• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve İçin İdeal Su

İngiliz Tuzu, Magnzeyum sülfat, çook rahat bulunur. Hele büyük aktarlarda kalsiyum klorür falan da vardır

Hangi suya ekleyeceğimizi bulduk, hangi maden suyu 😆😆
Bu su hazırlama işini denemek istiyorum,17 sayfa yazıyı okumayı çok isterdim ama şu an bunu yapabilecek güçte değilim. Benim için tarifi yazabilecek bir yiğit var mı? Reverse osmos ya da 5 ppm suyum yok,Hayat suyum var,illa gerekirse erikli veya nestle de alabilirim.

@Kahveciningalaksirehberi sayesinde su hakkında edindiğim bilgi ve farkındalığı ve Coffeeadastra'nın bloğunda yer alan exceli kullanarak Upgrade-Buzdağı Su yaptım :). Şu ana kadar yaptığım denemelerden çok memnunum. Suyun kahve için ne kadar önemli olduğunu direkt olarak deneyimlemek gerçekten şok edici oluyor. Daha önce farklı damacana suları ile deneme yapmıştım ama bu kadar bariz bir fark hiç olmamıştı. @mimds 'in bu konuda neden bu kadar sinirli ve ısrarcı olduğunu şimdi anlıyorum.

Neyse denemek isteyenler için çok basit tarifi veriyorum, saf su vs. de gerekmiyor.

500 ml Buzdağı suyu bir şişeye-kavanoza alıyoruz. üzerinde 12.5 gram İngiliz Tuzu, 4 gram ingiliz karbonatı ekliyoruz. Karbonat belki 3 grama da düşürülebilir, denemek lazım. Bu bizim ana karışımımız oluyor. İyice çalkalayıp tam olarak karışması için en azından 1-2 saat bekliyoruz. Ardından bu karışımdan her 1 litre Buzdağı su için 4 gram kullanarak 119-120 ppmlik bir su elde etmiş oluyoruz. Sertliği vs. deneyerek azaltıp artırabilrsiniz. Yaptığım denemelerde benim açımdan güzel sonuçlar verdi. Hatta yeni açtığım damacanaya 80 gram ekleyerek damacana suyumu direkt kahve suyuna bile çevirdim :).

Ek not: Ekleme yaptığım Buzdağı su 65 ppm'di.
Hayat su ile deneyeceğim fakat ppm değerini bilmiyorum,internette 90 ppm olduğunu gördüm. Yanlış da olabilir. Sizin verdiğiniz tarife göre yapsam işe yarar mı?

Arkadaşlar su şüphesiz kahvedeki en önemli parametlerden biri. Kahvenin çoğunluğunu oluşturduğundan tadını etkilediği bir gerçek. Fakat bu tarz ekstra tuz çözdürme olayı ne kadar sağlıklı bilemiyorum. Hipertansiyon hastası iseniz veya vücudunuzda ödem oluşuyorsa bu gibi uygulamalardan kaçının. Buna ekstra olarak böbreklerde ve idrar yollarında kalsiyum oksalat taşı oluşumunu kolaylaştırır ve bir gece soluğu acilde bulabilirsiniz. Ben uyarayım Midyat'a giderken evdeki bulgurdan olmayın. Her zaman yapmıyor iseniz çok bir sıkıntı olmayabilir. Bir suyla iyi bir sonuç aldıysanız bence bu tarz işlere girişmeyin. Dikkat edin uyarma ihtiyacı hissettim.

Son düzenleme:
Hayat su ile deneyeceğim fakat ppm değerini bilmiyorum,internette 90 ppm olduğunu gördüm. Yanlış da olabilir. Sizin verdiğiniz tarife göre yapsam işe yarar mı?

Hayat suyun içerik kısmı ile buzdağı içerik kısmını karşılaştırarak bir karışım hazırlayabilirsiniz bence. Örneğin;Hayat su içeriğinde magnezyum buzdağa göre çoksa, İngiliz tuzunu biraz daha az koyarsınız. Başlangıç için buna göre bir karışım yapıp sonrasında birer litre birer litre denerseniz en iyisini bulabilirsiniz.Örneğin; 1 litreye karışımda sırasıyla 4-3,5-3 gram koyup aynı kahvede nasıl sonuçlar verdiğine bakabilirsiniz.

