• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benimde 4*100 lük siparişim geldi çok güzel bir kutu içerisinde, teşekkürler.
Degassing ile ilgili bilgi paylaşıldı mı göremedim, ne kadar beklememiz gerekiyor ?

Pozo Azul'dan hem beyaz şarap hem şalgam tadı almak çok farklı bir deneyim oldu

Benimde 4*100 lük siparişim geldi çok güzel bir kutu içerisinde, teşekkürler.
Degassing ile ilgili bilgi paylaşıldı mı göremedim, ne kadar beklememiz gerekiyor ?

Kahve fabrikasından aldığım eski kahvelerime baktım ve hepsinin üstünde roast date bulunuyor. 4x100 gelecek yarın acaba roast date yazılı değil mi bu sefer

Kahve fabrikasından aldığım eski kahvelerime baktım ve hepsinin üstünde roast date bulunuyor. 4x100 gelecek yarın acaba roast date yazılı değil mi bu sefer
Kavrum tarihi olarak 18.02.2021 yazıyor. Yani dün kavrulmuş hocam.

Bu son şalgam aroması, sirke, limon suyu geyiği kahvenin beğenilmediğini mi akla getirmeli acaba :)

Bu degassing ile ilgili bilgi yok sanırım, demleyen arkadaşlar kavrumdan kaç gün sonra aldılar bu sonuçları? En az 1 hafta beklemek lazım diye düşünüyorum.

Bende sipariş ettiğim kahvelerimi teslim aldım. Muazzam güzel kokuyordu kutuyu açınca. Heyecanla bekliyorum tadım için kutusu, bilgi kartları ile baya emek verilmiş. Kahvemide tadınca paylaşırım.

Pozo Azul'u yayında da uzun uzun konuştuk. Bu kahve hava koşullarından dolayı istenmeden uzun süre fermentasyona maruz kalmış bir kahve ve bu yüzden de farklı bir tat profili var. Seveni olacağı kadar, sevmeyeni de olacaktır. Şerif hoca da bunu söylemişti.

Anaerobic ve uzun süre fermente olan kahvelerin tat profilleri herkese uygun değildir. O yüzden yorumlarınızı ve aldığınız tatları/kokuları ben de merakla bekliyorum.

Herkese Merhaba,
Kahve Fabrikası'nın yeni çekirdekleri için bir kutu açılışı yaptım. İyi seyirler...

Ayrıca Kahve Masası yayınını da paylaşayım :)

paketi acmak icin tek tek cekirdek demlemelerinizi bekliyorum😌💖

Pozo Azul'u yayında da uzun uzun konuştuk. Bu kahve hava koşullarından dolayı istenmeden uzun süre fermentasyona maruz kalmış bir kahve ve bu yüzden de farklı bir tat profili var. Seveni olacağı kadar, sevmeyeni de olacaktır. Şerif hoca da bunu söylemişti.

Anaerobic ve uzun süre fermente olan kahvelerin tat profilleri herkese uygun değildir. O yüzden yorumlarınızı ve aldığınız tatları/kokuları ben de merakla bekliyorum.
La rivera lakto fermente sipariş etmeyi düşünüyordum tekrardan. Bayılmıştım o tada. Pozo Azul da o profile yakın mı acaba? Öyleyse ona da bi şans verelim.

5 Şubat'ta kavrulan Finca Las Mercedes ve Kochere'yi 3-4 gündür demliyorum, fakat doğru düzgün bir aroma extract etmeyi başaramadım, dümdüz sıkıcı kahveler demliyorum, hafif de acılık oluyor. Son zamanda bu kahvelerle tecrübesi olan ve elinde güzel tarif olan var mı acaba? Acemi bir ev baristası olduğumu ekleyeyim. Kullandığım parametreler yaklaşık şu şekilde:

Ögütüm Molent G50 38-40 klik
16 gr kahve - 250 ml su
Hario filtre japon versiyon
Döküş 40-150-250
Şimdiye kadarki demlemeler 2.30 - 3.00 arası sürdü

Hocam Molent 38-40 click'te tat alamadığım kahvelerde 35'e düşüp daha net notalar aldığım oluyor. Biraz daha düşük öğütümle, ama süreyi de 2-2:45 i çok geçmeden denersen belki değişir sende de.

Geri