• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
22 Şubat kavrumu paketimi V60 demlemelerim için hangi güne kadar bekletmeliyim? Sabırsızlık başladı...

Selamlar,

Yerinizde olsam en az 5-7 gün arası beklerdim.bildiğim kadarı ile demleme yöntemi fark etmeksizin 7-10 gün aralığında degassing devam ediyor hatta az miktarda da olsa 10 günden sonra dahi devam etmektedir fakat çekirdeğine göre ilgili süre değişkenlik gösterebiliyor.ne kadar değişkenlik gösterse de 24 saate kadar ineceğini sanmam.

Yanlışım var ise üstatlar beni düzeltirse mutlu olurum çünkü bende yukarıda verdiğim bilgiler ile çekirdekleri tüketiyorum.Sürçil ihsan ettiysem affola 😊

Instagram üzerinden sorduğumda 24 saat sonra içebilirsiniz demişlerdi.
Kavurucu firmanın kendi önerisi arkadaşlar 24 saat. Şerif hocanın bu konuda tecrübesine güveniyorum tabii ki ama bende 5-6 gün bekledim ilk demlemem için.

Degassing konusunda en iyi açıklamayı kendileri buradan yapacaktır diye düşünüyorum.

Bugün Honduras Pozo Azul kahvesini kasuya 4:6 metodu ile hario switch dripper da denedim. 20gr kahve/300ml su, Molent 48 klik, su buzdağı 94 derece, hario 40lı filtre. Dün yukarıda kahve masasının verdiği tarife göre demlemiştim ve beğenmiştim, bugün zor içebildim. Baskın rom tadı vardı ve bu kadar baskın rom kahveye yakışmıyor, tavsiye etmiyorum. Belki su derecesi yüzünden çok çözünmüştür bilemiyorum ama daha düşük ısılarda kasuya metodu ile kahve sıcaklığı özellikle bu havalarda korunamayacağından denemek istemedim. Yukarıda paylaşılan tarif yeterince güzel, macera aramaya gerek yok pozo azul için diye düşünüyorum gayet dengeli bir reçete bana göre.

Ethiopia Ana Sora için orkun üstel tarifi ile (4x60 ml) güzel bir sonuç aldım. Molent g50 de 38 klik, buzdağı su 90 derece ve hario 40lı filtre ile bitiş 3:10 gibi bitti. Tadım notlarında yazan orman meyveleri ve pembe sakızı notalarını alabildiğim, gövdeli, içimi temiz bir kahve oldu.

Ben de dün Çiftehavuzlar Coffeetopia’da Pozo Azul içerek kervana katıldım. Çok keyif aldım. Tahminimin dışında değişik bir çekirdekti gerçekten. Hafif tütünsü ve rom aromalı tatlı gövde çok hoşuma gitti. Ama tek kişilik V60’a 38 TL ödemek biraz üzdü. Paketi 98 TL, fincanı 38 TL, anlam veremedim. “Bu çekirdeklerimiz Ana Sora ile diğerlerine göre üst klasman çekirdeklerimiz, bu yüzden fiyatları farklı” dedi barista arkadaş. Çok keyif aldığım için üstünde durmadım ama fiyatlandırma bana hiç mantıklı gelmedi.

Ek: Coffeetopia bir @SerifBasaran ve Kahve Fabrikası markasıdır.

