Hocam kronotrop la rivera dan sonra bu 2 buçukuncu (arada bir deneme yaptım ama çok nitelikli bir kahve değildi) V60 deneme yaptığım bir kahve . La rivera yı keyifle tükettim ancak bana bir sonraki denemelerimi nasıl yapmam konusunda hiç ipucu vermemişti ,ben şimdilik hep
@orkunustel hocanın 15/240 4 eşit döküş tekniği ile başlıyorum ve devam ediyorum. Origami ve Cafec Abaca kullandığım için hep tariflerden ince öğütme tercih ettim ancak bu Pozo Azul bir acayip kahve
Yüksek müsadenizle çok acemi olmama rağmen 2 demleme sonrası bir sonrası için aldığım notları paylaşmak istiyorum.
BWT su arıtma + Peak water 4 ile 150-160 arası ppm
Cafec Abaca +Origami M
2 kişilik ilk demleme
Commandante 19 klik
30/480 120/200/300/400/480
95 derece 0/35/1.05/1.50 (burası hatalı oldu hedefim 1.30 du) / 2.20
Bitiş 3.25-3.35 arası ( videolardaki tavsiyeler 4 dk civarı yanlış anlamadıysam)
Az önce
Commandante 18 klik
14.9/240 60/120/180/240
93 derece 0/30/55/1.30
2.25 bitiş
Sonuç ; bir kere bence oldukça gövdeli ve asidik bir kahve benim bu yöntemlerimle tatlılığın öne çıkmadığı kesin ancak müthiş keyifli bir kahve
Bir kere (yeni başladığım için olabilir) bir kahveden bu kadar farklı bir tat nasıl
alınabilir diye düşündürüyor her haliyle güzel ve bitmesin diye minik minik höpürdetmelerle içtim kahveyi ve tesadüfen V60 demlemelerini böyle tüketmem gerekir diye düşündüm ve elbette soğudu kahve , soğudukça biraz kötüleşti ama farklı tatları öne çıktı. Ben tadım notalarını tam alamadım henüz ama tarif edemediğim çok hoşuma giden tatlar aldım elbette. Bu yorumları görmeden önce
aldığım notlarda daha az kahve ile daha kalın öğütüm ve daha soğuk başlangıç sıcaklığı ile demlemem gerektiğini düşünüyordum ama 26 kliğe kadar çıkmak aklıma gelmemişti ama ilk fırsatta deneyeceğim.