• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kavrulmuş Kahve Vakumlamak

17 Şubat kavrum tarihli, Kronotrop Kosta Rika Las Lajas kahveyi, 25 Şubat tarihinde valfinden elektrik süpürgesiyle içindeki havayı alıp, sonrada valfi bantla kapatarak derin dondurucuya atmıştım. Geçen hafta buzluktan çıkarıp, önce 1 gece buzdolabında çözülmesini bekledim, sonra da demledim. Gayet başarılı buldum çıkan sonucu, Kahve fabrikasından gelecek kahvelerin bir kısmını da bu yöntemle dondurmayı düşünüyorum.
Ben de denedim o şekilde ama koli bandından olsa gerek tekrar şişti paket.

Ben bir kaç kat bant atmıştım. Bir daha ki sefere paketi bir de buzdolabı poşetine koymayı düşünüyorum, garantili olsun diye.
Kuzenim valfi saracak şekilde 3-4 tur dönmüş, sonra da zipli Ikea poşetine koymuş. Sanırım bu şekilde degassing bittikten sonra yapılirsa emniyetli olabilir.

Ben bir tane aldım, bakalım kalitesi ne gösterecek ? Memnun kalmazsam en kötü iade ederim.

1E5F06E5-8291-45AD-A77E-8E9940DAAED3.jpeg
9F4C56D6-CCF5-4C9B-8B87-8D05BA875141.jpeg

Trendyol üzerinden almış olduğum vakum makinesi geldi. İlk vakumlama işlemi ve sadece yapıştırma denemesini yaptım. İlk vakumlamayı 250gr kahve ile yaptım ancak birkaç noktada hava boşlukları farkettim. Boşlukla Bu arada makine 90W çekiyor.

@Kahveciningalaksirehberi sence hava boşluklarının nedeni 250gr vakumlamam mı yoksa başka bir sebebi olabilir mi ? Azda olsa paketin içinde hava kaldıysa açıp tekrar vakumlamak mantıklı mıdır ?

Ürünün linki;

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 2552
Ekli dosyayı görüntüle 2553

Trendyol üzerinden almış olduğum vakum makinesi geldi. İlk vakumlama işlemi ve sadece yapıştırma denemesini yaptım. İlk vakumlamayı 250gr kahve ile yaptım ancak birkaç noktada hava boşlukları farkettim. Boşlukla Bu arada makine 90W çekiyor.

@Kahveciningalaksirehberi sence hava boşluklarının nedeni 250gr vakumlamam mı yoksa başka bir sebebi olabilir mi ? Azda olsa paketin içinde hava kaldıysa açıp tekrar

Ürünün linki;

Üst üste çekirdekler yer değiştirdiğinden olabilir. Kenarlardaki boşluklardan bahsediyorsanız poşet ile alakalı, içine elinizi sokup düzeltmek mümkün olabilir 🙏🏻

Üst üste çekirdekler yer değiştirdiğinden olabilir. Kenarlardaki boşluklardan bahsediyorsanız poşet ile alakalı, içine elinizi sokup düzeltmek mümkün olabilir 🙏🏻

Dediğin gibi vakumlandıktan sonra üst üste gelen çekirdeklerin yer değiştirmesinden kaynaklı hava boşlukları 👍 bu şekilde olması normal ise vakumlama işleminde sorun yok demektir. Yinede 250gr vakumlamak yerine daha düşük dozlarda vakumlamak daha mantıklı sanırım.

Sonunda ben de kulübe katıldım. 29 Nisan’da aldığım vakum makinesi bugün ulaştı. Toplam 29 lira ödeme yaptım PTT’ye. Elimde çok deneme şansı bulamadığım Halu Beriti (11.05 kavrumlu) vardı. Onu ve aylık alımdan birkaç kahveyi vakumlayıp dondurucuya kaldırdım. Tek porsiyon vakumlamak biraz poşet israfı oluyor. Aklıma gelen çözüm: 80 gram koyduğum poşetlere tek porsiyon koyup her seferinde yeniden kullanmak. Makinede hiçbir sıkıntı yoktu. Kestiğim poşetleri mühürlemekte ve kahveleri vakumlamakta hiçbir sıkıntı yaşamadım. Vakumladığım kahveleri denedikçe yorum yapacağım kesinlikle. Teşekkürler @Kahveciningalaksirehberi
084274EA-6453-4B59-85C4-866593BBE8F1.jpeg

Sonunda ben de kulübe katıldım. 29 Nisan’da aldığım vakum makinesi bugün ulaştı. Toplam 29 lira ödeme yaptım PTT’ye. Elimde çok deneme şansı bulamadığım Halu Beriti (11.05 kavrumlu) vardı. Onu ve aylık alımdan birkaç kahveyi vakumlayıp dondurucuya kaldırdım. Tek porsiyon vakumlamak biraz poşet israfı oluyor. Aklıma gelen çözüm: 80 gram koyduğum poşetlere tek porsiyon koyup her seferinde yeniden kullanmak. Makinede hiçbir sıkıntı yoktu. Kestiğim poşetleri mühürlemekte ve kahveleri vakumlamakta hiçbir sıkıntı yaşamadım. Vakumladığım kahveleri denedikçe yorum yapacağım kesinlikle. Teşekkürler @Kahveciningalaksirehberi
Ekli dosyayı görüntüle 2597

Bayılıyorum şöyle görüntülere...

