• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben de cuma günü sipariş verdim ama hangi çekirdeklerden sipariş verdiğimi unuttum ve ödeme dekontu dışında herhangi bir onay maili gelmedi, siparişimi nasıl kontrol edebilirim fikri olan var mı?
İletişim konusunda whatsapp ve kahvekülübü üzerinden bana ulaşabilirsiniz.

Selamlar, espresso tüketmek isteyen arkadaşlar için yazıyorum yaklaşık 1 yıldır Zafer Bey’in bir çok kahvesini deneyimledim, hemen hemen tüm kahveler omni kavrum. Aynı kavrumdan hem espresso hem filtre çok keyifli çıktılar aldım, genelde reçeteler filtre için cmd 17-22 arası su uludağ premium 1:16.7 oran 12.5:200 18:300 gibi bloom sonrası 3 döküşlü reçeteler güzel çıkıyor, espresso için profilleme size kalmış ancak her kahvesini sorunsuz çözebiliyorsunuz espresso’da da. Herkese afiyet olsun, keyifli demlemeler. Zafer Bey ile de süreçte ilk defa tanışma fırsatı bulan herkes eminim iletişimini ve yardımseverliğini yoğunluğuna rağmen görecektir. Kolaylıklar @blackeagle 🙌🏻

(Haluk)

Espresso da bence Türkiye de sayılı firmalardan. Ben de
Kenya, Etiyopya, Kolombiya demeden aldığım çekirdeklerde çok güzel çıktılar aldım. V60 performansı da gayet iyiydi aynı çekirdeklerin.

Selamlar

Sepetime bir de Kolombiya Rogelio Espinoza ekleyecektim ama tadım notasındaki ŞARABIMSI ifadesi aklıma direkt Clean Cup Arcila veya Kahve Fabrikası Pozo Azul gibi zor kahveleri getirdi, küçük gramaj yoktu 250 gr almaya çekindim. Bu kahveyle deneyimi olan arkadaşlardan yorumlar gelirse seviniriz.

Selamlar

Sepetime bir de Kolombiya Rogelio Espinoza ekleyecektim ama tadım notasındaki ŞARABIMSI ifadesi aklıma direkt Clean Cup Arcila veya Kahve Fabrikası Pozo Azul gibi zor kahveleri getirdi, küçük gramaj yoktu 250 gr almaya çekindim. Bu kahveyle deneyimi olan arkadaşlardan yorumlar gelirse seviniriz.
Merhaba dediğiniz kahveleri tadım yapmıştım.Onlardan farklı bir karakterde olan bir kahve espinoza son dönemlerde içtiğim en iyi javalardan kesinlikle öneririm. Bu arada Kosta rika ve Kolombiya Coocentreal kahvemiz seçkimize girdi gönderim yapmaya yarın başlıyoruz. Saygılarımla

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: Milestones
Çekirdek: Santa Barbara Honduras
Demleme Yöntem ve Detayları: Clever Dripper
Öğütüm Detayları: Timemore Chestnut C3 Pro 14 click
Su Detayları: Pınar
Toplam Süre: 3:15
Kahve Miktarı: 16gr
Oran: 1:16
Kahrumun 20. günü

Demleme Basamakları:

Dripperda önce su sonra kahve olacak şekilde 98 derece su ekledim. Üzerine kahveyi ekleyip 2 tur karıştırdım. 2:00 da 5-6 tur karıştırdım ve 2:30 akış başlatma 3:15 toplam sürede kahveyi aldım. Tadım olarak denediğim kahvelerin hepsinde aromatik olarak notlara yakın sonuçlar aldım ama ben bunları direkt isimlendirecek kadar tecrübeli değilim. Bu kahve tatlılık olarak vadettigini bana kesinlikle verdi.

İlk demlemede Zafer abinin belirtmesiyle ve forumdan da bir tavsiye ile sürenin uzun olmamasının daha iyi sonuç vereceği söylenmişti ve kesinlikle daha sıcak su ve 2:30 demleme sonuç için daha ideal oldu bende. Çok keyif alarak içtim.

Süre kısıtlaması henüz bitmediği için buraya yazdım. Taşıyabilirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Bu hayatta içtiğim en iyi sıvı şey.
Ne kadar iddialı olduğunun farkındayım ama gerçekten öyle. Yalnızca 2 shot vardı elimde ilkini 2.2 ikinciyi 2.3 klikde yaptım biraz daha asidite eklendi, mango bir adım daha çiçeklerin önüne geçti muazzam bir şey oldu.
1000065462.jpg

Bu kavurucunun sitesine en az 50 defa girmişimdir ancak çoğu zaman sepete bir ürün ekleme aşamasına bile geçmedim. Site benim açımdan çok kullanışsız ve karışık:
  • Ürün fotoğraflarının birbirinden farklı büyüklükte olması,
  • Ürün isimlerinin formatının birbirinden farklı olması (Kiminde kavrum derecesi sonda yazarken kiminde en başta yazılmış. Kiminde "/" işleme metodunu ayırmak için kullanılırken kiminde kullanılmamış.),
  • Siteyi her açtığımda çıkan aynı tanıtım videosu penceresi,
  • Fotoğrafların üstündeki yazıların fontu ve renginin uyumsuzluğu,
  • Ürün bilgilerinde "rakım" gibi diğerlerinden daha az dikkat edilen bilgilerin en üste yazılması ve bu bilgilerin dağınık olması,
  • Bazı kahvelerde gramaj seçiminin sağdan sola doğru büyümesi,
  • Ana sayfada gösterilen fiyatların kahvenin hangi gramajına ait olduğunun bilinmemesi,
  • Sepete ekle ile ürün açıklaması arasında kalan gereksiz boşluk, sosyal medya paylaşım butonlarının kullanışsız yerleşimi,
gibi etmenlerden dolayı kavurucunun kahveleri çok kaliteli olsa bile ben bunu bilmiyorum ve tasarım sorunları çözülene kadar da muhtemelen bilmemeye devam edeceğim.

