Selamlar. Rica etsem özelden bana sipariş numaranızı atar mısınız? Pazartesi günü durumla bizzat ilgileniyim. En kötü ihtimalde daha hızlı çözülecekse eğer aynı siparişten bir kez daha çıkarırız. Entegrasyonla çalışıyor sistem, siz ne girdiyseniz o adres çıkıyor bizim taraftan yanlış adres çıkmış olmaması lazım diye düşünüyorum ama pazartesi çözmeye çalışalım durumu. Kusura bakmayın lütfen.Honduras demleyenler tadını biraz daha anlatabilir mi? Kargocu gazabına uğradım, başka kişiye gitmiş kahvelerGerçi kargocular da gönderen firmayı suçluyor
…
Sıkıntı yok teşekkür ederim benim bulunduğum yerde benim ismimde biri daha varmış kargo ona gitmiş, fakat o da haftasonu olduğundan buralarda değilmiş yarın akşam buluşup alıcam. Yine de teşekkür ederim çok saolun.Selamlar. Rica etsem özelden bana sipariş numaranızı atar mısınız? Pazartesi günü durumla bizzat ilgileniyim. En kötü ihtimalde daha hızlı çözülecekse eğer aynı siparişten bir kez daha çıkarırız. Entegrasyonla çalışıyor sistem, siz ne girdiyseniz o adres çıkıyor bizim taraftan yanlış adres çıkmış olmaması lazım diye düşünüyorum ama pazartesi çözmeye çalışalım durumu. Kusura bakmayın lütfen.
Teslim aldığınızda bildirirseniz sevinirim.Sıkıntı yok teşekkür ederim benim bulunduğum yerde benim ismimde biri daha varmış kargo ona gitmiş, fakat o da haftasonu olduğundan buralarda değilmiş yarın akşam buluşup alıcam. Yine de teşekkür ederim çok saolun.
Kusuruma bakmayın salt gelecek kahveyi sordunuz sanıp alakası olmayan bir cevap yazmışım. Aboneliği sormuşsunuz. Kafamda taslak bir plan var ama üstüne çalışacağım şu süreçte. Abone olanlara belli miktarda iskontolu, interaktif etkileşimli bir kahve ve hizmet düşünüyorum. Kesinleşmediği için tam bir şey söyleyemiyorum şu an. Sürprizli.Umarım abonelik 5 sene evvel Probador'un ki gibi uygun fiyat ve tamamen süprizli olur.
Afiyetler şimdiden.Çok övüldü gaza geldim ve Brezilya Pink Star Espresso siparişi geçtim![]()
Afiyet olsun çok.Brezilya pink stari buradan okudugum yorumlarla siparis ettim dun mokapotta denedim gercekten yormayan icimi yumusak ve notalari alabildigim guzel bir kahve
Ellerinize sağlık Melikşah Bey.Çekirdek: Kenya İchuga AB
Kavurucu: Kafein Kültür
Yöntem: v60
Öğütüm: c2 21 klik
Su: Buzdağı, 94 derece
Filtre: Hario 40'lı kutu
Oran: 16 gr kahve/245 ml su
Döküş: 70+50+60+65
Bitiş: 2.45
Bu çekirdeği kavrumun 12. gününde demlemiş oldum. Fincanda ilk yudumdan son yuduma kadar limonumsu sitrik asidite fazlasıyla baskın, tatlılık belirgin, gövde ise biraz arka planda kalıyor. Fincanda şekerli limonatayı fazlasıyla andıran bir tatlılık hissiyatı var. Fincan sıcakken kırmızı elma ve limon notaları baskın şekilde hissediliyor, fincan soğumaya başladıkça ise siyah çay ve kayısımsı/şeftalimsi notalar iyice belirginleşiyor. After taste olarak ise damakta uzun denilebilecek bir süre siyah çay tadı kalıyor.
Genel olarak bakıldığında ise bence tadım notalarının oldukça berrak şekilde alındığı, fazlasıyla kompleks bir çekirdek. Şahsen ben ilk denemem olmasına rağmen çok beğendim, asiditesi yüksek ve kompleks çekirdekleri sevenler bence bu çekirdeği baya sevecekler.
Biraz Daha böyle Domates asiditesinin baskın olduğu Tarz'da Kenyalarda bekliyoruzEllerinize sağlık Melikşah Bey.
