• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Meet Lab Coffee & Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Meet lab coffee, daha önce ismini duyduğum ancak hiç denemediğim bir kavurucuydu. toplu alım sayesinde kahveleri ile tanışmış oldum. Yıllardır hem yurt içi hem de yurt dışı birçok firmadan nitelikli kahve tüketen birisi olarak kahvelerinin üst düzey olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. bu konudaki deneyimlerimi ilerleyen dönemde paylaşacağım. ancak, bu firmayla yaşadığım önemli bir sorunu da dile getirmek istiyorum;

toplu alımın 2. haftasında deneme amaçlı hatırı sayılır bir miktarda kahve sipariş ettim. siparişlerim arasında 2-3 haftalık kahveler vardı, bu işime geldi degassing süreçleri dolan kahveleri hemen tüketmeye, farklı reçetelerde demlemeye başladım. daha sonra özellikle beğendiğim kahvelerden olmak üzere, toplu alım bitmeden önce tekrar sipariş verdim. siparişi verirken elimde epey de bir kahve olduğu için sipariş notuna açık ve net bir şekilde dinlenmiş kahve istemediğimi, elimde meet lab kahvelerinden epey olduğunu belirttim ve yeni kavrum göndermelerini rica ettim. siparişimin hemen ertesinde kargo çıkışı yaptılar. o süreçte yeni kavrum olamayacağını düşünerek kendilerine mail attım. durumu açıkça izah ettim. bana sadece ''biz son kavrum gönderiyoruz'' şeklinde bir yanıt geldi. daha açıklayıcı bir şekilde dönüş yaptım ancak dikkate alınıp cevap yazılmadı. ve sonuç;

şu an elimde henüz tüketmediğim eski siparişlerim varken bana neredeyse 1 aylık kavrum tarihli kahve gönderilmiş. 3 haftalık, 4 haftalık vs. açıkçası dinlenmiş kahve istemiyorum diye rica ederken 1-2 haftayı kastetmişken 4 haftalık kahveyi görünce şaşırdım. şahsi fikrim nitelikli kahve işi yaptığını söyleyen hiçbir firma 4 haftalık kahve göndermemeli.

1 ayda yaklaşık 13.000 tl lik kahve siparişi verdiğim firmanın mailime dönmeye tenezzül etmemiş olması nedeniyle buraya yazıyorum. @meetlabcoffee

Son düzenleme:
siparişimle ilgili bir diğer sorun da şu; normalde, açıldıktan sonra kullanamadığımız renkli silindir kutuların yanında sipariş adeti kadar valfli paket gönderiliyordu. en azından ilk siparişimde bu şekildeydi. çünkü farklı kahveler almıştım. ancak, aynı kahveden birkaç adet sipariş verirseniz bu durumda sadece 1 adet valflı paket gönderiyorlar. mesela 5 tane aynı kahveden sipariş verdiğiniz ve bu kutuları açtıktan hemen sonra valfli pakete aktarmanız gerekiyor. ancak, sadece 1 tane valfli paket gönderiyorlar. 5 tane farklı kahve olsa 5 tane gönderiliyor. sanırım mantık şu; biri bitince diğer kutuyu açıp pakete boşaltılır diye düşünülmüş. ama ben bu kahvelerden birini evde birini ofiste kullanmak istesem? veya birini bir yakınıma vermek istedim. zaten böyle bir sistemle üzerinde adı olmayan birçok paketi kendimiz işaretlemek zorunda kalıyoruz, bir de böyle paketten sakınılıyor olması ilginç @meetlabcoffee

