Bugün ilk kahvem;
The Barn Coffee Roasters - Radiophare
Comandante 24 Click - Origami Dripper
18 gr kahve - 270 ml su (1/15 oran)
50 gr su ile 30 sn blooming, kalan suyu tek döküş
Toplam demleme süresi: 2:40 dakika
Bu çekirdeğe içten içe yükseliyordum, ama çekincelerim de vardı ya sevmezsem diye. Çünkü denediğim birkaç Endonezya çekirdeği ile çok parlak tecrübelerim olmamıştı. Sample rica ettim kendilerinden. Gerçekten önyargım net bir şekilde kırıldı bu çekirdek özelinde.
Bugüne kadar tarçın kokusunu ve tadını en yoğun aldığım çekirdek. Buram buram tarçın tadı alıyorsunuz. Tatlı da bir karakteri var, soğudukça kuru üzüm karakterinde bir tatlılık beliriyor. Soğudukça çok hafif bi sitrik asidite hissediliyor gibi ama tatlılığının önüne geçmiyor hiç. Damağımda yoğun tarçın tadı ve soğudukça çok hafifçe ortaya çıkan narenciye asiditesi kaldı bir süre.
Elimde 38-40 gr kadar sample olduğundan öğütümde riske atamadım. Natural işlem bir çekirdek olduğundan ve ilk demlemem olduğundan güvenli alanda kalıp 24 click ile bir başlamak istedim. İyi ki daha ince öğütüm denememişim 23-24 click civarı tam ideal geldi. Delter’da da bir denemek istiyorum, onda 21-22 click arası bir öğütüm ile kalan kahveyi bitiririm, o da kıyabilirsem tabi…
Deneyimlemekten çoook mutlu olduğum bir çekirdek oldu. Hatta şu an sipariş verip de vakumlayıp buzluğa mı atsam diye düşünüyorum, her zaman denk geleceğim türden bir çekirdek değil. Barn’ın da sıklıkla getireceği türden bir çekirdek olduğunu düşünmüyorum, sitelerinde de belirtmişler natural işlem olan ilk Endonezya çekirdeğimiz diye.
İkinci kahvem de;
The Barn Coffee Roasters - Laurina Nanolot (Daterra)
Comandante 22 Click - Origami Dripper
20 gr kahve - 300 ml su (1/15 oran)
50 gr su ile 30 sn civarı blooming, kalan suyu tek döküş
Toplam demleme süresi: 2:32 dakika
Fotoğraf dünden ama bütün parametrelerim aynı olduğundan bir sakınca görmedim
Nacizane görüşüm, bu çekirdek biraz daha dinlenirse tam potansiyelini gösterecek gibi. İkinci haftasında şu an.
Bu kahveyi 5-6 gün sonra bir daha denemek için dolabın arkalarına itekliyorum şimdilik…

Şu anki izlenimim, yoğun bir tropikal meyve aroması ile elma yediğimizde aldığımız malik asit karakterinde bir asiditenin belirginliği. Bi "ama" var ama...
Şeytan dürtüyor, büyük konuşmaksa da büyük konuşmak olsun.

Daha önce Daterra Masterpiece serisinden tükettiğim Yıkanmış Catucai ve en son tükettiğim Anaerobik işlemli çekirdekleri kadar vurmadı ilk izlenim olarak. İnşalla vurur ama...