• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kafein Kültür

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Az önce 115 çıkan kahve şimdi 150 olarak çıkıyor bende ama, kaçırdım mı eski fiyatları şimdi? Sepete eklerken 115 idi, sepette 150 oldu :)
Üzücü oldu o zaman, çok denemek de istiyordum ama böyle 1 saatle falan kaçırınca alma motivasyonum sıfır oluyor :)
Dün öğlen saatlerinde özellikle son gün de olsa eski fiyatlardan faydalanabilen fazla insan olsun diye bildiri yapmıştım hem instagram'dan hem buradan. Kaçırmanıza üzüldüm. Hepimiz için gerçek anlamda zedeleyici bir ay ve özellikle son bir kaç hafta toptan yıkıcı oldu. İnanın elimizden geleni yaptık. Zor zamanlarda yaşıyoruz. Diyebileceğim başka bir şey yok maalesef. Beni de çok sarsan bir durum çünkü. :(
Aynı gibi görünüyor ama sepete atınca artış yansıyor
Sanırım sistemsel bir hata olmuş. Düzelmiş baktığım kadarıyla.

Henüz elime ulaşmamış 500 gram kahve olunca Kafein Kültür'den fiyatlar değişmeden alım yapamadım. İleri tarihli kavrum seçeneği açılsa aralık ayı için düşünebilirdim belki. Bu arada %40'a yakın bir artış olmuş sanırım. Pink Star'ın da espresso kavrum fiyatı güncellenmiş ama filtre aynı kalmış sanki.
Artışın oranının sebebi hepimizce bilinse de yine de olabildiğince paylaşım olması adına aramızda ben açıklamak istiyorum kendimi. Gördüğünüz stok ürünlerin sözleşmelerini yapıp satın aldığımızda temmuz ayında dolar 8,6 bandındaydı. Ve Brezilya iklim krizi gerçekleşmemişti. Son iki ayın para politikalarının ülke ekonomisini nasıl sarstığını adeta bir kabus gibi izledik. Sadece son iki günde artan oran %17 civarıydı sanırım dövizde. Üstelik bir de buna iklim krizi eklenince... Son fiyat listelerinden bir örnek söyleyeyim. 80-82 tadım puanına sahip kahveleri yazın 5-6 dolar civarına Sucafina'dan tedarik edebiliyorduk. Şuan 7-8 dolar bandında. Bunun içerisine ithalat maliyeti ve üretim maliyetleri eklenmemiş hali. 85-88 tadım puanı skalasındaki kahvelerin fiyatları daha da artmış durumda. İklim krizi de sert bir darbe vurdu piyasaya kısacası.

Durum bu haldeyken dahi ürün kalitesini satışları arttırabilmek amacıyla kökten düşürmek hiç istemediğimiz bir şey. Aynı kalitedeki ürünleri tedarik edebilmeye devam etmek istiyoruz. Ürünlerin artış fiyatlarını samimiyetle açıklabilmişimdir umuyorum. :)

@orkunustel daha onceden haber vermeniz bir cok kisi acisindan cok iyi oldu hocam. Ay sonuna dogru almayi dusunen kisiler şok la karsilasmamis oldu.
Dun de konustugumuz gibi ben not kisminada belirttim 22 kavrumu istedigimi simdiden elinize saglik.

Dün öğlen saatlerinde özellikle son gün de olsa eski fiyatlardan faydalanabilen fazla insan olsun diye bildiri yapmıştım hem instagram'dan hem buradan. Kaçırmanıza üzüldüm. Hepimiz için gerçek anlamda zedeleyici bir ay ve özellikle son bir kaç hafta toptan yıkıcı oldu. İnanın elimizden geleni yaptık. Zor zamanlarda yaşıyoruz. Diyebileceğim başka bir şey yok maalesef. Beni de çok sarsan bir durum çünkü. :(

Sanırım sistemsel bir hata olmuş. Düzelmiş baktığım kadarıyla.

