hassastartı
Barista
- İsim
- Şükrü
Daha fazla
- İsim
- Şükrü
- Değirmen
- Comandante C40 Nitro Blade
- Ekipmanlar
- Hario V60 plastik/seramik dripper, Brewista Artisan gooseneck kettle, Delter Coffee Press, Electrolux EKF7800 filtre kahve makinesi, Timemore Black Mirror
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Kayseri
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Melikgazi
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Kocasinan
Kahve: Burundi Rusenda
Kavurucu:Boxx Coffee
Demleme Yöntemi: Seramik V60
Filtre Kağıdı: Hario Japon 100’lü
Oran: 1/16 250ml 15gr kahve
Değirmen: Comandante 23 klik
Su Sıcaklığı: 95 derece
Toplam Süre: 2:58 (50ml su 30sn blooming, ardından 2 döküşle demlemeyi bitirdim)
Kahve kavrum tarihinden sonra ikinci haftasında aromalarını daha belirgin vermeye başladı. Yumuşak içimli oldukça keyifli bir kahve. Fakat şöyle bir şey var; sabah aynı kahveyi iki kişilik demledim 400 ml su, 30 gr kahve, cmd 25 klik ayarladım. Demleme sürem epey uzadı, 4 dk civarında bitirdim. Kahvenin üzerinde yazan mandalina ve vanilya notalarını çok daha belirgin aldım. Acı bir tat beklerken tam aksine aroması daha belirgin ve tatlı bir kahve içtim. Kahve demlemeye son birkaç ayda merak saldım, çok tecrübeli değilim ve bu süre olaylarını çok kafama takıyorum ama bugünkü tecrübem çok da takılmamam gerektiğini gösterdi.
Kavurucu:Boxx Coffee
Demleme Yöntemi: Seramik V60
Filtre Kağıdı: Hario Japon 100’lü
Oran: 1/16 250ml 15gr kahve
Değirmen: Comandante 23 klik
Su Sıcaklığı: 95 derece
Toplam Süre: 2:58 (50ml su 30sn blooming, ardından 2 döküşle demlemeyi bitirdim)
Kahve kavrum tarihinden sonra ikinci haftasında aromalarını daha belirgin vermeye başladı. Yumuşak içimli oldukça keyifli bir kahve. Fakat şöyle bir şey var; sabah aynı kahveyi iki kişilik demledim 400 ml su, 30 gr kahve, cmd 25 klik ayarladım. Demleme sürem epey uzadı, 4 dk civarında bitirdim. Kahvenin üzerinde yazan mandalina ve vanilya notalarını çok daha belirgin aldım. Acı bir tat beklerken tam aksine aroması daha belirgin ve tatlı bir kahve içtim. Kahve demlemeye son birkaç ayda merak saldım, çok tecrübeli değilim ve bu süre olaylarını çok kafama takıyorum ama bugünkü tecrübem çok da takılmamam gerektiğini gösterdi.