BeanEngineer
Barista
Bira çıkardılar sanıp baktığım ama sadece ambalajı ona benzeyen bir paketleme yapmışlar. Speciality+
Merhabalar Melih Ayhan Bey ,Toplu alım etkinliği sayesinde haberdar oldum ve hemen de sipariş verdim. Siparişlerim az önce ulaştı, henüz demleme fırsatım olmadı ama paketleme hakkında birkaç şey söylemek istiyorum.
Gerçekten çok hoş ve özenli bir sunum var. Kaliteli beyaz karton, üzerinde soğuk baskı, içinde bir kutu daha, o da baskılı… Kahve paketleri valfli ve o kutuların içinde geliyor, yani iki kat karton kutu var dış ambalaj olarak. Tasarım zarif, belli ki çok emek verilmiş. Ellerinize sağlık.
Yalnızca küçük bir not düşmek istiyorum: Bu kadar katmanlı bir paketleme belki her zaman gerekli olmayabilir. Hem maliyeti azaltır, hem de daha az atık çıkar. Belki sitenizin sipariş ekranına bir paketleme tercihi bunu seçime bağlı hale getirebilir. Elbette bu sadece naçizane bir tüketici geri bildirimi; firma yaklaşımını takdir ediyorum.
Merhabalar Sayın Şafak Bey,
Mokapot için Panama Chevas , Benti Buku , EF2 ( 200GR) deneyebilirsiniz. Jairo Arcila maalesef stokları tükendi.
İyi günler dileriz ,
Meet Lab Coffee
Bana da Benti Buku 27 Nisan, Sidra 25 Nisan kavrumlu geldi. Zaten genelde 3 haftadan önce açmadığım için benim için pek fark etmedi hatta bir miktar işime bile geldi açıkçası daha erken deneyimleyebilmek adına.Benim de 3 Mayıs tarihinde verdiğim sipariş 6 Mayıs tarihinde teslim edildi. Ancak kavurum tarihleri açısından üzücü oldu. Şimdiye kadar toplu alımların hiç birinde bu derece eski kavuruma denk gelmemiştim. Genel olarak degassing vaktini de düşünerek alımlarımı planlıyorum. Ancak kahvelerden bir paketi 27 Nisan tarihli kavurum iken diğeri 16 Nisan tarihli çıktı.
Genel olarak ulaşan kahvelerin kavurum tarihleri sizde nasıl? Eski kavurumlar mı yollanıyor yoksa bana mı denk geldi.
Benimkiler de 25 Nisan kavrumlu. Blueberry demledim ama biraz daha zamanı var diyip diğerlerini de dinlenmeye bıraktım. Bende genelde 3 hafta bekleyenlerdenim. Taze kavrum olmaması benim için olumlu aslında. 16 Nisan için, Evet ben de biraz daha yeni kavrum isterdim.Benim de 3 Mayıs tarihinde verdiğim sipariş 6 Mayıs tarihinde teslim edildi. Ancak kavurum tarihleri açısından üzücü oldu. Şimdiye kadar toplu alımların hiç birinde bu derece eski kavuruma denk gelmemiştim. Genel olarak degassing vaktini de düşünerek alımlarımı planlıyorum. Ancak kahvelerden bir paketi 27 Nisan tarihli kavurum iken diğeri 16 Nisan tarihli çıktı.
Genel olarak ulaşan kahvelerin kavurum tarihleri sizde nasıl? Eski kavurumlar mı yollanıyor yoksa bana mı denk geldi.
Aklıma meetlab'a bir soru geldi.Benim de 3 Mayıs tarihinde verdiğim sipariş 6 Mayıs tarihinde teslim edildi. Ancak kavurum tarihleri açısından üzücü oldu. Şimdiye kadar toplu alımların hiç birinde bu derece eski kavuruma denk gelmemiştim. Genel olarak degassing vaktini de düşünerek alımlarımı planlıyorum. Ancak kahvelerden bir paketi 27 Nisan tarihli kavurum iken diğeri 16 Nisan tarihli çıktı.
Merhabalar Sayın Micheal ,Aklıma meetlab'a bir soru geldi.
Kahve kavurması ve paketlemesi arasında bir süre var. Bunun hakkında bahsedebilir misiniz? Bir kavurucu neye dikkat etmesi gerekir? Arkadaşımızın kahvesi örneğe alırsak 16 Nisan'da kavurulumuş ve 3 Mayıs'ta gönderilen bir kahve ne zaman paketlenmiş, vs.
Teşekkür ederim
Merhabalar Sayın Fallinup,Merhaba reçetelerinizin çoğunda sonundaki aşamada ..'ya tamamla yazıyor fakat süre belirtilmemiş oluyor. Kaç sn civarında son döküşü gerçekleştireceğiz? Sitenizden aldığım tarifi aşağıya bırakıyorum. İkinci sorum ise origami yerine klasik v60'ta demlesem tarifte neye dikkat etmem gerekiyor?
