• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Burundi Gitwe'de hem ıslak hem kuru hafif bir taze/haşlanmış yer fıstığı aroması var, garip bir çiğlik var. Kavrumdan mıdır, şu ünlü "Potato Taste Defect" midir? 28.08 üretim tarihi. Bir yandan da parlak bir asiditesi var, biraz daha agresif bir demleme/yüksek sıcaklıklar deneyeceğim.
30.08 kavurma tarihli olanı var bende. Dün ilk defa demledim, biraz zayıf bir fincan aldım ama bir kusur göremedim, aromalar seçilebiliyordu. Daha inceye git (benim durumumda K-Ultra 7.0 -> K-Ultra 6.5) diye not düştüm. Açık kavrulmuş, sıcaklığı yükseltmekte de bir sakınca olmaz herhalde. 93 derece ile demlemiştim ama 96 dereceye çıkabilirim.

Salma Bermudez için önerdiğiniz bir reçete var mı acaba? (tigershark, hario v60)
Ekipman

• V60
  • Abaca Plus filtre kağıdı
Parametreler

• Kahve: 15 g
  • Su: 250 ml
  • Öğütüm: Comandante Tigershark 24–26 klik (değirmene göre ayarlanabilir)
  • Su sıcaklığı: 94-92°C
Demleme Planı

• 0:00 → 50 g bloom (30–40 sn)
  • 0:40 → 120 g'a kadar yavaş ve kontrollü dairesel döküş
  • 1:15 → 185 g'a kadar ikinci döküş
  • 1:50 → 250 g'a kadar son döküş
  • Toplam Bitiş Süresi:2:25:2:45 dk
Dikkat Edilecek Noktalar

• Bloom sonrasında hafif bir swirl yapın.
  • Son döküş tamamlandıktan sonra bir kez daha nazik swirl yapın.
  • Agresif karıştırma veya yoğun çalkalama uygulamayın.
  • Filtre yatağının mümkün olduğunca düz kalmasını sağlayın.
  • Hedef; Gesha'nın çiçeksi aromalarını, yüksek berraklığını ve tea-like gövdesini öne çıkarmaktır.
  • Beklediğiniz daha meyvemsi daha asidik bir fincansa daha kısa sürede bitirmeye çalışın.

Sebastian Ramirez/Pink Bourban honey bugün elime ulaştı. 2 Eylül 2026 kavrumlu kahve içime hazır gibi durduğu için hemen demledim. Ultralight kavrum ile çok merak ederek aldığım bir çekirdekti. Ne yalan söyleyeyim, pakette ne yazıyorsa karşılığını veren bir kahve. Sıcakken limonotu belirgin bir asidite sunarken aftertaste de damak arkası ve neredeyse dilinizin çoğunda kalan bal notası çok belirgin, kahvaltı da bal mı yedik biz ya dedirten cinsten bir tatlılık mevcut:love::love: Elinize sağlık :coffee::coffee: @blackeagle

Kinu M47 POB-- 3.0.0
95 Derece su sıcaklığı
Hario Switch Hibrit Yöntem / Hario 01 Kağıt
16gr/250 gr (1/15.5)
Abant Su- 80ppm civarı

60gr bloom-45 sn bekliyoruz
90 gr ikinci döküş 1:15 de Switch kapalı konumda
100 gr son hızlı döküş 2:30-2:45 arası switchi açtım.

3:15-3.20 arası demlemeyi sonlandırdım.

Son düzenleme:
Burundi Gitwe'de hem ıslak hem kuru hafif bir taze/haşlanmış yer fıstığı aroması var, garip bir çiğlik var. Kavrumdan mıdır, şu ünlü "Potato Taste Defect" midir? 28.08 üretim tarihi. Bir yandan da parlak bir asiditesi var, biraz daha agresif bir demleme/yüksek sıcaklıklar deneyeceğim.
30.08 kavurma tarihli olanı var bende. Dün ilk defa demledim, biraz zayıf bir fincan aldım ama bir kusur göremedim, aromalar seçilebiliyordu. Daha inceye git (benim durumumda K-Ultra 7.0 -> K-Ultra 6.5) diye not düştüm. Açık kavrulmuş, sıcaklığı yükseltmekte de bir sakınca olmaz herhalde. 93 derece ile demlemiştim ama 96 dereceye çıkabilirim.
Maalesef bu kahvede bir çiğlik var, ağızda aşırı kuruluk yapacak kadar ince/yüksek ajitasyonlu demlemelere kadar gidince biraz maskeleniyor ama çıkan bardaklar keyifsiz. Kavrum hatası/defect yoksa da hiç beğenmedim diyeceğim.

Maalesef bu kahvede bir çiğlik var, ağızda aşırı kuruluk yapacak kadar ince/yüksek ajitasyonlu demlemelere kadar gidince biraz maskeleniyor ama çıkan bardaklar keyifsiz. Kavrum hatası/defect yoksa da hiç beğenmedim diyeceğim.
Merhaba,

Elimizdeki 28.08.2026 ve 30.08.2026 tarihli numuneleri karşılaştırmalı olarak değerlendirdik. Yaptığımız tadımlarda belirgin bir farklılık tespit etmedik; patato defect, çiğ tat veya benzeri bir kusura rastlamadık.

Konuyla ilgili size daha detaylı bilgi vermekten memnuniyet duyarız. Ayrıca kahveden en iyi verimi alabilmeniz için birlikte demleme yapabilir, reçete ve ekstraksiyon parametrelerini değerlendirerek deneyiminizi optimize edebiliriz.

Uygun olduğunuz bir zamanda görüşmekten memnuniyet duyarız.

Baya övülmüş ve sahibi blackeagle takipte ve ilgili...bir deneyelim bakalım nasılmış

Kavurma partileri arasında bir tutarsızlık varsa yapacak bir şey yok tabi ki ama ben çok severek içiyorum bu kahveyi. Gerçekten üst seviye diyebileceğim bir terroir kahvesi, böylesi pek denk gelmiyor. Bir de reçetemi paylaşayım:

Hario V60 - CAFEC TH-3
1Zpresso K-Ultra 6.5 (Comandante için 20-22 denenebilir)
93°C | Erikli, 75 ppm
15 g kahve / 240 ml su
60 ml 40 sn bloom, 120 -> 180 -> 240
Toplam süre: ~3:00

Geri