• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gece kahvesi: Etiyopya, Buncho honey

Klasik reçetemden 2 tık kalın öğütüm ve 94 derece su ile müthiş bir çıktı oldu. Bardaktaki kokuda tatlı mı tatlı bir tarçın kokusu var ki, infüze sanıyorsunuz önce. Baharatsı ve çiçeksi tatlar belirgin hatta kahvede tarçının yanı sıra yenibaharda yakaladım.
Afiyet olsun. Deneyelim ama klasik reçetenin detayını alabilirmiyiz🥰

Yeni gelen Endonezya Argopro Walida Hermetic hayatımda içtiğim en iyi endonezya kahvesi.Tropikal,üzüm,portakal likörü tatlı aftertaste.Zafer Bey'in kavurumuyla müthiş bir kahve olmuş.

Hario Plastik Dripper
Comandante 20 klik
Cafec Abaca Plus
Sweet Water 1023 35ppm
Walida Orange Bourbon.jpeg

Coconut lemonade harikaymış. Uzun zamandır bardağı bitirmeden tekrar demlemeye başladığım bir kahve olmamıştı, elinize sağlık. Sıcakken limonata soğudukça hindistan cevizi.

Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Kolombiya Monteblanco Coconut lemonade
İşleme Yöntemi: Co-washed
Varyete: Gesha
Kavrum Tarihi: 16.04.2025
Demleme Yöntem ve Detayları: Crystal eye / Hario 100lü
Öğütüm Detayları: CMD 21 Klik
Su Detayları: 94 C° Fuska
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 240 ml
Oran: 1/16
Demleme Basamakları: 45 ml 30 sn blooming sonrası 120-180-240 2:05 demleme bitti.

Dostlar keyifli fincanlarınız olsun

Milestonesde şu ana kafar hep ince öğütüm yaparak mesela 18-19 klick cdm denedim çok keyifli çıktılar aldım son zamanda 10-12 tane farklı kahve denedim sadece 1 inden memnun kalmadım o da kenya sevmediğimden dolayı diğer tüm kahveler çok lezzetliydi benjamin paz los duran regular gerardo anaerobic gigesa favorilerimden çok zor seçmek

Reçete olarak son zamanlarda 4 döküş
24 klick cdm 93-96 derece arası 2.30-2.40 hedefleyerek yapıyorum 3 tane kahvede denedim medina keramo los duranda los duranı dragon fly aeropress methoduyla yapın garantili reçete diğer iki kahvede almadığım kadar verim aldım özelliklede medinada tavsiye ederim

Bloom 0-45sn 50gr (15 saniye döküş)
1. Döküş 0.45-0.55 70 gr
2. Döküş 1.15-1.25 70 gr
3. Döküş 1.45-1.55 50 gram olarak deneyebilirsiniz

Muyinga fena kahveymiş... 13gr 215ml 93 derece 4 döküş 2.30 bitiş şeklinde demledim, çok hoşuma gitti. Kesinlikle deneyin derim.

Yeni gelen Endonezya Argopro Walida Hermetic hayatımda içtiğim en iyi endonezya kahvesi.Tropikal,üzüm,portakal likörü tatlı aftertaste.Zafer Bey'in kavurumuyla müthiş bir kahve olmuş.

Hario Plastik Dripper
Comandante 20 klik
Cafec Abaca Plus
Sweet Water 1023 35ppm
Ekli dosyayı görüntüle 38640
Hemen deniyorum merak ettim. Döküşü nasıl yapıyorsunuz?

Abaca Plus sadece bende tıkanıyor sanırım. Deniyorum verdiğiniz tarifi.

Diğer endonezya ile karıştırmışım. :) Zafer bitirdi bizi, kahvelerim bitince sipariş ederim.

Gigesa yıkanmışı geçen aylarda içmiştim ama yarışma seviyesindeki kahvelerin heyecanıyla yeteri özeni göstermemişim, bugün anladım. Aslında Milestones'la haşır neşir olduğunuzda fiyatın belirleyici unsur olmadığını, her kahvenin bir şeyler vaat ettiğini biliyorsunuz. Her neyse kendimce fiyat - performans olarak değerlendirilebilecek kahveleri dükkanda, geri kalanı evde bırakıyorum. Ama dün ve bugün Gigesa'yı dükkanda demleyince ortaya çok güzel, tertemiz bir yıkanmış Etiyopya çıktı.

Hario v60, Hario 100'lü filtre
Timemore c2, 20 klik
97 derece, nestle su
15x250
2.40 bitiş

Ruanda Shyria çok güzel kahveymiş. Seçki arasında diğer kahveler kadar ben burdayım demiyor tabii ama kavruma güvendiğim için almıştım. Espressoda denedim , kahve çok ama çok tatlı kırmızı meyve hafif portakal kokuda kakao ve çikolata esintileri. kesinlikle önerilir burundi muyinga gibi şaşırttı beni.

Zafer Bey'in tavsiyesiyle Kolombiya Rogelio Espinoza almıştım.Şimdi demlediğimde gerçekten çok etkilendim.Tat profilini birebir alabildim.Referans olması için reçetemi paylaşıyorum.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Hario Plastik dripper
Abaca Plus filtre
Sweet water 1023 35ppm
60-145-230-300 şeklinde döküş
Java.jpeg

Coconut Lemonade yıkılıyorrr. Enfes kahve kaçırmayın.

Geri