• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Meet Lab Coffee & Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Toplu alım etkinliği sayesinde haberdar oldum ve hemen de sipariş verdim. Siparişlerim az önce ulaştı, henüz demleme fırsatım olmadı ama paketleme hakkında birkaç şey söylemek istiyorum.

Gerçekten çok hoş ve özenli bir sunum var. Kaliteli beyaz karton, üzerinde soğuk baskı, içinde bir kutu daha, o da baskılı… Kahve paketleri valfli ve o kutuların içinde geliyor, yani iki kat karton kutu var dış ambalaj olarak. Tasarım zarif, belli ki çok emek verilmiş. Ellerinize sağlık.

Yalnızca küçük bir not düşmek istiyorum: Bu kadar katmanlı bir paketleme belki her zaman gerekli olmayabilir. Hem maliyeti azaltır, hem de daha az atık çıkar. Belki sitenizin sipariş ekranına bir paketleme tercihi bunu seçime bağlı hale getirebilir. Elbette bu sadece naçizane bir tüketici geri bildirimi; firma yaklaşımını takdir ediyorum.

Toplu alım etkinliği sayesinde haberdar oldum ve hemen de sipariş verdim. Siparişlerim az önce ulaştı, henüz demleme fırsatım olmadı ama paketleme hakkında birkaç şey söylemek istiyorum.

Gerçekten çok hoş ve özenli bir sunum var. Kaliteli beyaz karton, üzerinde soğuk baskı, içinde bir kutu daha, o da baskılı… Kahve paketleri valfli ve o kutuların içinde geliyor, yani iki kat karton kutu var dış ambalaj olarak. Tasarım zarif, belli ki çok emek verilmiş. Ellerinize sağlık.

Yalnızca küçük bir not düşmek istiyorum: Bu kadar katmanlı bir paketleme belki her zaman gerekli olmayabilir. Hem maliyeti azaltır, hem de daha az atık çıkar. Belki sitenizin sipariş ekranına bir paketleme tercihi bunu seçime bağlı hale getirebilir. Elbette bu sadece naçizane bir tüketici geri bildirimi; firma yaklaşımını takdir ediyorum.
Merhabalar Melih Ayhan Bey ,

Güzel yorumlarınız için teşekkürler. Önerinizin üzerinde durmaya değer olduğunu düşünüyoruz. Özgün paketler üretip sektöre kazandırmak bizim için bir hobi yede dönüştü çünkü SCA World Of Coffee paket tasarımlarına ürünlerimizi yolluyoruz ve yarışıyorlar bu sebeple bu birkaç sene biraz abartmış olabiliriz :) Fakat site ekranında tercih seçeneği olmaz değil bunun üstünde duralım operasyonel sorun yaşarmıyız karışıklık gibi değerlendirelim.

İyi günler dileriz
Meet Lab Coffee

Merhabalar. Kahveleriniz genel olarak incelediğimde beni heyecanlandırdı doğrusu. Bu ayın alımına katılmak istiyorum. Genelde moka pot demleme yapıyorum. Buna uygun önerebileceğiniz kahveleriniz nelerdir? Asiditesi çok yüksek olmayacak şekilde. Bir de Jairo Arcila kahveniz ilgimi çekti. O tekrar stoğa girecek mi?

Colombia Jairo Arcila Natural EF2'yi Hario V60, Hario 100'lü Japon ile demledim. 1zpresso Q Air 20 klikte öğüttüm acaba kalın mı diye düşünmedim değil başta. 2.45'te bitti. Kuru kokuda kahve hiç fena değil ama tatta inanılmaz. Çok baharatlı bir kahve, tadım notlarından gerçekten tarçın baskın geldi bana. Ağzımda başta bir acılık hissetsem de sonradan tatlılığı arttı. Başka denemeler de yapacağım. Stoğunun tükendiğini görünce de iyi ki almışım dedim.

Benim de 3 Mayıs tarihinde verdiğim sipariş 6 Mayıs tarihinde teslim edildi. Ancak kavurum tarihleri açısından üzücü oldu. Şimdiye kadar toplu alımların hiç birinde bu derece eski kavuruma denk gelmemiştim. Genel olarak degassing vaktini de düşünerek alımlarımı planlıyorum. Ancak kahvelerden bir paketi 27 Nisan tarihli kavurum iken diğeri 16 Nisan tarihli çıktı.