Doğrudur tabii ki. Ben de elimde kahve olduğundan kasım sonuna kadar böyle gideceğini varsaydığım için düzenli her yeri kontrol edememekteydim açıkcası, dün öyle tesadüfen bakarken artışla alakalı şeyler okudum, hadi dedim erken alayım ay sonu yerine ama yetişememiş oldum. :)

Doğrudur tabii ki. Ben de elimde kahve olduğundan kasım sonuna kadar böyle gideceğini varsaydığım için düzenli her yeri kontrol edememekteydim açıkcası, dün öyle tesadüfen bakarken artışla alakalı şeyler okudum, hadi dedim erken alayım ay sonu yerine ama yetişememiş oldum. :)
Durum için üzgünüm. Ülke şartları bunu dayattı bize de maalesef. Şu an ithal ettiğimiz yeşillerin yerine benzer kalitede yeni ve farklı kahveler getirebilmemiz için bunu yapmamız gerekiyordu. Fiyatlar zamlandı ama indirim devam ediyor. Biliyorum elbetteki dünkü kadar ucuz değil kahveler ancak kampanyanın devam ettiğini hatırlatayım yine de. Gelecek ay standart fiyattan alışverişler devam ediyor olacak çünkü.

@orkunustel daha onceden haber vermeniz bir cok kisi acisindan cok iyi oldu hocam. Ay sonuna dogru almayi dusunen kisiler şok la karsilasmamis oldu.
Dun de konustugumuz gibi ben not kisminada belirttim 22 kavrumu istedigimi simdiden elinize saglik.
Sanırım hemen her sipariş 22 Kasım tarihli gitti Serkan Bey.

Genel Not:
Olur da gözden kaçmış bir paket de olsa 15 kasım tarihli ya da 22 olmayan tarihli gelen kahve olursa iade yollayın, yeni üretimden yollayalım sizlere arkadaşlar.

Sanırım hemen her sipariş 22 Kasım tarihli gitti Serkan Bey.

Genel Not:
Olur da gözden kaçmış bir paket de olsa 15 kasım tarihli ya da 22 olmayan tarihli gelen kahve olursa iade yollayın, yeni üretimden yollayalım sizlere arkadaşlar.
22 dir hocam siparis notu olarakda yazmistim ben zaten, kargo cok ters kaliyor basima bela oluyor isimi sansa birakmiyorum bu yuzden 😃

Pazartesi akşam almaya niyetlendim ama telefonun şarjı bitip şarj da iş yeirnde olduğu için siparişi dün sabah geçebildim.
sonra da kahvelerin zamnlanacağı postunu gördüm iyi ki sipariş geçmişim dedim.
pink star'ın espressosu çok övüldü, 500 gr bir de deneme paketi koydum. Merakla bekliyorum bakalım.

Arkadaşlar selamlar.

Siparişlerin bir çoğunu hazırladım bugün. Ancak yaklaşık on sipariş sanırım ya yarına ya cumaya kaldı. Sebebi bazı kahvelerimizin kavrulmuş stoğu tükendi çünkü. 🙃 Yarın kavurma ve kalite kontrol günü o sebeple. Kahveler kavrulduktan sonra kontroller de kargo saatinden önce yetişirse eğer yarın eksik kalan siparişler yola çıkar. Ola ki yetişmez ise mecbur cumaya kargolayacağız geri kalanı.

İki ya da üç oldu sanırım bu, oldukça yoğun bir sipariş aldığımız için son üç haftada stok dışı kaldı kavrulmuşlar. Buradan tahmin edebileceğim o ki tam bir toplu alım gibi olmasa da küçük çaplısı oldu diyebiliriz. Sadece alışveriş değil, alışverişin bir iletişim, bir kültür yaratması derdim her zaman olduğundan, bir süredir Kulüp'e özel bir etkinlik yapma vardı aklımda. Bu kadar alım sonrasında da hepimiz aynı kahveleri içebiliyor sohbet edebiliyor olacağız üstüne.

Kahveler elinize ulaştığı zaman bana e posta yolu ile link yollamam için size isim soy isminizi yazarsanız bir Zoom toplantısı yapabiliriz. Katılım sadece Kahve Kulübü'nden Kafein Kültür kahveleri alanlarla sınırlı olacak belirtmek isterim.

Etkinlik kahvelerimizi demledikten sonra yayın başında kahve demlemeye dair, Kafein Kültür kahvelerine dair, kavurma ve profillemeye, kalite kontrollere dair soru-cevap muhabbet şeklinde olacak. İsteyen Dubai ve İtalya'ya dair sorular da sorabilir. :D

Detayları ve tarihi buradan bildiriyor olacağım ilerleyen günlerde.

