• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Kasım 2025 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Patates Hastalığı

Ruanda kahvelerinin yaşadığı en büyük sıkıntıların başında tuhaf ve bu bölgeye özgü patates hastalığı gelir. Yakın komşuları Burundi ve daha nadir olarak da Demokratik Kongo Cumhuriyeti kahvelerinde de bu soruna rastlanmaktadır. Bu hastalığın sebebi kahve meyvesine yerleşen bir çeşit bakteridir ve kahve yeşil çekirdek veya parşömen halindeyken de kendini belli etmez ve sadece kavrulup demlendikten sonra anlaşılan bir çiğ patates kokusuna sahiptir. Daha çok tüm hasatta değil ama çekirdek bazında görüldüğü için kahvenin nitelikli sıfatını kaybetmemesi açısından çok dikkatli olunması gerekir.

Café Imports bu patates sorunu görülen bölgelerdeki, Ruanda da dahil olmak üzere, kahveleri satın almadan önce çok pek çok defa duyusal test ve analizden geçirerek kararını öyle vermektedir.
Bu noktada patates hastalığını tamamen yok edilebilmesi ve/veya en azından tespit edilebilmesi konusunda yapılan çalışmalar Ruanda’daki nitelikli kahve piyasası adına büyük önem arz taşır. Kesin bir sonuç alınıncaya kadar kahve satın alımcıları çok özel ve üstün kaliteli kahveler keşfetseler bile Ruanda kahvelerini satın alırken tekrar tekrar düşünmek zorunda kalacaklardır.
Buldum Bir kavurucunun sayfasından okumuşum

Patates Hastalığı

Ruanda kahvelerinin yaşadığı en büyük sıkıntıların başında tuhaf ve bu bölgeye özgü patates hastalığı gelir. Yakın komşuları Burundi ve daha nadir olarak da Demokratik Kongo Cumhuriyeti kahvelerinde de bu soruna rastlanmaktadır. Bu hastalığın sebebi kahve meyvesine yerleşen bir çeşit bakteridir ve kahve yeşil çekirdek veya parşömen halindeyken de kendini belli etmez ve sadece kavrulup demlendikten sonra anlaşılan bir çiğ patates kokusuna sahiptir. Daha çok tüm hasatta değil ama çekirdek bazında görüldüğü için kahvenin nitelikli sıfatını kaybetmemesi açısından çok dikkatli olunması gerekir.

Café Imports bu patates sorunu görülen bölgelerdeki, Ruanda da dahil olmak üzere, kahveleri satın almadan önce çok pek çok defa duyusal test ve analizden geçirerek kararını öyle vermektedir.
Bu noktada patates hastalığını tamamen yok edilebilmesi ve/veya en azından tespit edilebilmesi konusunda yapılan çalışmalar Ruanda’daki nitelikli kahve piyasası adına büyük önem arz taşır. Kesin bir sonuç alınıncaya kadar kahve satın alımcıları çok özel ve üstün kaliteli kahveler keşfetseler bile Ruanda kahvelerini satın alırken tekrar tekrar düşünmek zorunda kalacaklardır.
Hocam bu konunun başlığı "Kasım 2025 Kahve Kulubu Toplu Alım Etkinliği". Dilerseniz şuradan paylaşabilirsiniz merakınızı.

O halde moderatör arkadaşlardan yazımı ilgili yere taşımalarını rica ediyorum.

Trio blend eklenecek mi? Espresso için ayrıca kahveler eklenecek mi? @blackeagle

Ben 6 yıllık nitelikli kahve serüvenimde yıkanmış kahveleri hep bir bela ve uzak durulması gereken bir şey olarak olarak gördüm. Böyle ekşi, tatsız, limon suyu gibi, çiğ kahveler olarak gördüm. Zaferle tanışmadan önce eşim için kahveler ekşi ve ekşi olmayanlar olarak kesin olarak ayrılıyordu. Suçu hep yıkanmış olmasında bulurduk da meğerse kavrumdaymış. Hep iyi tüketicilerden de yıkanmış kahvelerin favorileri olduğunu duyar, iyi tüketicilere böyle keyifsiz kahveler tükettiikleri için de şaşırırdım. Zaferle tanışında yıkanmış ne imiş anladım. 1 senedir favori işleme yöntemimi sorarsanız kesinlikle yıkanmış derim. Onun için kavurucunun beceresini, kavrum kalitesini, el lezzetini, kahveden ne anladığını deneyip anlamak için kesinlikle en doğru yöntem yıkanmış kahvelerini denemek. Milestones'un tüm yıkanmışları ayrı ayrı tavsiyemdir.

Merhaba bende 2069 sipariş nosu ile ilk siparişimi geçtim. Yarın Trio Blend de gelince bi kombo daha yapmak istiyorum. Epeydir alımları takip ediyorum ve forumu hiç böyle heyecanlı görmemiştim :)

Benim kahveler ulaştı bugün (siparişi haftasonu vermiştim). Biri sanırım yarın kavrulacak :) degass için ne kadar beklememiz önerirsiniz?

Ekli dosyalar

• 20251104_165141.jpg
    20251104_165141.jpg
    97 KB · Görüntüleme: 118
Benim kahveler ulaştı bugün (siparişi haftasonu vermiştim). Biri sanırım yarın kavrulacak :) degass için ne kadar beklememiz önerirsiniz?
Taze kavrulmuş kahvelerde ben şöyle bir yol izliyorum :
- Öğüttükten sonra 15-20 dakika bekletiyorum
- Kalın öğütüyorum zp6 5.5 - 6 civari
- Bloom süresini uzun tutuyorum 1 ya da 2 dakika civari kahvesine göre
genelde kahvesine göre değişiyor 2-3 hafta bazı naturallerde 4 haftayı da buluyor ama direkt olarak içebilirsiniz bu yazdığım gibi yapıp espresso içinde sanırsam öğütüp bekletmek biraz degass olmasını sağlar

Merhaba kusura bakmayın yoğunluktan yanlış basılmış.Kavrum tarihi: 02.11.2025 içelebilirsiniz.Her anı değerlendirin bence yüksek sıcaklık sever perfect balance bilginiz olsun.Optimum 15 gün bekleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Merhaba

Merhaba kusura bakmayın yoğunluktan hiçkimse kahvesiz kalmasın diye çalışıyoruz.Kavrum tarihi: 02.11.2025
Zafer hocam hiç önemli değil elinize sağlık, mis gibi kokuyor kahveler. bir de şu carlos mejia hakkında bize ufak bir bilgi verseniz, tat profili ilgimi çekti ama çok asidik bir tada sahipse hiç denemeyim diyorum, siz ne dersiniz?

Zafer hocam hiç önemli değil elinize sağlık, mis gibi kokuyor kahveler. bir de şu carlos mejia hakkında bize ufak bir bilgi verseniz, tat profili ilgimi çekti ama çok asidik bir tada sahipse hiç denemeyim diyorum, siz ne dersiniz?
Merhaba hiç asidik değil.Bu sene aldığımız en dengeli en iyi fiyat perfomans kahvesidir.

Trio Blend ve Fazenda için, kod ile beraber 663₺ ye düşen sepet ödeme ekranında neden 963₺ ye yükseliyor? Neyi yanlış yapıyorum? 😁

Geri