• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahve: Burundi Rusenda
Kavurucu:Boxx Coffee
Demleme Yöntemi: Seramik V60
Filtre Kağıdı: Hario Japon 100’lü
Oran: 1/16 250ml 15gr kahve
Değirmen: Comandante 23 klik
Su Sıcaklığı: 95 derece
Toplam Süre: 2:58 (50ml su 30sn blooming, ardından 2 döküşle demlemeyi bitirdim)

Kahve kavrum tarihinden sonra ikinci haftasında aromalarını daha belirgin vermeye başladı. Yumuşak içimli oldukça keyifli bir kahve. Fakat şöyle bir şey var; sabah aynı kahveyi iki kişilik demledim 400 ml su, 30 gr kahve, cmd 25 klik ayarladım. Demleme sürem epey uzadı, 4 dk civarında bitirdim. Kahvenin üzerinde yazan mandalina ve vanilya notalarını çok daha belirgin aldım. Acı bir tat beklerken tam aksine aroması daha belirgin ve tatlı bir kahve içtim. Kahve demlemeye son birkaç ayda merak saldım, çok tecrübeli değilim ve bu süre olaylarını çok kafama takıyorum ama bugünkü tecrübem çok da takılmamam gerektiğini gösterdi.

Kahve: Burundi Rusenda
Kavurucu:Boxx Coffee
Demleme Yöntemi: Seramik V60
Filtre Kağıdı: Hario Japon 100’lü
Oran: 1/16 250ml 15gr kahve
Değirmen: Comandante 23 klik
Toplam Süre: 2:58 (50ml su 30sn blooming, ardından 2 döküşle demlemeyi bitirdim)

Kahve kavrum tarihinden sonra ikinci haftasında aromalarını daha belirgin vermeye başladı. Yumuşak içimli oldukça keyifli bir kahve. Fakat şöyle bir şey var; sabah aynı kahveyi iki kişilik demledim 400 ml su, 30 gr kahve, cmd 25 klik ayarladım. Demleme sürem epey uzadı, 4 dk civarında bitirdim. Kahvenin üzerinde yazan mandalina ve vanilya notalarını çok daha belirgin aldım. Acı bir tat beklerken tam aksine aroması daha belirgin ve tatlı bir kahve içtim. Kahve demlemeye son birkaç ayda merak saldım, çok tecrübeli değilim ve bu süre olaylarını çok kafama takıyorum ama bugünkü tecrübem çok da takılmamam gerektiğini gösterdi.
Bu kahveyi yaklaşık 1 aydır tüketiyorum daha ince öğütüp 1:16 oranda güzel sonuçlar veriyor süre filtre kağıdına döküşe göre değişir tabi ama esas odak noktası sizde bıraktığı etki süre 2.planda

Bu kahveyi yaklaşık 1 aydır tüketiyorum daha ince öğütüp 1:16 oranda güzel sonuçlar veriyor süre filtre kağıdına döküşe göre değişir tabi ama esas odak noktası sizde bıraktığı etki süre 2.planda
Evet, aldığımız tatlar ve verdiği keyif yerindeyse süreyi ikinci plana atmak lazım. 40’lı filtre kağıdı siparişini verdim az önce. Bir de onunla sürede değişiklik olacak mı diye deneyeceğim. Siz üzerindeki notaları belirgin şekilde alabiliyor musunuz?

Evet, aldığımız tatlar ve verdiği keyif yerindeyse süreyi ikinci plana atmak lazım. 40’lı filtre kağıdı siparişini verdim az önce. Bir de onunla sürede değişiklik olacak mı diye deneyeceğim. Siz üzerindeki notaları belirgin şekilde alabiliyor musunuz?
Evet sadece mandalina derinden geliyor diğerleri çok net .40lı filtre 15-20 saniye düşürecektir demleme sürenizi

Kapalı ve yağmuru bekleyen bir İstanbul sabahından herkese günaydın!
Kahve: Ethiopia Yirgacheffe Chelelektu Grade 1, Doğal İşlenmiş
Kavuran: Coffeemamma, 11 Mart 2020
Demleme Metodu: Cam V60, 15.5 gram, 1:16,6 kahve:su oranı, kendin yap Lilydrip :)
Öğütücü: Timemore 17 klik
Demleme sıcaklığı: 94 derece
Su: Buzdağı, 7.1PH

HasBean'den sipariş ettiğim kahveler gelmeyince, soğuk demleme için ayırdığım stoktaki kahvelerimi demlemeye başladım. :)

Çiçeksi aromaların baskın olduğu, meyvemsi tatlılıkların eşlik ettiği, gövdeli bir fincan elde ettim. Kahve sıcakken daha çok hoşuma gitti, soğudukça biraz mayhoş ve nahoş acı tatlar almaya başladım :)

C33B98B1-7A8A-4F79-AFB2-74236CFF3BB0.jpeg

Kavurucu: Boxx Coffee
Çekirdek: Burundi Rusenda
Demleme Yöntemi: Delter Press
Değirmen: Comandante 20 klik
Oran: 1/16 200ml. su-12.5gr. kahve
Demleme Süresi: 50ml. press blooming, 2.press tek seferde 150ml. toplam 2 dakikada demleme bitti.