Görüşmek üzere.

Pazartesi akşam almaya niyetlendim ama telefonun şarjı bitip şarj da iş yeirnde olduğu için siparişi dün sabah geçebildim.
sonra da kahvelerin zamnlanacağı postunu gördüm iyi ki sipariş geçmişim dedim.
pink star'ın espressosu çok övüldü, 500 gr bir de deneme paketi koydum. Merakla bekliyorum bakalım.
Afiyet olsun şimdiden. :)

Firma: Kafein Kültür
Kahve: Honduras Caballero La Tanairi
İşlem: Doğal
Kavurma Tarihi: 01-11-2021
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: TM-20
Su Markası ve Sıcaklık
: Buzdağı damacana su , 92 derece
Filtre Kağıdı: Cafec Traditional Filtre Kağıdı
Firma Tadım Notları: Nektarin, Çilek, Yaban Mersini

Demleme Tarifi:
15-240
60 ml ön demleme
120 0.30-0.40
180 0.55-1.05
240 1.30-1.40
2'30" Bitiş

Tadım Notları:

Kuru kokuda çilek baskın iken bardakta acılık çilek ve diğer tatları bastırmıştı bu yüzden bir iki tık büyütüp bir daha denemek istedim.

Firma:
Kafein Kültür
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: TM-22
Su Markası ve Sıcaklık

Demleme Tarifi:
15-240
60 ml ön demleme
120 0.30-0.40
180 0.55-1.05
240 1.30-1.40
2'13" Bitiş

Tadım Notları:

Kuru kokuda çilek baskın iken bardak çilekli meyve suyuna döndü after tasta hâlâ ağzımda çilek notaları geziyor. Emeğinize sağlık Orkun Bey.

Kahve: Kenya Ichuga AB
İşlem: Washed
Kavurma Tarihi: 05-11-2021
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Cm-22
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 94 derece
Filtre Kağıdı: Hario 40'lı

Demleme Tarifi:
20-300
65 grm ön demleme
150 01:00
210 01:30
300 02:00
03:17 Bitiş

Tadım Notları:

Elimde kalan son 20 grm çekirdeği bölmek istemedim tamamını demledim. Öğütüm sonrası fragrance oldukça yoğun güzel tatlı elma. Blooming aşamasında gelen ıslak koku limonlu siyah çay demlemelerin sonuna doğru ıslak koku limonla karışık yasemin çayına geliyor.

Tadım ilk yudumları parlak bir asidite oldukça temiz bir içim ve hafif bir gövde kuru ve ıslak kokulardaki aromaların devam ettiği bir içim şeklinde oluyor. Güçlü sayılabilecek çok hoş ve narin bir after taste var. Ağzınızda kalmasını istediğiniz türden. Soğuduktan sonra ise asidite rahatsız edici şekilde artmıyor ve siyah çay daha güçlü şekilde devam ediyor. Washed işlemin tüm nimetlerinden yararlanan son yıllarda içtiğim belkide tek güzel kenya kahvesi oldu. Günün her saati tüketilebilecek bir kahve, pipo tütünü tabiriyle early morning pipe tütününe benzetebilirim.

Hem çekirdeği hem kavurma biçimini oldukça beğendim naçizane. Elinize sağlık.

22.11.2021 tarihinde verdiğim siparişimlerim geldi. Orkun bey'in kahvelerini merak ediyordum ve Honduras caballero La Tanairi ve Kelloo Haru siparisi verdim. Simdi 1.5-2 hafta bekleyeceğim ve cok zor geçecek bir zaman dilimi...

Firma: Kafein Kültür
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: TM-20
Su Markası ve Sıcaklık

Demleme Tarifi:
15-240
60 ml ön demleme
120 0.30-0.40
180 0.55-1.05
240 1.30-1.40
2'30" Bitiş

Tadım Notları:

Kuru kokuda çilek baskın iken bardakta acılık çilek ve diğer tatları bastırmıştı bu yüzden bir iki tık büyütüp bir daha denemek istedim.

