• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

🗣️ Aylık Alımlar Eleştirel Bakış

Buna bende katılıyorum, a firmasının seçkisi çok iyi yorumlarından etkilenmeden, hmm şu firmada varmış oy potansiyelide varmış deyip sitesini inceleyip oy veren sayısı artabilir.
Yorumlar olmadan nasıl bileceğiz onu anlamadım? Şimdi bi örnek vereyim a kavurucu güzel. Secki de fiyat ve müşteri ilişkileri iyi . Deneyen var ama ben bilmiyorum. Bilmediğim birine neden oy vereyim ? Yada 2 3 farklı çekirdeği denedim geçer not aldı ama kimse bilmiyor yada az kişi biliyor, ben nedenini neden yazmayayım?
Fakat kendi istediğim seçilsin diye bi kavurucuyu hiç denemediğim halde kötü yorum yaparsan bu büyük ayıp olur . Hem kavurucuya hemde oy kullananan insanlara . Bence dikkat edilmesi gereken başka bi konu da bu . Hayatında bir kez bile kahvesini almamış. Sadece siteye bakmış deneysel kahveleri olmadığı için kavurucuyu kötülemek bence büyük hata . Verdiğin oyu yaz nedenini yaz geç. Başka insanları manipüle etmek hatalı bir yaklaşım. Başbakan yada belediye başkanı seçmiyoruz altı üstü kavurucu seçiyoruz . Ha %25 indirim olmadan alis verişi yaparmiyim yaparım 1500 veren arkadaş 2000 de verir . Yada 1 paket az alir gunde 1 bardak kahve az icer . Biraz saygılı olmak lazım.
Herkese keyifli fincanlar.

Bence yorumlarda bir sorun yok. Herkesin özgür iradesi var. Buradaki insanların hepsi kendi hayatlarına yön verebilen insanlar. Bir toplu alım seçimini mi sorgulayacağız. Herkes istediğine basar. O ay kendi tercihine uymayan alım yapmaz. Sonuç olarak bir kavurucuyu çok seviyorsan toplu alım indirimini beklemeden de alım yapabilirsin diye düşünüyorum.

@enkoppkaffe hocam ben de sizin aksinize bu toplu alımlara bu kadar anlam yüklenilmesini ve büyütülmesini anlamıyorum. Bir ara sırf bu muhabbetler/tartışmalar yüzünden foruma giresim bile gelmiyordu, kavga gürültüden başka bir şey olmadığı için. Yani 2-3 paket kahve alacak insan için alt tarafı 300-400 lira indirim oluyor neticede. Kiminin dışarıda bir tatlı, kiminin 3-4 günlük sigara parası... Bunun için haftalarca boğaz ve kafa patlatmayı anlamsız buluyorum. Toplu alımlardaki amaç -Sezy reklamı gibi olacak ama :D- "birlikte denemek" değil mi? Sen alacaksın, şöyle yaptım daha iyi oldu diyeceksin; ben alacağım bir de Türk kahvesi olarak demle çok iyi oluyor diyeceğim gibi gibi... Bu işi güzelleştiren de bu bence ama butik topluluğumuz bazen çok değişik perspektiften değerlendiriyor olayı. Başlığı yoruma kapatmak, oyunu söylememek, insanları manipüle etmekle ithaf etmek (sizin için söylemiyorum) bence oldukça gereksiz konular. Oy verecek insanın da kendi aklı var, ister güvendiği birinin yorumuna göre oy verir, ister kendisi açar tek tek inceler oy verir... Hükümet seçmiyoruz ki bu kadar derin düşünelim. Gerçi keşke onda da derin düşünse benim güzel ülkem ama neyse, o ayrı bir konu. 🤣

Şahsen sizin algoritmanıza yakın bir şekilde oy veriyorum. Sevdiğim kavurucular arasında dönüyorum ancak o ay kavurucuda hoşuma giden kahve yoksa ya da o kavurucu absürd bir fiyatlandırma politikasına gittiyse, daha önce denemediklerime ancak o zaman oy veriyorum. Kime oy verdiğimi de çoğu zaman sebebiyle birlikte yazıyorum ki çok fazla araştırma zamanı olmayan insanlarda bir fikir oluşsun. İnternetten bir ürün alırken nasıl ki yorumlara bakıyorsak, kavurucu seçerken yorumlara bakmak da bence abes değil.

