• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
IMG_20200410_104630.jpg

Hasbean siparişinden.
Nicaragua Finca Limoncillo Elegant Natural Red Pacamara
Tatlı bir asiditeye sahip kırmızı meyve tatları belirgin bir kahve.
Güral kalita.
35gr/525 ml 1/15oran
105gr 45sn blooming kalan su tek seferde döküm.
3:00 demleme süresi

Kavurucu: Coffee Sapiens
Çekirdek: Colombia Supremo Huila (23.03.2020)
Demleme Yöntemi: V60 (60 ml Bloom)
Öğütme: Orta/kalın çekim
Filtre kağıdı: Hario Japon 40'lık
Oran: 1/16.6 (30 gr kahve - 500 ml su)
Su sıcaklığı: 92-94°C

Günün 2. kahvesi. Çok standart ve vasat buldum açıkçası. Tatları almak için baya bir çaba sarf etmem gerekti, paketi yeni açmama rağmen acaba daha mı önce açmam gerekiyordu gibi bir hissiyat uyandırdı bende. Çikolata tadı pek alamadım, karamel de oldukça ılındıktan sonra gelmeye başladı. Limondan ziyade siyah zeytin gibi bir asidite kalıyor damakta. Fiyatı uygun bir alternatif ancak şahsen bir daha tercih edeceğim sanmıyorum.
Aynı çekirdeği farklı farklı şekillerde demlememe rağmen ne yaptıysam sanki düşük ekstrasyon olmuş gibi tuzlu karamel tadının önüne geçemedim.

Son düzenleme:
Foto eski temsili olsun.
IMG_20200408_171638.jpg
Bugün 2. Fincanım, Coffee Sapiens Brezilya dequinho.
Daha paket yarıya anca geldi ama sanırım ikinci paketini de sipariş edeceğim, öyle sevdim bu kahveyi, beni her seferinde şaşırtıyor, tatlılığı, kakao notalarıyla içimi öyle hoş ki.

Foto eski temsili olsun.
Ekli dosyayı görüntüle 1386
Bugün 2. Fincanım, Coffee Sapiens Brezilya dequinho.
Daha paket yarıya anca geldi ama sanırım ikinci paketini de sipariş edeceğim, öyle sevdim bu kahveyi, beni her seferinde şaşırtıyor, tatlılığı, kakao notalarıyla içimi öyle hoş ki.

Çok değişik, her içtiğimde şaşırıyorum. Covid durumları düzelirse ve bitmezse tekrar alacağım ben de :)

Roast and found yeni kahveler eklemiş. Denemiş olan var mıdır ? Daha önce hiç denemediğim bir yer.

Kavurucu: A Roasting Lab
Çekirdek: Guatemala Buena Vista (24.03.2020)
Demleme Yöntemi: V60 (90 ml Bloom)
Filtre kağıdı: Hario Hollanda 100'lük
Oran: 1/16.3 (30 gr kahve - 490 ml su)
Su sıcaklığı: 95-96°C

Hafif, yumuşak içimli bir kahve, çay ve tatlı üzüm tatları alınabilirken bitter çikolata ve limona hiç denk gelemedim. Tadım notlarından daha asiditesi yüksek hafif acı bir kahve bekliyordum ancak tariflenen gibi bir çıktı alamadım :).

Son düzenleme:
Coffee Sapiens- Diquinho
Cmd 24 klik
V60 16.6/250
Sıcaklık 93-94 derece
Gerçekten çok güzel bir kahve. Daha öğütürken odaya kakao kokusu yayılıyor. İçerken o şurubumsu tada vişne asiditesi eşlik ediyor yani bu kadar net şekilde alınıyor her şeyin tadı. Diyorsun ki bu kahve Brezilya olamaz. Müthiş bir tatlılık var kahvede hiçbir zaman ağıza kötü bir tat vermiyor. Soğudukça şurubumsu tadı artıyor. Bir daha alırım ben bunu.

Coffee Sapiens- Diquinho
Cmd 24 klik
V60 16.6/250
Sıcaklık 93-94 derece
Gerçekten çok güzel bir kahve. Daha öğütürken odaya kakao kokusu yayılıyor. İçerken o şurubumsu tada vişne asiditesi eşlik ediyor yani bu kadar net şekilde alınıyor her şeyin tadı. Diyorsun ki bu kahve Brezilya olamaz. Müthiş bir tatlılık var kahvede hiçbir zaman ağıza kötü bir tat vermiyor. Soğudukça şurubumsu tadı artıyor. Bir daha alırım ben bunu.
Benim paket yarıya geldi ama az hasat edilmiş kahve dedim tekrar siparis geçtim paket bitmeden. Acayip tatlı bir kahve.

Akşam gerçekleşen muhteşem sohbete eşlik edecek kahve de güzel olmalı dedim.
IMG_20200411_205350.jpg

Bugün ilk kahvem;
The Barn Coffee Roasters - Radiophare
Comandante 24 Click - Origami Dripper
18 gr kahve - 270 ml su (1/15 oran)
50 gr su ile 30 sn blooming, kalan suyu tek döküş
Toplam demleme süresi: 2:40 dakika

Bu çekirdeğe içten içe yükseliyordum, ama çekincelerim de vardı ya sevmezsem diye. Çünkü denediğim birkaç Endonezya çekirdeği ile çok parlak tecrübelerim olmamıştı. Sample rica ettim kendilerinden. Gerçekten önyargım net bir şekilde kırıldı bu çekirdek özelinde.