Firma:
Kafein Kültür
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: TM-22
Su Markası ve Sıcaklık

Demleme Tarifi:
15-240
60 ml ön demleme
120 0.30-0.40
180 0.55-1.05
240 1.30-1.40
2'13" Bitiş

Tadım Notları:

Kuru kokuda çilek baskın iken bardak çilekli meyve suyuna döndü after tasta hâlâ ağzımda çilek notaları geziyor. Emeğinize sağlık Orkun Bey.
La Tanairi bir o kadar meyvemsi, bir o kadar da ters köşe bir çekirdek ki. Deneyimi kahve yeşil stoğu bittiğinde de hatırlanacak sanıyorum.

Profille renk değeri okuması en açık puanda çıkan ancak görseli daha koyu gözüken, natürel olsa da akış hızı deneysel fermantasyon gibi olan, profili açık olduğu halde de nispeten diğer kahvelerimize göre daha az çözmemizi gerektiren bir kahve. Bir yandan da iyi işlenmiş Catuailerin Honduras özelinde ne denli güzel çıkabileceğinin de kanıtı.

Sizin de ellerinize, emeklerinize sağlık ve afiyet olsun. ✌️

Kahve: Kenya Ichuga AB
İşlem: Washed
Kavurma Tarihi: 05-11-2021
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Cm-22
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 94 derece
Filtre Kağıdı: Hario 40'lı

Demleme Tarifi:
20-300
65 grm ön demleme
150 01:00
210 01:30
300 02:00
03:17 Bitiş

Tadım Notları:

Elimde kalan son 20 grm çekirdeği bölmek istemedim tamamını demledim. Öğütüm sonrası fragrance oldukça yoğun güzel tatlı elma. Blooming aşamasında gelen ıslak koku limonlu siyah çay demlemelerin sonuna doğru ıslak koku limonla karışık yasemin çayına geliyor.

Tadım ilk yudumları parlak bir asidite oldukça temiz bir içim ve hafif bir gövde kuru ve ıslak kokulardaki aromaların devam ettiği bir içim şeklinde oluyor. Güçlü sayılabilecek çok hoş ve narin bir after taste var. Ağzınızda kalmasını istediğiniz türden. Soğuduktan sonra ise asidite rahatsız edici şekilde artmıyor ve siyah çay daha güçlü şekilde devam ediyor. Washed işlemin tüm nimetlerinden yararlanan son yıllarda içtiğim belkide tek güzel kenya kahvesi oldu. Günün her saati tüketilebilecek bir kahve, pipo tütünü tabiriyle early morning pipe tütününe benzetebilirim.

Hem çekirdeği hem kavurma biçimini oldukça beğendim naçizane. Elinize sağlık.
Meslektaş dost Beytullah! Ne güzel şeyler yazmışsın öyle. Ellerine sağlık çok. 🙂

Early Morning Pipe içtiğimde en son yıllar önceydi beki 6 yıl olmuştur içeli. Hafif latakyalı, bol virjinyalı Balkan Sasieni'den daha baharatsı, bir miktar daha isli latakya tadı olan bir tütün hatırlıyorum. Ben bir tütüne benzetsem Capstan Navy ya da, Samuel Gawith Full Virginia olurdu sanırım. Bosphorus Navy de diyebilirim.😇

Böyle Kenya bulmak gerçekten zor. Bittikten sonra yerine bunun gibi Kenya bulmak için arayışlara başladım bile. Bugün Sucafina'dan bir Kenya örneği tattım Ichuga'nın yanından dahi geçemezdi. Yazın güzel Kenya'lar gelir yine, yeni hasat yakında başlar Kenya'da. Darısı Ichuga gibi güzel hatta daha güzel Kenya'lara diyelim. 🙂

Emeklerine sağlık tekrar, paylaşım için teşekkürler. ✌️🙏

orkun bey acaba benim sipariş sorunu düzeldimi :)

orkun bey acaba benim sipariş sorunu düzeldimi :)
Tuncay Bey, gecikme için özür dilerim. Sistemle ilgilenen arkadaşımla beraber çözmeye çalışıyoruz. Olduğu zaman haber vereceğim. Rica etsem özelden bana aldığınız ürünleri adedini yazabilir misiniz? Eğer direkt görüntüsü var ise çok daha faydalı olur hızlıca bir fatura ayarlayabilme açısından.

Geri