• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu sene aynı üreticinin üç farklı 'Co-Washed' kahvesini deneyimlemiş oldum.
Mango washed, fena değildi, soğudukça mango aroması hafifleşip dayanılabilir oluyordu.
Blueberry washed, rezalet, değirmeni ve kahveleri sakladığım dolaba aşırı baskın bir yaban mersini kokusu sindi, rahatsız edici.
Son olarak da Milestones'dan aldığım Coconut lemonade, muazzam, üreticinin bu üç arasında en iyi uygulaması olmuş. Aşırı zevkli bardaklar çıktı, eline sağlık.

İkinci paket olarak, buradaki yorumlara da bakarak, Rumudamo almıştım. Tadım notaları da aradığım profilde bir kahve gibi gelmişti, maalesef çok da etkilenemedim bu kahveden. Asiditesi zayıf, meyvemsilikten uzak sadece siyah çayımsı koyu notalarla karşılaştığım çıktılar aldım. Bunu biraz daha bekletiyorum.
Merhaba rumudamo nasıl demlediniz detaylı bilgi alabilir miyim?

Merhaba rumudamo nasıl demlediniz detaylı bilgi alabilir miyim?
İki varyasyon, su 92 ve 94 dereceleri, hayat ve buzdağı sular denedim.
1- V60 15/240 bloom+tek döküş 2:15-2:30 bitiş
2- Switch 15/240 45 bloom açık, kalan su 1:00-2:00 arası switch kapalı, 2:30-2:45 arası gibi bitiyor. Coconut Lemonade bu şekil demlemeyle çok iyi oluyor özellikle.

Mango washed, fena değildi, soğudukça mango aroması hafifleşip dayanılabilir oluyordu.
Blueberry washed, rezalet, değirmeni ve kahveleri sakladığım dolaba aşırı baskın bir yaban mersini kokusu sindi, rahatsız edici.
Son olarak da Milestones'dan aldığım Coconut lemonade, muazzam, üreticinin bu üç arasında en iyi uygulaması olmuş. Aşırı zevkli bardaklar çıktı, eline sağlık.

İkinci paket olarak, buradaki yorumlara da bakarak, Rumudamo almıştım. Tadım notaları da aradığım profilde bir kahve gibi gelmişti, maalesef çok da etkilenemedim bu kahveden. Asiditesi zayıf, meyvemsilikten uzak sadece siyah çayımsı koyu notalarla karşılaştığım çıktılar aldım. Bunu biraz daha bekletiyorum.

Blueberry washed konusunda o kadar haklısınız ki, tadı değil belki ama kokusu dayanılmaz derecede rahatsız edici. Diğer co-washedlar hakkındaki yorumlarınıza da katılıyorum. Bir de Pineapple aldım, henüz bekletiyorum, umarım güzel sonuçlanır.

Son düzenleme:
İki varyasyon, su 92 ve 94 dereceleri, hayat ve buzdağı sular denedim.
1- V60 15/240 bloom+tek döküş 2:15-2:30 bitiş
2- Switch 15/240 45 bloom açık, kalan su 1:00-2:00 arası switch kapalı, 2:30-2:45 arası gibi bitiyor. Coconut Lemonade bu şekil demlemeyle çok iyi oluyor özellikle.
Minimum 95 Dereceyle başlıyoruz.Uludağ premium veya 25 35 ppm arası su öneriyoruz.1:15 1:16 kesinlikle önermiyoruz.Ama bu bir tercih tabikide saygı duyuyoruz.Biz atölyede demlemeleri 1.16.7 oranla başlıyoruz.1:17.5 oranlara çıkıyoruz.origami v60 Cmd 21 click 28 click kadar öğütüm boyutunda öneriyoruz.Orea için 17 click 21 click öneriyoruz.Tabikide gramaja göre değişiyor. Detaylı bilgi için sizinle iletişime geçicem.Saygılarımla

Son düzenleme:
Blueberry washed konusunda o kadar haklısınız ki, tadı değil belki ama kokusu dayanılmaz derecede rahatsız edici. Diğerleri hakkındaki yorumlarınıza da katılıyorum. Bir de Pineapple aldım, henüz bekletiyorum, umarım güzel sonuçlanır.
Deneyebilirsiniz pineapple ve gelişim sürecini takip edebilirsiniz.Afiyet olsun

Ben rumudamoyu çok beğenmiştim.
V60 ile 16Gr 227ml 4 parçalı döküş, cmd 23klik, 2.30-40 gibi de bitiş. Suyu 96 derece yapıyordum, kendi yaptığım 30 35ppm gelen suyla demliyordum. Bir deneyebilirsiniz bu reçeteyi.

