• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Konchero Isı ayarlı kettle (yeni model) fikri olan var mı?

eski konchero ısı ayarlı kettle a göre çok daha kontrollü bir döküş mevcut. yeni tasarım ile tek elle çok rahat bir şekilde kontrol edilebiliyor, ben çok beğendim. fakat istediğim zaman kapatamamam çok büyük eksik olmuş. mutfakta açık led ışıklar çok dikkatimi çekiyor ve rahatsız ediyor açıkcası ama yapacak pek birşey yok.
1 saat civarı kullanmayınca kendi kendine kapanıyor ledler sönüyor

1 saat civarı kullanmayınca kendi kendine kapanıyor ledler sönüyor
onu okudum kullanma kılavuzundan fakat niye kapatma tuşu ile led leri kendim kapatamıyorum onu bir türlü anlayamadım. çok zor bir fonksiyon olmasa gerek. ama şu hali alışılmayacak bir durum da değil.

Kullananlara şöyle bir sorum olacak; ben şu an Nurgaz campout kettle kullanıyorum, artık elektrikli ısı ayarlı bi şey alasım var. Nurgazla yaşadığım ana sorun kahve yatağına yakın döküş yapmaya çalıştığımda, yapısından ötürü V60a çarpıyor, dolayısıyla belli yüksekliğin altında döküm yapamıyorum. Fotoğraflardan kıyas yapınca örneğin fellow stagg daha bir uzun ve düz gibiyken, Konchero'nun bu modeli daha kavisli ve kısa duruyor. Özetle; V60 drippera çarpma durumu oluyor mu? Dik açıyla rahat döküm yapılabiliyor mu?

Kullananlara şöyle bir sorum olacak; ben şu an Nurgaz campout kettle kullanıyorum, artık elektrikli ısı ayarlı bi şey alasım var. Nurgazla yaşadığım ana sorun kahve yatağına yakın döküş yapmaya çalıştığımda, yapısından ötürü V60a çarpıyor, dolayısıyla belli yüksekliğin altında döküm yapamıyorum. Fotoğraflardan kıyas yapınca örneğin fellow stagg daha bir uzun ve düz gibiyken, Konchero'nun bu modeli daha kavisli ve kısa duruyor. Özetle; V60 drippera çarpma durumu oluyor mu? Dik açıyla rahat döküm yapılabiliyor mu?
Tek cevap çarpar :)

bütün ekipmanlar siyah olduğu için eldeki eski konchero modeli yerine bahsi geçen modelden aldım. kozmetik olarak çok güzel bir model olmuş, gerek fonksiyon gerek kullanım rahatlığı olarak çok iyi. fakat güç kablosu biraz kısa kalmış, bir de kapatamadım bir türlü, güç düğmesine basınca ısınmaya başlıyor tekrar basınca duruyor, uzun basınca da birşey farketmiyor. ya ben kullanın kılavuzunda birşey atladım ya da otomatik kapanması için beklemek dışında kapatma yolu yok.
Sevgili @B747, kablo uzunluğu 75 cm. ve diğer modellerle karşılaştırdığınızda çoğunda 60 cm. kablo uzunluğu kullanılmıştır,normal standart kettle'larda bile kablo uzunluğu ortalama 60 cm. dir.
Evet kapatmak için ya 1 saat çalışmadan beklediğinde otomatik kapanıyor veya fişten çekerek kapatabilirsiniz.
Bu özellikleri cihaz açısından sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Sevgili @B747, kablo uzunluğu 75 cm. ve diğer modellerle karşılaştırdığınızda çoğunda 60 cm. kablo uzunluğu kullanılmıştır,normal standart kettle'larda bile kablo uzunluğu ortalama 60 cm. dir.
Evet kapatmak için ya 1 saat çalışmadan beklediğinde otomatik kapanıyor veya fişten çekerek kapatabilirsiniz.
Tam anlamadım, bu 1 saat boyunca ısıtma modunda mı beklemesi gerekiyor? yoksa sıcaklık vs kapatılıyor sadece dinlenme modu gibi bir şey mi oluyor dediğiniz?

Tam anlamadım, bu 1 saat boyunca ısıtma modunda mı beklemesi gerekiyor? yoksa sıcaklık vs kapatılıyor sadece dinlenme modu gibi bir şey mi oluyor dediğiniz?
Cihaz ısıtma modunda değil yani çalışmıyor,uyku modunda diyebiliriz.

bir önce kullandığım ısı ayarlı konchero ile aynı yere koyunca kablo kısa gibi gelmişti fakat şimdi ölçtüm kablo boyutları birebir aynı. sadece taban kısmı biraz daha büyük olduğu için yerleştirmemle alakalı bir kısa düşüncesi olmuş. yoksa dediğiniz gibi aynı.

Denemeler ne durumda acaba? Kullananlar memnun mu? Fiyat hala 900 tl bandındayken alınır mı? Merak içerisindeyim 😁

Alışana kadar döküş kazaları olsada alıştıktan sonra döküş kontrolü çok kolay :)
Ciddi ciddi almayı düşünüyorum, sanırım bir kirpi süzgeç yardımıyla döküş kontrolünü de sağlarım 😊

Doğrudan kaynatma tuşuna bastığımda ısıtma işlemini 98 derecede kesiyor? Sizde de öyle mi?

Bende önceki model var. Geçen gün doğrudan kaynatma değil 98 dereceye ayarladım. 98e gelip kapattı kendini.
97'ye ayarlayınca sorun olmuyor mesela.
Zannediyorum bulunduğumuz rakımın suyun kaynama sıcaklığına etkisiyle alakalı.

Bende önceki model var. Geçen gün doğrudan kaynatma değil 98 dereceye ayarladım. 98e gelip kapattı kendini.
97'ye ayarlayınca sorun olmuyor mesela.
Zannediyorum bulunduğumuz rakımın suyun kaynama sıcaklığına etkisiyle alakalı.
Aynen tahmin doğru. Biraz araştırdım rakımdan dolayı Ankara'da suyun kaynama derecesi 98 dereceymiş. Kettle'da bir sorun mu var derken kettle'ın ne kadar doğru işlem yaptığını görüp sevindim doğrusu.

Bende aranıza katildim. 2. El kochero AS21267 modelini aldım. Malum siteden aldigim kettle ile karşılaştırdığımda suanlik bana biraz agir geldigi icin dokuslerimde verimsiz oluyorum. Turu tamamlarken su akışı bozuluyor alisacagiz herhalde :))

Sormak istedigim diyelim ki 92 derece ye ayarladım ve kaldirdim dokusu yaptim yerine koydugumda 2 derece isi kaybi var mesela tekrar 92 olmuyor. Termometre gostergesine basiyorum otuyor ama derecede hareket yok.
Not: Kaldirmadan oncede isarete basip tekrar koymayi denedim yinede isi ilk ayarladığım seviyeye çıkmıyor. Normal mi bu durum?

Geri