Bu çiftliğin kahvesini ilk kez çok tesadüf bir şekilde Manhattan yorumunu içmiştim. Müthiş bir kahve ve buram buram mango geliyordu.(hatta espresso olarak içmiştim)… Milestones sağ olsun memlekete Selma dan bir kahve getirdi. Bunda da mango yazıyor tadım notunda ama ben demlediğimde Mürver çok öne çıkıyor…. Ellerine sağlık @blackeagleAboo Selma. Hiç mücver çiçeği görmedim, koklamadım. Ama yiğidim @Anıl hocamın dediğine göre aynen mürver çiçeği kokuyormuş. Tat ve koku inanılmaz çiçeksi. Bizim yatsılık kahve oldu, kokuyu eşim tee içerideki odadan alıp gelmiş. Koku hem çekirdek halinde, hem öğütüldüğünde hem de demlenmiş halinde müthiş.
VATANDA GESHA SELMA BERMUDEZ VAR, HABERİNİZ OLSUN!
Sağ olun Cem Bey. Her geçen gün daha fazla özen göstererek, eksiklerimizi geliştirip üzerine yenilerini koyarak, daha iyisini ortaya çıkarmak için aynı azim ve kararlılıkla devam ediyoruz.Zafer Hocam'dan Espresso icin alip demledigim hem klasik hem modern tarz cekirdeklerden gercek anlamda haz aldim, kavruma gosterdigi ozen icin tekrar tesekkurler. Bu indirimde de biraz stok yaparim![]()
Teşekkürler. Berk bey bizim kahveler için referans olabilir. Suyun mineral değerlerini Holy Water göre yaparsak harika olur.Kolombiya Salma Bermudez Gesha , Özel fermantasyon yıkanmış , 28.07.26 kavrum, 12 gr kahve, Kinu POB 3.5.0 , 200 ml 30 ppm 94 derece su Hario v60, Abaca kağıt , 50x4 döküş
0-0.40 50 ml blooming 5 ml/s döküş
0.40-1.10 50 ml 4-5 ml/sn 3 kez spiral ardından sadece ortaya yatağa yakın döküş bu noktada 2. döküşte kettle kapağını açıp devam ediyorum.Demleme sonunda su 90 derece civarında oluyor.
1.10-1.35 50 ml 4-5 ml/sn 3 spiral ardından ortaya
1.35-2.20 50 ml sadece ortaya 1-2 ml/sn döküş
sonuç tertemiz sıcakken çiçeksilik yüksek, mango lime asiditesi belirgin ve katmanlı şekilde hissediliyor gövde ipek gibi…kahve üst düzey olduğunu her şekilde belli ediyor öneririm.
Aynı zamanda Ombligon, Carlos Meija Dark Room da bu reçeteyle çok güzel oldu.

Carlos mejia her yerde keyifli moka pot, french press, aeropress hepsine kefilimYeni Carlos mejia dark room espresso da çok keyifli
Lelit Bianca
Df64 gen2 stok dişli
20/45 1/2,25 95C
İms 26e sepet
Pedal en solda başlangıç 2 bar da ilk damlalarla 9 bara yarıdan sonra 6 bar ve bitiş 40 sn
Çok tatlı güzel bir fincan oldu. Tadı haşa ağzımda.![]()
milestonescoffee.com
Afiyet olsun, ben de yeni bir DF64 kullanıcısıyım. Red Ti Burr' ile geldi. Acaba referans olması açısından öğütüm aralığınız ne olmuştu bu kahve için ? Modern espressoya giriş amaçlı denemek istiyorum. Dial'in kolay mı ?Yeni Carlos mejia dark room espresso da çok keyifli
Lelit Bianca
Df64 gen2 stok dişli
20/45 1/2,25 95C
İms 26e sepet
Pedal en solda başlangıç 2 bar da ilk damlalarla 9 bara yarıdan sonra 6 bar ve bitiş 40 sn
Çok tatlı güzel bir fincan oldu. Tadı haşa ağzımda.![]()
Hayırlı olsun. Dial in kolay ben pek zorlanmıyorum.Afiyet olsun, ben de yeni bir DF64 kullanıcısıyım. Red Ti Burr' ile geldi. Acaba referans olması açısından öğütüm aralığınız ne olmuştu bu kahve için ? Modern espressoya giriş amaçlı denemek istiyorum. Dial'in kolay mı ?![]()