Çoğu insanın da bu şekilde basit düşündüğünü düşünüyorum. Şimdi listede Niji, Sezy, Calibre, Nutz hatta Ultra :D varsa kimse tutup da A4'e vermez bence. Burada hiçbir sorun yok. Sorun aranıyorsa kavurucuda aranmalı. A4, kendini tanıtmak ve ispatlamak için foruma veya genele özel güzel bir indirim yaparsa insanlar da bu firmayı tanımış olur ve sonraki oylamalarda top kavurucular arasına girebilir. Diğer türlü Sanal Baharat'tan 300'e aldığı çekirdeği 600'e kitlemeye pardon satmaya çalışan kavuruculara kim, neden oy versin?

Yukarıdaki firmaları tamamen bilinirlik/tercih edilme skalası açısından örnek olsun yazdım, x firması kötü, y firması iyi anlamında yazmadım.
Kaybolmasın diye her sayfaya taşımak istediğim yorum. Her noktasına katılıyorum, elinize ağzınıza sağlık.

@enkoppkaffe hocam ben de sizin aksinize bu toplu alımlara bu kadar anlam yüklenilmesini ve büyütülmesini anlamıyorum. Bir ara sırf bu muhabbetler/tartışmalar yüzünden foruma giresim bile gelmiyordu, kavga gürültüden başka bir şey olmadığı için. Yani 2-3 paket kahve alacak insan için alt tarafı 300-400 lira indirim oluyor neticede. Kiminin dışarıda bir tatlı, kiminin 3-4 günlük sigara parası... Bunun için haftalarca boğaz ve kafa patlatmayı anlamsız buluyorum. Toplu alımlardaki amaç -Sezy reklamı gibi olacak ama :D- "birlikte denemek" değil mi? Sen alacaksın, şöyle yaptım daha iyi oldu diyeceksin; ben alacağım bir de Türk kahvesi olarak demle çok iyi oluyor diyeceğim gibi gibi... Bu işi güzelleştiren de bu bence ama butik topluluğumuz bazen çok değişik perspektiften değerlendiriyor olayı. Başlığı yoruma kapatmak, oyunu söylememek, insanları manipüle etmekle ithaf etmek (sizin için söylemiyorum) bence oldukça gereksiz konular. Oy verecek insanın da kendi aklı var, ister güvendiği birinin yorumuna göre oy verir, ister kendisi açar tek tek inceler oy verir...

Geçenlerde bir arkadaşı nitelikli kahve ile tanıştırmak nasip oldu. Baktım damağı bu kahvelerden zevk almaya yatkın, o kafeye de gidelim, şu kahveyi de bi' dene, bak bi' de anayrobik dene, bak bu da espresso, falan derken bünyeye fazlaca kafein yükledik. Hava kararmış, yürüyoruz, dedim 'çarptı mı?' , 'kavga çıksa dalarım ortaya' dedi.
Sen bi de forumları gör, dedim. Forumu mu var bunun, dedi. Var, dedim, içip içip birbirleriyle kavga ediyorlar.

Merhaba,
Bir kaç gün önce birlikte10 koduyla Sezzy'den %10 indirimle 4 x Shantawene (250 gr) + 4 x Ethiopia Keramo Village(250 gr) aldım.
%10 indirimle normal fiyatı 2920 TL olan bu çekirdekleri aşağıdaki gibi 2655TL'e satın aldım.

