• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Burda olan mesajları okuyunca ben de sordum ve bana da filtre için 24 saat, espresso için 5 gün dediler. Daha önce okusam denerdim fakat şu an 6.gündeyim akşam hemen denicem bakalım merak ediyorum
Yirgacheffee çekirdeğinde limon tadı almayan bir ben miyim? Baskın bir limon olması gerekmiyor muydu? En azından bazı yorumlara göre

@Scofield Selamlar,

Kavurucular farklı da olsa aynı kahve için @PepukKahve İsmail abinin güzel yorumları ile kahve masası youtube kanalında bir videosu var ve kendi reçetesini de paylaşmış.Sanırım bu güzel video sana da referans olabilir 😊

Video Linki:

Sen Allah'ın bir lütfusun (Un Regalo De Dios - Nicaragua) isimli kahveyi iki gündür demliyorum. Dünkü denememde, Cmd 17 klik öğütüm, Origami + kalita ile 95 derece su 1:15 oranıyla tek döküşte demledim. (20gr kahve) Aromalar aşırı güçlü olmasa da, ortalama bir demleme oldu. Bugün 30gr kahveyi Cmd 20 klikte öğütüp Abaca filtre ile Orkun Üstel 2 kişilik reçetesiyle denediğimde yavan, tatsız, azıcık asidik, anlamsız bir kahve içtim. Orkun Üstel reçetesini denemekte amacım bu tarifte şimdiye kadar çözemediğim ve tadını beğenmediğim kahve olmamasıydı. 4 dakikalık demlemede kahve hiç acı olmamasına rağmen tadı yavandı. Sanırım oranı iyice azaltıp (1:14) ilk tarifimi tekrarlarsam beğendiğim bir fincan çıkacak. Deneyince tekrar yazmayı düşünüyorum.

@BarisGumus Selamlar,

Kahve fabrikası mı büyük kayıp yoksa kimma mı?

Bugün Eminönü'ndeki Coffeetopia'da Pozo Azul'u deneme fırsatı buldum. Kuru kokuda çok değişik kokan kahve, V60'ta demlenince daha da farklı bir havaya büründü. Rom ve portakal tatlarının oldukça baskın olduğu bir kahveydi. Şubede son kalan paketi satın alırken, normal V60 denemelerine göre daha ince öğütürsem istenilen lezzete ulaşabileceğim söylendi. Ben Delter'da da denemeyi düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak.

Sitesi ödeme ekranında hata veriyor @Beytbaba

Tadım paketindeki kahveler mokapot için çok uygun değildi gibi kalmış aklımda ama yanılıyor muyum @BarisGumus

Tadım paketindeki kahveler mokapot için çok uygun değildi gibi kalmış aklımda ama yanılıyor muyum @BarisGumus
Mokapot ile alacağınız espresso muadili bir tadım olur, FULL CITY PLUS (ESPRESSO) kavrulmuşta alabilirsiniz ama tavsiyem V60 kullanmanız olur

@BarisGumus V60 gibi dripperlardan alınan çıktı çok bana göre değil benim damağım espresso / americano tarzı gövdeli ve yoğun kahvelere kayıyor.ama KF den demek istediğim çekirdekler var listemde yeri var kendilerinin 😀

Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim

@BarisGumus V60 gibi dripperlardan alınan çıktı çok bana göre değil benim damağım espresso / americano tarzı gövdeli ve yoğun kahvelere kayıyor.ama KF den demek istediğim çekirdekler var listemde yeri var kendilerinin 😀

Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim
Kac kere veya nerden v60 ictiniz bilmiyorum ama moka pot un yaptigi kahve bile değildir.Nitelikli kahve icin uygun bir demleme yöntemi değildir.Uzun zamandir yazilarinizi goruyorum ama yazmak istedim.Siz en kisa zamanda duzgun v60 yapilan bir yerden için isterseniz.Bu kahveler mokapotta ziyan olur

Kac kere veya nerden v60 ictiniz bilmiyorum ama moka pot un yaptigi kahve bile değildir.Nitelikli kahve icin uygun bir demleme yöntemi değildir.Uzun zamandir yazilarinizi goruyorum ama yazmak istedim.Siz en kisa zamanda duzgun v60 yapilan bir yerden için isterseniz.Bu kahveler mokapotta ziyan olur
SCA sahibi bir Baristayım, Ankarada tanımadığım nitelikli kahveci yok diyebilirim, denemediğim yöntem, çekirdek kalmadı.. Cevabınız absürt derecede komik!

Mokapotta pek harika kahve demlenmediği mevzusuna katılmakla birlikte v60'ın tat profilini sevmemekle, v60 kullanarak iyi demlenmiş bir kahve içmek arasında fark olduğunu düşünüyorum. Yani insanlar v60'ın çıkardığı profili sevmeyebilirler herhalde?

@ytghan Selamlar,

Yazım tarzın biraz hakaret vari geldi bana dostum,herkesin damak tadına saygılıyım ve üslübümada dikkat ediyorum.Bu yüzden "kahve bile değil" gibi cümleleri şahsıma hakaret sayarım.

Mokapottan almış olduğum çıkti belki bir espresso değil ki olduğunuda bende dahil kimse iddia edemez.Espresso çıktısı 9 bar basınçlara çıkılarak alınıyor ama mokapot ancak 2-3 bar gibi bir basınca ulaşıyor.

Filitre kahve ve kahve içtiğimde eğer bir tadım notası kahvenin tadının önüne geçiyor ise onu sevemiyorum.Fakat bu benim zevkim,kimseye bunu dayatamam yada sen "kahvemi içiyorsun" diyemem.Forumdaki arkadaşlardan destek isterkende özellikle yoğun ve gövdesi yüksek ve hafifte olsa tadım notalarını alabileceğim olarak tarif ediyorum.

Eğer üslubuna dikkat edersen çok sevinirim.

@ytghan Selamlar,

Yazım tarzın biraz hakaret vari geldi bana dostum,herkesin damak tadına saygılıyım ve üslübümada dikkat ediyorum.Bu yüzden "kahve bile değil" gibi cümleleri şahsıma hakaret sayarım.

Mokapottan almış olduğum çıkti belki bir espresso değil ki olduğunuda bende dahil kimse iddia edemez.Espresso çıktısı 9 bar basınçlara çıkılarak alınıyor ama mokapot ancak 2-3 bar gibi bir basınca ulaşıyor.

Filitre kahve ve kahve içtiğimde eğer bir tadım notası kahvenin tadının önüne geçiyor ise onu sevemiyorum.Fakat bu benim zevkim,kimseye bunu dayatamam yada sen "kahvemi içiyorsun" diyemem.Forumdaki arkadaşlardan destek isterkende özellikle yoğun ve gövdesi yüksek ve hafifte olsa tadım notalarını alabileceğim olarak tarif ediyorum.

Eğer üslubuna dikkat edersen çok sevinirim.
Mokapot evet nitelikli kahve için uygundeğil evet kahveler ziyan oluyor.Evet bence kahve de değil.Bunlar neden hakaret olsun anlamadim oyle dusunuyorsanız beni engelleyin iyi gunler sadece tavsiye verdim.Beni ilgilendirmiyor yoksa

Geri