50'nin başına bir iş gelirse yedek olması açısından yeterli benim için. Sonuç olarak bu fiyat bandında bu değirmeni tavsiye etmekle birlikte "öğütüm kalitesi olarak G50 ile aynıdır , sadece malzeme kalitesi ondan düşüktür" gibi bir varsayımın doğru olmadığını belirtmek isterim.

Statiklenme bende de var. Çözüm olarak ne söylediler size? Klasik kaşık yöntemi vs haricinde değirmende bir değişiklikle halledilebiliyor mu acaba?
Statiklenmenin mümkün olduğunca az olması için malzeme tercihlerini yapmışlar.

Çekirdek kaynaklı olabileceğini ve farklı çekirdeklerle deneyip o şekilde değerlendirmem gerektiğini söyledi İlhan bey. Sorun yaşamaya devam edersem değirmeni kontrol için yollayacağım.

Bir de sanki kolu döndürmekte bazen zorlanıyor gibi hissediyorum. Onu da bahsettim. Tek çekirdeğe göre yargılamadan onu da farklı çekirdek ile deneyip bildireceğim 🙂

Değirmeni kullanan diğer arkadaşlardan da statiklenme konusunda bir yorum bekliyorum. Çekirdek kaynaklı olup olmadığını anlamak adına 🙂

Statiklenmenin mümkün olduğunca az olması için malzeme tercihlerini yapmışlar.

Çekirdek kaynaklı olabileceğini ve farklı çekirdeklerle deneyip o şekilde değerlendirmem gerektiğini söyledi İlhan bey. Sorun yaşamaya devam edersem değirmeni kontrol için yollayacağım.

Bir de sanki kolu döndürmekte bazen zorlanıyor gibi hissediyorum. Onu da bahsettim. Tek çekirdeğe göre yargılamadan onu da farklı çekirdek ile deneyip bildireceğim 🙂
hocam öğütümden sonra statiklendiğinde fotoğrafını atar mısınız? ne kadar statik yapıyor merak ettim

hocam öğütümden sonra statiklendiğinde fotoğrafını atar mısınız? ne kadar statik yapıyor merak ettim
Bir sonraki öğütüm yaptığımda kahvenin künyesiyle beraber paylaşırım

Herkese merhabalar, değirmeni bir haftadır yoğun bir şekilde kullanmaktayım ve olumsuz bir durumla karşılaşmadım. Genel olarak demlemelerimi V60 olarak yapıyorum ve farklı çekirdeklerle defalarca deneme yaptım. Öğütüm derecesi olarak benim değirmenimde 16-18 klik aralığında güzel kahveler içtiğimi söyleyebilirim (V60 için). Cihan abinin vermiş olduğu öğütüm referanslarına göre öğütüme başlamak doğru bişey ancak şahsi düşüncem +,- 2 klik değirmenden değirmene farklılıklar olacağıdır bu yüzden kendi damak tadınıza göre denemeler yaparak kendiniz için doğru referansı yakalamak en doğrusu diye düşünüyorum. Homojenlik konusuna gelecek olursak g50 de olduğu gibi bu değirmendede belli bir başarıyı yakalamışlar. Toz üretimi kabul edilir seviyelerde ki üst sınıf değirmenlerinde toz üretimlerine birçok inceleme videosunda denk gelmişsinizdir. Bazı problemli değirmenlerle yapılan eleştiriler içinde bence daha sempatik yaklaşılmalı diye düşünüyorum. (Yeni bir ürün alıp problemli çıkması herkesin canını sıkar hak veriyorum ancak firmanın geri dönüş yapmadığı biriyle karşılaşmadım ve çözüme gittiklerini görüyorum) Diğer hususlarda ise; statik sorunu ise yaptığım farklı öğütümlerde çekirdeğe bağlı olarak değişkenlik gösterdiğini gözlemledim genel olarak statik sorunu var yada yok diyemem ancak çekirdeğe göre az, normal yada fazla olduğunu gördüm. Farklı referans aralıklarında demlemeler yapıp tekrar gözlemlerimi ilerleyen zamanlarda paylaşacağım. (Almak isteyen yada merak edenler için yardımcı olmaya çalışmış olurum diye düşünüyorum) Sonuç olarak benim gibi kahve demlemek ve tüketmekten hoşlanan birisiyseniz bu değirmen sizi kesinlikle tatmin edecektir. Sormak istediğiniz herhangi birşey varsa elimden geldiğince yardımcı olmak isterim..

Bende de aşırı derecede statiklenme mevcut. Nasıl önüne geçicez bu durumun ?

Geri