Bugün kahvekulubu indirimi ile aynı ürünleri almak için sepete eklediğimde indirim sonrası 3000TL tutuyor.
Gördüğüm kadarıyla, ve çok doğru bulmadığım şekilde, indirim öncesi zam yapılmış, sonra %25 indirim uygulanmış. Bu fiyat politikasının çok hoşuma gitmediğini buradan paylaşmış olayım!!.

Burada firmalar toplu alımla bir indirim uygulayacaksa, bunun gerçek indirim olması gerektiğini düşünüyorum.

Ürün

Toplam

Ethiopia Shantawene Gafisse × 1
  • Gramaj:4 x 250gr.
  • Öğütülme Şekli:Çekirdek
1.460,40₺ (KDV hariç)

Ethiopia Keramo Village × 1
1.460,40₺ (KDV hariç)

Ara toplam:

2.920,79₺ (KDV hariç)

İndirim:

-292,08₺

Gönderim:

Aras Kargo Ücretsiz Gönderim

KDV %1:

26,29₺

Ödeme yöntemi:

Kredi / Banka Kartı

Toplam:

2.655,00₺

Merhaba,
Bir kaç gün önce birlikte10 koduyla Sezzy'den %10 indirimle 4 x Shantawene (250 gr) + 4 x Ethiopia Keramo Village(250 gr) aldım.
%10 indirimle normal fiyatı 2920 TL olan bu çekirdekleri aşağıdaki gibi 2655TL'e satın aldım.

Bugün kahvekulubu indirimi ile aynı ürünleri almak için sepete eklediğimde indirim sonrası 3000TL tutuyor.
Gördüğüm kadarıyla, ve çok doğru bulmadığım şekilde, indirim öncesi zam yapılmış, sonra %25 indirim uygulanmış. Bu fiyat politikasının çok hoşuma gitmediğini buradan paylaşmış olayım!!.

Burada firmalar toplu alımla bir indirim uygulayacaksa, bunun gerçek indirim olması gerektiğini düşünüyorum.

Ürün

Toplam

Ethiopia Shantawene Gafisse × 1
1.460,40₺ (KDV hariç)

Ethiopia Keramo Village × 1
1.460,40₺ (KDV hariç)

Ara toplam:

2.920,79₺ (KDV hariç)

İndirim:

-292,08₺

Gönderim:

Aras Kargo Ücretsiz Gönderim

KDV %1:

26,29₺

Ödeme yöntemi:

Kredi / Banka Kartı

Toplam:

2.655,00₺
bununla ilgili bilgilendirme yaptı firma

Hocam 1000gr da zaten %25 indirim var demişler ve indirim yapmamışlar. 1Kg' çekirdeği 4x250gr olarak satın alınca ufak ta olsa 1 kg'a göre ekstra bir fiyat farkı oluyor. Yani 1kg'lık paketi almış olsaydım bir kaç gün önce, muhtemelen 2655 TL yerine 2555tl ödeyecektim.

Aylık toplu Alım oylamasında bir firma birinci geldiğinde, en azından bir kaç gün önce başka bir kahve formunda duyurulan ve yararlandırılan indirim seviyesinde fiyatlandırma yapabilmeli.. Bu olmuyorsa, o zaman toplu alımın bize pek bir faydasını ben göremiyorum. Aynı ürünler için sebebi her ne olursa olsun sadece bir kaç gün sonra 2655TL yerine 3000TL ödemek zorunda kalıyoruz. Hem de toplu alım indirimi olan %25 uygulandıktan sonra 3000TL tutuyor!!

Bu farkın oluşmaması lazım. Bunun oluşmaması için en azından kg lık yada 4x250gr'lık ürünlerde %10 yada 15 düzeyinde indirim uygulanabilirdi..
Bu olmayacaksa , genel olarak oy verenlerin tercihine saygı duymakla birlikte farklı bir firmayı burada görmeyi tercih ederdim!!

