• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi Moka Pot?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cms21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar, lütfen moka pot ile espresso konusunu kıyaslamayın. İkisi farklı konular. Demleme mantığıyla, öğütüm farkıyla ve basınç konusuyla mokapot zaten espressodan ayrılıyor.
Bialettinin kendimce esprisi alüminyum olması ve ısıyı celige göre daha iyi transfer etmesi. İlk kullanım olarak da birkaç defa boş demleme yapmak gerekiyor ki rahatsız edici bir tat olmasın.

Aluminyum çelikten daha iyi ısı iletkeni olduğundan kaynama süresi ve suyu kahveye taşıma konusunda daha başarılı. Kararma konusunda ise dezavantajlı. Yalnız bazı mokapotların su haznesi kaplamalı. Geçen aylarda elime geçen Gat marka mokapot da öyleydi. Kararma yapmayacağı yazıyordu. Siz de öyle bir ürünü deneyebilirsiniz.

Bu ürünü kısa süre kullandım. Sonra attım. Az miktarda kahve yapmak için uygun değil.
Ürün kalitesinden ve 6 cup demleme yapınca çıkan sonuçtan memnun muydunuz? Aynı markanın daha az kapasiteli modelleri de var, duruma göre onu değerlendirebilirim.

Moka Pot ile demlediğiniz kahvenin espresso ile bir ilgisi bulunmuyor maalesef tamamen farklı bir demleme yöntemi. Moka potların espresso yaptığı konusunda yanlış bilinen bir bilgi var maalesef.

Mokapot Syphon gibi kaynayan suyun buhar basıncı ile dirençsiz kahve yatağından geçerek demleme yapıyor.

Espresso cihazları ise 9 bar gibi ciddi bir basınç ile dirençli bir kahve yatağından geçerek demleniyor.

Bu neden ile mokapot ve epressoyu karıştırmamak gerekiyor. Mokapot ile lezzetli kahveler demleyebilirsiniz ama içtiğiniz maalesef espresso olmayacaktır.
🙏 Dediğıniz gibi espresso cihazları 9 bar basınç ile Moka potları ise nasıl belirlediklerini tam bilmiyorum ama 1,5 bar basınç olduğu söyleniyor.yani bu fark zaten bize herşeyi açıklıyor.aradaki tat lezzet farkını ve Moka pot'un gerçek espresso olmadığını.

Ağustos başında alıp haftada ortalama 5 kere kullandığım taşev 3-cup mokapotun durumu bu şekilde; gözle görünür bir sorun yok. Fakat şimdiki aklım olsa çelik tercih ederdim hem sağlık hem uzun ömürlülük açısından.
IMG_20210121_190210.jpg

Ocak üstünde moka pot tarzı olup gerçekten espresso yapabilen şimdiye kadar sadece iki tane alet gördüm. Birisi 9barista, cambridgeli bir uçak mühendisi tasarlamış. Gerçekten ocak üstünde insafsızca güzel bir espresso elde ediyor ama fiyatı 300pound...

Bu fiyata bunu almaktansa espresso makinesi alırım daha iyi.

selamlar brikka bialetti kullanan var mı tavsiye eder misiniz en güvenilir nerede bulabilirim? bir de 4 cuplıkta 2 shot veya 3 shot efektif demlenebilir mi yoksa 2 cup mu alayım?(genelde 2 kişi için sütlü yapacağım)

selamlar brikka bialetti kullanan var mı tavsiye eder misiniz en güvenilir nerede bulabilirim? bir de 4 cuplıkta 2 shot veya 3 shot efektif demlenebilir mi yoksa 2 cup mu alayım?(genelde 2 kişi için sütlü yapacağım)
Damak zevkinize göre değiştir tabii, kimisi 2/3 süt koyuyor kimisi 1/2. 4 cup olandan 200ml kahve çıkıyor o da 4 shot gibi düşünün, 100ml kahve 200ml süt şeklinde 2 büyük kupa çıkartabilirsiniz.

2cup tek kişilik, 4cup çift kişilik gibi ilerliyor bence. ne kadar sütü sevdiğinize bağlı olarak bardağı ona göre ayarlarsınız.
4 cup almalısınız.

Brikka mekanizması dolayı daha köpüklü/kremalı kahve yapıyor, ben şahsen tatmadım o yüzden lezzete etkisi var mı bilmiyorum. Ama siz süt ile karıştıracağınız için kremayı görmeyeceksiniz, haliyle önemi olmayacaktır. Size kalmış.

Ayrıca önerim çelik bir moka pot almanız. Alüminyum biraz daha nazlı ve paslanma yapabiliyor. Ben alüminyum kullanmadığım için lezzet farkı var mı bilmiyorum, çelik moka pottan mutluyum. Yine size kalmış.

