• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Guatemala Orta Amerika;) Ama söz konusu G. Amerika olunca iyi bir Kolombiyayi her zaman bir çoğuna tercih ederim, hatta bazı Brezilyalar da şaşırtıcı şekilde hoş
Tabi, El Salvador da öyle :). İlk alımda Asya/Afrikadan ziyade Amerika'ya yöneliyorum genelde diyeyim.
El Salvador ve Guatemala dan da oldukça iyi kahveler (benim zevkime göre tabi ki) bulmaya başladım. Hatta 2 sene önceydi sanırım espressolab in organik El Salvadoru uzun süre favorim olmuştu, sonra yine onların Guatemala Antenango Finca La Hermosa si beni baya bir Guatemala peşine düşürmüştü ama o tatlı kayısı/şeftali bitişe başka cekirdeklerde denk gelemedim.
Brezilya da eğer denk gelinirse karamel, vanilya, sütlü çikolata ve olgunlaşmış meyve gibi çekirdekleri hep merak ediyorum. Floral olanlar çok uymuyor bana ama bu tarz çekirdekleri benim zevkime çok uygun oluyor.

Tabi, El Salvador da öyle :). İlk alımda Asya/Afrikadan ziyade Amerika'ya yöneliyorum genelde diyeyim.
El Salvador ve Guatemala dan da oldukça iyi kahveler (benim zevkime göre tabi ki) bulmaya başladım. Hatta 2 sene önceydi sanırım espressolab in organik El Salvadoru uzun süre favorim olmuştu, sonra yine onların Guatemala Antenango Finca La Hermosa si beni baya bir Guatemala peşine düşürmüştü ama o tatlı kayısı/şeftali bitişe başka cekirdeklerde denk gelemedim.
Brezilya da eğer denk gelinirse karamel, vanilya, sütlü çikolata ve olgunlaşmış meyve gibi çekirdekleri hep merak ediyorum. Floral olanlar çok uymuyor bana ama bu tarz çekirdekleri benim zevkime çok uygun oluyor.
Sapiens in sitesine bir bakabilirsiniz o halde, özellikle en baştaki Diquinho beni şaşırtan Brezilyalarin başında geliyor :)

Sapiens in sitesine bir bakabilirsiniz o halde, özellikle en baştaki Diquinho beni şaşırtan Brezilyalarin başında geliyor :)
Geçen gün yazdığınız günün kahvesi yazınızdan sonra not aldım onu, bana da uyar gibi gözüküyor. Teşekkürler.

Kahve: Mustefa Abakeno, Ethiopia
Kavuran: Gardelli
Öğütüm: Comandante 23 click
Oran: 1:15 (21:315)
Su: 95 derece
Metod: Kalita Wave 155 (Metal) (60g bloom + 75g + 90g + 90g)
Süre: 3:00 bitiş

Geldik paketin sonuna. 21 gram kaldığı için hepsini tek seferde demlemek istedim ve sürprizle karşılaşmamak için Kalita Wave kullandım. Her kahvecinin laneti olduğu gibi en son demleme en iyisi oldu. :mad::D

Tüm notaları aldığım ve aşırı derecede memnun kaldığım bir sonuç çıktı ortaya.

photo_2020-04-06 09.16.17.jpeg

Bu sabah ,
(ürünlerini her zaman severek tükettiğim ) Cleancup.coffee nin en çok sevdiğim çekirdeklerinden
Brundi-Bwayi microlot ile güne başladım.

Brundi Bwayi microlot.jpg

Her zaman olduğu gibi özenle hazırlanmış mühürlenmiş doğa dostu bez torbalar içinde geliyor kahvemiz.
Paketin üzerinde çekirdekle ilgili bilgilerin yer aldığı karekod ve kart bulunuyor. @batugen in titizliğini hepimiz biliyoruz sanırım. 🥰

Bölge: Matongo, Kayanza
Yıkama İstasyonu: Bwayi
Cins: Bourbon, Jackson, Mibirizi
İşlem: Yıkanmış
Rakım : 1760 m.
Hasat :2019
Cupping score :88
Orta kavrum çekirdekler.
Origami dripper -V60 02 filtre - LilyDrip
Comandante 21 click std.
Oran 1/15 26.6 gr.çekirdek 400 ml.94 C.su
30.sn.blooming 2.38 bitiş.

