• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi Moka Pot?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cms21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar Selamlar,

Kahve demleme dünyasına mokapot ile giriş yapmış olduğum için bol bol araştırma yaptım.Birazdan paylaşacağım bilgilerde eğer bir hata var ise üstatlardan beni düzeltmesini tüm içtenliğim ile dilerim.

Mokapot'un İtalyanların ilk espresso[kaynaklar böyle söylüyor]'yu bu alet ile demlemişler,1933 yılında Alfonso Bialetti tarafından icat edilmiş ve İtalyan'ların evlerinde aynı bizim kültürümüzde türk kahvesi cezvesinin her evde olduğu gibi ayrılmaz bir parçası.

Mokapot adına yanılgıya düştüğümü yapmış olduğum araştırmalarda öğrenmiş olduğum "cup"ın bir ölçü birimi olduğu ve her 3cup ın yaklaşık 1 kişilik porsiyona denk geldiğini öğrendim.Bende bir 6cup bialetti moka exprese sahibim,miktar olarak bol kahve içmeyi sevdiğimden 6cup ın 6 bardağa denk geldiğini sanarak almıştım fakat değilmiş ve ben bunu mokapot'umu aldıktan sonra öğrendim.Öncesinde öğrenmiş olsaydım 9 cup yada var ise daha büyük kapasite olanını alırdım.

Bu pot ile elde edilen kahvenin ne olduğuna gelecek olursak gerek kahvenin öğütülme gerekse demlenme şekli itibari ile pottan aldığımız çıktının espresso dan farklı olduğu doğrudur fakat pot ile de gövdeli yoğun ve sert ama aynı zamanda tadım notaları alınabiliyor,bu noktada bende hala damak tadımı geliştirmeye çalışıyorum.

Şahsi fikrim her ne kadar şuanda timemore yada molent yada commandante gibi öğütücülerin yanında çöp sayılabilecek bir öğütücüm olsada öğütümünden demlemesine sürecin içinde olmak çok zevk verici.

Yaptığım araştırmalarda aliminyumdansa paslanmaz çelik in daha sağlıklı olduğunu öğrendim ama tabi aliminyum almıltım tüm bunları öğrendiğimde.

Umarım paylaşımım sizler için faydalı olmuştur,sürçil ihsan ettiysem affola...

İkea'da satışı biten çelik moka pot'lar yeniden satışa sunulmuş, ilgilisi varsa göz atabilir.

Özellik çelik moka pot arayanlara kendi kullandığım porland çelik moka pot tavsiye ederim. 6 aydır kullanıyorum, tamamıyla çelik ve herhangi bir sıkıntısı olmadı şimdiye kadar. Ölçüleri ve estetiği gayet yerinde. Fiyatı da bir çelik moka pota göre uygun diye düşünüyorum. Düşünenler olursa linkini bırakıyorum.

Özellik çelik moka pot arayanlara kendi kullandığım porland çelik moka pot tavsiye ederim. 6 aydır kullanıyorum, tamamıyla çelik ve herhangi bir sıkıntısı olmadı şimdiye kadar. Ölçüleri ve estetiği gayet yerinde. Fiyatı da bir çelik moka pota göre uygun diye düşünüyorum. Düşünenler olursa linkini bırakıyorum.
Boyut olarak küçüğü yok ama sanırım dimi?

ben de zamaninda arayip celik mokapot bulamayinca amazon’dan jun-4 almistim. Alma nedenlerimden biri amazon deposundan cikicak ve prime uyesi olmamdi, yani 13 saatte kapima geldi.
Cin’den dropshipping yapiyorlar diye dusunuyorum. Paslanma gibi bir sorunla karsilasmadim, haftada 6 kere falan demliyorum. Lezzet konusunda karsilastirabilecegim baska mokapot deneyimlemedim; ama youtube klasik aluminyum mokapot videolarindaki gibi sonda fokurdayip kopuk/krema cikmasi bu modelde olmuyor.
4 cup icin konusuyorum, alt hazne 210ml civari su aliyor, kahveyi ben 17-18gr koyuyorum, cikti 165-180 gram gibi oluyor. Ben bazen donmus süt küpü veya su ile dilue ediyorum.
Mokapotu genelde v60 ve aeropresste sevmedigim cekirdeklerde kullaniyorum.

Ust haznenin kenarlari birazcik keskin, sadece durulamayip icine sunger sokacaksaniz dikkat etmelisiniz..

BiggCoffee Jun-4 Espresso Makinası https://www.amazon.com.tr/dp/B07W5WJWSN/ref=cm_sw_r_cp_api_i_V9JA9A1AKQ9CRY5BDV9W?psc=1

ben de zamaninda arayip celik mokapot bulamayinca amazon’dan jun-4 almistim. Alma nedenlerimden biri amazon deposundan cikicak ve prime uyesi olmamdi, yani 13 saatte kapima geldi.
Cin’den dropshipping yapiyorlar diye dusunuyorum. Paslanma gibi bir sorunla karsilasmadim, haftada 6 kere falan demliyorum. Lezzet konusunda karsilastirabilecegim baska mokapot deneyimlemedim; ama youtube klasik aluminyum mokapot videolarindaki gibi sonda fokurdayip kopuk/krema cikmasi bu modelde olmuyor.
4 cup icin konusuyorum, alt hazne 210ml civari su aliyor, kahveyi ben 17-18gr koyuyorum, cikti 165-180 gram gibi oluyor. Ben bazen donmus süt küpü veya su ile dilue ediyorum.
Mokapotu genelde v60 ve aeropresste sevmedigim cekirdeklerde kullaniyorum.

