Ekli dosyayı görüntüle 26215
Ekli dosyayı görüntüle 26214
Yaklaşık bir yıl Molent g50 kullanımının ardından Comandante'ye geçmiştim, kamp/seyahat ekipmanı setine Pocket'ı dahil ederek Molent'e yeniden merhaba diyorum.
*Plastik kasa ve üzerindeki kaplama son derece sağlam. Kaplama çizilip kalkacak gibi görünmüyor; kağıt baskı gibi bir yapıda değil.
*Alt hazne kavruma göre 20-22 g maksimum miktarda kahve alıyor. 20 g kahve ile değirmenin gövdesi göz göze doluyor.
*Öğütüm son derece iyi. Hafiflik ve küçük yapıdan dolayı öğütüm kalitesinden ödün verilmemiş. Beklentimin üzerinde güzellikte bir öğütüm elde ettim diyebilirim.
*İnceye doğru gidildikçe öğütüm aşırı yavaşlıyor. Kesici sürmesinin 6 klikte kesilmesine rağmen üretici Türk kahvesi için 9 klikten başlayan bir nokta belirlemiş. 7 klikte 20 g kahve öğütmeye başladım, bu klikte devam etsem abartısız 5 dk çevirmem gerekecekti, biraz kalınlaştırdım. Bence 9 klikten başlayan öğütüm ayarı bu yüzden; küçük kesici 9-10 klik altında aşırı yavaş öğütüyor.
*Filtre öğütüm aralığnda öğütüm yavaş değil, gayet tatminkâr bir hız ve kalitede.
*Öğütüm aralığı dar, klikler arası öğütüm farkı biraz fazla gibi fakat bunu bir olumsuzluk olarak görmüyorum. Çok hassasiyet isteyen bunun beş katı ağırlıktaki Kinu alır ya da Comandante'sine Red Clix takar.
Genel olarak ilk izlenimlerim bu şekilde, kısa bir süre Molent Pocket'ı birincil değirmen olarak kullanıp kendime göre öğütüm ayarını belirleyeceğim, sonrasında seyahat ekipmanı olacak.