• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Toplamda kaç kavurucu denediniz? Çok fazla değilse yazabilir misiniz?
Tabi ki, ne yazık ki çok fazla değil çünkü önceki mesajımda belirttiğim durumdan ötürü. CleanCup, A Roasting Lab ve Minus One dışında Roasthead, Coffee Department ve Moliendo denedim. Coffee Department'ı dahil etmememin sebebi sadece Cuzcachapasını tükettim fakat üst segmentteki kahveleri ne yazık ki pahalı ve bu yüzden her zaman alım yapabileceğim bir kavurucu olmadığı için henüz emin hissetmiyorum. Zamanla umuyorum ki deneyebildiğim kavurucularla birlikte gözüm kapalı alım yapabilirim dediklerim de artar.

Belki bilmeyenler vardır. Coffeetopia’nın kurucusu Şerif Başaran ve franchise veriyorlar. Franchise verdikleri şubelerin fiyatlandırmalarına müdahale ediyorlar mı bilmiyorum. Çiftehavuzlar şubesi franchise mı onu da bilmiyorum ama tahmin etmem gerekirse evet derdim.
Şu yazıdan ne anlayacağım ben de onu bilmiyorum.

Nitelikli kahve demlemeye başlayalı 10 ay, değirmenle demlemeye başlayalı 7 ay oldu. Hala daha kahve fabrikası veya kimma'dan bir tek alışverişim olmadı. Çok şey kaçırıyor muyum?

Daha önce de birkaç kere okudum, acaba kavrumlar arasında belli bir standart farkı mı oluyor? Birkaç arkadaş Şerif hoca kavurduğunda güzel sonuçlar çıkıyor ama başka zaman sipariş ediyoruz tatsız kahveler gelebiliyor şeklinde yorumlar yapmıştı. Yaklaşık iki hafta önce demlemeye başladığım Las Mercedes ve Kochere kahveleri bugün itibariyle bitti. Aşağı yukarı toplamda 30 demleme yaptım farklı şeyler deneyerek. İlk günler tat profili anlamında bell şeyler sunsa da demlemeye devam ettikçe çok düz kahveler olduğu kanaatine vardım. Yani içilir ama ahım şahım özellikleri yoktu. Yeni gelen kahveleri denemedim onlar hakkında bir yorumum yok.

Bu sorunun tek bir cevabı var benim için : clean cup.
Eğer daha kaliteli çekirdeklere de ulasip kavurursa eminim çok daha iyi şeyler çıkar.Gerçekten uzecegini duşunmuyorum kahvelerinin
Bu mesajdan kavrum kalitesi olarak yurtiçinde cleancup'ı 1. Sıraya koyduğunuzu mu anlamalıyız? Çok fazla kavurucu var ve hepsini denemek bütçeyi yoruyor, en az benim kadar eleştirel biri olduğunuzu gözlemledim forumda, sizi referans alarak cleancup'ı da deneyeceğim. Merak ettim null'un kavrumları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu mesajdan kavrum kalitesi olarak yurtiçinde cleancup'ı 1. Sıraya koyduğunuzu mu anlamalıyız? Çok fazla kavurucu var ve hepsini denemek bütçeyi yoruyor, en az benim kadar eleştirel biri olduğunuzu gözlemledim forumda, sizi referans alarak cleancup'ı da deneyeceğim. Merak ettim null'un kavrumları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Valla bende onun yüzünden denedim clean cup ı 😆 ama daha içmedim degas bekliyorum.

Bilgilendirmek için yazdım. Bir şey anlayamıyorsanız, boşverin.
Yani bilgilendirmek için yazdığınız msj bilgi içermemesi ironi sanirim.
Önce bilgi sunuyorsunuz sonra bilmiyorum diyorsunuz sunduğunuz bilgiyi kendiniz çürütüyorsunuz.
Yani şurda yapılan bir yanlışı savunmak için 40 takla atmaya gerek yok.
Bilgin varsa konuş bilmiyorsan konuşma mesela ben öyle yapıyorum

İyi dediğimiz genelde 2-3 gün yaşıyor forumda :) Ama clean cup’ı ben samimiyetimle söylüyorum denedigim en iyi kavrum ve kahveler olarak buldum.Ama şunu da soyliyim sadece arsosala ve colombia denedim.Zamanim olmadigindan alima katilamadim.Arsosala gorup gorebilecegim en muhteşem kokuya sahip kahve.Kremamsı muthiş kokusu vardı.Kahvelerde 1 gram isli yanık koku yoktu.Sadece colombiada eksilik yaşadim bir ara onu da özelden belirtince kendisi demleme yapıp ext ölçtu ve kavrum tarihini sordu.Birebir kavruma bakıp grafigine göre değerlendiriyor.Ayrica bazi kavurucular defeckt ayiklamak bizim işimiz değil derken burası defekt ayıkladigini söyluyor bu da çok etkili bence.Bilmiyorum ben mi abartıyorum ama benim icin durum bu :)

