• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mart Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği

Pek sanmıyorum ilk değirmenle aynı öğütümü veriyor ve genellikle referans olarak 42-43 klikte başlıyorum 1:1:1 için. Bir sonraki demlememde 47 klikte öğüttüğüm Aricha'nın fotoğrafını da ekleyeyim kahve yatağı fotoğrafıyla birlikte belki de gerçekten de sorun vardır ben bilmiyorumdur. Ama gözüme çok kalın görünmedi açıkçası şimdi ben de merak ettim :ROFLMAO: .

Düzenleme: Aşağıya 47 klikte çekilmiş Aricha'yı ekledim, normalde 42-44 arası kullanıyorum fakat bu kahve gerçekten toz çıkarıyor :(.
Vallahi bana V60 için çok kalın gibi geldi ama reçetenizden memnunsanız sorun yok :)
Zevkler, renkler ve reçeteler tartışılmaz :D

Clean cup arsosala sı ile CD idido nun aynı kahve olma ihtimali var mıdır. Bergamotlu Lipton içiyor hissiyatındayım.

Pek sanmıyorum ilk değirmenle aynı öğütümü veriyor ve genellikle referans olarak 42-43 klikte başlıyorum 1:1:1 için. Bir sonraki demlememde 47 klikte öğüttüğüm Aricha'nın fotoğrafını da ekleyeyim kahve yatağı fotoğrafıyla birlikte belki de gerçekten de sorun vardır ben bilmiyorumdur. Ama gözüme çok kalın görünmedi açıkçası şimdi ben de merak ettim :ROFLMAO: .

Düzenleme: Aşağıya 47 klikte çekilmiş Aricha'yı ekledim, normalde 42-44 arası kullanıyorum fakat bu kahve gerçekten toz çıkarıyor :(.
1.1.1 başlangıcı için 42-43 click olması gerekenden daha ince bir öğütüm.

1.1.1 başlangıcı için 42-43 click olması gerekenden daha ince bir öğütüm.
Aslında bu beni şimdi çok rahatlattı çünkü kendimi yiyordum bu klik konusunda. 16/240'a azalttığım için normalde 20 gram dozda kullandığımdan bir klik daha aşağıda kullanıyorum, yoksa 43 veya 44 ile başlayıp ona göre oradan ilerliyordum.

1:1:1 için Brew Timer'daki Veronika Galova Vesela tarifinde Comandante 27 klik yazılmış. Molent için kaç gibi düşünürsünüz bilmiyorum.
@Karanfil in yazdığı üzerine içime kurt düşmüştü. Coffea Circulor'da da 28 klik referans verilmişti. Comandante C40'ın kullanıcı kılavuzuna baktığımda 25-30 aralığı French Press için tavsiye edilen aralıktı, Molent'te de 42-55 arası FP için önerilen aralık. Bu açıdan kıyaslayınca özellikle 16 gramlık doz için 43-44 ile başlıyorum ben ve uyumlu da geldi. Öncelikle zamana göre bakıyorum tabi ki ama tarif +-10 sapma ile 3.00 hedef olarak vermiş, ve genellikle 3.00-3.10 aralığında acılık veya ekşilik sorunu yaşamadan randımanlı bir demleme yapabiliyorum, şu ana dek tek istisna Coffee Department Etiyopya Aricha, o 3.28'de bitiyor 47 klikle fakat daha incesi acı, daha kalını ise su gibi oluyor en dengeli fincan bu süre ve ayarda çıktı mesela.

Bu arada dipnot: İlk başta çok fazla toz çıkararak, filtreyi tıkayıp süreyi uzattığı için çok sinirlenmiştim Aricha'ya fakat gelin görün ki alımdan en sevdiğim çekirdek oldu, sadece 4-5 demlemelik kaldı :ROFLMAO:

@metin bey iyi akşamlar . Ayın son günü #14887 siparişi vermiştim. Bugün elime geçti kavrum tarihlerini göremedim üzerlerinde vakumlamak için tavsiyeniz var mı zaman olarak.

Kavrum tarihleri paketin altında oluyor.
Teşekkür ederim cevap İçin ama sona kalınca yoruldular zannedersem , herhangi bir yerinde herhangi bir tarih bulamadım. Tabi paket açılınca içinde saklıysa onu bilemem.😉

Geri