Doğu Afrika’da Ruanda, Tanzanya ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasına sıkışmış kalp şeklinde hatlara sahip küçük bir ülke olan Burundi' nin Kayanza ana bölgesindeki Matongo alt bölgesinde yer alır '' Bwayi Yıkama İstasyonu.''

Burundi kahve için ideal bir yükseklik, toprak yapısı, tepelik , dağlık alanlar ve iklime sahiptir aslında büyük bir potansiyel barındırır. Ancak nitelikli kahve açısından en büyük problem doğrudan ticaret sürecinde kendini gösterir. Çiftçilerin yıllık üretimi çok azdır. Ortalama 0.4 hektarlık bir araziden oluşan çiftliklerde takriben 250 tane ağaç bulunur. Dahası ağaç başına alınan ürün de son derece düşüktür.

Çekirdek türü olarak burada bourbon hakimdir. Burundi ’de ki hemen tüm kooperatif / yıkama istasyonları aynı işleme metodunu kullanır. Bu metotta temiz dağ sularıyla 12-24 saat arasında yıkanmadan önce kahve meyvesinin önce nektarı ayrıştırılır ve 12 saate kadar “kuru” şekilde fermente edilir. Uzatılmış bir fermantasyon aşaması, yıkama, temiz suda bekletme ve yüksek tablalarda biraz daha uzun bir kurutma evresi ile bölgede , kırmızı meyveler ve turunçgillerin hakim olduğu son derece parlak, damakta kalıcı bir tatlı asiditenin hissedildiği kahveler yetişir.

Yumuşaktan çiçeksiye,tatlı narenciden çikolata fındığa kadar geniş yelpazede tatlar barındırıyor bu güzel çekirdekler.Bal,karamel , iyi gövde bir dakika yoksa greyfurt mu bu aldığım tat ?
Çok beğeniyorum gerçekten denemediyseniz kesinlikle öneririm.

Blooming microlot.jpg

Son düzenleme:
Kahve : Nicaragua Finca Limoncillo Elegant Natural Red Pacamara
V60
15gr kahve 225gr su ( 1:15 )
40gr 30 saniye blooming, kalan suyu 1.15e kadar yavaşça döküş.
2.00 bitiş

Hasbean heyecanına yenik düşüp aldığım iki çekirdekten birini bugün denedim. Sanırım ilk pacamara varyete çekirdek deneyişim oldu, demleme normalde kullandığım öğütüm boyutunda aşırı kısa sürdü. Ürünün sayfasında normalden daha ince bir öğütüm önerilmiş o yüzden ikinci "doğru" deneyimimde kahveyi daha detaylı yorumlayabilirim.

Kahve sıcakken bayağı "boozy", soğuyunca da bayağı "parlak" bir bardağa dönüştü. Hasbean'in sitelerinde verdiği tadım notalarına ulaşamadım ama kahvenin ağız hissi çok hoşuma gitti, sırada farklı yöntemlerle kahveyi bitirmek var. 😋

Coffeemamma toplu alımına katılmamıştım fakat anaerobic fermente bir çekirdek merak ettiğim için sipariş vermek istedim. Gördüğüm kadarıyla çok fazla beğenen çıkmamış ama merak işte diğer çekirdeklerden nasıl bir farkı var görmek istedim. Kötü de olsa en azından kafamda nasıl bir fark olduğuna dair bişeyler şekillenir diye düşündüm.
Fakaaaat...

Düşük beklentiyle almış olamama rağmen gerçekten bayıldım ben bu çekirdeğe. Paketi açtığımda yüzüme viski veya alkollü bir içecek kokusu vurdu ve cidden şok oldum. (Bilen birisi bilgilendirebilir mi, anaerobik fermantasyondan dolayı mı geliyor bu koku acaba).

Öğütüm yaptığımda ise kesinlikle bir çiçek balı kokusu oluştu. cidden yüzümde bir gülümseme ile uzun uzun kokladım. O kadar uzun kokladım ki bir süre sonra değişmeye başladı ve mango kokusuna döndü.

Demlemeyi 260ml 17gr kahve ile yaptım.
41ml bloom - 58ml ikinci döküş ve 260 bitiş.

Koku konusunda bu kadar övdüğüm kahve sıcakken birkaç yudum aldığımda hüsrana uğrattı beni açıkçası neredeyse hiç tad alamadım( veya o an bana öyle geldi) fakat az bi miktar soğumasına izin verdiğimde bariz bi mango tadı vurmaya başladı ki mango belkide en sevdiğim meyvedir 😂 neredeyse bitişe kadar bu tatlılık ve aroma devam etti.

