• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent Pocket

Selamlar, ilk değirmenim olduğu için başka değirmenlerle kıyaslayamıyorum ama gördüğüm kadarıyla başka değirmenlerde öğütümde bu kadar statik sorunu yok. 1 gram civarı değirmende kalıyor, normal mi arkadaşlar :) 18 klikte demleme 2.40 gibi sürelerde bitiyor.

Ekli dosyalar

• BE3DF354-A0A3-4512-8E8F-1918C89E5481.jpeg
    BE3DF354-A0A3-4512-8E8F-1918C89E5481.jpeg
    113.2 KB · Görüntüleme: 150
  • 237F7A44-DE22-4E92-A187-54139751EEA5.jpeg
    237F7A44-DE22-4E92-A187-54139751EEA5.jpeg
    124.6 KB · Görüntüleme: 134
  • D28DB92C-64EB-4220-ADE2-F9B8EAAA3F0F.jpeg
    D28DB92C-64EB-4220-ADE2-F9B8EAAA3F0F.jpeg
    170 KB · Görüntüleme: 120
  • 776A98C9-97E7-4CCD-82ED-24B8B196A2CF.jpeg
    776A98C9-97E7-4CCD-82ED-24B8B196A2CF.jpeg
    233.4 KB · Görüntüleme: 132
Selamlar, ilk değirmenim olduğu için başka değirmenlerle kıyaslayamıyorum ama gördüğüm kadarıyla başka değirmenlerde öğütümde bu kadar statik sorunu yok. 1 gram civarı değirmende kalıyor, normal mi arkadaşlar :) 18 klikte demleme 2.40 gibi sürelerde bitiyor.
Tüm parçaları söküp temizleyip bi yarım saat kadar havalandırmayı deneyin. 0.2-0.3gr tamam ama bu kadarı hakikaten fazla duruyor.

Değirmen işi sürtünerek yaptığı için illaki bir statik elektrik oluşuyor, bazı kahveler ise kavrum dereceleri veya kendine münhasır özelliklerinden ötürü daha çok statik oluşturmaya meyilli oluyor ki statiği temizlik açısından olmasa da tat açısından tercih edenler dahi mevcut. Çünkü statik aşırı çözülerek fincana acı tatlar aktarabilecek çok ince partikülleri değirmenin üzerinde tutuyor bir nevi kahve tozu eliyor. Statiğin elimine ettiği başka unsur ise kahve kepeği olarak Türkçe'ye çevrilen coffee chaff, aşağıdaki videoda tadı etkilediği iddiası olsa da öğütüm sırasında kepeklenen her kahvede benim böyle bir deneyimim olmadığı gibi çok nadir de olsa tadım farkına denk gelip eleğim olmadığı için kasıtlı olarak RDT kullanmadığım aşırı kepekli kahveler oldu.

Son düzenleme:
Ben de 18 clickte öğüttüm kahvede şu görüntüleri aldım. Normalliğini sorguluyorum. 2.50 gibi bitiyor demlemelerim 92 derece ve üç döküşlü swirl üç yaptığım demlemelerde. Ayrıca statik her kahvede olmuyor ama bazılarında çok oluyor. Su damlatma yöntemini deneyeceğim. Deneyimli arkadaşlar değirmenin durumu hakkında fikirlerini belirtirse sevinirim. Teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• 2CB23A53-4620-48AB-9DD7-4E8EB1BE8C2E.jpeg
    2CB23A53-4620-48AB-9DD7-4E8EB1BE8C2E.jpeg
    183.3 KB · Görüntüleme: 86
  • 17CA0D35-8E12-42FA-81F9-07E3DAF6AFFA.jpeg
    17CA0D35-8E12-42FA-81F9-07E3DAF6AFFA.jpeg
    233.2 KB · Görüntüleme: 82
  • 609922ED-0982-47C4-8755-FB66EE444DC5.jpeg
    609922ED-0982-47C4-8755-FB66EE444DC5.jpeg
    130.2 KB · Görüntüleme: 87
  • F6F2E023-EDBB-409F-9E3F-3E4729C9C273.jpeg
    F6F2E023-EDBB-409F-9E3F-3E4729C9C273.jpeg
    91.9 KB · Görüntüleme: 98
Ben de 18 clickte öğüttüm kahvede şu görüntüleri aldım. Normalliğini sorguluyorum. 2.50 gibi bitiyor demlemelerim 92 derece ve üç döküşlü swirl üç yaptığım demlemelerde. Ayrıca statik her kahvede olmuyor ama bazılarında çok oluyor. Su damlatma yöntemini deneyeceğim. Deneyimli arkadaşlar değirmenin durumu hakkında fikirlerini belirtirse sevinirim. Teşekkür ederim
Kahve yatağını referans olarak almaktansa demleme süresini ve demlediğiniz kahvenin tadı aromasını referans almanız daha sağlıklı olucaktır. 16 klikte öğüttüğüm taneleri sayabildiğim de oldu, 20 klikte çamur gibi bi yatakla karşılaştığım da.
2.50 iyi bir süre, demlediğiniz kahvenin tadı nasıldı sizi rahatsız eden bi durum var mıydı? Ya da sanki sınırı bi tık daha zorlanır gibi miydi?

