• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kavrulmuş Kahve Vakumlamak

selamlar herkese
forumda okuduğum ama yapmadığım bir eylem var ,'buzluktan kahve çıkarmak'
tam nedir,nasıl yapılır bilgi paylaşırsanız sevinirim :)
Şahsen vakumlayıp buzluğa attıktan sonra içmek istediğin zaman önce vakumu bozmadan buzdolabı gözüne alıyorum. Oranın ısısıyla uyumlu hale gelince yine vakumu bozmadan kapalı bir dolaba alıyorum. Oda sıcaklığına geldiğinde de poşeti açıyorum. Eğer buzluktan çıkarır çıkarmaz açarsanız paketi ortamdaki hava donuk çekirdek üzerine yapışıp nem üretecek böylece kahvenin tadını bozacaktır.

Kendi kavurduğumuz kahveyi vakumlamadan önce gaz salınımı için ne kadar beklemeliyiz? (Gaz çıkışı nedeniyle vakum bozulacağı için)

Donunca sanırım gaz salınımı olmuyor ve vakum bozulmuyor. Yeni kavrum vakumlayıp dondurduğum kahvelerin vakumları hiç bozulmadı
Ama vakumu bozunca bu sefer tekrar gaz salımına devam etmez mi? yani gazını salması için yine beklemek gerekiyor. Ben genelde 10 gün bekleyip öyle vakumluyorum. Çekirdekten çekirdeğe değişir.

selamlar herkese
forumda okuduğum ama yapmadığım bir eylem var ,'buzluktan kahve çıkarmak'
tam nedir,nasıl yapılır bilgi paylaşırsanız sevinirim :)
Ben degassing bekleyip vakumladığım kahveyi canım istediğinde buzluktan çıkartıp hemen istediğim miktarda alıp gerisini beklemeden tekrar vakumlayup geri buzluğa atıyorum öyle de pratik oluyor.

Konuyla ilgili yazılan birçok şeyi okudum. Fakat aklıma takılan iki nokta var. Vakumlayıp dondurduğumuz kahveyi kullanabilmek için ilk önce dondurucudan dolaba alın sonra oda sıcaklığına çıkarın denmiş. Dolap kısmında ne kadar bekletsem yeterli olur ?
Oda sıcaklığına geldikten sonra ne kadar sürede tüketmemiz gerekir ? Gramajı ona göre ayarlayacağım 🙂

Konuyla ilgili yazılan birçok şeyi okudum. Fakat aklıma takılan iki nokta var. Vakumlayıp dondurduğumuz kahveyi kullanabilmek için ilk önce dondurucudan dolaba alın sonra oda sıcaklığına çıkarın denmiş. Dolap kısmında ne kadar bekletsem yeterli olur ?
Oda sıcaklığına geldikten sonra ne kadar sürede tüketmemiz gerekir ? Gramajı ona göre ayarlayacağım 🙂
Ben buzluktan çıkardıktan sonra hiç dolapta tutmadım, direkt olarak dışarı çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyip sonra tükettim ve şimdiye kadar da bir sıkıntı yaşamadım. O yüzden önce dolapta tutma gibi bir zorunluluğunuz olduğunu düşünmüyorum.

Ne kadar sürede tüketmeli konusuna gelirsek de aslında bunun cevabı ne zaman dondurduğunuza bağlı. Donduduğunuzda aslında zamanı da dondurmuş gibi oluyorsunuz, belki çok az gün firesi oluyordur. Yani örneğin degassing sonrası bir çekirdek 1 ay içilebilir durumda oluyorsa, degassing sonrası dondurulup çözülmüş çekirdek de aşağı yukarı 1 aya kadar içilebiliyor oluyor, belki normale göre 3-5 gün önce bayatlıyor olabilir. Siz işi garantiye almak için normalden 1 hafta önce bayatlar gibi düşünebilirsiniz. Ben aynı anda birçok çekirdek tükettiğim için max 100'er gr'lık olacak şekilde parçalara ayırıp öyle donduruyorum ve şimdiye kadar bir çekirdeği tüketene kadar bayatlama gibi bir durumla karşılaşmadım. Bazı arkadaşlar buzlukta yüksek gramajlarda dondurup sonrasında kullanacağı zaman sadece kullanacağı miktarını içinden alıp tekrar vakumladıklarını söylemişler, ben bunu denemedim ama poşet sıkıntısı varsa denenebilir.

Bunlar benim tecrübelerim, benden daha tecrübeli arkadaşların belki daha net yorumları olabilir.