Açıkçası ben kahveyi çok beğendim, belki toplu yüksek miktar siparişten dolayı kavrum profilinde sorunlar hatalar olmuştur bilmiyorum ama ben 44 liraya bi kahveden bu kadar zevk alacağımı düşünmedim.

Uzun oldu biraz ama😅

Bu sabah ,
(ürünlerini her zaman severek tükettiğim ) Cleancup.coffee nin en çok sevdiğim çekirdeklerinden
Brundi-Bwayi microlot ile güne başladım.

Ekli dosyayı görüntüle 1243

Her zaman olduğu gibi özenle hazırlanmış mühürlenmiş doğa dostu bez torbalar içinde geliyor kahvemiz.
Paketin üzerinde çekirdekle ilgili bilgilerin yer aldığı karekod ve kart bulunuyor. @batugen in titizliğini hepimiz biliyoruz sanırım. 🥰

Bölge: Matongo, Kayanza
Yıkama İstasyonu: Bwayi
Cins: Bourbon, Jackson, Mibirizi
İşlem: Yıkanmış
Rakım : 1760 m.
Hasat :2019
Cupping score :88
Orta kavrum çekirdekler.
Origami dripper -V60 02 filtre - LilyDrip
Comandante 21 click std.
Oran 1/15 26.6 gr.çekirdek 400 ml.94 C.su
30.sn.blooming 2.38 bitiş.

Doğu Afrika’da Ruanda, Tanzanya ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasına sıkışmış kalp şeklinde hatlara sahip küçük bir ülke olan Burundi' nin Kayanza ana bölgesindeki Matongo alt bölgesinde yer alır '' Bwayi Yıkama İstasyonu.''

Burundi kahve için ideal bir yükseklik, toprak yapısı, tepelik , dağlık alanlar ve iklime sahiptir aslında büyük bir potansiyel barındırır. Ancak nitelikli kahve açısından en büyük problem doğrudan ticaret sürecinde kendini gösterir. Çiftçilerin yıllık üretimi çok azdır. Ortalama 0.4 hektarlık bir araziden oluşan çiftliklerde takriben 250 tane ağaç bulunur. Dahası ağaç başına alınan ürün de son derece düşüktür.

Çekirdek türü olarak burada bourbon hakimdir. Burundi ’de ki hemen tüm kooperatif / yıkama istasyonları aynı işleme metodunu kullanır. Bu metotta temiz dağ sularıyla 12-24 saat arasında yıkanmadan önce kahve meyvesinin önce nektarı ayrıştırılır ve 12 saate kadar “kuru” şekilde fermente edilir. Uzatılmış bir fermantasyon aşaması, yıkama, temiz suda bekletme ve yüksek tablalarda biraz daha uzun bir kurutma evresi ile bölgede , kırmızı meyveler ve turunçgillerin hakim olduğu son derece parlak, damakta kalıcı bir tatlı asiditenin hissedildiği kahveler yetişir.

Yumuşaktan çiçeksiye,tatlı narenciden çikolata fındığa kadar geniş yelpazede tatlar barındırıyor bu güzel çekirdekler.Bal,karamel , iyi gövde bir dakika yoksa greyfurt mu bu aldığım tat ?
Çok beğeniyorum gerçekten denemediyseniz kesinlikle öneririm.

Ekli dosyayı görüntüle 1242

Bu çekirdek düşük gövdeli mi yoksa yüksek gövdeli mi? Sabah içimi için tavsiye eder misiniz alma planım vardı, Sapiens'in Diuqinho 2'si ile arasında kalmıştım, ikisinden birini alacağım :)

Bu çekirdek düşük gövdeli mi yoksa yüksek gövdeli mi? Sabah içimi için tavsiye eder misiniz ...