Kahve yatağını referans olarak almaktansa demleme süresini ve demlediğiniz kahvenin tadı aromasını referans almanız daha sağlıklı olucaktır. 16 klikte öğüttüğüm taneleri sayabildiğim de oldu, 20 klikte çamur gibi bi yatakla karşılaştığım da.
2.50 iyi bir süre, demlediğiniz kahvenin tadı nasıldı sizi rahatsız eden bi durum var mıydı? Ya da sanki sınırı bi tık daha zorlanır gibi miydi?
Kahve tadı güzeldi ancak sınırdaydı gibi. Çok az bitterlik aldım. Bir iki click büyütsem öğütümü sanki çok olacak gibi. 18 clickte bile taneler bana büyük geldi. Ya da bana büyük geldi bilmiyorum. 2.20lerde falan demlemeyi bitirenler görünce 2.50 çok mu acaba dedim.

Endişeniz olmasın o konuda, pocket için normal bi süre diyebilirim kendi deneyimlerime dayanarak. Filtre kağıdı olarak ne kullandınız acaba?

Endişeniz olmasın o konuda, pocket için normal bi süre diyebilirim kendi deneyimlerime dayanarak. Filtre kağıdı olarak ne kullandınız acaba?
Teşekkür ederim hocam bilgi için. Filtre olarak hario 100lü poşet kullandım. Cafec traditional kullandığımda bir tık 2.35 2.40larda gibi bitebiliyor.

Abaca+ deneyiminiz var mı?

Teşekkür ederim hocam bilgi için. Filtre olarak hario 100lü poşet kullandım. Cafec traditional kullandığımda bir tık 2.35 2.40larda gibi bitebiliyor.

Maalesef, hario 40lı kutu ve bol poşetli olanlarını kullandım yalnızca. Ama demleme süresi canınızı sıkıyorsa hario 40lı kutu da sizi üzmeyecektir.

Bol poşet biraz tıkanmasıyla ünlü bende karşılaştım. Bazı kahveler için özellikle su tutmayanlar için iyi bir seçenek olabiliyor, lakin her kahve için önerilmez

20230426_154155.jpg

20230426_162235.jpg

Yaklaşık bir yıl Molent g50 kullanımının ardından Comandante'ye geçmiştim, kamp/seyahat ekipmanı setine Pocket'ı dahil ederek Molent'e yeniden merhaba diyorum. 🙂

*Plastik kasa ve üzerindeki kaplama son derece sağlam. Kaplama çizilip kalkacak gibi görünmüyor; kağıt baskı gibi bir yapıda değil.
*Alt hazne kavruma göre 20-22 g maksimum miktarda kahve alıyor. 20 g kahve ile değirmenin gövdesi göz göze doluyor.
*Öğütüm son derece iyi. Hafiflik ve küçük yapıdan dolayı öğütüm kalitesinden ödün verilmemiş. Beklentimin üzerinde güzellikte bir öğütüm elde ettim diyebilirim.
*İnceye doğru gidildikçe öğütüm aşırı yavaşlıyor. Kesici sürmesinin 6 klikte kesilmesine rağmen üretici Türk kahvesi için 9 klikten başlayan bir nokta belirlemiş. 7 klikte 20 g kahve öğütmeye başladım, bu klikte devam etsem abartısız 5 dk çevirmem gerekecekti, biraz kalınlaştırdım. Bence 9 klikten başlayan öğütüm ayarı bu yüzden; küçük kesici 9-10 klik altında aşırı yavaş öğütüyor.
*Filtre öğütüm aralığnda öğütüm yavaş değil, gayet tatminkâr bir hız ve kalitede.
*Öğütüm aralığı dar, klikler arası öğütüm farkı biraz fazla gibi fakat bunu bir olumsuzluk olarak görmüyorum. Çok hassasiyet isteyen bunun beş katı ağırlıktaki Kinu alır ya da Comandante'sine Red Clix takar. 🙂

Genel olarak ilk izlenimlerim bu şekilde, kısa bir süre Molent Pocket'ı birincil değirmen olarak kullanıp kendime göre öğütüm ayarını belirleyeceğim, sonrasında seyahat ekipmanı olacak.

