Merhabalar ,Cevap için teşşekkürler. Elimde hario japan filtresi var, tabloya göre en yakın sonucu hangisinde alabilirim?
Abaca ile yakın olacaktır.
Meet Lab Coffee
Merhabalar ,Cevap için teşşekkürler. Elimde hario japan filtresi var, tabloya göre en yakın sonucu hangisinde alabilirim?
Vallahi helâl olsun, şu bilgileri, böyle ayrıntılı cevapları veren kimse görmedimMerhabalar Sayın Fallinup,
170 ml den sonra 240 a tamamlayarak devam edebilirsiniz reçeteimizde tamamla saniyesi göstermiyorsak sürek esnek. Bitişi yakalamaya çalışmanız önemli olacaktır. Fakat bu kısma gelene kadar su ppm 90 mı değirmeniniz nedir bıçak ömrü kettle markası gibi birçok etmen var bu sebeple biz reçeteleri referans olsun diye ekliyoruz. Yoksa aynı ekipman aynı dereceler aynı öğütücü versek bile perkolasyon esnasında çekirdeklerin yatakta yer değiştirmesi ve yer değiştirme hızı basınç rakım ortam sıcaklığı gibi etmenlere bağlı farklılık göstermesi her şey aynı olsa bile farklı tat almanıza sebep verebilir. Bize göre birkaç deneme sıcaklık değiştirme öğütme boyutu değiştirme en önemlisi suyun değerlerini değiştirerek size uygun damak tadına ulaşmanız önerisi olacaktır.
Diğer sorunuzu biraz geniş ele almamız lazım tamamen kullanılan filtre kağıdı ile birleşik bir etmen aşağıda şöyle iletebiliriz ,
Özellik / Filtre CAFEC TH-1 CAFEC TH-2 CAFEC TH-3 CAFEC Abaca Kalınlık İnce Orta Kalın Orta / İnce (daha ince ama lifli) Lif Yapısı Düz, sık dokulu Dengeli Kalın & yoğun Doğal abaca lifi, yüksek nefes alabilirlik Akış Hızı En hızlı Dengeli En yavaş Orta - hızlı Demleme Süresi (Ortalama) 2:30 – 2:50 dk 2:45 – 3:10 dk 3:30 – 4:00 dk 2:40 – 3:00 dk Tat Profili Parlak, floral, asidik Dengeli gövde & aroma Yoğun gövde, az asidite, karamelize Temiz, yumuşak, hafif tatlı Tavsiye Edilen Kahve Tipi Light roast, floral/narenciye profilleri Light-medium roast, kompleks profiller Medium-dark roast, şekerli/nutty profiller Light-medium roast, yumuşak & dengeli kahveler V60 ile Kullanım Parlak ama hızlı akar – dikkatli döküş ister Dengeli sonuçlar verir Aşırı uzayabilir, dikkatli olmalı Hızlı ve temiz içim sağlar Origami ile Kullanım Çok hızlı olabilir, döküş kontrolü önemli Çok uyumlu, iyi sonuç verir Uygun teknikle çok zengin sonuç verir Dengeli, geniş profil çıkarır
Hedef Tat Profili Origami Tercihi V60 Tercihi Parlak & Floral Origami + TH-1 V60 + TH-1 Dengeli & Tatlı Origami + TH-2 V60 + Abaca or TH-2 Gövdeli & Şekerli Origami + TH-3 V60 + TH-3 Temiz & Yumuşak Origami + Abaca V60 + Abaca
Çok teşekkür ederim. Sanırım kavurma tarihini sorgulayanlara açıklayıcı bir cevap oldu.Merhabalar Sayın Micheal ,
16 Nisanda kavrulmuş bir kahve normal olan bir durum. Bir kavurma merkezi kavurma günlerini planlar kendine uygun dinlenme planını uygular ve sonra paketler bu bizim için 5-15 gün arası değişen bir süreç. Burada asıl önemli konu vakumlu pakete mi alınıyor yoksa valfli paketemi ikisi arasındaki fark ise şu eğer yeteri kadar degass gerçekleşmeden vakuma veya havasız kaba alınırsa vakum yada kap çok hızlı patlayabilir bozulabilir bu fiziksel sonuç kimysal sonuç ise gaz çıkışı devam etmediği için vakumla degassi durdurmuş oluruz açıldıktan sonra vakum degass ihtiyacı doğabilir kahvenin. Fakat vakumlularda ve pet kutularımızda zaten uygun gördüğümüz degass tamamlandığında doluma geçiyoruz. 250GR kutularda ise degass bitmeden dahi alsanız valf olduğu sürece degass devam ediyor burada fark şu biz kahveleri kavurduktan sonra tanklarda hareket ettiriyoruz pakete alırsak degassi yavaşlatmış olacağımız için tamamlanınca koymayı tercih ediyoruz. Degassing araştırmalara göre 30 gün bile sürdüğü bilinen birşey içmeye kara verme aşamasında en önemli şey degassing değil. 16 nisanda kavrulmuş bir kahve 10-12 gün degass sonrası 28 nisana denk geliyor zaten tam zamanı gönderim için 7 gün degass olsada tam zamanı 15 gün degass olsada tam zamanı.