Ust haznenin kenarlari birazcik keskin, sadece durulamayip icine sunger sokacaksaniz dikkat etmelisiniz..

BiggCoffee Jun-4 Espresso Makinası https://www.amazon.com.tr/dp/B07W5WJWSN/ref=cm_sw_r_cp_api_i_V9JA9A1AKQ9CRY5BDV9W?psc=1
Ben de daha dün başka kaliteli çelik moka pot bulamadığım için bu ürünü sipariş ettim. Youtube'da gördüğüm kadarıyla çelik moka potlarda köpük pek çıkmıyor sanırım. Ürünü satın alanların yorumları genel olarak oldukça iyi gibi, siz memnun kaldınız mı ürünü kullandığınız süre boyunca?

Evet, bildiğim kadarıyla yok .Aslında valf hizasında yaklaşık 245ml su alıyor ama 45ml dipte kalan su olarak hesaplanmış galiba. Ancak ben zaten valfe kadar su doldurup kullandığımda 155-160ml bir fincan kahve elde ediyorum daha fazlası çıkmıyor.
Çok sert kahve sevmediğim için ve tek başıma kullandığımdan 1-2 cup ölçülerde bakmak uygun olacak diye düşündüm. Ancak bu konuda henüz çok cahilim, şu an çok kaliteli olmayan bir değirmen ve french press de 15-16 gr kahve 240-250 ml su olacak şekilde kahveler yapıyorum. Moka konusunda çok bilgim olmadığı için bu hacim konusundaki tavsiyeleriniz benim için oldukça değerli olacaktır.

Ben de daha dün başka kaliteli çelik moka pot bulamadığım için bu ürünü sipariş ettim. Youtube'da gördüğüm kadarıyla çelik moka potlarda köpük pek çıkmıyor sanırım. Ürünü satın alanların yorumları genel olarak oldukça iyi gibi, siz memnun kaldınız mı ürünü kullandığınız süre boyunca?
evet evet ben memnunum, ama dedigim gibi baska mokapot tecrubem olmadi karsilastiramiyorum..

Çok sert kahve sevmediğim için ve tek başıma kullandığımdan 1-2 cup ölçülerde bakmak uygun olacak diye düşündüm. Ancak bu konuda henüz çok cahilim, şu an çok kaliteli olmayan bir değirmen ve french press de 15-16 gr kahve 240-250 ml su olacak şekilde kahveler yapıyorum. Moka konusunda çok bilgim olmadığı için bu hacim konusundaki tavsiyeleriniz benim için oldukça değerli olacaktır.
yukarida yazdigim 4 cup urunu kullaniyor, tek basima iciyorum. koydugum kahve zaten 17gr oldugu icin 1 v60 iciyor kadar kafein aliyorumdur. Ciktisi da su ile seyreltirseniz 250ml gibi olacaktir.

Yani tek kisi, mokapot kahvesini espresso fincaninda degil de kulplu mug’inda icmek istiyorsa 4 cup iyidir..

Ben bialetti fiametta ve dama modellerini, ikea radig 6 kişilik çelik moka potu ve taşev 3 kişilik alüminyum moka potu deneyimledim.
Damayı İtalya'dan almıştım, bir ilgisi var mıdır yoksa model farkı mı bilmiyorum ama kahve sepeti vs dahil olmak üzere malzeme kalitesi fiametta'dan daha üstündü.
Sonrasında arkadaşımın yoğun temizleme girişimi (cifleyip telleme) sonrası dama modelini mecburen kullanmayı bırakıp taşev aldım. Bialettiden sonra hissiyat olarak çok daha kalitesiz geldi tabi ki ancak kahve çıktısı olarak bir fark gördüğümü söyleyemem.
Alüminyum yapısı gerek az dozlarda alınsa bile zamanla vücutta birikimini düşündüğümde ise ikea radig aldım.
Size tavsiyem; bialetti bile olsa alüminyumun zamanla vücutta birikmesi düşüncesi şuan sizi çok rahatsız etmese de ilerleyen zamanlarda rahatsız edebilir veya kontrolünüz dışında gelişen bir temizlik girişimi ile tamamen kullanılmaz hale gelebilir. Bu sebepten dolayı bir miktar fazla parayı göze alıp çelik moka pot tercih etmenizi şiddetle öneririm.
Bialetti dama'mı temizleyen arkadaşım için 2 kişilik çelik taşev moka pot aldım ancak onu bizzat benim deneyimleme imkanım olmadı.
Çelik moka pottan köpük çıkmıyor düşüncesine ise şu şekilde karşı çıkmak istiyorum; taze kahve kullanır, öğütümü inceltirseniz köpükte bariz bir artış göreceğinize inanıyorum. İkea radig'i kullanırken molent 22 klikten 15 klike geçince ciddi bir köpük artışı oldu. Daha temiz bir kahve elde etmek için aeropress filtresi ile demlemeye başladıktan sonra ise köpük miktarı görsel şölen olacak şekilde arttı.
Kıyaslamak gerekirse 3 kişilik alüminyum taşev moka potumda ikea radige göre köpük miktarının fazla olduğunu söylemem gerek ama çelik moka pot kullanarak da köpüklü çıktı alınabileceğini deneyimledim.
Tabi ki bu bahsettiğim köpük yalancı köpük ve alüminyum bialetti ile yapılmış olsa dahi bardağa köpük geçemiyor, anlık çıkıp kısa sürede kayboluyor.