Son düzenleme:
4x250 gr'lık çekirdekleri, 4 x Shantawene (250 gr) + 4 x Ethiopia Keramo Village(250 gr) , olarak sepete indirimsiz şu anda eklediğimde 1.549,50₺ + 1.549,50₺ + %1 KDV = 3.130,00₺ (KDV hariç 3099tl) tutuyor. Yukarıda bir kaç gün önce aldığım indirim öncesi, yani daha açık ifade ile indirimsiz toplam KDV hariç fiyatı mevcut; 2920,79₺

Basit bir matematik hesapla, firmanın toplu alım öncesi 4x250gr'lık paketler için yaptığı zam ((3099-2920,70) /2920,70) * 100 = %6,10

Yine basit bir hesapla, bir kaç gün önceki gibi birlikte10 benzeri bir indirim kuponu olsaydı, aynı fiyata almak için(ekstra bir şey talep edilmiyor, sadece bir kaç gün önceki fiyat!!) yapılması gereken indirim oranı ((3099-(2655-26,29kdv))/ (2655-26,29kdv)) *100 = % 17,89. Yani şu anki fiyat üzerinden birlikte18 gibi hala %18'lik bir fazlalık , indirim yapılabilecek alan var! Yukarıdaki açıklandığı gibi %6,10'luk zam yapıldığı için birlikte10 gibi bir kod bile yeterli olmayacaktır.

Son düzenleme:
4x250 gr'lık çekirdekleri, 4 x Shantawene (250 gr) + 4 x Ethiopia Keramo Village(250 gr) , olarak sepete indirimsiz şu anda eklediğimde 1.549,50₺ + 1.549,50₺ = 3.130,00₺ tutuyor. Yukarıda bir kaç gün önce aldığım indirim öncesi, yani daha açık ifade ile indirimsiz toplam fiyatı mevcut;
2920,79₺

Basit bir matematik hesapla, firmanın toplu alım öncesi 4x250gr'lık paketler için yaptığı zam ((3130-2920,70) /2920,70) * 100 = %7,16

Yine basit bir hesapla, bir kaç gün önceki gibi birlikte10 benzeri bir indirim kuponu olsaydı, aynı fiyata almak için(ekstra bir şey talep edilmiyor, sadece bir kaç gün önceki fiyat!!) yapılması gereken indirim oranı ((3130-2655)/ 2655) *100 = % 17,89. Yani şu anki fiyat üzerinden birlikte18 gibi hala %18'lik bir fazlalık , indirim yapılabilecek alan var! Yukarıdaki açıklandığı gibi %7,16'lık zam yapıldığı için birlikte10 gibi bir kod bile yeterli olmayacaktır.
Hocam haklı olabilirsiniz, firma açıklaması sizi tatmin etmemişte olabilir. Bende isterim zam olmasın, etikmi değilmi kişinin kendi kararı. Firma eskiden beri forumda aktif ve kötü niyetli firma olmaması nedeniyle, firma beyanını esas aldım. Aylık alımlar ülkenin ekonomik sebepleri nedeniyle, farklı firmaları deneyip, farklı lezzetler tadıp, farklı firmaları tanımaktan çıkıp, kahve depolamak üzerine evrildiği için, ne desem işin içinden çıkamam :)

Sezy her zaman fiyat performans olarak çok iyi bi seviyede olması ile ön planda olan bir marka zaten. Diğer firmaların fiyatlara bir köpük ekleyip sonra devamlı indirim dönemleri oluşturarak satış yapmayı planladığı düzeni Serkan beyler uygulamıyor bunu bir çok kez açıklamıştı. O sebeple indirim kodu konusunda da eminim yapabileceklerini zaten yapmışlardır. Bu anlamda hayıflanmayı doğru bulmuyorum zaten herkes oy verirken bunun farkındadır diye düşünüyorum.