Delter ile ilk deneyimimdi, çok keyifli, tatlı bir kahve çıktı ortaya. Aynı çekirdeği V60 yöntemi ile tüketiyordum ve V60’a göre çok daha belirgin mandalina aromasını hissedebildim. Vanilya da derinlerden hissediliyordu.

Gardelli - Mzungu Project
Comandante 19 click, Delter Press
15 gr kahve, 225 gr su (1/15 oran)
Kullanılan su Buzdağı, su sıcaklığı 94 derece
50 gr su ile 40 sn blooming, kalan suyu iki bölümde basış
Toplam demleme süresi 2:10 dakika

Zor günler için sakladığım Mzungu'nun da sonuna geldim 🍒🍫

Tekrar demleyebilme ve içebilme ihtimalimin olduğu bir çekirdeği özlemeyi seviyorum açıkçası. Mzungu'nun da o karakteristik kokusunu ve vişne ile bitter çikolata yoğunluklu aromalarını da özleyeceğim tabii ki. Ama farklı kahveler deneyimlemek daha eğlenceli 🤗

Şimdi de 9'da başlayacak Şerif Başaran canlı yayınını bekliyorum merakla 🌿 Aslında şirketten tonla iş yığdılar hani sabahlasam sabahlanır, ama özelikle bu aralar kendimi mutlu hissettirecek şeylere odaklamak ruh sağlığım için daha verimli olduğundan saldım gitti işi şu an 😄

IMG-3055.jpg

Fit pankek yanı kahvaltı kahvesi.
El salvadir la majada ( coffee departmant)
Espresso kavrum ama kahvaltı kahvesinde ciceksi ve meyvemsi tatlari tercih etmediğim icin filtrede 1/16 ve düşük sıcaklıkta (87-88') de kalita ile demledim. Çikolata ve fındık aromalarıyla pankek ve fıstık ezmesi yanına baya yakıştı.
IMG_20200416_122109.jpg

Kavurucu: Hasbean
Çekirdek: Brazil Fazenda Cachoeira da Grama Pulped Natural Yellow Bourbon (01.04.2020)
Demleme Yöntemi: V60 (90 ml Bloom)
Öğütme: Orta/kalın çekim
Filtre kağıdı: Hario Hollanda 100'lük
Oran: 1/16.3 (30 gr kahve - 490 ml su)
Su sıcaklığı: 95-96°C

Benim gibi dengeli, çikolata, karamel, vanilya, kavrulmuş kuruyemiş tatları seven ve asidite beklentisi olgunlanmış/kuru meyve asiditesi olan kahve severler kesinlikle değerlendirebilir. Ağızda dolu dolu, sulu gerçekten lezzetli bir kahve. Söyleyebileceğim olumsuz iki şey, damakta kısa olması ve tatların çok yoğun olmaması. Rahatlıkla fındıklı çikolata ve karamel lezzetleri alıyorsunuz ama yoğunluk çok yüksek değil. Farklı farklı demleyerek daha fazla birşeyler çıkartabilir miyim, denemeye devam :)
Bu kahveyi gerçekten sevdim ama maalesef bitmek üzere :(
Bugün ilk kez buzdağı su ile denedim dokusu çok ilginç bir hale geldi, krema, tereyağı gibi çok yumuşak ipeğimsi diye tarif edebilecegim bir deneyimdi.

Kenya Kagumo - Mutira F.C.S. - Kirinyaga - AB Microlot
Kavurucu: KungPaw
İşlem: Yıkanmış
Comandante 28 click, V60
20 gr kahve, 300 gr su (1:15)

Kullanılan su Kuzeyden, sıcaklığı 95~97 derece
Demlemeyi Kungpaw'ın sitesindeki tarife göre yaptım:
Bloom: 50 gram su ile 45 saniye
00:45 sn 150 gram su eklenir
02:00 - 100 gram su eklenir
02:45 - Demleme durdurulur

KungPaw'un kahvelerini Urban Roastery'de denediğimden beri almak istiyordum ama normalden bir tık pahalı olması (300gr olmasının da payı var) sebebiyle erteliyordum.