(Aman zımbaya dikkat, az poşet delmedim o şekilde...)

Çin'den sipariş verdiğim tinton vakum makinesi nihayet elime ulaştı. Yanında gönderilen poşetlerle ilk denemelerimi yaptım. Makine gayet güzel vakumluyor ancak şöyle bir problem var. Daha küçük miktarlarda kahve vakumlamak için poşeti ikiye kestim ve her iki tarafı da açık olanın bir tarafını yapıştırdım(mühürledim). Sonra içine kahve koyup, vakumladım ve mühürledim yani kapattım. Poşetin içindeki hava vakum esnasında tamamen boşaldığı halde mühürledikten sonra hava kaçırıyor. Tek tarafı açık kalan diğer poşette sorun yok. Vakumlayıp mühürledikten sonra hiç hava kaçırmıyor. Aynı sorunu yaşayan var mı? Fikir vermesi açısından aynı poşetten kesilen iki parçanın fotoğrafı da bu. IMG_20200606_185013.jpg

Çin'den sipariş verdiğim tinton vakum makinesi nihayet elime ulaştı. Yanında gönderilen poşetlerle ilk denemelerimi yaptım. Makine gayet güzel vakumluyor ancak şöyle bir problem var. Daha küçük miktarlarda kahve vakumlamak için poşeti ikiye kestim ve her iki tarafı da açık olanın bir tarafını yapıştırdım(mühürledim). Sonra içine kahve koyup, vakumladım ve mühürledim yani kapattım. Poşetin içindeki hava vakum esnasında tamamen boşaldığı halde mühürledikten sonra hava kaçırıyor. Tek tarafı açık kalan diğer poşette sorun yok. Vakumlayıp mühürledikten sonra hiç hava kaçırmıyor. Aynı sorunu yaşayan var mı? Fikir vermesi açısından aynı poşetten kesilen iki parçanın fotoğrafı da bu. Ekli dosyayı görüntüle 2767

Yapıştırma ile alakalı. Makineniz benim model ile aynıysa şöyle yapmanızı tavsiye ediyorum: vakumu çalıştırmaya gerek yok ısıtmak için. Mekanik bir tuş, poşeti hizaladıktan sonra üzerine sertçe abanırsanız (özellikle sol tarafa) makine otomatik olarak ısıtma moduna geçecek. Mühürleme işlemi bittikten sonra poşeti çıkarmayın, tekrar mühürleyin, fabrikadan daha iyi mühürlemiş olursunuz. İkinci adım çok gerekli değil, ama özellikle inatçı küçük poşetlerde işe yarıyor.

@Kahveciningalaksirehberi dediğiniz gibi yaptım, daha iyi oldu sanki. Yalnız kafama takılan birşey daha var. Telin üzerine tırtıklı kısım mı geliyor yoksa düz mü?

@Kahveciningalaksirehberi dediğiniz gibi yaptım, daha iyi oldu sanki. Yalnız kafama takılan birşey daha var. Telin üzerine tırtıklı kısım mı geliyor yoksa düz mü?

Farketmiyor, ama şeffaf kısım daha kolay yandığı için mühürleme kısmını şeffaf tele değerken, vakumlama aşamasında çekirdekleri görmem için tırtıklı kısım tele değerken işlemleri yapıyorum.

Farketmiyor, ama şeffaf kısım daha kolay yandığı için mühürleme kısmını şeffaf tele değerken, vakumlama aşamasında çekirdekleri görmem için tırtıklı kısım tele değerken işlemleri yapıyorum.
Bu sabah buzluktaki kahveleri kontrol ettim. Çift mühürlü poşetler hava almış. Diğerlerinde sorun yok. Yeni poşet kesip, tekrar deneme yaptım. Yine hava aldı. Acaba poşetlerle alakalı olabilir mi?

Öğütülmüş kahve vakumlanırsa aroması tazeliğini koruyor mu

Bu sabah buzluktaki kahveleri kontrol ettim. Çift mühürlü poşetler hava almış. Diğerlerinde sorun yok. Yeni poşet kesip, tekrar deneme yaptım. Yine hava aldı. Acaba poşetlerle alakalı olabilir mi?

Evet, bazen tamamen hatalı poşetten kaynaklanabiliyor... Vakumladığınız paketleri 5-10 dk tezgahta bekletmenizi öneririm, hava alacaksa dışarda alsın...

Öğütü

Öğütülmüş kahveden bahsediyoruz demi?

Bir süre duruyor, ama ne harcanan plastiğe değer ne de zahmete.

Öğütü

Öğütülmüş kahveden bahsediyoruz demi?
Çoğumuz çekirdek halinde vakumlamayı tercih ediyoruz. Bildiğiniz üzere öğütülmüş kahve ile çekirdek kahve arasında aroma koruma zamanları bir hayli fark ediyor. Öğütülmüş kahveyi vakumlamakla ugraşmaya pek değmez bence.

Geri