Hocam haklı olabilirsiniz, firma açıklaması sizi tatmin etmemişte olabilir. Bende isterim zam olmasın, etikmi değilmi kişinin kendi kararı. Firma eskiden beri forumda aktif ve kötü niyetli firma olmaması nedeniyle, firma beyanını esas aldım. Aylık alımlar ülkenin ekonomik sebepleri nedeniyle, farklı firmaları deneyip, farklı lezzetler tadıp, farklı firmaları tanımaktan çıkıp, kahve depolamak üzerine evrildiği için, ne desem işin içinden çıkamam :)
Evet ben de geçmişte Sezzy'den almıştım ve hala beğendiğim bir firma olduğu için bir kaç gün önce birlikte10 kodu ile sadece %10 indirimli alım yaptım. Firma sahibini şahsen tanımam ama telefon konuşması yaptığımda çok açıklayıcı bilgiler verip , zaman ayırdığı için de minnettar kaldığımı söylemeliyim.

Fakat yukarıda benim yaptığım hesaplama kişisel bir yorum içermiyor ve sadece matematik var. Böyle baktığımda firmanın en azından bir kaç gün önceki indirimli fiyat seviyesini koruyarak aynı fiyatlandırmayı burada toplu alımı kazanmış bir firma olarak sunmasını beklerdim.

Sezy her zaman fiyat performans olarak çok iyi bi seviyede olması ile ön planda olan bir marka zaten. Diğer firmaların fiyatlara bir köpük ekleyip sonra devamlı indirim dönemleri oluşturarak satış yapmayı planladığı düzeni Serkan beyler uygulamıyor bunu bir çok kez açıklamıştı. O sebeple indirim kodu konusunda da eminim yapabileceklerini zaten yapmışlardır. Bu anlamda hayıflanmayı doğru bulmuyorum zaten herkes oy verirken bunun farkındadır diye düşünüyorum.
Hocam yukarıdaki hesap bir yorum içermiyor; net bir şekilde bir kaç gün önceki indirimsiz tutarı da yazdım. Şu anda 1kg ve 4x250gr'lık paketlerde indirim olmadığı için, şu anki indirimsiz fiyatı da sitede yer alıyor. Olduğu gibi baktığımızda bile, 4x250gr'lık paketler için %7,16 zam görünüyor. Bu tespit, kişisel/öznel yoruma kapalı, direk işin matematiği sonrası ortaya çıkıyor.

Hocam yukarıdaki hesap bir yorum içermiyor; net bir şekilde bir kaç gün önceki indirimsiz tutarı da yazdım. Şu anda 1kg ve 4x250gr'lık paketlerde indirim olmadığı için, şu anki indirimsiz fiyatı da sitede yer alıyor. Olduğu gibi baktığımızda bile, 4x250gr'lık paketler için %7,16 zam görünüyor. Bu tespit kişisel/öznel yoruma kapalı, direk işin matematiği sonrası çıkıyor.
Firma ocak zammı yapmış, toplu alıma da kiloluk alımları eklemediğini çünkü zaten yüzde 25 indirim ile sattığını zaten açıklamıştı. Şu an sattıkları her kahveye geçen haftaya göre zam yapılmış durumda ve bunun sebebini samimi bir şekilde de açıklamışlardı.

Formda paylaşılan bilgide 480 olan kargo daha sonra nasıl 800 oluyor yaa insanları kandırmaktan Başaka bir şey değil form kazanılınca hemen kargo yükselmesi ??? Alım yaparken hem kahve hemde kargoya göre seçim yaparken böyle yanıltıcı davranış sergilenmesi açıkçası hiç etik değil bu ay alıma katılmaktan vazgeçtim

Ekli dosyalar

• IMG_6637.png
    IMG_6637.png
    63.6 KB · Görüntüleme: 107
Firma ocak zammı yapmış, toplu alıma da kiloluk alımları eklemediğini çünkü zaten yüzde 25 indirim ile sattığını zaten açıklamıştı. Şu an sattıkları her kahveye geçen haftaya göre zam yapılmış durumda ve bunun sebebini samimi bir şekilde de açıklamışlardı.
Hocam firmanın yukarıda mesajı var; orada zam yaptığından bahsetmemiş. Sadece 1 kg'lık paketler zaten indirimli olduğu için ek indirim uygulanmayacağını belirtmiş. Fakat yukarıda detayı verildiği gibi bir zam yapılmış.

