• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Saklama

Petra çok hoş bir kahve kavanozu çıkarmış:
1594212243052.png

Ekli dosyayı görüntüle 3220
5 liralık kavanozun dişini boyamişlar.Fark göremedim ben

geçtiğimiz günlerde ki sağlık sorunları ile uğraşırken kullandığımız ilaçların şişeside bunun aynısıydı. ama üzerinde jar mar yazmıyordu. bu şişenin 169 liralık özelliği nedir? içine konan kahveyi ekstradan ne işlemlerden geçiriyor? akıl tutulması.
ateistler bunu da açıklasın hadi bakalım.

Muşterisini dinlemiş Petra ve bir sorununa çözüm getirmiş :) tabi sorunu kendi yaratmış oluyor bir bakıma ama olsun.

petradan kahve alan var mı ki? baktılar kahve satamıyoruz 80 liraya bari şişe satalım demişler bence. bir de dalga geçer gibi işlevsel yazmışlar ya hahaha

Ekli dosyayı görüntüle 3220

çok acayip seviyede bir saçmalık. yazık

Kahve paketlerinde tek yönlü valf vardır.. Paketi açınca onu sökün.. Kahve saklayacaginiz sızdırmaz kabin kapağına 1 tane delik açın toplu iğne kadar sonra tekyonlu walfin deliği tam oraya gelecek şekilde sıcak silikonla yapıştırın... Kahveyi kaba koyup elektrik süpürgesi ile havayı çekin kaptaki.. En ucuz yöntem sanırım bu..

Probador'un aşağıdaki yazısı, Vacu vin, Atmos, Ankomn tarzı vakumlu saklama ekipmanlarının kahvenin potansiyelini öldürüyor mu acaba diye bir kez daha sorgulamama neden oldu. Genel kanı, kavrum tarihinden itibaren 10-15 günün ardından degassing sürelerini tamamlayan kahvelerin tazeliğinin, vakum ile daha uzun süreler saklanabileceği yönünde.. Lakin degassing sürecinin tamamlandığından yüzde yüz emin olabilir miyiz? Belki de 10-15 günün ardından vakumla muhafaza ettiğimiz kahveler, degassing sürelerini henüz tamamlamadı ve vakum çekirdeğin potansiyeline zarar veriyor?
Taze kahveyi bu tarz vakumlu ekipmanlarla saklamaktansa valfli paketlerinde muhafaza etmek, gazların salınımının devamı ve kahvenin potansiyelinin korunması açısından daha faydalı olabilir mi?

Kahvenin muhafazası hayli mühim. Gözlemlediğim kadarı ile zaman zaman aramızda kahveden ilk günkü lezzetleri alamayan çok fazla arkadaş olduğunu görüyorum, ben dahil. Bunun en büyük nedenlerinden birinin, kahvenin doğru muhafaza edilememesi olduğunu düşünüyorum.
Bu hususta fikirleri olan arkadaşlarım, deneyimlerini paylaşabilirse çok sevinirim.

Edit: son paragraf.

Son düzenleme:
250 gram kahvem oluyor genelde acaba cam nescafe kavanozundami saklasam, teneke illy kutusundami yoksa kendi valfli posetindemi?

Halihazirda poseti surekli ac kapat olmamasi icin, 5 gunde bir kendi valfli posetinden - nescafe kavanozuna aktararak tuketiyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20201207_190606.jpg
    IMG_20201207_190606.jpg
    113 KB · Görüntüleme: 74
250 gram kahvem oluyor genelde acaba cam nescafe kavanozundami saklasam, teneke illy kutusundami yoksa kendi valfli posetindemi?

Halihazirda poseti surekli ac kapat olmamasi icin, 5 gunde bir kendi valfli posetinden - nescafe kavanozuna aktararak tuketiyorum.
kilitli paket ise kendi paketinde dursun ,degilse hepsi ayni cam koku yapmaz sadece :)

Valfli posetten 5gunde bir aktarmam mantiklimi acaba, bundaki amacim her kahve yapmak istedigimde oksijenle temas etmesini engellemek.
Evet paketim klipsli.

Valfli posetten 5gunde bir aktarmam mantiklimi acaba, bundaki amacim her kahve yapmak istedigimde oksijenle temas etmesini engellemek.
Evet paketim klipsli.
o zaman ellindeki en iyi yontem paketi kullanman ve daha fazla kahve icip bayatlamadan tuketmen :)o paket sadece oksijeni kesmiyor eger kaldiysa kahvedeki gazlarida uzaklastiriyor valf sayesinde ,diger saklama kaplari bunu yapmiyacaktir

Kahveyi sadece güneş ışığından mı korumak lazım yoksa yapay ışıklar da zarar verir mi?

Geri