• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Kasım 2025 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

İlk 15 gr değirmen kalibrasyonu için harcadım. İkincide 19gr kahve ve 41 gr çıktı 36 saniye belki bi tık daha inceye gidebilirim ama lezzet çok kötüüüü… teodorayı almayınnn….(en azından ben ikinci siparişi geçene kadar😄) zafer eline sağlık espresso da farklı bi noktadasın.

Ekli dosyalar

• IMG_1472.jpeg
    IMG_1472.jpeg
    94.6 KB · Görüntüleme: 246
İlk 15 gr değirmen kalibrasyonu için harcadım. İkincide 19gr kahve ve 41 gr çıktı 36 saniye belki bi tık daha inceye gidebilirim ama lezzet çok kötüüüü… teodorayı almayınnn….(en azından ben ikinci siparişi geçene kadar😄) zafer eline sağlık espresso da farklı bi noktadasın.
Fincan nedir,link alabilir miyiz? :)

Hız deyince de Zafer hocam be😃
IMG_9133.jpeg

Bende bugün teslim aldım kahveleri. Çok hızlı geldiler. Teşekkürler @blackeagle
Villa Don Juan 28.10 Asefa Dukamo 02.11 kavrum tarihli. Ne kadar degass beklemek lazım.

Villa Don Juan 28.10 Asefa Dukamo 02.11 kavrum tarihli. Ne kadar degass beklemek lazım.
Merhaba beklemenize gerek yok. Her an değerli kahvenin değişimi için illa beklemek isterseniz 3 ay bayatlamaz kahveler iyi saklarsanız. Degass süresi için bir şey yazmak gerekirse 3 haftadan sonra deneyimleyebilirsiniz. Saygılarımla

Taze kavrulmuş kahvelerde ben şöyle bir yol izliyorum :
- Öğüttükten sonra 15-20 dakika bekletiyorum
- Kalın öğütüyorum zp6 5.5 - 6 civari
- Bloom süresini uzun tutuyorum 1 ya da 2 dakika civari kahvesine göre

#2068 şimdilik Kolombiya Monteblanco + Mango ve Ruanda Abakundakawa ile katıldım, daha ay uzun :)

Kalabalığı görünce hemen bir soru sorayım dedim:
Patates hastalığını duyan var mı? Geçen nette okudum Ruanda kahvelerinde oluyormuş. Öyle ki bu hastalık hasatta hatta kavurmada bile farkedilemiyormuş, kahveyi demleyip içerken hissettiriyormuş. Buradan aklıma kahvelerde başka hastalıklarda var mı diye soru geliyor zirai ürün.🤔

Kalabalığı görünce hemen bir soru sorayım dedim:
Patates hastalığını duyan var mı? Geçen nette okudum Ruanda kahvelerinde oluyormuş. Öyle ki bu hastalık hasatta hatta kavurmada bile farkedilemiyormuş, kahveyi demleyip içerken hissettiriyormuş. Buradan aklıma kahvelerde başka hastalıklarda var mı diye soru geliyor zirai ürün.🤔
kavrulan kahvede nasıl hayatta kalacak onu anlamadım

şöyle bir şey olması lazım gözükmeme ihtimali yok

Ekli dosyalar

• potato-defect.jpg
    potato-defect.jpg
    38.2 KB · Görüntüleme: 152
IMG_5527.jpeg

İlk denemem Pacarama oldu..İlk shot oldukça hızlı akış oldu,biraz daha inceye gittim 2.shot bi tık daha iyi oldu gibi.Biraz Degass beklemek gerekecek,çok yeni yavrum..

Latte ile de deneyimledim ve uyum güzel oldu.

Şu ana kadar ki en tatlımsı espressoyu içtim diyebilirim.Asidite tam dengede..

Ellerine sağlık Zafer 🙌

IMG_5538.jpeg

Patates Hastalığı

Ruanda kahvelerinin yaşadığı en büyük sıkıntıların başında tuhaf ve bu bölgeye özgü patates hastalığı gelir. Yakın komşuları Burundi ve daha nadir olarak da Demokratik Kongo Cumhuriyeti kahvelerinde de bu soruna rastlanmaktadır. Bu hastalığın sebebi kahve meyvesine yerleşen bir çeşit bakteridir ve kahve yeşil çekirdek veya parşömen halindeyken de kendini belli etmez ve sadece kavrulup demlendikten sonra anlaşılan bir çiğ patates kokusuna sahiptir. Daha çok tüm hasatta değil ama çekirdek bazında görüldüğü için kahvenin nitelikli sıfatını kaybetmemesi açısından çok dikkatli olunması gerekir.

Café Imports bu patates sorunu görülen bölgelerdeki, Ruanda da dahil olmak üzere, kahveleri satın almadan önce çok pek çok defa duyusal test ve analizden geçirerek kararını öyle vermektedir.
Bu noktada patates hastalığını tamamen yok edilebilmesi ve/veya en azından tespit edilebilmesi konusunda yapılan çalışmalar Ruanda’daki nitelikli kahve piyasası adına büyük önem arz taşır. Kesin bir sonuç alınıncaya kadar kahve satın alımcıları çok özel ve üstün kaliteli kahveler keşfetseler bile Ruanda kahvelerini satın alırken tekrar tekrar düşünmek zorunda kalacaklardır.

Geri