Bugüne kadar tarçın kokusunu ve tadını en yoğun aldığım çekirdek. Buram buram tarçın tadı alıyorsunuz. Tatlı da bir karakteri var, soğudukça kuru üzüm karakterinde bir tatlılık beliriyor. Soğudukça çok hafif bi sitrik asidite hissediliyor gibi ama tatlılığının önüne geçmiyor hiç. Damağımda yoğun tarçın tadı ve soğudukça çok hafifçe ortaya çıkan narenciye asiditesi kaldı bir süre.

Elimde 38-40 gr kadar sample olduğundan öğütümde riske atamadım. Natural işlem bir çekirdek olduğundan ve ilk demlemem olduğundan güvenli alanda kalıp 24 click ile bir başlamak istedim. İyi ki daha ince öğütüm denememişim 23-24 click civarı tam ideal geldi. Delter’da da bir denemek istiyorum, onda 21-22 click arası bir öğütüm ile kalan kahveyi bitiririm, o da kıyabilirsem tabi…

Deneyimlemekten çoook mutlu olduğum bir çekirdek oldu. Hatta şu an sipariş verip de vakumlayıp buzluğa mı atsam diye düşünüyorum, her zaman denk geleceğim türden bir çekirdek değil. Barn’ın da sıklıkla getireceği türden bir çekirdek olduğunu düşünmüyorum, sitelerinde de belirtmişler natural işlem olan ilk Endonezya çekirdeğimiz diye.

IMG-2927.jpg

İkinci kahvem de;

The Barn Coffee Roasters - Laurina Nanolot (Daterra)
Comandante 22 Click - Origami Dripper
20 gr kahve - 300 ml su (1/15 oran)
50 gr su ile 30 sn civarı blooming, kalan suyu tek döküş
Toplam demleme süresi: 2:32 dakika

Fotoğraf dünden ama bütün parametrelerim aynı olduğundan bir sakınca görmedim 😄

Nacizane görüşüm, bu çekirdek biraz daha dinlenirse tam potansiyelini gösterecek gibi. İkinci haftasında şu an.
Bu kahveyi 5-6 gün sonra bir daha denemek için dolabın arkalarına itekliyorum şimdilik… 😇
Şu anki izlenimim, yoğun bir tropikal meyve aroması ile elma yediğimizde aldığımız malik asit karakterinde bir asiditenin belirginliği. Bi "ama" var ama...

Şeytan dürtüyor, büyük konuşmaksa da büyük konuşmak olsun. 😄 Daha önce Daterra Masterpiece serisinden tükettiğim Yıkanmış Catucai ve en son tükettiğim Anaerobik işlemli çekirdekleri kadar vurmadı ilk izlenim olarak. İnşalla vurur ama...

IMG-2867.jpg

Hava güzel, balkon keyfi mokapot eşlik ediyor.
Coffee Departmant
Brazilya Pedra Azul

Son düzenleme:
Kavurucu: A Roasting Lab
Çekirdek: Brasil Bella Giana (24.03.2020)
Demleme Yöntemi: V60 (60 ml Bloom)
Filtre kağıdı: Hario Hollanda 100'lük
Oran: 1/16.6 (30 gr kahve - 500 ml su)
Su sıcaklığı: 95-96°C

Hafif içimli, düşük asiditeye sahip ağırlıklı çikolata ve meyve tatları olan ancak bunları fazla göze sokmayan bir kahve. Benim zevkime göre biraz fazla kavrulmuştu.

Son düzenleme:
Bende de var bu çekirdek ama sanırım 1 haftaya ancak açarım. Nasıl beğendiniz mi?
Ben espresso için hem pedra azul hem de la majada aldım. Espressoda denemedim ancak ikisi de mokapotta güzel çıktılar, espressoda da benzer olacaklarını düşünüyorum.

Gardelli - Shawntawene Village
Comandante 23 click, V60
20 gr kahve, 300 gr su (1/15 oran)
Kullanılan su Buzdağı, su sıcaklığı 94 derece
50 gr su ile 35 sn blooming, kalan suyu tek seferde döküş
Toplam demleme süresi 2:52 dakika

"Derya Baykal Dripper'ım" ile merhabalar 🤭

Bu çekirdeği zaten herkes biliyor. Severek içiyoruz efenim. 🍓💐 Mevzu o değil şu an.

Malumunuz bendeki Origami terk-i diyar eyledi, en sevdiğim dripper idi kendisi. Ziyadesiyle üzdü bu durum beni o yüzden. Nazar değdi diyelim, sağlık olsun.

Bugün "Ee, renksiz mi kalacağım 🤔" diye düşünüp başladım V60'ın dışını boyamaya... Sonuç sempatik geldi gözüme, böyle bıraktım. Origami yeniden Türkiye'ye gelene kadar biraz böyle takılacağım 😄

IMG-2981.jpg

Geri