Yani bu durum nasıl yorumlanırsa yorumlansın, önce zam yapılmış ve sonra sadece 250gr'lık paketler için indirim uygulanmış. Firma %25 'lik indirim öncesi hangi paketlerde %kaç zam yaptığını açıklarsa sanırım doğu olacak. Körü körüne yorum yapıp savunarak, matematiksel olarak görünen gerçekler değişmez.

Bir de yukarıda @Mkasif_1453 'ün de değindiği gibi etik olmayan şöyle bir durum görüyorum.. Oylama yapılırken, insanlar firmaların web sitelerini ve fiyatlarını kontrol edip tercihini ona göre kullanıyor. Fakat kazanan firma, zam yaptığında bu diğer yarıştığı firmalara ve tüketiciye de haksızlık oluyor. Bu zamlı fiyatlar ile oylama içerisinde olmadı çünkü!!! Oylama katılan firmaların zam yapacaklarsa, bunu önceden belirtmesi ve insanların da buna göre oylama yaparken tercihlerini kullanmaları daha doğru, hakkaniyetli olacaktır!!!

Son düzenleme:
Hocam firmanın yukarıda mesajı var; orada zam yaptığından bahsetmemiş. Sadece 1 kg'lık paketler zaten indirimli olduğu için ek indirim uygulanmayacağını belirtmiş. Fakat yukarıda detayı verildiği gibi bir zam yapılmış.

Yani bu durum nasıl yorumlanırsa yorumlansın, önce zam yapılmış ve sonra sadece 250gr'lık paketler için indirim uygulanmış. Firma %25 'lik indirim öncesi hangi paketlerde %kaç zam yaptığını açıklarsa sanırım doğu olacak. Körü körüne yorum yapıp savunarak, matematiksel olarak görünen gerçekler değişmez.
Burada yazmış sanırım firma :

Herkese selamlar arkadaşlar. Bu zamlar konusuna topluca bir cevap vermek istiyorum ki şimdiye kadar fiyatlar konusunda elimizden geldiğince şeffaf olarak sürdüğümüz yaklaşımı devam ettirmiş olalım. Bizim son fiyat artışımızda dolar 33 küsurdu şimdi maalesef 35 küsur ve ithalatçıların kavurmacılara uyguladıkları kur çalıştıkları bankanın kuru oluyor. Yani haliyle 36 liraya yakın bir kurdan fiyatlar Türk lirasına çevriliyor. Buradan %8-10 civarı bir artış var.

Kargo ücretleri asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte değiştiriliyor. Aras ve Yurtiçi kargodaki artışımız da listelere göre yaklaşık %40-45 civarında.

Yine son fiyat artışımızda uluslararası kahve borsası yaklaşık 230-240 dolar arasındaydı. Şu anda ise maalesef 315-335 dolar arası bir yerlerde dalgalanıyor. Borsayı takip etmeyen arkadaşlar için şöyle anlatayım. Kahve çekirdekleri daha çiftliklerden çıkarken dolar bazında %20-30 arası zamlandı demek oluyor bu artış ki bazı çiftlikler bu oranda artış yaparken bazıları borsanın daha da yukarı çıkacağını düşünerek kendilerine bir koruma marjı da ekliyorlar.

Yine Aralık sonu olması nedeniyle hem maaşlar hem de kutu, ambalaj, etiket vb aklınıza gelen gelmeyen tüm yan kalemlerde artış var. Bazıları daha kabul edilebilir bazıları da maalesef bu kadar da olur mu dedirten cinsten.

