@Kahveciningalaksirehberi sayesinde su hakkında edindiğim bilgi ve farkındalığı ve Coffeeadastra'nın bloğunda yer alan exceli kullanarak Upgrade-Buzdağı Su yaptım

. Şu ana kadar yaptığım denemelerden çok memnunum. Suyun kahve için ne kadar önemli olduğunu direkt olarak deneyimlemek gerçekten şok edici oluyor. Daha önce farklı damacana suları ile deneme yapmıştım ama bu kadar bariz bir fark hiç olmamıştı.
@mimds 'in bu konuda neden bu kadar sinirli ve ısrarcı olduğunu şimdi anlıyorum.
Neyse denemek isteyenler için çok basit tarifi veriyorum, saf su vs. de gerekmiyor.
500 ml Buzdağı suyu bir şişeye-kavanoza alıyoruz. üzerinde 12.5 gram İngiliz Tuzu, 4 gram ingiliz karbonatı ekliyoruz. Karbonat belki 3 grama da düşürülebilir, denemek lazım. Bu bizim ana karışımımız oluyor. İyice çalkalayıp tam olarak karışması için en azından 1-2 saat bekliyoruz. Ardından bu karışımdan her 1 litre Buzdağı su için 4 gram kullanarak 119-120 ppmlik bir su elde etmiş oluyoruz. Sertliği vs. deneyerek azaltıp artırabilrsiniz. Yaptığım denemelerde benim açımdan güzel sonuçlar verdi. Hatta yeni açtığım damacanaya 80 gram ekleyerek damacana suyumu direkt kahve suyuna bile çevirdim

.
Ek not: Ekleme yaptığım Buzdağı su 65 ppm'di.