• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Delter yok ama şekil benzerliği sebebiyle bir Aeropress ile denerim.
Lezzete gelirsek, ya elimizdekinin kıymetini kaybetmeye yakın anlıyoruz ondan ya da degassing'i yeterince bekleyecek kadar sabredemiyoruz. :)

Genelde bi 10 gün bekletiyorum kahveleri ama yine de o paketin sonu bi başka oluyor. Bi de her zaman bulabileceğimiz bir kahve olmayınca (mesela elinizdeki Kamwangi gibi) iyice kıymete biniyor paketin dibi sanki 😄

Bu kahvenin öğütülmesi üzerinden 10 gün geçmiş olmasına rağmen en iyi sonucu aldım. Bitişi 3 dk altına indiremiyordum, forumdan önerilerle birlikte 96 derece ve biraz daha hızlı döküşle bugün 2:35'te bitti. Tatlı domates ve asidik elma tatlılığı muhteşem... sanırım üçüncü paketi sipariş geçeceğim şimdi :( yanındaki mozaik de burçaklı🤪
IMG_MIX2S_20200408_145314.jpg

Bu kahvenin öğütülmesi üzerinden 10 gün geçmiş olmasına rağmen en iyi sonucu aldım. Bitişi 3 dk altına indiremiyordum, forumdan önerilerle birlikte 96 derece ve biraz daha hızlı döküşle bugün 2:35'te bitti. Tatlı domates ve asidik elma tatlılığı muhteşem... sanırım üçüncü paketi sipariş geçeceğim şimdi :( yanındaki mozaik de burçaklı🤪
Ekli dosyayı görüntüle 1304

afiyet olsun.

eğer sipariş verecekseniz bu sefer çekirdek olarak alın. haftalık içeceğiniz kadarını, istediğiniz şekilde ben size memnuniyetle öğütürüm. maltepe'ye ulaşım sorun değilse her zaman beklerim. :)

afiyet olsun.

eğer sipariş verecekseniz bu sefer çekirdek olarak alın. haftalık içeceğiniz kadarını, istediğiniz şekilde ben size memnuniyetle öğütürüm. maltepe'ye ulaşım sorun değilse her zaman beklerim. :)
teşekkür ederim çok kibarsınız. öğütücüm 1 hafta sonra da gelebilir 1 ay sonra da bilemiyorum. dışarı çıkmamaya çalışıyorum genelde o yüzden 10 gün içinde tüketeceğim kahveler alıyorum. hasbean siparişim çekirdek şeklinde geldiyse size uğrayabilirim ama :)

teşekkür ederim çok kibarsınız. öğütücüm 1 hafta sonra da gelebilir 1 ay sonra da bilemiyorum. dışarı çıkmamaya çalışıyorum genelde o yüzden 10 gün içinde tüketeceğim kahveler alıyorum. hasbean siparişim çekirdek şeklinde geldiyse size uğrayabilirim ama :)

her zaman beklerim.

Kahve: Costa Rica Finca La Pira White Honey Catuai
Kavuran: Hasbean ( 30 Mart )
Öğütüm : Timemore 25 klik
Demleme: Güral Kalita 30gr /450 92' su(1/15)
süre: 3:00

uzun zamandır Hasbean'den kahve almamıştım, gerek kargo masrafı gerek kurdan dolayı. Ama bu takipli kargo seçeneği ve yüksek puanlı kahveleri denemek icin fırsat değerlendirmek istedim.
91 puana sahip bu kahve oldukça dengeli ve tatlı. Gerçekten güzel bir meyvemsi tatlılığı var. Soğudukça da hafif bir asiditeyle tatlılık artıyor.
sevdim.
IMG_20200408_172131.jpg
IMG_20200408_171638.jpg

Probador Halu Beriti Natural
Commandante 22 klik
V60 immersion dripper
20gr kahve 240 gr su
50 gr 30sn bloom
2.00 akış başlangıcı 0330 bitiş
88 derece su

Toplu alımda aldığım kahvenin bir kısmını dondurmuştum. Halâ degassing görülüyor bloom yaparken. Bitki çayı gibiydi.