Selam,
Brundi - Bwayi microlot'ın aroması kremamsı, yüksek bir gövde,tatlı kahve.Sabah espresso ilk kahvem oluyor genellikle hemen sonrası bu tür tatlı çekirdekleri seviyorum içmeyi açıkcası. 😘 :coffee:

O benim hatam oldu ya 😂 eşimle iddialaştık bakalım hangimizin şansına ne gelecek diye. İki oyun manyağı sipariş verirken bile oyun oynamış olduk ve ayrı ayrı sipariş verdik 😁
Neyse ki peru gelmedi, guji güzel yine de :)
Bana Peru geldi. Hem de 24 Şubat tarihli 😔

Kahve: Etiyopya - Uraga Gr1
İşlem: Natural
Kavuran: RoR Cafe & Roastery
Demleme Metodu: V60, 18-300, 1:16,6kahve:su oranı
Öğütücü: Comandante 21 click
Demleme sıcaklığı: 94 derece
Su değerleri: 150 ppm, 78 GH, 40 KH
TDS: ~1.36
BW: 254.7
EY: ~%19.2

Henüz 7. gününde ama bir o kadar da lezzetli olan kahve, 2. demleme ile beraber parametreler biraz oturmuş gibi.

Birkaç öneri üzerine bakındığım, sonra değerli bir arkadaş tarafından hediye edilen bu çekirdeğin ilk demlemesinde aşırı olumlu puanlayamazdım. Ama şu an anlıyorum niye önerildiğini.

Aşırı çiçeksi özellikler barındıran bu çekirdekten vişne kiraz notalarını almak mümkün olduğu gibi, damakta bıraktığı aşırı tatlı ve hafif yoğunluk, wow dedirtti.

Umarım birazını saklayıp buzluğa atabilirim, çünkü o kadar iyi geldin ki şu hafta içerisinde bitirebilecek haldeyim!

Kavrumun 10. Gününde Hasbean Nicaragua finca Limoncillo paketini açtım.
Pacamara türü olan çekirdekler hepsi böyle mi bilmiyorum ama bildiğiniz dev gibi. Diğer çekirdeklerin hemen hemen 2.5-3 katı kadar.

2020-04-07 22.24.15.png
Üs tarafta çeşitli türden çekirdekler var. Bourbon, sl28-34, caturra. Altta ise Hasbean Pacamaraları. Çekirdek büyüklüğüne bakıp aldanmayın yoğunluğu bayağı düşük bi çekirdek bence. Boyuna göre çok hafif. 3/1 büyüklüğündeki çekirdeklerle aynı ağırlıkta.

Paketi açtıktan sonra yüze vuran natural işlemin getirdiği müthiş bi meyvemsi ve tatlı bir koku var. Kahveyi içmeden sadece kokusu bile dilde tatlı his uyandırıyor. Öğütünce artıyor bu meyvemsilik. Ben özellikle kokuya çok dikkat ederim.

Demlemeyi:
16.6 gr kahve 250 ml su ile 41 bloom, 58ml ikici döküş ve 250 bitiş 3dk sürdü tam olarak.
Hasbean sitesinde ince öğütmeyi önermişti gerçekten bayağı ince öğütmeme rağmen hedeflediğim süreyi tutturdum. Kesinlikle öğütümü inceltsin bu çekirdeği alanlar.

Tadı gerçekten çok tatlı meyvemsi ve gövdeli bi kahve. Gövdesi yüksek ama kesinlikle rahatsız edip aromanın önüne geçmiyor. Cok tatlı çilek ve ahududu bayağı yoğun bir şekilde hissediliyor ve soğudukca kesinlikle bi ekşilik veya acılık hissedilmiyor.
Fincan bittikten sonra peşine ikinciyi demlememek için kendimi zor tuttum cidden o derece beğendim. Abartmak istemiyorum fincan sayısını 2 yi geçmiyorum genelde 😂

Gene uzun bi yorum oldu ama detayları bu şekilde. Kahveyi alanlar umarım biran önce kavuşur bu mükemmel şeye. Eminim siz de 2-3 paket almadığıniza pişman olacaksınız. parasını sonuna kadar hak ediyor.

Gardelli - Shawntawene Village
Comandante 24 click, Origami Dripper
20 gr kahve, 300 gr su (1/15 oran)
Kullanılan su Buzdağı, su sıcaklığı 94 derece
50 gr su ile 30 sn blooming, kalan suyu tek seferde döküş
Toplam demleme süresi 2:45 - 2:50 dakika

Daha önce de ifade etmişimdir belki, Shawntawene benim damak tadıma göre 3. haftasından itibaren şahlanıyor. 🦄
Şu an tam da o haftada 🤗 Tamamen taraflı, subjektif görüş ve gözlemime göre floralliği daha bi belirginleşiyor. Daha bi buram buram çilek oluyor. O sitrik asiditesinden çok daha keyif alır hale geliyorum. O yüzden çok keyifle içtim, iyi hissettirdi. Damakta kalan lavanta tadı uzun bir süre eşlik etti öğleden sonrama.

