• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mart Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği

Benim de 15 Mart siparişim bugün elime ulaştı 22 Mart kavrumlu bir 10-15 gün degass bekleriz benim için Nisan alımı oldu resmen inşallah beklediğime değer.
Beklediğiniz değecek ayrıca neden 1 kg almadım diye kendinize kızacaksınız 😁 ben 1 kg aldım kargo kutusunu açarken muhteşem bir koku sardı odayı. Daha önce denemiştim gerçekten kalburüstü bir kahve. Afiyet olsun

22 Mart üretim tarihli kahveler elime ulaştı benim de. Etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkürler. Bir iki ufak detayı merak ettim.
Degassing için bir hafta bekleyeceğim, bu süreçte vakumdan ayırıp havalandırma işlemi yapmam gerekir mi yoksa ağzı kapalı durmasına bir sakınca yok mu?
Bir de kavrum tarihi veya gazdan arındırma sürecinden en geç ne kadar süre sonra kahvenin tüketilmesi tavsiye ediliyor?

22 Mart üretim tarihli kahveler elime ulaştı benim de. Etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkürler. Bir iki ufak detayı merak ettim.
Degassing için bir hafta bekleyeceğim, bu süreçte vakumdan ayırıp havalandırma işlemi yapmam gerekir mi yoksa ağzı kapalı durmasına bir sakınca yok mu?
Bir de kavrum tarihi veya gazdan arındırma sürecinden en geç ne kadar süre sonra kahvenin tüketilmesi tavsiye ediliyor?

Valfli paketin içinde degassing işlemi kendiliğinden gerçekleşecektir, bir şey yapmanıza gerek yok.

3-4 ay fazla bir aroma kaybı yaşanmadan tüketebiliyorsunuz.

Ben bugün ilk defa 18 mart kavrumlu Gobiado'dan bir fincan denedim. Kanaatimce henüz hazır değil. Pazartesi bir daha deneyeceğim.

Ay sonuna doğru da Colombia'dan biri naturel biri anaerobik iki yeni kahveyi alıma yetiştirmeye çalışacağız.
Bu kahvelerle ilgili bir gelişme var mı @metin bey?

Denemek istediğim tüm kahveler tükenmiş, bunları bekliyim bari :D

Ben de dayanamayıp El Mirador'u bir fincan denedim. Pozo Azul sayesinde öğrendiğimiz Asetik Asit kokusu demlerken vardı biraz. Pozo Azul'un benim içim tek pozitif yanı, kuru kokusundaki aşırı güzel kakao aromasıydı ve El Miradordan da çok benzer bir aroma aldım. Bayağı tatlı, kakaolu bir fincan içtim. Benim aksime sabırlı olup gaz salınımı için 5 günden fazlasını beklemenizi tavsiye ederim. :)

Bir de kahve çok su tutmuyor gibi, demleme çok hızlı oldu. Detaylı bir demleme reçetesi olmasa da en azından, çok mu çözmeli bu kahveyi az mı? demlemeleri uzatmalı mı ya da suyla teması kısa mı tutmalı? gibi genel önerileriniz varsa güzel olur @metin .

14540 nolu siparişim ne zaman kargoya verilir, elimde 3-4 demlemelik kahve kaldı zor durumdayım :(

14540 nolu siparişim ne zaman kargoya verilir, elimde 3-4 demlemelik kahve kaldı zor durumdayım :(

Degassing tarihi gelmiş bir kahve bulup, bir paket satın almanızı öneririm. Zira size gelenlerin, yüksek ihtimal ile degassing süreleri henüz gelmemiş olacak.

degassing süresi gelmiş bir kahveyi halihazırda nerden alabilirim ?

degassing süresi gelmiş bir kahveyi halihazırda nerden alabilirim ?
Coffee departmenti arayın ellerinde varsa gönderiyorlar. Ben aynı durumu yaşayınca aramıştım yardımcı oldular. Kargonuz çıkmadıysa havale yaparsınız kargonuza eklerler diye düşünüyorum.

7 gün sonunda degassing tamamlanmama durumuna karşı öğüttükten sonra 15 dk falan beklemek daha doğru olabilir mi acaba ben de bunu merak ettim.
Maalesef benim de bu konuda pek bilgim yok. Dün demlediğimde güzeldi ama kahvenin oturmadığı ve sabırlı olmam gerektiği de her yudumda tokat gibi hissettirdi kendini. Bildiğimiz 'yanık karamel, fındık, ceviz' gibi benzetilebilecek acılıktan öte farklı bir acılık vardı muhtemelen CO2'ye dayalı. O yüzden en iyisi tavsiye edilen 10 günün tamamen dolmasını beklemek.

Maalesef benim de bu konuda pek bilgim yok. Dün demlediğimde güzeldi ama kahvenin oturmadığı ve sabırlı olmam gerektiği de her yudumda tokat gibi hissettirdi kendini. Bildiğimiz 'yanık karamel, fındık, ceviz' gibi benzetilebilecek acılıktan öte farklı bir acılık vardı muhtemelen CO2'ye dayalı. O yüzden en iyisi tavsiye edilen 10 günün tamamen dolmasını beklemek.
1 günlük anasora acı biber gibiydi resmen.Umarım bekleyince oturur

Daha önceki aylık alımlarda hiç karşılaşmadığım için şaşırıyorum belki eski üyeler alışkın bu tip durumlara ama 15 Mart'ta sipariş verilen, bir defa da e-mail ile firmaya sorulan iki paket kahve nasıl oluyor da 10 gün sonra hala kargoya verilme aşamasına bile gelemiyor? Üstelik 15 Mart sonrası sipariş verenlerin dahi kargolarının teslim alındığını forumda görüyoruz? Toplu alım diye yapılan işte ciddiyet aramayalım mı, usul bu mu?

benim kahveler yeni geldi fakat icmek icin 3 gun daha bekleyecegim yani kahveler bir sekilde geliyor erken gelenlerle geç gelenler arasinda ben bir fark goremiyorum sonucta degassingle fark kapaniyor

Daha önceki aylık alımlarda hiç karşılaşmadığım için şaşırıyorum belki eski üyeler alışkın bu tip durumlara ama 15 Mart'ta sipariş verilen, bir defa da e-mail ile firmaya sorulan iki paket kahve nasıl oluyor da 10 gün sonra hala kargoya verilme aşamasına bile gelemiyor? Üstelik 15 Mart sonrası sipariş verenlerin dahi kargolarının teslim alındığını forumda görüyoruz? Toplu alım diye yapılan işte ciddiyet aramayalım mı, usul bu mu?
Sizinle aynı fikirdeyim, daha önce de toplu alımlara katıldım fakat ayın 25’inde kahvenin ulaşmadığı hiç olmamıştı heralde.

İşin kötüsü toplu alım siparişini verdiğim zaman petra’dan da sipariş vermiştim ve kahveler elime topluca geçip bayatlamasın diye petra’dan 10 gün sonra göndermelerini rica etmiştim. Petra’nın kahvesi bu hafta gelecek ancak CD’dan hala haber yok, muhtemelen gene aynı zamanda elime geçmiş olacak.

Geri