• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent Pocket

20231030_150307.jpg

Molent Pocket'la sırf denemiş olmak için bir espresso öğütümü denemesi yaptım. Genel olarak Comandante'nin bile çok verimli olmadığı espresso öğütümünü Pocket'la açıkçası biraz umutsuzca denedim. Friendzone Kolombiya Medellin espresso kavrum kahveyi, üreticisinin önerdiği 11-14 klik aralığı içinde en ince değer olan 11 klikte yaptım.

Açıkçası kötü bir öğütüm bekliyordum ama kahveyi portafiltreye boşaltırken, idose df64'te 23-25 aralığına çok benzeyen, yeterli seviyede bir espresso öğütümü olduğunu gördüm. 20/45 oranla akış 35 sn sürdü, gayet yerinde bir krema ve ve güzel bir fincan elde ettim.

Bu değirmenin klik aralığıyla ilgili şunu fark ettim ki ilk 10 hatta 14 klik arasında burr çok yavaş hareket ediyor, bence bu yüzden üretici Türk kahvesi öğütümünü 9'dan başlatmış. 15 ve sonrasında ise her klikte iki bıçak çok hızlı biçimde uzaklaşıyor ve 22'de öğütüm çok kalınlaşmış oluyor. Filtre öğütümünde aralığı ve hassasiyeti kısıtlayan bu hatanın, bu değirmene kendisinden beklenmeyen bir espresso öğütüm yeteneği sunduğunu düşünüyorum.

20231030_152823.jpg

Beklentinin çok fazla olmadığı espresso senaryolarında Molent Pocket ilginç şekilde iş yapabilir; elde ettiğim öğütüme bağlı olarak basınçlı sepet kullanan makineler için fazlasıyla yeterli, basınçsız sepet kullanan giriş seviye cihazlar için bile kabul edilebilir bir öğütüm yapabildiğini söyleyebilirim.

20240619_123544.jpg

Molent Pocket ile French press için 27 klikte öğütüm.
Moka pot, filtre ve press öğütümünde değirmen yeterli ama Türk kahvesinde özellikle gövdenin içinde kahve partikülü azaldığında eski moda burr'den dolayı öğütüm bitmiyor.

Espresso ve TK ayarında çekebilen el değirmenlerine baktığım zaman Molent Pocket gözüme çarpıyor. Fiyatı 3000 TL olmuş, şu an alınır mı yoksa başka alternatifler var mıdır bilemedim.

@Haggard hocam ne düşünürsünüz?

R3 ve K6 deneyin hocam. Timemore C3 S2C de olabilir

Türkiye’de satışları yok. İkinci elde 4000 bandında R3 vardı forumlarda.

Q2'den G50'ye geçmeye değer mi yoksa ilerleyen zamanlarda eve direkt elektrikli bir tane almak mı mantıklı? Manuel sıkıyor bir süre sonra.

Q2'den G50'ye geçmeye değer mi yoksa ilerleyen zamanlarda eve direkt elektrikli bir tane almak mı mantıklı? Manuel sıkıyor bir süre sonra.
İyi bir değirmenden daha kötü değirmen'e geçmiş olursun.

Türk kahvesi için düşünmüştüm ama Q2 yeteri kadar iyi benim için sadece filtre içtiğim için epey tasarruflu şu an.
Çok toz üretiyor molent düzgün bir partikül dagılımı yok özellikle ince çekimde. 2.El comandante bakmanız daha iyi olur veya bir elektrikli eklemesi Espresso ve TK için FLAT burr

Espresso ve TK ayarında çekebilen el değirmenlerine baktığım zaman Molent Pocket gözüme çarpıyor. Fiyatı 3000 TL olmuş, şu an alınır mı yoksa başka alternatifler var mıdır bilemedim.

@Haggard hocam ne düşünürsünüz?
Merhaba, 3 bine Pocket yerine 2. el Blade R3 bulabilirseniz arada uçurum derecesinde fark olan bir değirmen alırsınız. Bulamazsanız bence 2.750'ye 1zpresso Q2 Air tercih edilmeli. Espresso için daha çok düşünülecekse çok pahalı olmayan Timemore C3 esp. modeli de bir seçenek.
1 haftadır seyahatte Pocket'ı kullanıyorum. Özellikle Türk kahvesinde tam pudra dahi olmayan öğütümde bile aşırı yavaş kalıyor, neticede eski nesil kesicisi var. Filtre, French press vb için kötü değil.

Merhaba, 3 bine Pocket yerine 2. el Blade R3 bulabilirseniz arada uçurum derecesinde fark olan bir değirmen alırsınız. Bulamazsanız bence 2.750'ye 1zpresso Q2 Air tercih edilmeli. Espresso için daha çok düşünülecekse çok pahalı olmayan Timemore C3 esp. modeli de bir seçenek.
1 haftadır seyahatte Pocket'ı kullanıyorum. Özellikle Türk kahvesinde tam pudra dahi olmayan öğütümde bile aşırı yavaş kalıyor, neticede eski nesil kesicisi var. Filtre, French press vb için kötü değil.
Yurtdışı sitelerinde Türkiye'ye gönderim resmen durmuş. Bulsan da 30 euro sınırı mevzusu var tabi. Bizim heves öylece kaldı diye düşünüyorum.

Önerileriniz sonucu R3'ü araştırdım ve onda karar kıldım. K6 da aynı diyorlar ama hoş, satışı yok.

Forumda içime sinen bir R3 çıkarsa değerlendiririm ancak şu şartlarda Pocket'i eleyebilmiş değilim maalesef.

Yurtdışı sitelerinde Türkiye'ye gönderim resmen durmuş. Bulsan da 30 euro sınırı mevzusu var tabi. Bizim heves öylece kaldı diye düşünüyorum.

Önerileriniz sonucu R3'ü araştırdım ve onda karar kıldım. K6 da aynı diyorlar ama hoş, satışı yok.

Forumda içime sinen bir R3 çıkarsa değerlendiririm ancak şu şartlarda Pocket'i eleyebilmiş değilim maalesef.
İlanda vardı R3 bir bakın derim.

Geri