Dışarıda güneş var, hava hafiften ısırıyor olsa da güzel.
Bu havaya yakışacağını düşündüğüm kahve @mimds abiyle aynı tercih, Etiyopya Shawntawene village!
İlk yudumda aldığım o tat var ya, tarif edemedim. Resmen çiçek bahçesi.
Togay şu an kulübe özel indirim yapıyor,bir kaç paketi kalmış, kaçırmayın derim!
IMG_20200409_103830.jpg

Hasbean - Nicaragua Finca Limoncillo
21gr/320ml
3:15 bitiş

Öncelikle çektirilmiş olarak almak zorunda kaldım ve bana fazla ince öğütülmüş gibi geldi. Bu çekirdek için tavsiye edilenden bile daha ince sanki. Ve çok fazla kum çıktı demleme sonrası. Hasbean'in öğütme makineleri yerli firmalardan kötü sanki :D Kahve sıcakken bana çok büyük hayal kırıklığı yaşattı. İçtiğim en kötü kahve olduğunu düşündürecek kadar sıradan bir kahveydi. Soğudukça kırmızı meyve baskınlığı artmaya başladı. Soğudukça güzelleşen bir kahve. Yine de favorilerimden biri değil. Bitişi azaltmaya çalışıp bir kaç deneme daha yapacağım bayatlamadan.
85cb8f25-508d-410d-88ef-18ea11cb74af.jpg

Bu da ikinci kahvem.Timemore'un da Türk kahvesi performansını denemek istedim.
Coffee departmant
Brezilya Pedra Azul espresso
timemore 10klik
18gr /180ml 65' su ile başlangıç 2:00 demleme suresi.
fındık notaları oldukça belirgin, hafiften çikolata. Sona yakın hafif bir asidite hissediliyor.
espresso'da denemek için pazartesini beklemem gerekecek.
IMG_20200409_143838.jpg

Kahve: Etiyopya İdido Grade 1 Natural
Kavurucu: 3Cores Coffee Roastery
Demleme Yöntemi: V60
Öğütüm: Comandante 22 click
Demleme ve Su Parametreleri: 16 gr Kahve 250 ML 96° Abant Bolu Kaynağı Suyu (32 ppm)
Demleme Sonucu: Kahve TDS: 1.53 Kahve Ekstraksiyon Oranı: %20.4
Demleme Reçetesi: 48 Ml su ile 45 sn blooming. Daha sonra kalan suyu 1.50 dk ya kadar 3 döküş. Ajitasyon dan olabildiğince kaçındım. Son döküş sonrası kısa bir rao spin. Demleme 2.59 dakika sürdü.

Sonuç: Son derece çiçeksi (yasemin-hanımeli) hissiyat. Orta gövde, gövdeyle dengeli bir after taste. Çiçeksi Etiyopyalardan hoşlanan kahve severlerin idido yu da bir denemesini tavsiye ederim.

Ekli dosyalar

• photo_2020-04-09_16-10-51.jpg
    photo_2020-04-09_16-10-51.jpg
    106 KB · Görüntüleme: 33
Boxx cafe Etiyopya - Oromia. Gerçekten her tarifte ayrı bir zevk veriyor. Cmd 20 klik melodrip A tarifi ile yaptım. Su 94 C derece. 25 Mart kavrumu. 2 haftada kahve bayatlıyor efsanesi tam bir hurafe neredeyse içtiğim çoğu kahve 1 ayda en iyi noktasına ulaşıyor.

Gardelli - Shawntawene Village
Comandante 24 click, Origami Dripper
20 gr kahve, 300 gr su (1/15 oran)
Kullanılan su Buzdağı, su sıcaklığı 93 derece
50 gr su ile 30 sn blooming, kalan su tek döküş
Toplam demleme süresi 2:45 dakika

Shawntawene elime ulaşınca ilk üç haftasında hiç elleşmeyip evde olan diğer kahveler arasında dönüyorum genelde.
Üçüncü haftasından sonra da Shawntawene bitene kadar başka kahvenin yüzüne bakmıyorum 😂
Altın dönemini yaşıyor bu kahve şu an.

IMG-2846.jpg

Kronotrop - Ethiopia Guji Organic
16gr/250ml
Bitiş:3:20

X kampanyası ile az önce geldi. Bu çekirdeği daha önce mağazalarından çektirmiştim ve demleme 4 dakikalara çıktığı için iade etmiştim. Çok fazla toz çıkarıp tıkanıyor. Bu sefer 3 dklara indirebildim, bir şeyler kapmışız forumdan❤ Çekirdeğe gelirsek ben çok seviyorum. İlk yudumdaki çikolata ve soğudukça gelen fazla asidik olmayan limon notaları çok net alınabiliyor.

Geri