Tüm bu artışlar her sene olduğu için biz de her sene Aralık ayı sonu fiyatlarımızda artış yapıyorduk ancak anketin gidişatına baktığımızda seçileceğimizi düşündüğümüz için aslında hiç zam yapmayıp artışı Ocak sonuna bırakmayı planlamıştık ancak maalesef artışlara baktığımızda bu planımızı gerçekleştirebilecek kadar bir kar marjımız kalmadı. O nedenle toplu alım kampanyasındaki indirim oranını, fiyat artışlarını ve gider kalemlerimizi yan yana koyup bir hesap yaptık ve bizi zarar ettirmeyecek, en azından satışını yaptığımız çekirdeklerin yerine yenilerini koyabilecek bir denge sağlamak için uğraştık. Anlayışınız için hepinize teşekkür eder, hepimiz için güzel bir ay olmasını dileriz.

Burada yazmış sanırım firma :
Teşekkürler bilgilendirme için, burada değil de kendi başlığı altında oylamayı kazandıktan sonra 31 Aralık 17:21'de yazmış.

Hemen yukarıdaki mesajımda belirttiğim ve aşağıda alıntıladığım gibi, oylama devam ederken zam yapacağını belirtmeyip, toplu alımı kazandıktan sonra zam yapmak ne kadar doğru ve içinize siniyor? Yorumu sizlere bırakıyorum.
Bir de yukarıda @Mkasif_1453 'ün de değindiği gibi etik olmayan şöyle bir durum görüyorum.. Oylama yapılırken, insanlar firmaların web sitelerini ve fiyatlarını kontrol edip tercihini ona göre kullanıyor. Fakat kazanan firma, zam yaptığında bu diğer yarıştığı firmalara ve tüketiciye de haksızlık oluyor. Bu zamlı fiyatlar ile oylama içerisinde olmadı çünkü!!! Oylama katılan firmaların zam yapacaklarsa, bunu önceden belirtmesi ve insanların da buna göre tercihlerini kullanmaları daha doğru, hakkaniyetli olacaktır!!!

Bundan sonra, oylamayı kazandıktan sonra, piyasa koşulları, ekonomik geşişmeler/bozulma gibi sebebi her ne olursa olsun, zam yapan ve sonra indirim uygulayan firmaya kızmaca/ darılmaca yok!! Bana sebebi ne olursa olsun, bu şekilde bir fiyat güncellemesi zamanlaması bakımından doğru gelmiyor..

Son düzenleme:
Teşekkürler bilgilendirme için, burada değil de kendi başlığı altında oylamayı kazandıktan sonra 31 Aralık 17:21'de yazmış.

Hemen yukarıdaki mesajımda belirttiğim ve aşağıda alıntıladığım gibi, oylama devam ederken zam yapacağını belirtmeyip, toplu alımı kazandıktan sonra zam yapmak ne kadar doğru ve içinize siniyor? Yorumu sizlere bırakıyorum.

Bundan sonra, oylamayı kazandıktan sonra, piyasa koşulları, ekonomi vs sebebi her ne olursa olsun, zam yapan ve sonra indirim uygulayan firmaya kızmaca/ darılmaca yok!! Bana sebebi ne olursa olsun, bu şekilde bir fiyat güncellemesi zamanlaması bakımından doğru gelmiyor..
Sayın hocam firma toplu alımdan bağımsız zam yapmış olabilir. Anladığım kadarıyla biz toplu alımı kazandık hemen zaman yapalım olayı yok. Ayrıyetten Serkan bey sorulduğu için cevap verdi yoksa muhtemelen detaylı açıklamaya bile girmeyecekti zaten. Mesela geçen bir firma adını vermeyeyim zam yaptıktan sonra kendi konusunda biz indirim yaptık diyip paylaşımda bulundu, herkes de eleştirdi. Ama burada olay farklı, sonuçta kimin birinci olacağını bilmenin imkanı yok

Geri