Çok fazla Türk kahvesi sevdam olmasa da Guji Ana Sora da paketin sonunda 9.35 gr kahve kalmış olunca molent g50 de 3 klikte öğütüp 1:12 oranında 112 ml su ekleyip simbo elektrikli cezvede demledim. Tek kelime ile bayıldım. Bu çekirdeği Türk kahvesine çok yakıştırdım, tavsiye ederim. Molent g50 de 3 klikte 30 saniyede biten öğütüm de harikaydı. Paketin sonu en keyifli içimim oldu kısaca ana sorada 😅

Son zamanlarda hakkında fazlaca konuşulan Pozo Azul'u dün deneme imkanı buldum. Kahvenin hikayesinde, naturel proses hedeflenmesine rağmen bölgedeki beklenmeyen uzun süreli yağışlar neticesinde kahvenin örtü altında bir süre anaerobik fermantasyona uğradığı belirtilmiş. Öğütülmüş kahvede yoğun fermente bir koku aldım fakat aşırıya kaçtığını söyleyemem. Ekşi ve buruk tatları sevdiğim için az bir tatlılıkla dengelenmiş yüksek asiditeli fermente bir kahve beklentisi oluştu ki böyle bir kahveden hoşnut olurdum. Demleme sonrası tadımda ise, deneyen başka arkadaşların da belirttiği gibi şalgama benzeyen turşumsu bir tat aldım. Kokusu da turşu suyuna (sirke belki) benziyordu ve fakat kokuda az biraz da olsa tatlı notalar sezildiği için bir nebze daha dengeli bulduğumu söylemeliyim. (Yine de cazibesi yoktu kokusunun) Sonuç olarak, uzun süren yağışlar neticesinde beklenenden farklı bir tat profiline kavuşan bu kahveyi beğenmedim. Kontrolsüz fermente olması kahveye ayırt edici bir lezzet kazandırmış ama benim damağıma hitap etmedi ki ben şalgam suyu turşu vb severek tüketirim normalde. 4'lü deneme setindeki ana sora ve las delicias beğenimi kazanmıştı. Diğer nicaragua kahvesini de bu hafta deneyeceğim sanırım.

Un Regalo Le Dios ( Tanrı'nın Bir Hediyesi) deneyen oldu mu? bugün ilk kez demledim cmd 21 click ile 1:16 oranında. Çekirdekler çok sertti, öğütürken en zorlandığım çekirdek bu oldu, biraz da toz çıkardı. Demleme 3 dakikayı buldu ama bitter tadlar yoktu. Sadece notalar çok belirgin değildi, demlemeyi yarın değiştireceğim.

Un Regalo Le Dios ( Tanrı'nın Bir Hediyesi) deneyen oldu mu? bugün ilk kez demledim cmd 21 click ile 1:16 oranında. Çekirdekler çok sertti, öğütürken en zorlandığım çekirdek bu oldu, biraz da toz çıkardı. Demleme 3 dakikayı buldu ama bitter tadlar yoktu. Sadece notalar çok belirgin değildi, demlemeyi yarın değiştireceğim.
3 gündür ben de deniyorum. Çekirdekler bayağı sert. Denediğim yöntemler Türk Kahvesi , Delter Press , Aeropress. Hiçbirinde işte bu diyemedim. Tadım notaları geliyor ama belli belirsiz.

3 gündür ben de deniyorum. Çekirdekler bayağı sert. Denediğim yöntemler Türk Kahvesi , Delter Press , Aeropress. Hiçbirinde işte bu diyemedim. Tadım notaları geliyor ama belli belirsiz.
Aynen öyle çekirdeklerin sertliği değirmene zarar vermekten korkuttu resmen. :) Sizde de notalar belli belirsizse yarın daha ince öğütümle deneyeyim daha çok çözmeye çalışalım.

ben de bu çekirdekte yeterli çözünmeyi sağlayamadım v60 ile. french press te guzel sonuç verdi diyebilirim, mokapot ile de denemeyi düşünüyorum.

Bende ilk 3 demlememde çözemedim bu çekirdeği, çok sert ve zor öğütülüyor. Firma, kartında aeropress önerince bende v60 da verim alamadan bitecek diye düşünmüştüm. Daha inceye giderek demleme süresini 3.09 a çekince çok keyifli bir fincan aldım. Tadım notları hissedilir düzeye geldi.

1:16 oran 15gr/240ml buzdağı su 93 derece, Molent g50 de 32 klik, cafec traditional filtre, döküşler 4 eşit parçada 60ml olarak, bloomingte kuvvetli spin, her döküş sonrası rao spin.

Asiditesi ve gövdesi dengeli, ağız dolusu bir kahve oldu 😊 bu haliyle çok beğendim.

Burda olan mesajları okuyunca ben de sordum ve bana da filtre için 24 saat, espresso için 5 gün dediler. Daha önce okusam denerdim fakat şu an 6.gündeyim akşam hemen denicem bakalım merak ediyorum

Geri