• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kavrulmuş Kahve Vakumlamak

@ercuozcan buzlukta mı, +4'de mi saklıyorsunuz?

Açtığım kahve ambalajlarının 100-150 gramlık kısmını vakumlayarak buzluğa atmak amacıyla aşağıdaki üründen almayı düşünüyorum.
Biliyorum profesyonel bir ürün değil ama bu ürünü alarak 250 gramlık kahveyi 2-3 kere olacak şekilde zipli paketten tüketmek mi mantıklı yoksa 250 gramı santrifüj tüpleri ile porsiyonlayarak 30 günlük süreçte tüketmek mi?

1677495161781.png

Açtığım kahve ambalajlarının 100-150 gramlık kısmını vakumlayarak buzluğa atmak amacıyla aşağıdaki üründen almayı düşünüyorum.
Biliyorum profesyonel bir ürün değil ama bu ürünü alarak 250 gramlık kahveyi 2-3 kere olacak şekilde zipli paketten tüketmek mi mantıklı yoksa 250 gramı santrifüj tüpleri ile porsiyonlayarak 30 günlük süreçte tüketmek mi?

Ekli dosyayı görüntüle 24588
Uzun stoklamada torba daha mantıklı, yoksa zaten buzluğa da pek gerek yok, ha elimde 8 9 çeşit kahve var her gün birini icmek istiyorum derseniz, 250 g kahvenin 150 gramını buzluğa atarsınız kalan 100 g size kalır, 2 ay içinde 900 g rahatça tüketilir

Uzun stoklamada torba daha mantıklı, yoksa zaten buzluğa da pek gerek yok, ha elimde 8 9 çeşit kahve var her gün birini icmek istiyorum derseniz, 250 g kahvenin 150 gramını buzluğa atarsınız kalan 100 g size kalır, 2 ay içinde 900 g rahatça tüketilir
8-9 çeşit değil ama en azından aynı anda elimde 2-3 çeşit kahve oluyor. Ben de en azından paketi 2 veya 3'e bölüp kalanı buzluğa atarak açıktaki 80-100 gramı tüketmek niyetindeyim.
Ama asıl merak ettiğim üstte fotoğraftaki giriş seviyesinde olan bu ürünün benim işimi ne kadar göreceği.

8-9 çeşit değil ama en azından aynı anda elimde 2-3 çeşit kahve oluyor. Ben de en azından paketi 2 veya 3'e bölüp kalanı buzluğa atarak açıktaki 80-100 gramı tüketmek niyetindeyim.
Ama asıl merak ettiğim üstte fotoğraftaki giriş seviyesinde olan bu ürünün benim işimi ne kadar göreceği.
Gayet iş görür bundan kullanan kişiler var ama biraz daha koyup vestel de alabilirsiniz

Ekli dosyayı görüntüle 24588
Ben bu üründen kullanıyorum. Çok beğendiğim kahveleri 50-60 gram ayırıp buzluğa atıyorum. 100 gram yapıp tükettikten sonra tekrar vakumlayabilirsiniz. Bu ürün sandığınızdan iyi.

Ben bu üründen kullanıyorum. Çok beğendiğim kahveleri 50-60 gram ayırıp buzluğa atıyorum. 100 gram yapıp tükettikten sonra tekrar vakumlayabilirsiniz. Bu ürün sandığınızdan iyi.
Teşekkürler.
@portakalhalil Psikolojik sanırım. Vestel pahalı gelirken bu daha alınabilir geliyor. Yarı yarıya da oynuyor fiyat. Sanırım bunu alıp başlayacağım vakum işine. Yanına da santrifüj tüpleri almayı düşünüyorum.

Ben bulabildiğim en uygun fiyatlı ürünü almıştım, 2 yıl oldu hiç sorun yaşamadım. Bence eğer kahve haricinde kullanmayı planlamıyorsanız en uygun olanı da işinizi görür.