Özetle: 2 kişilik için çelik taşev, 4 kişilik için ise çelik biggcoffee moka potu tavsiye ederim. Bütçeniz el veriyorsa tabi ki bialetti çelik moka pottan şaşmayın derim ama alüminyum Bialetti yerine çelik biggcoffee öncelikli tercihim olur. N11de trendyolda dönem dönem fiyatları inebiliyor, araştırarak almanızı tavsiye ederim

Evet eğer tek kişi içecekseniz bence daha küçük bakmak daha doğru ama kahve miktarından değil kafein açısından söylüyorum.Ben herhangi bir sağlık problemine sahip olmayan biri olarak 3 kişilik moka pottan çıkan fincan tek başıma içtiğimde bariz derecede çarpıntı yaptığını söylemeliyim. Diğer yandan moka pota da 16.-17 gram koymanız gerekecek, aslında buradan baktığımızda fark yok gibi görünebilir ama demleme yöntemine göre kafein çıktısının farklilastigini unutmamak gerek. Yani moka pota içtiğiniz kahveyle french press tekinden daha fazla kafein alacaksınız. Sonuç olarak eğer ikram edeceginiz başkaları da olmayacaksa 1 ya da 2 cup olanını tavsiye ederim.

Arkadaşlar Selamlar,

Şuan elimde bialetti 6cup alüminyum mokapot kullanıyorum.Ben bunu alırken tavsiye eden arkadaşımın bilgi sahibi olduğu düşünerek güvendim fakat meğer neredeyse hiç bir şey bilmiyormuş.Sonradan yaptığım araştırmalarda alüminyum'un çokta sağlıklı olmadığını öğrendim.Evde kendim haricinde annem ve babama da aynı potta kahve demliyorum ileride misafirlerimede ikram edeceğim,fakat tabii olarak sağlıklı olmasınıda istiyorum ve kapatesini genişletmek istiyorum.

Ben yalnızca kahhve.com da,10 cup bialetti buldum ama sizlerinde alışveriş yaptığınız ürününün arkasında duran bir site var mıdır.Bildiğimiz malum sitelerde maximum 6cup'a kadar mevcut,

Bilgi ve görüşlerinizi rica ederim

Arkadaşlar Selamlar,

Şuan elimde bialetti 6cup alüminyum mokapot kullanıyorum.Ben bunu alırken tavsiye eden arkadaşımın bilgi sahibi olduğu düşünerek güvendim fakat meğer neredeyse hiç bir şey bilmiyormuş.Sonradan yaptığım araştırmalarda alüminyum'un çokta sağlıklı olmadığını öğrendim.Evde kendim haricinde annem ve babama da aynı potta kahve demliyorum ileride misafirlerimede ikram edeceğim,fakat tabii olarak sağlıklı olmasınıda istiyorum ve kapatesini genişletmek istiyorum.

Ben yalnızca kahhve.com da,10 cup bialetti buldum ama sizlerinde alışveriş yaptığınız ürününün arkasında duran bir site var mıdır.Bildiğimiz malum sitelerde maximum 6cup'a kadar mevcut,

Bilgi ve görüşlerinizi rica ederim
ben gıdayla temasa uygun alüminyumun herhangi bir sorun yaratacağını sanmıyorum ama ileride aşınma, kararma durumu olursa bilemem tabi.

ben gıdayla temasa uygun alüminyumun herhangi bir sorun yaratacağını sanmıyorum ama ileride aşınma, kararma durumu olursa bilemem tabi.

Selam @mbayrav

Yani bialetti bu konuda riske girmez diye düşünüyorum fakat kapasitesi de artık bana çok yeterli gelmiyor kahve miktarı olarak daha fazla çıktı alabileceğim bir pot alacağım,olmuşkende paslanmaz çelik olsun diye düşünüyorum.

@ontheotherhand Selamlar,

Konu potun 6cup olduğunu düşünüyorum ve 6cup yalnızca 1.5 - 2 kişilik bir çıktı veriyor,6cup yada 6 porsiyon seni aldatmasın.

Edit:Cup bir ölçü birimi ve 3cup 1 kişilik bir çıktı vermektedir

Geri