Genel olarak ulaşan kahvelerin kavurum tarihleri sizde nasıl? Eski kavurumlar mı yollanıyor yoksa bana mı denk geldi.

Benim de 3 Mayıs tarihinde verdiğim sipariş 6 Mayıs tarihinde teslim edildi. Ancak kavurum tarihleri açısından üzücü oldu. Şimdiye kadar toplu alımların hiç birinde bu derece eski kavuruma denk gelmemiştim. Genel olarak degassing vaktini de düşünerek alımlarımı planlıyorum. Ancak kahvelerden bir paketi 27 Nisan tarihli kavurum iken diğeri 16 Nisan tarihli çıktı.

Genel olarak ulaşan kahvelerin kavurum tarihleri sizde nasıl? Eski kavurumlar mı yollanıyor yoksa bana mı denk geldi.
Bana da Benti Buku 27 Nisan, Sidra 25 Nisan kavrumlu geldi. Zaten genelde 3 haftadan önce açmadığım için benim için pek fark etmedi hatta bir miktar işime bile geldi açıkçası daha erken deneyimleyebilmek adına.

Benimkiler de 25 Nisan kavrumlu. Blueberry demledim ama biraz daha zamanı var diyip diğerlerini de dinlenmeye bıraktım. Bende genelde 3 hafta bekleyenlerdenim. Taze kavrum olmaması benim için olumlu aslında. 16 Nisan için, Evet ben de biraz daha yeni kavrum isterdim.

Genel anlamda paketleme, içerik, tat vb. unsurlar kaliteli bir ürün hissini sonuna kadar hissettiriyor. Bu ay seçilmiş olmanızdan gerçekten çok memnunum.İyi çalışmalar.

Colombia Santa Monica / Honey+Wine Yeast Banana için recipe alabilir miyim ?

Son düzenleme:

Aklıma meetlab'a bir soru geldi.

Kahve kavurması ve paketlemesi arasında bir süre var. Bunun hakkında bahsedebilir misiniz? Bir kavurucu neye dikkat etmesi gerekir? Arkadaşımızın kahvesi örneğe alırsak 16 Nisan'da kavurulumuş ve 3 Mayıs'ta gönderilen bir kahve ne zaman paketlenmiş, vs.

Teşekkür ederim

Merhaba reçetelerinizin çoğunda sonundaki aşamada ..'ya tamamla yazıyor fakat süre belirtilmemiş oluyor. Kaç sn civarında son döküşü gerçekleştireceğiz? Sitenizden aldığım tarifi aşağıya bırakıyorum. İkinci sorum ise origami yerine klasik v60'ta demlesem tarifte neye dikkat etmem gerekiyor?

Costa Rica El Perezoso​

Reçete 1 ; Origami Dose : 15gr / 1:16Su : 90 ppmSıcaklık : 89cFlitre Kağıdı : Abaca 60 gr blooming / 40sn 170 a tamamla / 15 sn5 saniye bekle240 a tamamla Bitiş : 2:50 - 2:55

Aklıma meetlab'a bir soru geldi.

Kahve kavurması ve paketlemesi arasında bir süre var. Bunun hakkında bahsedebilir misiniz? Bir kavurucu neye dikkat etmesi gerekir? Arkadaşımızın kahvesi örneğe alırsak 16 Nisan'da kavurulumuş ve 3 Mayıs'ta gönderilen bir kahve ne zaman paketlenmiş, vs.