0E940556-2359-449B-ACAF-9BE0AE5148D4.png

Son düzenleme:
Ben de dün Çiftehavuzlar Coffeetopia’da Pozo Azul içerek kervana katıldım. Çok keyif aldım. Tahminimin dışında değişik bir çekirdekti gerçekten. Hafif tütünsü ve rom aromalı tatlı gövde çok hoşuma gitti. Ama tek kişilik V60’a 38 TL ödemek biraz üzdü. Paketi 98 TL, fincanı 38 TL, anlam veremedim. “Bu çekirdeklerimiz Ana Sora ile diğerlerine göre üst klasman çekirdeklerimiz, bu yüzden fiyatları farklı” dedi barista arkadaş. Çok keyif aldığım için üstünde durmadım ama fiyatlandırma bana hiç mantıklı gelmedi.
38 tl mi? V60? Tek kişi? 15 gramı 6 tl olan çekirdeğin? 38 tl. Vay vay vay 😂 firmaya yazıklar olsun, size de geçmiş olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimizden 😄

Mzungu olsa 100 liraya icicez demek ki 😂 zararina mi satiliyor acaba bu cekirdegin paketi de 3 fincanda fiyatini cikartiyor, gercekten enteresan

Ekli dosyalar

• 4BFBB761-A429-439D-94D0-5A2BE12C78FD.jpeg
    4BFBB761-A429-439D-94D0-5A2BE12C78FD.jpeg
    166.5 KB · Görüntüleme: 120
Kahve Masası Youtube kanalımızda bugün Honduras Pozo Azul demledim. Kahvenin deneme kavrumları ile birlikte 3 farklı deneyimim olduğunu söyleyebilirim. Videoda da detaylı anlatmaya çalıştım. Comandante 26 klik civarında bir öğütüm ile iyi ısıtılmış bir dripperda 89 derecelerde 2:10 gibi sürelerde demlemenin çok iyi sonuçlar verdiğini düşünüyorum. Kasuya metodu da kullanabilirsiniz. Bu kahve özelinde bence en önemlisi kahveyi fazla çözmeye çalışmamak. Fermentasyonun fazla olduğu bu kahvede ince öğütüm ve yüksek ısı ile sizi çok rahatsız edebilecek tatlar çıkabilir.
Bu kahve gerçekten oldukça farklı bir deneyim sunuyor.
Ya çok seveceksiniz yada hiç sevmeyeceksiniz.

Edit: Videoda kullandığım Molent klik sayısını 45+ olarak dikkate almanızı rica ederim.
Hocam kronotrop la rivera dan sonra bu 2 buçukuncu (arada bir deneme yaptım ama çok nitelikli bir kahve değildi) V60 deneme yaptığım bir kahve . La rivera yı keyifle tükettim ancak bana bir sonraki denemelerimi nasıl yapmam konusunda hiç ipucu vermemişti ,ben şimdilik hep @orkunustel hocanın 15/240 4 eşit döküş tekniği ile başlıyorum ve devam ediyorum. Origami ve Cafec Abaca kullandığım için hep tariflerden ince öğütme tercih ettim ancak bu Pozo Azul bir acayip kahve
Yüksek müsadenizle çok acemi olmama rağmen 2 demleme sonrası bir sonrası için aldığım notları paylaşmak istiyorum.
BWT su arıtma + Peak water 4 ile 150-160 arası ppm
Cafec Abaca +Origami M
2 kişilik ilk demleme
Commandante 19 klik
30/480 120/200/300/400/480
95 derece 0/35/1.05/1.50 (burası hatalı oldu hedefim 1.30 du) / 2.20
Bitiş 3.25-3.35 arası ( videolardaki tavsiyeler 4 dk civarı yanlış anlamadıysam)

Az önce
Commandante 18 klik
14.9/240 60/120/180/240
93 derece 0/30/55/1.30
2.25 bitiş

Sonuç ; bir kere bence oldukça gövdeli ve asidik bir kahve benim bu yöntemlerimle tatlılığın öne çıkmadığı kesin ancak müthiş keyifli bir kahve
Bir kere (yeni başladığım için olabilir) bir kahveden bu kadar farklı bir tat nasıl
alınabilir diye düşündürüyor her haliyle güzel ve bitmesin diye minik minik höpürdetmelerle içtim kahveyi ve tesadüfen V60 demlemelerini böyle tüketmem gerekir diye düşündüm ve elbette soğudu kahve , soğudukça biraz kötüleşti ama farklı tatları öne çıktı. Ben tadım notalarını tam alamadım henüz ama tarif edemediğim çok hoşuma giden tatlar aldım elbette. Bu yorumları görmeden önce
aldığım notlarda daha az kahve ile daha kalın öğütüm ve daha soğuk başlangıç sıcaklığı ile demlemem gerektiğini düşünüyordum ama 26 kliğe kadar çıkmak aklıma gelmemişti ama ilk fırsatta deneyeceğim.🙏