siparişimle ilgili bir diğer sorun da şu; normalde, açıldıktan sonra kullanamadığımız renkli silindir kutuların yanında sipariş adeti kadar valfli paket gönderiliyordu. en azından ilk siparişimde bu şekildeydi. çünkü farklı kahveler almıştım. ancak, aynı kahveden birkaç adet sipariş verirseniz bu durumda sadece 1 adet valflı paket gönderiyorlar. mesela 5 tane aynı kahveden sipariş verdiğiniz ve bu kutuları açtıktan hemen sonra valfli pakete aktarmanız gerekiyor. ancak, sadece 1 tane valfli paket gönderiyorlar. 5 tane farklı kahve olsa 5 tane gönderiliyor. sanırım mantık şu; biri bitince diğer kutuyu açıp pakete boşaltılır diye düşünülmüş. ama ben bu kahvelerden birini evde birini ofiste kullanmak istesem? veya birini bir yakınıma vermek istedim. zaten böyle bir sistemle üzerinde adı olmayan birçok paketi kendimiz işaretlemek zorunda kalıyoruz, bir de böyle paketten sakınılıyor olması ilginç @meetlabcoffee
Merhabalar Sayın Cafeine ,

Arkadaşlarımız size kaç adet aldıysanız pet paket göndereceklerdir. Öncedende iletmiştik bu kahvelerin pakete ihtiyacı yok valfli biz extra gönderiyoruz herhangi bir kaba koysanız da olur . Veya streçletebilirsiniz kapak kısmını.

İyi bayramlar dileriz,

Meet Lab Coffee

Meet lab coffee, daha önce ismini duyduğum ancak hiç denemediğim bir kavurucuydu. toplu alım sayesinde kahveleri ile tanışmış oldum. Yıllardır hem yurt içi hem de yurt dışı birçok firmadan nitelikli kahve tüketen birisi olarak kahvelerinin üst düzey olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. bu konudaki deneyimlerimi ilerleyen dönemde paylaşacağım. ancak, bu firmayla yaşadığım önemli bir sorunu da dile getirmek istiyorum;

toplu alımın 2. haftasında deneme amaçlı hatırı sayılır bir miktarda kahve sipariş ettim. siparişlerim arasında 2-3 haftalık kahveler vardı, bu işime geldi degassing süreçleri dolan kahveleri hemen tüketmeye, farklı reçetelerde demlemeye başladım. daha sonra özellikle beğendiğim kahvelerden olmak üzere, toplu alım bitmeden önce tekrar sipariş verdim. siparişi verirken elimde epey de bir kahve olduğu için sipariş notuna açık ve net bir şekilde dinlenmiş kahve istemediğimi, elimde meet lab kahvelerinden epey olduğunu belirttim ve yeni kavrum göndermelerini rica ettim. siparişimin hemen ertesinde kargo çıkışı yaptılar. o süreçte yeni kavrum olamayacağını düşünerek kendilerine mail attım. durumu açıkça izah ettim. bana sadece ''biz son kavrum gönderiyoruz'' şeklinde bir yanıt geldi. daha açıklayıcı bir şekilde dönüş yaptım ancak dikkate alınıp cevap yazılmadı. ve sonuç;

şu an elimde henüz tüketmediğim eski siparişlerim varken bana neredeyse 1 aylık kavrum tarihli kahve gönderilmiş. 3 haftalık, 4 haftalık vs. açıkçası dinlenmiş kahve istemiyorum diye rica ederken 1-2 haftayı kastetmişken 4 haftalık kahveyi görünce şaşırdım. şahsi fikrim nitelikli kahve işi yaptığını söyleyen hiçbir firma 4 haftalık kahve göndermemeli.

1 ayda yaklaşık 13.000 tl lik kahve siparişi verdiğim firmanın mailime dönmeye tenezzül etmemiş olması nedeniyle buraya yazıyorum. @meetlabcoffee
Merhabalar ,

Bu konudada cevap iletmişiz aslında maalesef kişiye özel bir kavrum protokolüne sahip değiliz en son batch ne ise onu gönderiyoruz diye yanıtlamıştık mailde ayrıca seçtiğiniz kahvede son kg ler olup olmadığıda belli değil yani son stok o kavrulan batch olabilir .Petler ve vukumlularda 1 ay çok normal çünkü degassing bittikten sonra vakuma yada havasız pete alırız siparişinizde petler var ise degassing bitmeden alamayız petlere patlama oranı %10 dan %80 e çıkar.

