• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahve: Etiyopya Gelana Abaya
Kavrum Tarihi: 06 Nisan
Kavurucu: Celsius Coffee Roastery
Demleme Yöntemi: Plastik V60 (330 mL su 21 gr kahve 1:15 ratio 60 mL blooming 40 sn)
Toplam Süre: 2.24
Değirmen: Lido 3 - 7. çentik (orta kalın)
Su: 8.22 pH
Su sıcaklığı: 92 derece

İlk defa denediğim bu paketi Afrika kahvesi olması sebebiyle normalden bir tık daha kalın çektiğim kahveyi ön demlemeyle beraber toplam 4 döküm yaparak 60/100/100/70 şeklinde demledim çok kısa bir sürede demleme tamamlandı bu da beni acaba under extract olmuş mudur diye baya düşündürdü fakat beklediğim kadar ekşi tatlar yoktu kahvede. Tadım notlarında yazan çilek/limon/yaseminden sadece çileği net bir şekilde alabildim gövde olarak hafif, asidite olarak beklediğim kadar parlak olmayan ve damağın gerisinde hoş olmayan bir after taste bırakan bir kahve çıktı ortaya tabi bu kahvede degassing süresinin hala bitmemiş olması, kullandığım suyun fazla bazik olması ve yanlış öğütüm ayarını tercih etmiş olabileceğim gibi bazı faktörler söz konusu olduğu için paketi yargılamak için erken diye düşünüyorum. Diğer demlemelerimde yöntem değişikliklerine giderek mükemmel fincana ulaşmaya çalışacağım ve ulaşırsam buraya yazacağım.

Kavurucu: Coffee Department
Çekirdek: El Salvador La Majada (01.04.2020)
Demleme Yöntemi: V60 (60 ml Bloom 45 sn., 3.15 toplam demleme süresi)
Öğütme: Orta/kalın çekim
Filtre kağıdı: Hario Japonya 40'lık
Oran: 1/16.6 (30 gr kahve - 500 ml su)
Su sıcaklığı: 95-96°C

Gövdeli, yumuşak içimli, fazla köşesi olmayan, yuvarlak güzel bir kahve. Asiditesi oldukça düşük. Burunda damaktan çok daha baskın, karameli, çikolatayı, tatlı baharat kokularını çok rahat alıyorsunuz ancak damakta bu etki bir miktar düşüyor. Genel olarak beğendiğim tam bir sabah kahvesi.
Espressoda çok güzel oldu çok. Zümrüt beyin la majadasi da espressoda baya iyiydi . @metin beye tekrardan teşekkürler 👌

Ilahi :)) arkaya daha çok 80lerden birşeyler koymaya başladım, gençlere tanıtma baabında :)

Ben 83 doğumluyum abi. Babam proje çizerken arkada mutlaka bir şeyler çalardı. Muhtemelen sevgim ve kulak dolgunluğum bundan :) hem çok yabancı bir o kadar da tanıdık.

babam inşaat teknikeri idi. tabi şimdiler emekli :) tüm çocukluğum ve ergenliğimin ilk yılları inşaat mühendisleri ve mimarların arasında geçti.

müzik sesi dedim de aklıma geldi. o müzik sesleriyle beraber kocaman yatay masanın üzerinde boydan boya uzanan yeşil hareketli cetvelin sesi hala kulağımdadır. vıjjjttt vıjjttt diye çok enteresan bir sesi vardı.

Latte yapim dedim cappa cikti, biraz da dağıttım ortalığı :)

babam inşaat teknikeri idi. tabi şimdiler emekli :) tüm çocukluğum ve ergenliğimin ilk yılları inşaat mühendisleri ve mimarların arasında geçti.

müzik sesi dedim de aklıma geldi. o müzik sesleriyle beraber kocaman yatay masanın üzerinde boydan boya uzanan yeşil hareketli cetvelin sesi hala kulağımdadır. vıjjjttt vıjjttt diye çok enteresan bir sesi vardı.
Öğrenciliğim aklıma geldi, o seslerle... t cetvelleri, paraleller, gönyeler, rapidolar... henüz autocad icat edilmemis, zaten bilgisayar dediğimiz cihaz da henüz Commadore 64 kivaminda sadece ilkel oyunlar oynamaya yararken... pireler beraberken... masal gibi oldu ama durum tam da öyle hakikaten :)) bahsettiğim yıllar 85-90 arası

Coffeenutz'tan aldığım ethiopianın sonunu görmek ile beraber yeni kahvelerin siparişini vermek için hazırlıktayım şuan sayfada kahve talan ediyorum :D Tavsiye edilen çekirdek varsa özelden bilgi alabilirim :)

Coffeenutz'tan aldığım ethiopianın sonunu görmek ile beraber yeni kahvelerin siparişini vermek için hazırlıktayım şuan sayfada kahve talan ediyorum :D Tavsiye edilen çekirdek varsa özelden bilgi alabilirim :)
Prabador-Guetemala El Boq. ve Kagumo Muturi Kenya
Montag-Etiyopya Wolichu Wochu Yıkanmış ve Naturel
Kimma Coffe-Etiyopya Mormora Naturel

Bu ayki alım aksama aktif olacak demisti arkadaşlar, boxx un 4 kahvesini deneme imkanımız olacak.

Coffee sapiens diquinho da oldukça iyiydi.

Paket zipsiz evet, silindir bir kutuda geliyor. ben metal kıskaç kullanarak kapatıp silindir kutusuna koyarak muhafaza ettim.

Geri