Ekli dosyayı görüntüle 26215

Ekli dosyayı görüntüle 26214

Yaklaşık bir yıl Molent g50 kullanımının ardından Comandante'ye geçmiştim, kamp/seyahat ekipmanı setine Pocket'ı dahil ederek Molent'e yeniden merhaba diyorum. 🙂

*Plastik kasa ve üzerindeki kaplama son derece sağlam. Kaplama çizilip kalkacak gibi görünmüyor; kağıt baskı gibi bir yapıda değil.
*Alt hazne kavruma göre 20-22 g maksimum miktarda kahve alıyor. 20 g kahve ile değirmenin gövdesi göz göze doluyor.
*Öğütüm son derece iyi. Hafiflik ve küçük yapıdan dolayı öğütüm kalitesinden ödün verilmemiş. Beklentimin üzerinde güzellikte bir öğütüm elde ettim diyebilirim.
*İnceye doğru gidildikçe öğütüm aşırı yavaşlıyor. Kesici sürmesinin 6 klikte kesilmesine rağmen üretici Türk kahvesi için 9 klikten başlayan bir nokta belirlemiş. 7 klikte 20 g kahve öğütmeye başladım, bu klikte devam etsem abartısız 5 dk çevirmem gerekecekti, biraz kalınlaştırdım. Bence 9 klikten başlayan öğütüm ayarı bu yüzden; küçük kesici 9-10 klik altında aşırı yavaş öğütüyor.
*Filtre öğütüm aralığnda öğütüm yavaş değil, gayet tatminkâr bir hız ve kalitede.
*Öğütüm aralığı dar, klikler arası öğütüm farkı biraz fazla gibi fakat bunu bir olumsuzluk olarak görmüyorum. Çok hassasiyet isteyen bunun beş katı ağırlıktaki Kinu alır ya da Comandante'sine Red Clix takar. 🙂

Genel olarak ilk izlenimlerim bu şekilde, kısa bir süre Molent Pocket'ı birincil değirmen olarak kullanıp kendime göre öğütüm ayarını belirleyeceğim, sonrasında seyahat ekipmanı olacak.
etiyopya çekirdekleri ile 25 gram kadar alabiliyor, 3 gram da sonradan beslerseniz tek seferde 28 gram bile öğütebilirsiniz ama alt hazneyi açarken dikkatli olun, etrafa kahve saçılabilir :)

etiyopya çekirdekleri ile 25 gram kadar alabiliyor, 3 gram da sonradan beslerseniz tek seferde 28 gram bile öğütebilirsiniz ama alt hazneyi açarken dikkatli olun, etrafa kahve saçılabilir :)
Evet, kahve çekirdekleri küçüldükçe ve kavrum daha açık oldukça değirmenin kapasitesi de artacaktır. Full city+ kavrum bir blend ile 20 gramda göz göze doldu. Bu değirmeni 20 g üzerinde fazla zorlamamak lazım, sonuç dediğiniz gibi olabilir. 😄

Değirmeni 10 gündür, günde 50-60 gr öğütüm yaparak kullanmaktayım. Öncelikle kusurlarıyla başlayayım.
*Öğütüm yapılıp kavonoz gövdeden çıkarıldığında değirmen sabit durmuyor; üstte sapın takıldığu mil, altta da ayar mekanizması gövdeden çıkıntılı. Kamp kullanımı için bu daha ciddi dezavantaj olabilir, yatay konan değirmen yuvarlanıp gidebilir.
*Gıda ile temasa uygun materyal olduğu belirtilmiş fakat,siyah plastikten kavonoz benim hoşuma gitmiyor. Gövde için bu materyal uygun; nispeten esnek ve kırılmaya dayanıklı bir tür plastik fakat esneklik demek aynı zamanda aşınma demektir. Öğütülmüş kahvenin dolduğu kavonoz bence cam gibi hissiyatı olan türde plastik olmalı. Koku vb gibi herhangi bir sorun olmadığını belirteyim, şu an gayet iyi görünüyor.
*Ayar mekanizması çevresine yapıştırdıkları, öğütüm aralıklarını belirten sticker, kavonoz temasıyla aşınıp kalkıyor.

Bu küçük denecek kusurların ardından genel olarak beğendiğim bir değirmen olduğunu söylemeliyim. Öğütüm -elbette Comandante'ye kıyasla daha az homojen ve daha tozlu- gayet tatminkâr. Özellikle moka ve v60'ın ilk yarısı denebilecek inceye yakın öğütümlerde bence sınıfının üzerinde bile denebilir. Sap ve topuz son derece kaliteli. Kapasite olması gerektiği kadar, hatta gövdenin de 20 gr kahve alacak kadar olması ürünü çok kompakt ve taşınabilir hale getirmiş. Molent Pocket almasam Cafflano Krinder düşünecektim, o depirmen Pocket'tan daha uzun mesela; ayar mekanizması da saçma sapan.
Sadece kamp amaçlı değil, bulunduğu fiyat bandında çoğunlukla tek porsiyon demleme yapanlar için tercih edilebilecek bir değirmen olduğunu düşünüyorum. 1200 TL bandında satılsa bence rakipsiz bir f/p değirmeni olur ve yok satar.

20230531_184809.jpg

Akşama şöyle bir Molent Pocket fotoğrafı bırakayım. Bu değirmeni sürekli olarak kullanmıyorum fakat çoğunlukla masamda minik bir biblo gibi duruyor. Şirin ve güzel. 🙂

Geri