İyi günler dileriz
Meet Lab Coffee

Colombia las flores çekirdeğini V60'ta demleyip de güzel bir sonuç alan varsa tarif alabilir miyim lütfen? gerekli başlıklara yazamadığım için bu başlığa yazmak durumundayım.

ayrıca deneyim başlığına neden yazamıyoruz? neden 15 mesajı doldurmak zorundayım merak ediyorum.
bence çok iyi bir çekirdek. buzdağ su, crystal eye, 95 derece, jx 23 klik'de 15-250 su. 50 blooming. kalanını 2.dkye kadar dökdüm.

Arkadaşlarımız size kaç adet aldıysanız pet paket göndereceklerdir. Öncedende iletmiştik bu kahvelerin pakete ihtiyacı yok valfli biz extra gönderiyoruz herhangi bir kaba koysanız da olur . Veya streçletebilirsiniz kapak kısmını.

İyi bayramlar dileriz,

Meet Lab Coffee

info'da firma temsilcisi diye yazıyor. umarım sahibi değilsinizdir. nitelikli kahve satan bir firmanın ''ben size kahveleri bir kutuda gönderiyorum ama bu kutu açıldıktan sonra kullanılmıyor. siz üstünü streçleyiverin'' demesi. şaka gibi :D

süthaneden lor peyniri almış gibi hissettim :)

size de iyi bayramlar..

Meet lab dükkanında colombia blueberry washed içip, tadını çok beğenmiştim. Demlemede Abaca filtre ile 92 derece su kullanıldı. Çok yoğun bir passion fruit kokusu aldım, ve tadında tropik meyve havası vardı. Kahveden ziyade değişik bir meyve suyu içiyormuşum gibiydi.

Çok beğenince iki paket çekirdek olarak aldım bu kahveden. Önce yazlıkta Fakir aroma master ile denedim. Karafı unuttuğum için kütahya porselen v60 ve abaca filtre ile demledim. Pietro ile 30 gram kahve öğüttüm, 8.7 ayarında. 93 derece su, ve 1:16 oranıyla demlemeyi başlattım. Öncelikle filtre tıkandı biraz, su birikti baya tepeye kadar vs vs. çok temiz bi demleme olmadı yani. Dolayısıyla demleme süresi de uzadı. Koku açık kavrum bir kahve kokusu gibi, tadda ise kahve bitterliği ve biraz ekişilik vardı, hiç o meetlabbde aldığım tadı alamadım. 30 gram fazla geldi belki dedim bu ayarlarda, 15 gram ile denedim sonuç aynı.

Eve döndüm bir de elle deneyeyim dedim. Eureka Zero 65 ile baya kalın öğüttüm, french press seviyesi denilebilir. Hario Buono kettleda 92 dereceye ısıttım suyu (saka damacana), tiamo v60 ve abaca filtre ile kurdum setupı, 1:16 oranında demledim. Akış rahattı. Yazlıkta yaptığım demlemeye göre çok daha güzel, içilebilir bir sonuç çıktı. Ama yine meetlabdekine yaklaşamadım.

O tada yaklaşabilmem için ne önerirsiniz? Suyu değiştirmeyi deneyebilirim, marketten alabileceğim bi su önerisi olan var mı?

anket başlığını anlıyorum da, aylık alımdan satın aldığım kahvelerin reçete ve deneyim kısmında yorum yapabilmek için 15 mesaj kotası çok saçma. mesela bu girdiyi sadece 15 mesajı doldurmak için yazıyorum. başlığı meşgul ettiğim için üzgünüm.
Aynı durumdan muzdarip çok kişiyiz galiba. Bir başlık acip kendi aramızda muhabbet mi edelim:)

Lance Hendrick videolarından aşina olduğumuz Pepe Jijon ve oğlu Jose'nin Soledad ve Putushio çiftliklerinden bir set getirmişler. Denemeyi her ne kadar çok istesem de toplu alımdaki fiyaskodan sonra kavrumlara güvenmediğim için biraz çekiniyorum. Suadiye şubelerinde Panama setinden bir kahveyi deneyip bayılmıştım aslında ama 2200 liralık bir kumar oynamak istemiyorum. Seti alıp memnun kalanlar yazarsa çok yardımcı olur.