Arkadaşlar ben vakumlanıp buzluğa atılan kahvenin aylar sonra çıkarılıp çözüldükten sonra hızlıca aroma kaybına uğraması endişesiyle hep birer ikişer porsiyonluk vakumluyorum. Korkunç bir iş gücü ve paket masrafı ekstrası söz konusu. Sizce gereksiz vesvese mi yapıyorum? Söz gelimi 15 gün degass beklemiş kahvemin 150 gramını vakumlayıp buzluğa atsam, onu da 6 ay sonra çözdürüp valfli bir pakete aldıktan sonra 2-3 hafta içinde tüketebilir miyim?

Arkadaşlar ben vakumlanıp buzluğa atılan kahvenin aylar sonra çıkarılıp çözüldükten sonra hızlıca aroma kaybına uğraması endişesiyle hep birer ikişer porsiyonluk vakumluyorum. Korkunç bir iş gücü ve paket masrafı ekstrası söz konusu. Sizce gereksiz vesvese mi yapıyorum? Söz gelimi 15 gün degass beklemiş kahvemin 150 gramını vakumlayıp buzluğa atsam, onu da 6 ay sonra çözdürüp valfli bir pakete aldıktan sonra 2-3 hafta içinde tüketebilir miyim?
Genelde kiloluk aldığım zaman 200-220 gr civarı bölüyorum ben ve hiç aroma kaybı yaşadığımı hatırlamıyorum. Hatta 150 gram kahveyi sırf denemek için kavurulduktan belki de 1-2 saat içinde vakumlayıp dolaba attım degassing nasıl olur ne biter diye, tabi ben bunu unutmuşum üzerinden 7-8 ay geçti ve pakette en ufak bir bollaşma şişme hiçbirşey yoktu. 5 gün arka arkaya içtim tadın da en ufak bir sıkıntı da yoktu. Ben vakumladığım kahvelerde aroma kaybı gibi şeyler yaşamadım şimdiye kadar, belki şansım yaver gitti belki kahveyle alakalı :unsure:

@GTuncay @RedRightHand @portakalhalil Arkadaşlar teşekkür ederim değerli yorum ve deneyimleriniz için. Hiç bir şey yapmamaktansa böyle küçük bir adım atmak istiyorum. En azından yersiz endişelerimin gerçekten yersiz olduğunu anladım.

Zamaninda ben de cin modeli vakum makinesini almistim, bugun ilk defa kullanayim dedim poseti muhurluyor fakat icindeki havayi vakumlamiyor. Alet mi bozuk yapmam gereken farkli bir sey mi var acaba? Mumkun oldugunca bosluk birakmadan kapattim, bu sekilde buzluga atsam ne kadar sorun olur?

Şöyle bir video hazırlanmış kahve vakumlamakla ilgili. İçerideki oksijen çok abartılıyor diyor. Düz bir deney tüpünün içine koyup vakumlamadan buzluğa atılabilir demiş, ilginç. Denemek istiyorum aslında ama israf olmasından korkuyorum.

Buzluktan çıkarılan kahve ne kadar süre içinde tüketilmeli, buzluk sonrası +4 mü yoksa oda sıcaklığımı ve oda sıcaklığına gelince mi öğütmek lazım deneyimlerini paylaşırmısınız

Buzluktan çıkarılan kahve ne kadar süre içinde tüketilmeli, buzluk sonrası +4 mü yoksa oda sıcaklığımı ve oda sıcaklığına gelince mi öğütmek lazım deneyimlerini paylaşırmısınız
Ben 100-150 gram vakumluyorum. Kullanmak istediğim zaman dışarı çıkarıp 15-20 dakika oda ısısına gelmesini bekliyorum, sonra vakumunu çözüyorum. Çözdükten sonra zipli bir kahve paketine koyup 1 hafta içinde tüketmeye çalışıyorum. O hafta içinde tadı değişiyormuş gibi gelmiyor bana ama sistematik deney yapmadım hiç.

15-20 gramlık dozlar şeklinde vakumladığımda çok fazla vakit ve poşet israfı oluyor, vazgeçtim ondan. O nedenle tüp düşünüyorum ben de, sonuçta tekrar tekrar kullanmak mümkün olacak.

Geri