Kahveyi içeli çok oldu, ama bu aralar anca bu saatlerde kendi hayatıma vakit ayırabildiğimden şimdi yazabiliyorum 😅

IMG-2801.jpg

Bu da şu an dinlediğim şarkı 😊

Kahve : Etiyopya Mormora
Kavurucu: Kimma
Cm 23 click 13 gr kahve
200 gr 94 derece su
Delter Coffee Press

Hepinize günaydın bana iyi uykular :)
Mahvolan uyku düzenimde uyumadan önce ağzımda kalan son lezzet oldu :)
Kahvede çikolata tadı baskın ve soğudukça çilek tadı belirginleşiyor. Bitişi de oldukça güzel ve keyifli.
Yanında da geceden yaptığım Tarçınlı Palmier tatlısı, kahvenin yanında iyi gidiyor.

IMG_20200407_224521-01.jpeg

Kahve: Kamwangi, Kenya
Üretici: (Kamwangi Factory)
Kavuran: Gardelli
Öğütüm: Comandante 21 click
Oran: 1:15 (18:270)
Su: 95 derece
Metod: Hario V60 + Kutusuz Japonya üretim filtre (60g bloom + 70g + 70g + 70g)
Süre: 3:05 bitiş
Link: https://shop.gardellicoffee.com/coffees/493-kamwangi-kenya

Bugün kısmetimizde Gardelli'den Kamwangi varmış. Bir çoğumuz kış günleri sobanın üstünde saatlerce demlenen kuşburnunu deneyimlemişizdir diye varsayıyorum. İşte bu kahve tam olarak o kuşburnunun kokusu ve tadını sunuyor. O günlere gitmedim desem yalan olur. Balmumu deneyen oldu mu bilmiyorum ama sonlara doğru balmumu tadı almanız da hayli olası.

23 click ile demleme süresinin 2:45 i geçmemesi, 21 click için güven verdi. 3 dakikayı azıcık geçsem de pişman değilim.

photo_2020-04-08 11.10.01.jpeg

Bugün kısmetimizde Gardelli'den Kamwangi varmış. Bir çoğumuz kış günleri sobanın üstünde saatlerce demlenen kuşburnunu deneyimlemişizdir diye varsayıyorum. İşte bu kahve tam olarak o kuşburnunun kokusu ve tadını sunuyor. O günlere gitmedim desem yalan olur. Balmumu deneyen oldu mu bilmiyorum ama sonlara doğru balmumu tadı almanız da hayli olası.

23 click ile demleme süresinin 2:45 i geçmemesi, 21 click için güven verdi. 3 dakikayı azıcık geçsem de pişman değilim.

Gardelli Kamwangi bugüne kadar içtiğim en güzel Kenya galiba 💙 Oldukça bariz greyfurt ile bal tatlılığı, soğudukça ağzımda yer eden kuş üzümümsü gibi bir tat ile aklımda cidden yer eden bir çekirdek olmuştu. Olsa da içsek 🥰

Delter'a da çok yakıştırmıştım ben naçizane. 20 click, 1/15 oran ile yavaş basarak 2:15 - 2:20 gibi süre hedeflediğimde muhteşem bir sonuç çıkmıştı 🤗

Bir de ne hikmetse paket biterken daha bi lezzetleniyor bu meretler...

Gardelli Kamwangi bugüne kadar içtiğim en güzel Kenya galiba 💙 Oldukça bariz greyfurt ile bal tatlılığı, soğudukça ağzımda yer eden kuş üzümümsü gibi bir tat ile aklımda cidden yer eden bir çekirdek olmuştu. Olsa da içsek 🥰

Delter'a da çok yakıştırmıştım ben naçizane. 20 click, 1/15 oran ile yavaş basarak 2:15 - 2:20 gibi süre hedeflediğimde muhteşem bir sonuç çıkmıştı 🤗

Bir de ne hikmetse paket biterken daha bi lezzetleniyor bu meretler...

Delter yok ama şekil benzerliği sebebiyle bir Aeropress ile denerim.
Lezzete gelirsek, ya elimizdekinin kıymetini kaybetmeye yakın anlıyoruz ondan ya da degassing'i yeterince bekleyecek kadar sabredemiyoruz. :)

Geri