Costa Rica El Perezoso
Reçete 1 ; Origami Dose : 15gr / 1:16Su : 90 ppmSıcaklık : 89cFlitre Kağıdı : Abaca 60 gr blooming / 40sn 170 a tamamla / 15 sn5 saniye bekle240 a tamamla Bitiş : 2:50 - 2:55
| Özellik / Filtre | CAFEC TH-1 | CAFEC TH-2 | CAFEC TH-3 | CAFEC Abaca |
|---|---|---|---|---|
| Kalınlık | İnce | Orta | Kalın | Orta / İnce (daha ince ama lifli) |
| Lif Yapısı | Düz, sık dokulu | Dengeli | Kalın & yoğun | Doğal abaca lifi, yüksek nefes alabilirlik |
| Akış Hızı | En hızlı | Dengeli | En yavaş | Orta - hızlı |
| Demleme Süresi (Ortalama) | 2:30 – 2:50 dk | 2:45 – 3:10 dk | 3:30 – 4:00 dk | 2:40 – 3:00 dk |
| Tat Profili | Parlak, floral, asidik | Dengeli gövde & aroma | Yoğun gövde, az asidite, karamelize | Temiz, yumuşak, hafif tatlı |
| Tavsiye Edilen Kahve Tipi | Light roast, floral/narenciye profilleri | Light-medium roast, kompleks profiller | Medium-dark roast, şekerli/nutty profiller | Light-medium roast, yumuşak & dengeli kahveler |
| V60 ile Kullanım | Parlak ama hızlı akar – dikkatli döküş ister | Dengeli sonuçlar verir | Aşırı uzayabilir, dikkatli olmalı | Hızlı ve temiz içim sağlar |
| Origami ile Kullanım | Çok hızlı olabilir, döküş kontrolü önemli | Çok uyumlu, iyi sonuç verir | Uygun teknikle çok zengin sonuç verir | Dengeli, geniş profil çıkarır |
| Hedef Tat Profili | Origami Tercihi | V60 Tercihi |
|---|---|---|
| Parlak & Floral | Origami + TH-1 | V60 + TH-1 |
| Dengeli & Tatlı | Origami + TH-2 | V60 + Abaca or TH-2 |
| Gövdeli & Şekerli | Origami + TH-3 | V60 + TH-3 |
| Temiz & Yumuşak | Origami + Abaca | V60 + Abaca |
Merhabalar Hamit Bey ,Genel anlamda paketleme, içerik, tat vb. unsurlar kaliteli bir ürün hissini sonuna kadar hissettiriyor. Bu ay seçilmiş olmanızdan gerçekten çok memnunum.İyi çalışmalar.
Colombia Santa Monica / Honey+Wine Yeast Banana için recipe alabilir miyim ?
Cevap için teşşekkürler. Elimde hario japan filtresi var, tabloya göre en yakın sonucu hangisinde alabilirim?Merhabalar Sayın Fallinup,
170 ml den sonra 240 a tamamlayarak devam edebilirsiniz reçeteimizde tamamla saniyesi göstermiyorsak sürek esnek. Bitişi yakalamaya çalışmanız önemli olacaktır. Fakat bu kısma gelene kadar su ppm 90 mı değirmeniniz nedir bıçak ömrü kettle markası gibi birçok etmen var bu sebeple biz reçeteleri referans olsun diye ekliyoruz. Yoksa aynı ekipman aynı dereceler aynı öğütücü versek bile perkolasyon esnasında çekirdeklerin yatakta yer değiştirmesi ve yer değiştirme hızı basınç rakım ortam sıcaklığı gibi etmenlere bağlı farklılık göstermesi her şey aynı olsa bile farklı tat almanıza sebep verebilir. Bize göre birkaç deneme sıcaklık değiştirme öğütme boyutu değiştirme en önemlisi suyun değerlerini değiştirerek size uygun damak tadına ulaşmanız önerisi olacaktır.
Diğer sorunuzu biraz geniş ele almamız lazım tamamen kullanılan filtre kağıdı ile birleşik bir etmen aşağıda şöyle iletebiliriz ,
Özellik / Filtre CAFEC TH-1 CAFEC TH-2 CAFEC TH-3 CAFEC Abaca Kalınlık İnce Orta Kalın Orta / İnce (daha ince ama lifli) Lif Yapısı Düz, sık dokulu Dengeli Kalın & yoğun Doğal abaca lifi, yüksek nefes alabilirlik Akış Hızı En hızlı Dengeli En yavaş Orta - hızlı Demleme Süresi (Ortalama) 2:30 – 2:50 dk 2:45 – 3:10 dk 3:30 – 4:00 dk 2:40 – 3:00 dk Tat Profili Parlak, floral, asidik Dengeli gövde & aroma Yoğun gövde, az asidite, karamelize Temiz, yumuşak, hafif tatlı Tavsiye Edilen Kahve Tipi Light roast, floral/narenciye profilleri Light-medium roast, kompleks profiller Medium-dark roast, şekerli/nutty profiller Light-medium roast, yumuşak & dengeli kahveler V60 ile Kullanım Parlak ama hızlı akar – dikkatli döküş ister Dengeli sonuçlar verir Aşırı uzayabilir, dikkatli olmalı Hızlı ve temiz içim sağlar Origami ile Kullanım Çok hızlı olabilir, döküş kontrolü önemli Çok uyumlu, iyi sonuç verir Uygun teknikle çok zengin sonuç verir Dengeli, geniş profil çıkarır
Hedef Tat Profili Origami Tercihi V60 Tercihi Parlak & Floral Origami + TH-1 V60 + TH-1 Dengeli & Tatlı Origami + TH-2 V60 + Abaca or TH-2 Gövdeli & Şekerli Origami + TH-3 V60 + TH-3 Temiz & Yumuşak Origami + Abaca V60 + Abaca
TH-2 ye yakın Hario Japon 40 lı iseCevap için teşşekkürler. Elimde hario japan filtresi var, tabloya göre en yakın sonucu hangisinde alabilirim?