Kahve-Kedi52
Yeni Üye
- İsim
- Semih
Alt haznede su kalır ama çok su kalıyorsa defektif bir ürün gelmiş demektir. Ürün defektifse basınç kaçırmadan veya bizim anlamadığımız bir sebepten kaynaklı diyelim demleme süresi normalden uzun sürer kahve çıktısı ürünün vaad ettiği miktardan ciddi miktarda az olur. Elinde 4 cup venüs olan düzgün çalışan bir moka pot ile karşılaştırabilirsiniz normalde olması gereken gürleme sesini duymadan bile belli bir süre sonra moka potu ateşten aldıktan sonra o gürleme sesinin gelmesidir. Eğer alt haznedeki kahve zorla yukarı çıkıyor gibi geliyorsa tükürme oluyorsa bu bir şeylerin yanlış gittiğini gösterir. En sağlıklısı düzgün çalışan emsal bir venüs ile karşılaştırmak olacaktır.Merhabalar. Ben birkaç gün önce şu mokapotu aldım: https://www.amazon.co.uk/dp/B08556XV39/ref=pe_114660031_1119740851_fb_remail_prodpg?th=1 (Bialetti New Venus modeli- 4 cup) Su haznesinde su kalıyor hep. Kahve öğütüm kalınlığını değiştirip de denedim. Başka ne yapabilirim acaba? Suyu valfin altına kadar koyuyorum. Daha önce Bialetti Moka Express kullanıyordum, böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Neyi yanlış yapıyorum acaba?