Tuzumu ve karbonatımı sipariş ettim bekliyorum :)
Arkadaşlar su şüphesiz kahvedeki en önemli parametlerden biri. Kahvenin çoğunluğunu oluşturduğundan tadını etkilediği bir gerçek. Fakat bu tarz ekstra tuz çözdürme olayı ne kadar sağlıklı bilemiyorum. Hipertansiyon hastası iseniz veya vücudunuzda ödem oluşuyorsa bu gibi uygulamalardan kaçının. Buna ekstra olarak böbreklerde ve idrar yollarında kalsiyum oksalat taşı oluşumunu kolaylaştırır ve bir gece soluğu acilde bulabilirsiniz. Ben uyarayım Midyat'a giderken evdeki bulgurdan olmayın. Her zaman yapmıyor iseniz çok bir sıkıntı olmayabilir. Bir suyla iyi bir sonuç aldıysanız bence bu tarz işlere girişmeyin. Dikkat edin uyarma ihtiyacı hissettim.
Fakat bu yazı gözümü korkuttu :unsure:

Ben birşey öğrenmek istiyorum sadece örneğin iletkenliği 140 olan bir suyun ppm değeri ortalama nedir

Ben birşey öğrenmek istiyorum sadece örneğin iletkenliği 140 olan bir suyun ppm değeri ortalama nedir
Eğer yanında çevrim referansı yoksa (50-55-60 gibi.) kabaca 50-55% olarak hesaplayabilirsiniz.

Ancak klasik uyarılarımızı yapalım, ppm genel bir değerdir, kahve için su konusunda ise o değeri sağlayan minerallerin hangileri olduğu ve oranları önem kazanıyor... Bu nedenle hemen hemen aynı ppm'deki sularla gayet farklı sonuçlar almanız mümkün...

@Kahveciningalaksirehberi sayesinde su hakkında edindiğim bilgi ve farkındalığı ve Coffeeadastra'nın bloğunda yer alan exceli kullanarak Upgrade-Buzdağı Su yaptım :). Şu ana kadar yaptığım denemelerden çok memnunum. Suyun kahve için ne kadar önemli olduğunu direkt olarak deneyimlemek gerçekten şok edici oluyor. Daha önce farklı damacana suları ile deneme yapmıştım ama bu kadar bariz bir fark hiç olmamıştı. @mimds 'in bu konuda neden bu kadar sinirli ve ısrarcı olduğunu şimdi anlıyorum.

Neyse denemek isteyenler için çok basit tarifi veriyorum, saf su vs. de gerekmiyor.

500 ml Buzdağı suyu bir şişeye-kavanoza alıyoruz. üzerinde 12.5 gram İngiliz Tuzu, 4 gram ingiliz karbonatı ekliyoruz. Karbonat belki 3 grama da düşürülebilir, denemek lazım. Bu bizim ana karışımımız oluyor. İyice çalkalayıp tam olarak karışması için en azından 1-2 saat bekliyoruz. Ardından bu karışımdan her 1 litre Buzdağı su için 4 gram kullanarak 119-120 ppmlik bir su elde etmiş oluyoruz. Sertliği vs. deneyerek azaltıp artırabilrsiniz. Yaptığım denemelerde benim açımdan güzel sonuçlar verdi. Hatta yeni açtığım damacanaya 80 gram ekleyerek damacana suyumu direkt kahve suyuna bile çevirdim :).

Ek not: Ekleme yaptığım Buzdağı su 65 ppm'di.

1599595239112.png

Kaynar suyla karıştıra arıştıra karıştırdım ama yine de çözemedim dilüe mi etsem acaba, 1 lt'ye çıksam da sonra 1 litreye 8 ml mi koysam

500 ml için benim verdiğim miktarları mı kullandınız? Sanki biraz fazla eklenmiş gibi duruyor. Ben suya eklediğimde hiç bu kadar gözükmüyordu.

Neyse döktüm zaten teoman hocamla 5 tonluk karışım yapacaz :D

Buzdağı ve erikli ile aynı kahveyi aynı reçete ile demledim. Erikli ile daha iyi daha keyif verici bir kahve oldu

Geri