Zafer Abi Bayadir Takip Ediyorum Sürekli Turgutluya geldiğimde Sürekli Dukkanina Gidiyorum temizlik ve titizlik olarak mükemmel kahve konusunda devrim atlamış kavrumlari mükemmel Coconuta resmen aşık olduk soğuk demlemedede mükemmellik ötesi aşmış resmen kendini

20250630_170339.jpg
İçtikçe içesi geliyor insanın. Geçtiğimiz iki ayda 6-7kg ve 20 çeşit kahve aldım, denedim. Her denemede şaşırtıp diğerlerini merak ettiriyor insana, kendine has karakterleri var, bambaşka deneyim sunuyorlar. Eldeki sınırlı ekipmanla bile muazzam keyif veren kahveler. Gösterdiği özeni, emeği için ve bu özel bardaklar için Zafere hocama saygılar. Rumudamo öneririm, kompleks ve keyifli kahve

Don Juan Gesha’yı şiddetle tavsiye ederim. Bu kadar temiz bir kupayı çok çok uzun zamandır içmemiştim. Mükemmel.

Etiyopya Kaffa Biftu Gudinayı espressoda denedim. Kivi gibi bir asidite, ayva kayısı şeftali reçelimsi tatlar... hem tatlı hem canlı , kahve çok iyi .Kavrum zaten her zamanki gibi apayrı bir seviyede. Daha önceden Gigesa yıkanmış sevenlere şiddetle tavsiye ederim. Son zamanlarda seçkinin ve kavrumların kalitesinin arttığını fazlasıyla farkediyorum.

Espresso için şu kesinlikle öneririm. Yalnız en az bir ay beklemenizi öneririrm tam performans için.

FRUİT BOMB/HONDURAS CARLOS MEJİA/NATURAL/OMNİ ESPRESSO

Zafer beyden yeni kavrumlar,yeni mahsüller yine kalite,artizan işler…
Endonezya Estate Frinsa dizginlenmiş,içimi kolay baymayan bir Endonezya kahvesi olmuş(genelde içtiğim Endonezya’lar yoğun ve yoran kahveler oluyor)
Ruanda ise tam bir f/p kahvesi çok temiz bir fincan sunuyor özellikle soğukta… ellerinize sağlık @blackeagle 🙏🏻

Merhabalar, bugün Milestones' dan aldığım kahveler geldi, "Monte blanco Coconut ve Fruit Bomb Honduras". Monte Blanco Coconut' ı deneme fırsatımız oldu soğuk demlemeyle deneyimledik, eşim ve ben bu kahveye bayıldık. Tabii her şeyden ötesi Zafer Bey' in tüm samimiyetiyle beni arayarak kahvelerle ilgili bir çok konuda beni bilgilendirmesi ve yardımcı olmasıydı. Zarif hediyeleri için de çok memnun olduk. Milestones bana kahveyi ve kahve insanları tekrar sevdirdi. Selamlar. 👋🏻

Endonezya Frinsa Estate Honey Saccharomyces Espressoda , Kinu 0.9.3 , 20 gr > 45 gr 23 sn de bir çıktı aldım. Kahve son dönemdeki o yorucu deneysel endonezya kahvelerinden ayrışıyor.
Güzel bir karakteri var. Asiditesi çok dengeli. Fincanda en önde Siyah çekirdekli üzüm- mürdüm eriği gibi tatlar yer alıyor. Likörümsü ve şarabımsı karakteri devam ederken soğudukça buna gül suyu da ekleniyor. Asiditesinin yanında çok dengeli bir tatlılık da var. Aftertaste çok uzun.

Ekli dosyalar

• IMG_3677.jpeg
    IMG_3677.jpeg
    198.4 KB · Görüntüleme: 32
Yeni hasat Pepe Jijon efsaneee olmuş 🔥🔥🔥 kavrum,yorumlama 10 numara 5 yıldız… tadını çıkarmakta fincanda sizleri bekliyor. Çiçeksi narenciye tatlarını seven temiz bir fincan arayanlara duyurulur

Rumudamo bu sene espresso olarak içtiğim en iyi kahve. Zafer sağ olsun kendi elleriyle yaptı mükemmel bir deneyimdi. Sadece filtre demleyen biriydim espressoya yönelmeme sebeplerinden oldu diyebilirim. Filtre için de monteblanco, las veraneras ve daha bir çoğu. Türkiyede daha fazla çeşit olan yer yoktur sanırım😅