Yok artık hocam şaka gibi

38 ne ya, bardağı eve götürseydiniz keşke

Yok artık 👀yazıyla Otuzsekiz 🤑🤐
“Mavi su kuyusu”

Hocam kronotrop la rivera dan sonra bu 2 buçukuncu (arada bir deneme yaptım ama çok nitelikli bir kahve değildi) V60 deneme yaptığım bir kahve . La rivera yı keyifle tükettim ancak bana bir sonraki denemelerimi nasıl yapmam konusunda hiç ipucu vermemişti ,ben şimdilik hep @orkunustel hocanın 15/240 4 eşit döküş tekniği ile başlıyorum ve devam ediyorum. Origami ve Cafec Abaca kullandığım için hep tariflerden ince öğütme tercih ettim ancak bu Pozo Azul bir acayip kahve
Yüksek müsadenizle çok acemi olmama rağmen 2 demleme sonrası bir sonrası için aldığım notları paylaşmak istiyorum.
BWT su arıtma + Peak water 4 ile 150-160 arası ppm
Cafec Abaca +Origami M
2 kişilik ilk demleme
Commandante 19 klik
30/480 120/200/300/400/480
95 derece 0/35/1.05/1.50 (burası hatalı oldu hedefim 1.30 du) / 2.20
Bitiş 3.25-3.35 arası ( videolardaki tavsiyeler 4 dk civarı yanlış anlamadıysam)

Az önce
Commandante 18 klik
14.9/240 60/120/180/240
93 derece 0/30/55/1.30
2.25 bitiş

Sonuç ; bir kere bence oldukça gövdeli ve asidik bir kahve benim bu yöntemlerimle tatlılığın öne çıkmadığı kesin ancak müthiş keyifli bir kahve
Bir kere (yeni başladığım için olabilir) bir kahveden bu kadar farklı bir tat nasıl
alınabilir diye düşündürüyor her haliyle güzel ve bitmesin diye minik minik höpürdetmelerle içtim kahveyi ve tesadüfen V60 demlemelerini böyle tüketmem gerekir diye düşündüm ve elbette soğudu kahve , soğudukça biraz kötüleşti ama farklı tatları öne çıktı. Ben tadım notalarını tam alamadım henüz ama tarif edemediğim çok hoşuma giden tatlar aldım elbette. Bu yorumları görmeden önce
aldığım notlarda daha az kahve ile daha kalın öğütüm ve daha soğuk başlangıç sıcaklığı ile demlemem gerektiğini düşünüyordum ama 26 kliğe kadar çıkmak aklıma gelmemişti ama ilk fırsatta deneyeceğim.🙏

Hocam selamlar, afiyet olsun. Ben ince öğütüm yaptığımda çözünme sanırım fazla olduğundan çıktı üzerine su eklemesi yaptım.
Bu şekilde keyifli bir içim oldu ancak benim deneyimimde bitişte burukluk olmuştu. Sizin tarifinizi not aldım mutlaka deneyeceğim.
Çok teşekkürler...

Otuzmu? Sekiz? 😱 (Kusura bakmayin yazim sacmaligimdan ama okudugumda icimden ayni bu tepkiyi verdim)

Arkadaslarima 38 liraya filtre kahve ictigimi soylesem. 38 yil dalga gecerler sanirim. 4lu
Set halinde aldim degas bekliyorum. Bu bile pahali gelmisti.

Geri