Mart 2020'de kavrulmuş 1 ay sonra dondurulmuş kahve demledim bu ay ve kahve aldığım gün ki gibiydi. Sadece tad olarak değil blooming vs olarak da. -18 derecede kimyasal reaksiyonlar neredeyse durma noktasına geliyor.

Çözülme içinde herhangi bir özel işlem gerekmiyor. Tek dikkat etmeniz gereken oda sıcaklığına gelmeden paketi açmamak. Veya donukken açıp hepsini kullanmak. Eğer donukken açıp hepsini kullanmazsanız veya tekrar vakumlamazsanız çok hızlı bir şekilde bozuluyor.

Ben buzluktan çıkardıktan sonra hiç dolapta tutmadım, direkt olarak dışarı çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyip sonra tükettim ve şimdiye kadar da bir sıkıntı yaşamadım. O yüzden önce dolapta tutma gibi bir zorunluluğunuz olduğunu düşünmüyorum.

Ne kadar sürede tüketmeli konusuna gelirsek de aslında bunun cevabı ne zaman dondurduğunuza bağlı. Donduduğunuzda aslında zamanı da dondurmuş gibi oluyorsunuz, belki çok az gün firesi oluyordur. Yani örneğin degassing sonrası bir çekirdek 1 ay içilebilir durumda oluyorsa, degassing sonrası dondurulup çözülmüş çekirdek de aşağı yukarı 1 aya kadar içilebiliyor oluyor, belki normale göre 3-5 gün önce bayatlıyor olabilir. Siz işi garantiye almak için normalden 1 hafta önce bayatlar gibi düşünebilirsiniz. Ben aynı anda birçok çekirdek tükettiğim için max 100'er gr'lık olacak şekilde parçalara ayırıp öyle donduruyorum ve şimdiye kadar bir çekirdeği tüketene kadar bayatlama gibi bir durumla karşılaşmadım. Bazı arkadaşlar buzlukta yüksek gramajlarda dondurup sonrasında kullanacağı zaman sadece kullanacağı miktarını içinden alıp tekrar vakumladıklarını söylemişler, ben bunu denemedim ama poşet sıkıntısı varsa denenebilir.

Bunlar benim tecrübelerim, benden daha tecrübeli arkadaşların belki daha net yorumları olabilir.

Mart 2020'de kavrulmuş 1 ay sonra dondurulmuş kahve demledim bu ay ve kahve aldığım gün ki gibiydi. Sadece tad olarak değil blooming vs olarak da. -18 derecede kimyasal reaksiyonlar neredeyse durma noktasına geliyor.

Çözülme içinde herhangi bir özel işlem gerekmiyor. Tek dikkat etmeniz gereken oda sıcaklığına gelmeden paketi açmamak. Veya donukken açıp hepsini kullanmak. Eğer donukken açıp hepsini kullanmazsanız veya tekrar vakumlamazsanız çok hızlı bir şekilde bozuluyor.
Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Bakalım endüstriyel makine ile en az kaç gr vakumlayabileceğiz 😄 1 kg spada motion çekirdeği ile ilk vakum deneyimini yaşayacağım degas bitince.

Fındık atölyesindeki endüstriyel vakum makinesi ile ilk kahvemi vakumladım. 100 gram şeklinde böldüm. Bakalım ilerleyen süreçte dondurucudan çıkarınca neler olacak 🙂

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220605_194642.jpg
    Screenshot_20220605_194642.jpg
    89.2 KB · Görüntüleme: 94
Vakumlayıp buzluğa atmadan önce degassing süresinin tamamlanmasını beklemek gerekiyor mu? Ben hep bekliyorum öyle denk geldiği için genelde 9. 10.günde vakumluyorum

Xinbalong Qh 2 vakumlama makinesi ile kahve vakumlarken önerilerinizi alabilir miyim? İlk defa kahve vakumlayacam şimdilik düşüncem 60'ar gramlık 4 demlemelik poşetler olarak vakumlamak, çıkarıp direk tüketmek açısından daha iyi olur diye düşünüyorum. Hangi ölçülerde ve marka poşet almalıyım. Genel olarak konu hakkında tüm tavsiyelere açığım :)

Xinbalong Qh 2 vakumlama makinesi ile kahve vakumlarken önerilerinizi alabilir miyim? İlk defa kahve vakumlayacam şimdilik düşüncem 60'ar gramlık 4 demlemelik poşetler olarak vakumlamak, çıkarıp direk tüketmek açısından daha iyi olur diye düşünüyorum. Hangi ölçülerde ve marka poşet almalıyım. Genel olarak konu hakkında tüm tavsiyelere açığım :)
bi yerden sonra yoruyor küçük paketlemeler.
ben 1 paket (250gram) vakumluyorum. kahve paketinin etiketini de kesip içine atıyorum. sonra doğruca buzluğa. sırası gelince de vacuvinli şişeye atıyorum. çok hayran kaldığım bazı kahveleri 14 gramlık paketlediğim de doğrudur. (los hermanos) :)

Vakumlanmış buzluğa atılmış kahveleri, buzluktan çıkarıp vakumunu bozmadan 2-3 gün sonra tekrar buzluğa koyduğumuzda bir bozulma gerçekleşir mi acaba?