Bu kavurucunun sitesine en az 50 defa girmişimdir ancak çoğu zaman sepete bir ürün ekleme aşamasına bile geçmedim. Site benim açımdan çok kullanışsız ve karışık:
  • Ürün isimlerinin formatının birbirinden farklı olması (Kiminde kavrum derecesi sonda yazarken kiminde en başta yazılmış. Kiminde "/" işleme metodunu ayırmak için kullanılırken kiminde kullanılmamış.),
  • Ürün bilgilerinde "rakım" gibi diğerlerinden daha az dikkat edilen bilgilerin en üste yazılması ve bu bilgilerin dağınık olması,
  • Ana sayfada gösterilen fiyatların kahvenin hangi gramajına ait olduğunun bilinmemesi,
  • Sepete ekle ile ürün açıklaması arasında kalan gereksiz boşluk, sosyal medya paylaşım butonlarının kullanışsız yerleşimi,
gibi etmenlerden dolayı kavurucunun kahveleri çok kaliteli olsa bile ben bunu bilmiyorum ve tasarım sorunları çözülene kadar da bilmemeye devam edeceğim muhtemelen.
Haklısınız bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.Yakın zamanda yoğunluğumuz geçince gereken düzenlemeleri yapıcaz.Saygılarımla

Sitede yeni fark ettiğim argopuro walida seçkiye yeni katılmış sanırım.
Daha öncesinde farklı bir kavurucuda (a.k.a tetra) denediğim ve şu zamana kadar en beğendiğim çekirdek olmuştu.
Kavrum profili de başarılı olmuştur umarım çünkü buzluğa bir kilo atmayı düşünüyorum 😂👍

gibi etmenlerden dolayı kavurucunun kahveleri çok kaliteli olsa bile ben bunu bilmiyorum ve tasarım sorunları çözülene kadar da muhtemelen bilmemeye devam edeceğim.
birebir ama ben 50den fazla girmisimdir

Yaklaşık 1,5 yıldır Milestones kahvelerini düzenli olarak alıyorum. Geçen haftaya kadar filtre olarak demliyordum, son 10 gündür lelit bianca ile espresso tüketiyorum (picopresso yu saymıyorum modern espressoda yetersiz kaldığı için).

Modern espresso olarak çok çok beğendim omni kavrumlarını. Hangi kahvesini denesem çok beğendim.

Modern espresso severlerin kesinlikle denemesini tavsiye ederim.

Basit bir örnek vermem gerekirse buzluktan çıkardığım Etiyopya Hayissa Olocho yu espressoda 2dk yı aşan demlemeye rağmen (20gr. 40ml. ve 2dk. 10sn.) hiçbir bitterlik almadım. Yoğundu ve over oldu ancak gayet içilebilir bir fincandı.

Ne kadar iddialı olduğunun farkındayım ama gerçekten öyle. Yalnızca 2 shot vardı elimde ilkini 2.2 ikinciyi 2.3 klikde yaptım biraz daha asidite eklendi, mango bir adım daha çiçeklerin önüne geçti muazzam bir şey oldu.
Ekli dosyayı görüntüle 36146
Kahve alım listeme ekledim bakalım elimdekiler bitince almaya niyetlendim

Daha önce de bir kaç övgü dolu mesajım olduğu için tekrar belirtmemiştim ama son mesajlardan sonra iki kelam edebilirim.
Geçtiğimiz gün elimdeki gigesayı etkin ile demleyip termosta işe götürdüm. Arkadaşlara da ikram ettim herkes odasına gitti. 5 dakika sonra herkes gelip az daha var mı diye sordu 😂 bir dolu insanı nitelikli kahveyle tanıştırdık @blackeagle sağolsun 😂

Ekli dosyayı görüntüle 36146
Katılıyorum, bu sene içtiğim en iyi kahveler arasında muazzam bir kahve

Toplu alımda aldığım kahvelerin hepsinden memnun kaldım. Paketler de iyiydi bu arada.
Kolombiya Wilder Lazo zarif, parfümsü, temiz, çay gibi
Etiyopya Buncho meyvemsi, katmanlı, tatlı ve yoğun gövdeli
Endonezya Argopro Walida frambuaz ve çilek karışımı reçel gibi ve şurupsu olarak yorumladım.
Elinize sağlık @blackeagle

Kolombiya Java Espinoza Natural Anaerobik kahveyi demledim bugün. Kuru kokuda sütlü çikolata tadı barındıran bu kahve adeta bir meyve suyu. Son zamanlarda içtiğim en temiz kahve desem abartmış olmam sanırım. İlk yudumdan son damlasına kadar o kadar tatlı bir kahve profili sunuyor ki bugüne kadar Milestones denemediğim için pişmanım. Zafer beyin kavrumunu ve kahvelerini çok beğendim. Sık sık kahve alacağım bir firma oldu Milestones. Elinize emeğinize sağlık Zafer bey. @blackeagle 🙏🏻😇

Keramo yıkanmış kahvesini filtre kavrumu olmasına rağmen espresso çok iyi sonuç aldım, tam bir meyve bombası olmuş. Yaklaşık 2 ay öncesinin kavrumu.

20gr - 39,5ml - 34sn. sürdü. Değirmen DF 64 MP bıçaklı olduğu için akış biraz düzensiz olsa da lezzet harikaydı. Daha önce 95 derece denemiştim ancak şimdi 97 derece çok daha iyi oldu.

Geri