Teşekkür ederim
Merhabalar Sayın Micheal ,

16 Nisanda kavrulmuş bir kahve normal olan bir durum. Bir kavurma merkezi kavurma günlerini planlar kendine uygun dinlenme planını uygular ve sonra paketler bu bizim için 5-15 gün arası değişen bir süreç. Burada asıl önemli konu vakumlu pakete mi alınıyor yoksa valfli paketemi ikisi arasındaki fark ise şu eğer yeteri kadar degass gerçekleşmeden vakuma veya havasız kaba alınırsa vakum yada kap çok hızlı patlayabilir bozulabilir bu fiziksel sonuç kimysal sonuç ise gaz çıkışı devam etmediği için vakumla degassi durdurmuş oluruz açıldıktan sonra vakum degass ihtiyacı doğabilir kahvenin. Fakat vakumlularda ve pet kutularımızda zaten uygun gördüğümüz degass tamamlandığında doluma geçiyoruz. 250GR kutularda ise degass bitmeden dahi alsanız valf olduğu sürece degass devam ediyor burada fark şu biz kahveleri kavurduktan sonra tanklarda hareket ettiriyoruz pakete alırsak degassi yavaşlatmış olacağımız için tamamlanınca koymayı tercih ediyoruz. Degassing araştırmalara göre 30 gün bile sürdüğü bilinen birşey içmeye kara verme aşamasında en önemli şey degassing değil. 16 nisanda kavrulmuş bir kahve 10-12 gün degass sonrası 28 nisana denk geliyor zaten tam zamanı gönderim için 7 gün degass olsada tam zamanı 15 gün degass olsada tam zamanı.

İyi günler dileriz,

Meet Lab Coffee

Merhaba reçetelerinizin çoğunda sonundaki aşamada ..'ya tamamla yazıyor fakat süre belirtilmemiş oluyor. Kaç sn civarında son döküşü gerçekleştireceğiz? Sitenizden aldığım tarifi aşağıya bırakıyorum. İkinci sorum ise origami yerine klasik v60'ta demlesem tarifte neye dikkat etmem gerekiyor?

Costa Rica El Perezoso​

Reçete 1 ; Origami Dose : 15gr / 1:16Su : 90 ppmSıcaklık : 89cFlitre Kağıdı : Abaca 60 gr blooming / 40sn 170 a tamamla / 15 sn5 saniye bekle240 a tamamla Bitiş : 2:50 - 2:55
Merhabalar Sayın Fallinup,

170 ml den sonra 240 a tamamlayarak devam edebilirsiniz reçeteimizde tamamla saniyesi göstermiyorsak sürek esnek. Bitişi yakalamaya çalışmanız önemli olacaktır. Fakat bu kısma gelene kadar su ppm 90 mı değirmeniniz nedir bıçak ömrü kettle markası gibi birçok etmen var bu sebeple biz reçeteleri referans olsun diye ekliyoruz. Yoksa aynı ekipman aynı dereceler aynı öğütücü versek bile perkolasyon esnasında çekirdeklerin yatakta yer değiştirmesi ve yer değiştirme hızı basınç rakım ortam sıcaklığı gibi etmenlere bağlı farklılık göstermesi her şey aynı olsa bile farklı tat almanıza sebep verebilir. Bize göre birkaç deneme sıcaklık değiştirme öğütme boyutu değiştirme en önemlisi suyun değerlerini değiştirerek size uygun damak tadına ulaşmanız önerisi olacaktır.

Diğer sorunuzu biraz geniş ele almamız lazım tamamen kullanılan filtre kağıdı ile birleşik bir etmen aşağıda şöyle iletebiliriz ,

Özellik / FiltreCAFEC TH-1CAFEC TH-2CAFEC TH-3CAFEC Abaca
KalınlıkİnceOrtaKalınOrta / İnce (daha ince ama lifli)
Lif YapısıDüz, sık dokuluDengeliKalın & yoğunDoğal abaca lifi, yüksek nefes alabilirlik
Akış HızıEn hızlıDengeliEn yavaşOrta - hızlı
Demleme Süresi (Ortalama)2:30 – 2:50 dk2:45 – 3:10 dk3:30 – 4:00 dk2:40 – 3:00 dk
Tat ProfiliParlak, floral, asidikDengeli gövde & aromaYoğun gövde, az asidite, karamelizeTemiz, yumuşak, hafif tatlı
Tavsiye Edilen Kahve TipiLight roast, floral/narenciye profilleriLight-medium roast, kompleks profillerMedium-dark roast, şekerli/nutty profillerLight-medium roast, yumuşak & dengeli kahveler
V60 ile KullanımParlak ama hızlı akar – dikkatli döküş isterDengeli sonuçlar verirAşırı uzayabilir, dikkatli olmalıHızlı ve temiz içim sağlar
Origami ile KullanımÇok hızlı olabilir, döküş kontrolü önemliÇok uyumlu, iyi sonuç verirUygun teknikle çok zengin sonuç verirDengeli, geniş profil çıkarır

Hedef Tat ProfiliOrigami TercihiV60 Tercihi
Parlak & FloralOrigami + TH-1V60 + TH-1
Dengeli & TatlıOrigami + TH-2V60 + Abaca or TH-2
Gövdeli & ŞekerliOrigami + TH-3V60 + TH-3
Temiz & YumuşakOrigami + AbacaV60 + Abaca

Genel anlamda paketleme, içerik, tat vb. unsurlar kaliteli bir ürün hissini sonuna kadar hissettiriyor. Bu ay seçilmiş olmanızdan gerçekten çok memnunum.İyi çalışmalar.