Lance Hendrick videolarından aşina olduğumuz Pepe Jijon ve oğlu Jose'nin Soledad ve Putushio çiftliklerinden bir set getirmişler. Denemeyi her ne kadar çok istesem de toplu alımdaki fiyaskodan sonra kavrumlara güvenmediğim için biraz çekiniyorum. Suadiye şubelerinde Panama setinden bir kahveyi deneyip bayılmıştım aslında ama 2200 liralık bir kumar oynamak istemiyorum. Seti alıp memnun kalanlar yazarsa çok yardımcı olur.
Cadde’deki şubelerinde Soledad serisindeki Typica Mejorado’ları içtim. Putushio’dan olan parlak ve çiçeksi; Soledad’dan olan tatlı ve meyvemsi, tyoxidator işlemi natürel karakteri kazandırmış kahveye. İkisini de epey beğendim ama geçen aylarda içtiğim Panama serisindeki 91.5 puanlı olan kadar uçurmadı.

Şu ana kadar kafelerinde içtiğim kahvelerden hep memnun kaldım ama her nasılsa satın aldığım paketler hep hayal kırıklığı oldu ki bu savımı destekleyen başka yorumlar da işittim. İnsan acaba kahveleri farklı kişiler mi kavuruyor veya arkada neler oluyor da böyle bir durum yaşanıyor diye düşünmeden edemiyor.

Kozyatağı ve suadiye şubelerini birkaç kez ziyaret ettiğim roastery. İlgi alakalarından ve ayak üstü kahve sohbetlerinden keyif aldım. Henüz kendi demlemelerini tatma fırsatım olmadı.

*Evde deneyip etkilendiğim çekirdekler:

Colombia el diviso / washed / geisha
Colombia las flores / natural / pink bourbon
Colombia monteblanco / washed / purple caturra
Colombia volcan azul / anareboic / san isidro
Panama chevas / natural / typica

*V60'ta bana hitap eden bir sonuç almakta zorlandığım çekirdekler:

Panama chevas / natural / catuai
Rwanda / honey anaerobic / bourbon & jackson
Colombia volcan azul / anaerobic / H1

Dün (27.08.25) akşam 22:30’da Atatürk Caddesi’ndeki Meet Lab şubesine Cafec filtre kağıdı almaya gittik. Daha önce de gelmiştik bu şubeye; Colombia Blueberry Washed filtre içip çok beğenmiştik, baristayla da sohbet etmiştik biraz, memnun ayrılmıştık. Ama dün akşam gördüğüm muamele tadımı kaçırdı. Filtre kağıdı alıp gideceğimiz için ben önde araçta beklerken kız arkadaşım almaya girdi.

Öncelikle, Traditional kağıt için sitedeki fiyat 395 TL, orada söylenen fiyat 450 TL. Abaca var mı diye sorduk; “bilmiyorum, bakmak lazım” deyip bakmaya tenezzül etmedi. Ben de “iyi, sipariş vereyim online’dan, ‘şubeden teslim’ seçeneğiyle alıp gidelim” dedim. Arkadan barista “öyle olmuyo molmuyo” gibi bir şey dedi. Ben de gittim şubeye, nedir durum diye sormaya; “online sipariş sisteme ne kadar sürede düşüyor?” diye sordum. Ağzının kenarıyla gevşek gevşek “sabaha düşer” deyince şalterlerim attı. “Yürü gidelim, bu herifin kaprisiyle mi uğraşacağız” diyerek çıktım; başka bir dükkândan aldım filtreyi.

Üzgünüm ama hem filtre kahvenin fincanına 300–500 TL verip hem de baristanın tripleriyle uğraşamam. Muhtemelen bir daha uğramayacağım bir yer olacak.

MEET LAB COFFEE / ROASTERY
19 Mayıs Mah. Atatürk Cad. No:72/C
Kadıköy / İstanbul

Geri