Vakumlanmış buzluğa atılmış kahveleri, buzluktan çıkarıp vakumunu bozmadan 2-3 gün sonra tekrar buzluğa koyduğumuzda bir bozulma gerçekleşir mi acaba?
Fizikci kimyaci vs degilim, ama mantik olarak vakumladiginizda kahvenin havayla temasi zaten kesilmis oldugu icin, kavrulmus kahvede zaten cok az su bulundugu ve daha cok buzlukta soguk tuttugumuzu dusundugumde (donma ve cozunme esnasinda cekirdek yapisinda hic ya da cok az degisiklik meydana gelecegini ongorerek) bence farkedilir bir sorun yasamazsiniz... Ancak vakum disi kosullarda dondurulup cozunen kahve icin tekrar dondurma tad degisikligine sebep olacaktir diye dusunuyorum...denerseniz sonucu bizimle de paylasin :)

Fizikci kimyaci vs degilim, ama mantik olarak vakumladiginizda kahvenin havayla temasi zaten kesilmis oldugu icin, kavrulmus kahvede zaten cok az su bulundugu ve daha cok buzlukta soguk tuttugumuzu dusundugumde (donma ve cozunme esnasinda cekirdek yapisinda hic ya da cok az degisiklik meydana gelecegini ongorerek) bence farkedilir bir sorun yasamazsiniz... Ancak vakum disi kosullarda dondurulup cozunen kahve icin tekrar dondurma tad degisikligine sebep olacaktir diye dusunuyorum...denerseniz sonucu bizimle de paylasin :)
Önümüzdeki süreçte ev taşıma durumum olacak bu yüzden mecbur denemek zorunda kalacağım. Hava almayacağı için ben de sorun olacağını çok düşünmüyorum ama yine de tecrübeli kişiler varsa yorum almak isterim.

Önümüzdeki süreçte ev taşıma durumum olacak bu yüzden mecbur denemek zorunda kalacağım. Hava almayacağı için ben de sorun olacağını çok düşünmüyorum ama yine de tecrübeli kişiler varsa yorum almak isterim.
Ben daha önce yaptım, aşırı bir fark yoktu diğer vakumlu kahvelerimden.
Vakumu bozmadiginiz sürece dışarıda kalan 1-2 günü normal kahvenin 1-2 bayatlamaya devam etmesi gibi oluyor(hava çok sıcaksa olay biraz farklı tabi). Ben şahsen içi alüminyum kaplı kahvenin kendi paketlerini plastik vakum paketi içine koyup vakumluyorum, bu şekilde buz yanığı da olmuyor, vakumu bozmadan dışarıdan buzluga geri koyunca da problem olmuyor. Paketim kalmadığı zaman da plastik vakumlu kahveyi alüminyum ile sarıp buz dolabı poşeti içine koyuyorum onun da baya faydası oluyor.

Zamanında bu hususa epey kafa yormuş biri olarak;

Kahve vakumlamanın pek de gerekli olmadığını düşünmekteyim artık

Bunun yerine, aylık tüketim miktarı kadar kahve alıp, 1,5-2 ay içerisinde tüketmek daha verimli. Ayrıca kahveler paketinde ağzı kapalı bir şekilde uzun süre dayanıyor.

Zamanında bu hususa epey kafa yormuş biri olarak;

Kahve vakumlamanın pek de gerekli olmadığını düşünmekteyim artık

Bunun yerine, aylık tüketim miktarı kadar kahve alıp, 1,5-2 ay içerisinde tüketmek daha verimli. Ayrıca kahveler paketinde ağzı kapalı bir şekilde uzun süre dayanıyor.
Ben de normalde maks 1,5 aylık kahve alırım ama son dönemde iyi kavurucular ardı ardına indirimler yaptı elimde doğal olarak biraz stok oluştu. 2kg a yakın kahvem var ve benim aylık tüketimim en fazla 500-600 gr ben de bi kısmını vakumlayıp buzluğa atmaya karar verdim😅 Genel olarak vakum bozulmadığı müddetçe çok sorun olmayacağını anladım teşekkürler yorumlar için.

Geri