Kenya asidite severlerin favorisi oldu kesinlikle. İki ayda yanlış hatırlamıyorsam 5 kutu kavurdum. Vakumlu paketlerde 30 kilogramlık geliyorlar. Bir meslektaş dostumun deyimi ile "eski dost Kenya bu.".![]()
Afiyetler şimdiden Halil Bey.Kahveler kargoya verilmesinden ertesi gün sonra elime ulaştı, La Tanairi ve Kello Haru almıştım, kahveler o kadar güzel kokuyorlar ki kargo poşetini açtım içine sinmiş kokusu, su koyup da içesim geldi. Arkadaşım da kahveden hiç anlamaz normalde, hepsi aynı kokuyor der, o bile beğendi kokusunu, degassing bekliyor demledikten sonra tekrar iletirim yorumlarımı. Emeğinize sağlık tekrardan. @orkunustel
Bir profil denemesinde Kenya Ichuga'nın oldukça domates tadı çıkmıştı, o profili tabi seçmedim.Biraz Daha böyle Domates asiditesinin baskın olduğu Tarz'da Kenyalarda bekliyoruz![]()
Pandemi başında Şerif Bey'den bir kenya içmiştim Böyle ortaya karışık domates - Elma vs bir çok notayı alabildiginiz çok güçlü bir asiditeye Sahip olan ama yormayan Enfes bir çekirdekti. Yeşil Fiyatı 16 Dolardı Nordic A. çekirdegiydi Kontrol Etmiştim. Hala tadı damagımda kaldı o ayarda birşeyler gelse güzel olur. Tabi bu kurlarla 16 Dolarlık bir çekirdek biraz zor biliyorum ama gelse o ayarda birşeyler fena olmazdı haniBir profil denemesinde Kenya Ichuga'nın oldukça domates tadı çıkmıştı, o profili tabi seçmedim.Bir çok Kenya'da tahminimce varyete kaynaklı bu koku tat mevcut olabiliyor. Bu konu üzerine bazı çalışmalar kavurmanın düşük gelişimi kaynaklı olduğunu da söylüyor ancak bir kaç yıl önce kavuruculuk yaptığımda bir Kenya'da fazla geliştirdiğimiz halde o domates tadı vardı. Şimdi ise içtiğimiz Ichuga oldukça düşük bir gelişime sahip ama domates tadı silinmiş bir halde tadı var. Üstelik domates tadı yoğun çıkan deneme profili de daha uzun gelişimi vardı. O sebeple deneyimlediğim kadarıyla konu sadece gelişimle alakalı değil.
Şaka bir yana deneyim paylaşımı da yapmış olmak istedim. Deneyim anlamında akıl açıcı bir konu bir yandan.
![]()
Güzel bir açıklama. Çünkü kuru domates mesela umami, baharatsı hoş bir koku lezzet. Bazı insanlar için de kötülük unsuru bu tadım notu, bazıları için lezzetli geliyor. Tat, lezzet algısı çok subjektif bir konu o sebeple. Ichuga yerine ekleyebileceğim Kenya arayışındayım şu an. İlk gelen örneği hiç beğenmedim. Ondan ayırtmadım. Ichuga biter de yerine muadil bulamazsam üç ay içerisinde, ağustosu bekleyeceğiz yeni kompleks bir Kenya için.Pandemi başında Şerif Bey'den bir kenya içmiştim Böyle ortaya karışık domates - Elma vs bir çok notayı alabildiginiz çok güçlü bir asiditeye Sahip olan ama yormayan Enfes bir çekirdekti. Yeşil Fiyatı 16 Dolardı Nordic A. çekirdegiydi Kontrol Etmiştim. Hala tadı damagımda kaldı o ayarda birşeyler gelse güzel olur. Tabi bu kurlarla 16 Dolarlık bir çekirdek biraz zor biliyorum ama gelse o ayarda birşeyler fena olmazdı hani![]()
Şuanki Kenyanızdanda Memnunum Keyifle içiyorum özellikle şu aralar 23. Günü Felan iyice Zirve yaptı lezzet olarakGüzel bir açıklama. Çünkü kuru domates mesela umami, baharatsı hoş bir koku lezzet. Bazı insanlar için de kötülük unsuru bu tadım notu, bazıları için lezzetli geliyor. Tat, lezzet algısı çok subjektif bir konu o sebeple. Ichuga yerine ekleyebileceğim Kenya arayışındayım şu an. İlk gelen örneği hiç beğenmedim. Ondan ayırtmadım. Ichuga biter de yerine muadil bulamazsam üç ay içerisinde, ağustosu bekleyeceğiz yeni kompleks bir Kenya için.
Ve dediğiniz gibi bir yandan döviz piyasası ve kahve piyasasıyla şu durumda bildiğiniz bir boğuşmaca halindeyiz. Yine de iyi ürünler getirmeye devam edeceğiz elbet.
Hocam sizin demlemeleriniz çok uzun sürüyor. Nerden aldınız filtreyi? Bir de paketin arkasında altta 6 haneli lot numarası olması lazım siyah yazıyla, orada ne yazıyor?Etiyopya Kelloo Haru'yu bugün demledim. 32 gram kahve ile 7 dakika sürdü demlemem. Sanırım filtrede sorun var, kahve yıkanmış olduğu için tıkanmasını beklemiyordum çok. Yeni aldığım th-3 filtrelerin de yapısı değişik gelmişti.
Spada coffee'den almıştım. Seri numarası sln6hHocam sizin demlemeleriniz çok uzun sürüyor. Nerden aldınız filtreyi? Bir de paketin arkasında altta 6 haneli lot numarası olması lazım siyah yazıyla, orada ne yazıyor?
Bu kadar aşırı olmasa da bende de sorunlu bir TH-3 paketi var. En hızlı, sorunsuz aldığım paketlerin hepsi SLF26H, hepsini Clean Cup'tan aldım. Sorunlu bir seri çıktıktan sonra Tin ve Clean Cup gelen ilk lotlardan dağıtmaya başlamışlardı. Spada belki daha yeni bir lot göndermiştir. Kafein Kültür konusunu dağıtmayayım ama Tin Coffee'ye danışsanız iyi olur bence bu durum için.Spada coffee'den almıştım. Seri numarası sln6h