İyi günler dileriz,
Meet Lab Coffee
Merhabalar Recep Bey ,Seçkide fermante olmayan tamamen doğal ya da yıkanmış hangi kahveler var @meetlabcoffee
Merhabalar Hamit Bey ,Bugün sabah kahvemi hazırlarken hiç beklemediğim bir durumla karşılaştım. Her zamanki gibi kahve çekirdeklerimi öğütücüme koyup öğütmeye başladım. Ancak öğütme sırasında alışılmadık bir ses geldi ve öğütücünün zorlandığını fark ettim. Öğütmeyi hemen durdurdum ve içini kontrol ettiğimde, kahve çekirdeklerinin arasında küçük bir taş parçası olduğunu gördüm.
Bu taş, öğütücümün bıçaklarında hafif hasara neden oldu.
Kahve:Ethiopia Benti Buku
Kahvelerinizi öğütmeden önce lütfen dikkatli olalım.
İyi ve taşsız demlemeler dilerim
Benim ambalajlarla ilgili eleştirim son ambalaj üzerinde hangi çekirdek olduğu yazmaması oldu, ekstra bir işlem daha gerektirir ama global tasarım yarışmalarına katılıyorsanız eklemeyi düşüneceğiniz bir detay olabilir belki. Beraber aldığımız çekirdekleri aynı anda açarsak hangisinin hangisi olduğunu bir daha anlayabilmek mümkün değil şu an.Merhabalar Melih Ayhan Bey ,
Güzel yorumlarınız için teşekkürler. Önerinizin üzerinde durmaya değer olduğunu düşünüyoruz. Özgün paketler üretip sektöre kazandırmak bizim için bir hobi yede dönüştü çünkü SCA World Of Coffee paket tasarımlarına ürünlerimizi yolluyoruz ve yarışıyorlar bu sebeple bu birkaç sene biraz abartmış olabilirizFakat site ekranında tercih seçeneği olmaz değil bunun üstünde duralım operasyonel sorun yaşarmıyız karışıklık gibi değerlendirelim.
İyi günler dileriz
Meet Lab Coffee
Teşekkürler ilginiz için.Buyuk bır problem yok.Merhabalar Hamit Bey ,
Öncelikle yaşadığınız sorun için kusurumuza bakmayın. Gerçi bıçaklar parçalansa kusura bakmamalık bir durum kalmıyor geri dönüşü yok neyseki böyle bir sonuçla karşılaşmadınız. Bıçakta bir sorun olduğunu düşünüyorsanız tarafımıza gönderin isterseniz incelemeye alalım elimizden bir şey gelirse yardımcı olalım. Bu gibi durumlar ne yazıkki binde 1-5 arası dahi olsa olabiliyor bu kadar küçük ve nerdeyse aynı renkteki mini taşları görme imkanımız bazen olmuyor.
İyi günler dileriz,
Meet Lab Coffee
Selamlar herkese, Mayıs toplu alımındaki siparişim ulaştı. Birkaç geri besleme paylaşayım.
- 02 Mayıs tarihli sipariş 06 Mayıs'ta kargoya verildi, mevcut e-ticaret alışkanlıklarımızda biraz uzun geldi süre.
- Kutulara çok özenilmiş ama o güzelim kutular ek bir kutuya konulmadan birkaç pıtpıta sarılıp kargolandığı için mahvolmuşlar. Fotoğrafını ekledim, bu haliyle muhafaza etmek mümkün olmadı haliyle.
- Kutular kullanılamaz hale gelince kahveyi muhafaza eden hava almaz paketlerle ne yapılabilire bakıyorsunuz, orada da hiç bir bilgi olmadığı için kalemle temel bilgileri üzerine yazmak zorunda kaldım. Hoş bir deneyim değil bence. Sadece bir estetik sorunu değil, saklama tarafında da fonksiyonel bir sorun. Sürdürülebilirliği önceliklendiriyor olmaları çok güzel ama bunu akılcı çözmek gerekiyor. Hava almaz paketlerin üzerine bilgilerin yer aldığı bir etiket koyup hiç kutu kullanılmamasını tercih ederim örneğin, en azından fonksiyonel olarak sorunsuz bir gönderim yöntemi.
- Degas süresini tamamlamış gönderim benim hoşuma gitti. Çoğu kavurucu siparişi takiben kavurup gönderiyor malum, bekleme süresini eldeki stoğa göre yönetmek gerekiyor ki ben bu konuda genelde başarısız oluyorum
- Colombia Tablon de Gomez ve Panama Chevas'ı demleyebildim. Kolombiyanın kavrumunu biraz koyu buldum. Panama'nın ilk demlemesi de çok etkileyici gelmedi fiyatına kıyasla. Benim eksiklerim de olabilir tabi, bunlar öznel yorumlar.