Askerdeydim. Geldikten sonra da YKS'nin açıklanması, yeni sene için kayıt görüşmeleri, tercih görüşmeleri, Mersin sıcağı derken bir süredir istediğim sıklıkta kahve tüketemiyorum. Tüketsem de ancak soğuk kahve, malum bu sıcaklar, hele ki Mersin'de, sıcak kahve hiç içilmiyor. Bir de askerdeyken Zaferle konuşunca Kinu m47 Rebel'den gayet memnun kaldığı için kendi dostlarından da isteyen olursa bir kaç tane aldığını söyledi, üstelik pour - over burr de almış, neyse sayesinde Kinu değirmen edinivermiş oldum. Değirmen tam bir civan, baba yiğit, deli hoyrat. O ayrı mesele. Adam kendi beğendiğini, kendi deneyimince daha iyi olanı sizi bile düşünüp satın alıp ayırabiliyor. Bu adam için artık kahve içilen bir şeyden öte, elindeki paylaşmak gibi. Benim annecim çayı çok sever, günde 6 - 7 demlik çay demler ve biliriz ki annemin sevgi sözcüklerinin başında 'çay iç oğlum' vardır. Böyle bir şey bu. Kahve o kadar hayatının merkezindeki sizinle kahve ile ilgili herhangi bir iyileştirmeyi paylaşmaya hevesli ve bu anlamda gözü kara. Deli oğlan.

Yeni değirmenimle, dükkandan bir reçete:
Endonezya, Argopro Walide Hermetic, turuncu burbon
Hario v60, Cafec geleneksel
Kinu m47, Rebel, 3.7 (pour over burr)
20 gr kahve, 160 gr buz, 180 gr su
Nestle, 98 derece 4x45

Aboo. Bu kahveyi 2 ay önce de yazmışlığım var, özellikle 10. gününden sonra inanılmaz güzelleşiyor, soğuğa da çok uygun, tatlı portakal ve portakal çiçeği hissi çok fazla. Bugüne kadar içtiğim en güzel soğuk kahveyi bu kahveyle sağladım. Klasik Endonezya beklentiniz olmasın. Topraksı, baharatsı tatlar yerine üst bir Kolombiya belki, daha meyvemsi tatlar var. Tavsiye ederim.

7 aylık Veraneras gesha demledim.

Lime keskinliği gitmiş, limonotuna dönmüş ve gerilemiş. Vanilya, hanımeli, yasemin daha öne çıkmış.

CMD 24, 15g, 95/Nestle, 40/3x60(2.30), Cafec Traditional.

Kolombiya, Adrian Lasso, yıkanmış Gesha
Hario v60, Cafec geleneksel
Kinu m47 Rebel, pour over burr, 3.5
15 gr kahve, 250 gr su, nestle 95 derece
4 parçalı, bitiş 2.35

Karanfili çok severim, kahvede hem kuru kokuda, hem bardakta hem de damakta karanfil belirgin. Yanında kırmızı eriğe de çalan tatlar var. Şu bir senedir içtiğim gesha sayısı iyice arttı
Artık 'kahve dediğin gesha mıdır?' sorusu aklımda dönecek kadar gesha muhibbanı oldum. Kahve stokta kalmamış ama gelecek geshaları kaçırmayın.

Özellikle light roast seviyorsanız + high clarity öğütücülere sahipseniz ( zp6 pietro Kinu POB gibi ) Milestones inanılmaz bir iş çıkarmış. Kavurma olarak gördüğüm en iyi light roast profili . Bence en önemli şey böyle güzel light roast ya da very light roast ( nordic roast ya da yakın kavurma profilleri) kavrumlarda suyun + öğütücünüzün profili . Genellikle düşük PPM'li sularla daha iyi sonuçlar aldım uludağ premium gibi 30-37 ppm civari oluyor genelde. Oran olarak genelde 1/16.5 1/17 civarında denedim tds 1.35 civarındaydı.

MONTEBLANCO CO FERMENTE BUNDLE -
Coconut :
Bildiğiniz limon + hindistan cevizli eti puf tadında böyle ağızda cidden tereyağı gibi akıp giden bir bitişe sahip. 10/10 ( tiramisu yapmayı da düşünüyorum ilginç olabilir bu aromalarla + )
Mango : Mango + guavanın böyle armut çilek arası tropik aromasının tatlarını çok net bir biçimde alabiliyorsunuz. 10/10 mango tadı çok hoş
Pineapple : Ananas + muz aroması oldukça dengeli 9/10 ( birazcık ananas aromasını sevmiyorum tamamen kişisel bir tercih benim için onun dışında kahve aromatik olarak muhteşem )
DON JUAN GESHA
Mandalina + limon otu asiditesi floral tatlar + esmer şekerimsi notalar ile oldukça aromatik bir kahve ( 11/10 kompleks tatları asidite + floral tatlar+ esmer şeker tatlılığı muhteşem aralarında en iyisi )
TLDR: Kavurucu olarak şu anda özellikle light roast kahvelerde en çok beğendiğim kahvelere sahip. ( Etiyopya kahveleri geldikçe güncellerim listeyi.). Biraz daha ince ya da kalın öğütüm ile beraber sıcaklıklar ile oynadıkça güncellemeyi düşünüyorum. Tat profillerinde oldukça çeşitlilik yakalayacağımı düşünüyorum ilerleyen günlerde çünkü çok ince öğütmeme rağmen rahatsız edecek seviyede bir acımsı tat ile karşılaşmadım daha

Geri