Colombia Santa Monica / Honey+Wine Yeast Banana için recipe alabilir miyim ?
Merhabalar Hamit Bey ,

Yorumlarınız için öncelikle teşekkür ederiz umarız güzel bir deneyim ayı geçirirsiniz. Banana için referans reçetesini tarafınıza iletiyoruz ;

Origami
Dose : 15gr / 1:16
Su : 90 ppm
Sıcaklık : 89c
Flitre Kağıdı : Traditional

40 gr blooming / 50 sn
180 a tamamla / 10 sn
5 saniye bekle
240 a tamamla
Bitiş : 2:40 - 3:10

Merhabalar Sayın Fallinup,

170 ml den sonra 240 a tamamlayarak devam edebilirsiniz reçeteimizde tamamla saniyesi göstermiyorsak sürek esnek. Bitişi yakalamaya çalışmanız önemli olacaktır. Fakat bu kısma gelene kadar su ppm 90 mı değirmeniniz nedir bıçak ömrü kettle markası gibi birçok etmen var bu sebeple biz reçeteleri referans olsun diye ekliyoruz. Yoksa aynı ekipman aynı dereceler aynı öğütücü versek bile perkolasyon esnasında çekirdeklerin yatakta yer değiştirmesi ve yer değiştirme hızı basınç rakım ortam sıcaklığı gibi etmenlere bağlı farklılık göstermesi her şey aynı olsa bile farklı tat almanıza sebep verebilir. Bize göre birkaç deneme sıcaklık değiştirme öğütme boyutu değiştirme en önemlisi suyun değerlerini değiştirerek size uygun damak tadına ulaşmanız önerisi olacaktır.

Diğer sorunuzu biraz geniş ele almamız lazım tamamen kullanılan filtre kağıdı ile birleşik bir etmen aşağıda şöyle iletebiliriz ,

Özellik / FiltreCAFEC TH-1CAFEC TH-2CAFEC TH-3CAFEC Abaca
KalınlıkİnceOrtaKalınOrta / İnce (daha ince ama lifli)
Lif YapısıDüz, sık dokuluDengeliKalın & yoğunDoğal abaca lifi, yüksek nefes alabilirlik
Akış HızıEn hızlıDengeliEn yavaşOrta - hızlı
Demleme Süresi (Ortalama)2:30 – 2:50 dk2:45 – 3:10 dk3:30 – 4:00 dk2:40 – 3:00 dk
Tat ProfiliParlak, floral, asidikDengeli gövde & aromaYoğun gövde, az asidite, karamelizeTemiz, yumuşak, hafif tatlı
Tavsiye Edilen Kahve TipiLight roast, floral/narenciye profilleriLight-medium roast, kompleks profillerMedium-dark roast, şekerli/nutty profillerLight-medium roast, yumuşak & dengeli kahveler
V60 ile KullanımParlak ama hızlı akar – dikkatli döküş isterDengeli sonuçlar verirAşırı uzayabilir, dikkatli olmalıHızlı ve temiz içim sağlar
Origami ile KullanımÇok hızlı olabilir, döküş kontrolü önemliÇok uyumlu, iyi sonuç verirUygun teknikle çok zengin sonuç verirDengeli, geniş profil çıkarır

Hedef Tat ProfiliOrigami TercihiV60 Tercihi
Parlak & FloralOrigami + TH-1V60 + TH-1
Dengeli & TatlıOrigami + TH-2V60 + Abaca or TH-2
Gövdeli & ŞekerliOrigami + TH-3V60 + TH-3
Temiz & YumuşakOrigami + AbacaV60 + Abaca
Cevap için teşşekkürler. Elimde hario japan filtresi var, tabloya göre en yakın sonucu hangisinde alabilirim?

Geri