Oldukça tatlı ve meyve asiditesinin baskın olduğu, kayısıyı bariz bir şekilde alabildiğim, kolay içimli çok lezzetli bir kahve çıktı ortaya. Soğudukça tatlılık yerini ekşi ve asidik bir tada bıraktı. Uzun zamandır içtiğim en keyifli kahve diyebilirim, eskiden Kenya kahvelerine karşı biraz önyargılıydım ama KungPaw'dan içtiğim iki kenya da öyle lezzetliydi ki önyargılarım paramparça oldu :)

Gövde konusunda nasıl yorum yapacağımı henüz bilmiyorum, bu konuda amatörüm. Aynı kahveden demleme yapan birisi olursa tadım notlarını okumak isterim.

KungPaw'un kahvelerini Urban Roastery'de denediğimden beri almak istiyordum ama normalden bir tık pahalı olması (300gr olmasının da payı var) sebebiyle erteliyordum.

Oldukça tatlı ve meyve asiditesinin baskın olduğu, kayısıyı bariz bir şekilde alabildiğim, kolay içimli çok lezzetli bir kahve çıktı ortaya. Soğudukça tatlılık yerini ekşi ve asidik bir tada bıraktı. Uzun zamandır içtiğim en keyifli kahve diyebilirim, eskiden Kenya kahvelerine karşı biraz önyargılıydım ama KungPaw'dan içtiğim iki kenya da öyle lezzetliydi ki önyargılarım paramparça oldu :)

Gövde konusunda nasıl yorum yapacağımı henüz bilmiyorum, bu konuda amatörüm. Aynı kahveden demleme yapan birisi olursa tadım notlarını okumak isterim.

merhaba,

gövde konusunu çok kabataslak şöyle düşünebilirsiniz; kahveyi içtiğiniz sırada dilinizin üzerindeki ağırlık hissi. bu ağırlık ne kadar fazlaysa o kadar gövdeli diyebilirsiniz.
bunu geliştirmek için klasik bir tavsiyedir ayran. önce yoğurdu hafif sulandırarak için. sonra her seferinde biraz daha sulandırarak deneyin. yoğun bir ayrandan sulu bir ayrana gittikçe dilinizin üzerindeki ağırlık (ya da ağzınızda bıraktığı doygunluk hissi) azalacaktır. işte buna göre gövdeli ya da gövdesi düşük olarak yorum yapabilirsiniz.

yazdıklarımın hiç biri kural değil benim kendi görüşlerim. umarım faydası olur. selamlar.

Akşam eşim kendine çay yapınca tek kişilik demleme yapma imkanı olunca Gardelli Shawntawene ile bi güzellik yapayım kendime dedim.
Demlemeyi 2:10 gibi bitirip v60i baska bir bardak uzerine koyup ekstra 30-40 ml su ekledim. O bardağa damlayan kahveyi soğutup içmek için.
Daha sonra soguk bir sodayla o bardaktaki son demlemeleri birlestireyim diye aklıma geldi, maksat ferahlatıcı bir şey çıksın. Tatatam! Lavantali şekersiz gazoz!
IMG-20200417-WA0012.jpg

Akşam eşim kendine çay yapınca tek kişilik demleme yapma imkanı olunca Gardelli Shawntawene ile bi güzellik yapayım kendime dedim.
Demlemeyi 2:10 gibi bitirip v60i baska bir bardak uzerine koyup ekstra 30-40 ml su ekledim. O bardağa damlayan kahveyi soğutup içmek için.
Daha sonra soguk bir sodayla o bardaktaki son demlemeleri birlestireyim diye aklıma geldi, maksat ferahlatıcı bir şey çıksın. Tatatam! Lavantali şekersiz gazoz!
Ekli dosyayı görüntüle 1497
İlk fırsatta deneyeceğim bunu :) oldukça parlak bir fikir gibi görünüyor.

Ekli dosyayı görüntüle 1497
Acılık olmadı mı?

Rwanda Nyamasheke/yıkanmış
Boxxcoffee
Comandante 24 click
Kalita Wave 155
94 derece su
16gr kahve
1/15 oran

40 gr 45sn blooming
60 gr ikinci döküş
70 gr üçüncü döküş
70 gr dördüncü döküş ve 2:40 demleme süresi

Boxx coffee alımından denediğim ilk kahve, bence aromalar çok net degassing tamamlanmış diyebilirim elma aroması çok belirgin, temiz ve keyifli bi çekirdek ilk çekirdekle memnuniyetimi belirtebilirim darısı diğer çekirdeklerin başına :)

Geri