çok teşekkürler sanırım 4 cup alacagım 2 cuplık sanırım daha hızlı oluyor ama bi 2 cup daha yapmak istesem soğumasını bekleyeceğim,temizle falan derken uğraştıracak daha çok sabahları annemle içiyorum daha çok koyu kavrulmuş gövdeli kahve seviyor çekirdek olarak ne önerirsiniz mokapot giriş seviyesi için? Pedra azul vardı kafamda ama tavsiyelerinizi alabilirim(starbucks christmas blend'den bir türlü vazgeçiremedim onu,sütlüde güzel oluyor ama gerçekten fena değil sumatraydı o sanırım onun gibi sumatra benzeri yüksek gövdeli kahve ne tavsiye edersiniz?Bir de kavurucudan 250g çekirdeği 125filtre 125espresso kavrumu şeklinde isteyebilir miyiz böyle bişey mümkün mü acaba?

çok teşekkürler sanırım 4 cup alacagım 2 cuplık sanırım daha hızlı oluyor ama bi 2 cup daha yapmak istesem soğumasını bekleyeceğim,temizle falan derken uğraştıracak daha çok sabahları annemle içiyorum daha çok koyu kavrulmuş gövdeli kahve seviyor çekirdek olarak ne önerirsiniz mokapot giriş seviyesi için? Pedra azul vardı kafamda ama tavsiyelerinizi alabilirim(starbucks christmas blend'den bir türlü vazgeçiremedim onu,sütlüde güzel oluyor ama gerçekten fena değil sumatraydı o sanırım onun gibi sumatra benzeri yüksek gövdeli kahve ne tavsiye edersiniz?Bir de kavurucudan 250g çekirdeği 125filtre 125espresso kavrumu şeklinde isteyebilir miyiz böyle bişey mümkün mü acaba?
açıkçası ben direkt elimdeki filtre kavrum çekirdekler ile moka pot demledim şu ana kadar. Elimdeki en aromatik çekirdekte bile (cleancup kolombiya) rahatsız olmadım.
O yüzden mokapot için şu çekirdeği öneriyorum diyemeyeceğim.

V60 gibi demlemelerde herkes aksini önerse de moka potta önceden çekilmiş kahve farkını (hele süt ile karıştırıyor ve gövdeli kahve seviyorsanız) anlayacağınızı sanmıyorum.
Bu iş çok pratik olsun isterseniz starbucks'taki beğendiğiniz çekirdeği mokapot'a göre çektirip (belki bundan da kalın) kahve rutininizi hızlandırabilirsiniz.

Mokapot öğütüm kalınlığı ile internette hep espresso'dan biraz daha kalın deniyor, ben de ilk demlemelerimde böyle olduğuna inandığım bir aralıkta öğüttüm cmd16-18 gibi bir şeydi.
Fakat kahve bir türlü çıkmak bilmedi, 15-16gr kahveyi çöp ettim. Maalesef çok inceyken çıkmıyormuş..
Güzel ve hızlı sonucu cmd22-25 klikte alıyorum ve çok takılmıyorum ince-kalınlığa.
Öğütülmüş alacaksanız öğüttürürken dikkat edin çünkü ben 15gramı çok ince öğütmüş olduğum için harcadım, siz 250gr harcayabilirsiniz.
Öğütüm incelik skalası demleme metoduna göre
türk kahvesi-espresso-mokapot-drip(v60,chemex)-french press-cold brew
gidiyor diye biliyorum. Starbucks baristasına mokapotu ve v60'ı hangi ayarda çektiğini sorup arası bir şey söylerseniz kesin sonuç alırsınız.

Ocak üstünde moka pot tarzı olup gerçekten espresso yapabilen şimdiye kadar sadece iki tane alet gördüm. Birisi 9barista, cambridgeli bir uçak mühendisi tasarlamış. Gerçekten ocak üstünde insafsızca güzel bir espresso elde ediyor ama fiyatı 300pound...

Diğeri nedir merak ettim.

Espresso beklentisi değil de moka kahve düşünerek alacaksanız, orijinal şekilde Bialetti tavsiye ederim. (Türkiye'ye de gelmiş, Brikka'nın tanıtımını görmüştüm. "Espresso" köpüğü ilginç olabilir moka üzerinde)

Aluminyum konusunda da çekinceniz olmasın derim, ben ikinci Bialetti'mi alırken acaba çelik mi alsam diyerek aluminyumun mokapotta kullanımı ve sağlığa zararları yönünde bikaç makale özeti okudum. Sonuç: günde 3 kere aluminyumda moka içmiyorsanız ya da mokapotu dişlemiyorsanız, vücutta birikim ve overdose yaratacak bir miktarda aluminyum girmiyor bünyeye. bu miktara kadar giren aluminyum ise idrar vs... yollarla sistemden atılıyor.

ya ben brikka alacağım bir türlü güvenilir satan bir yer bulamadım 40kafe var ama nasıl güvenilir midir distribütörü kim bialettinin hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadım 4cuplık olan 500e de var 550ye de

ya ben brikka alacağım bir türlü güvenilir satan bir yer bulamadım 40kafe var ama nasıl güvenilir midir distribütörü kim bialettinin hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadım 4cuplık olan 500e de var 550ye de
40kafeden chemex filtresi almıştım zamanında bir sıkıntı olmadı hocam.

Geri