• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
The Barn (Berlin) - Etiyopya Arsosala Reserve 🌸
Kalita 155 - Kalita Filtre
Fellow Ode Gen II - 5.2
Nestle 15 / 250 95° Fellow Stagg EKG
0:00-0:45 | 40 ml 1:00-1:10 | 145 ml 1:20 250 ml Finito: 2.10

Arsosala Reserve, Etiyopya’nın Guji bölgesinden Das Barn imzasını taşıyan yıkanmış bir çekirdek. Şirin Uraga ilçesinde bulunan Arsosala Der Washing Station’a bağlı yaklaşık 1200 minik üretici tarafından yetiştiriliyormuş. Beni gibi merak edenler için rakımı 1900 metre civarında olan bu bölgede yerli ve milli “heirloom” varyeteler üretiliyormuş.

Özlediğimiz lezzet porofolindeki Arsosala Reserve özellikle meyvemsi ve çiçeksi notalarıyla öne çıkıyor. Bardakta yasemin benzeri narin bir floral aroma aradım ancak kavrum tarihinden midir bilinmez henüz keyfime eşlik etmedi. Asiditesi canlı gövdesi düşük; soğudukça aromalardaki meyvemsi tatlılığı hissediyorsunuz. Gran Cru No:3 gibi leziz ve kremsi.

Özetle Arsosala, temiz içimli filtre kahve arayan benim gibi faniler için bulunmaz nimet. Hem nispeten yüksek rakım hem de yıkanmış olması sayesinde yapay olmayan lezzetli berrak tatlar kahve keyfinizi katlıyor. İddiaya göre de “Reserve” adı, Arturo Fuente'de olduğu gibi sezonun en iyi çekirdeklerinden seçilmiş sınırlı bir üretimden geliyor. Güncel ederi ise 250 gr 19.95 öyro. İki kahve alırsanız yüzde yirmi beş iskontolu.

Yukarıda özetlediğim tatları arayan kahve severlere hiddetle tavsiye ederim.

ea36710f-b156-4900-910e-7ed4a764605e.JPG

Kavurucu: Kruen
Kahve: Argopuro Walida Pokmas (Natürel Anaerobik 72 saat işleme) / Endonezya / 1500-1600m.
Kavrum Tarihi: 18.07.2025
Oran: 15/240 oran (40-140-240 basamakları ile bitiş 02:35)
Demleme: Cafec Deep27 + kendi filtresi
Su: Buzdağı cam damacana su 91°C
Öğütüm: Kinu Simplicity P.O.B kesici 2.5.0
Sonuç: Artık P.O.B kaynaklı mıdır nedir bilmem ama ciddi köşesiz, yumuşak, hani lıkır lıkır tabir edilen bir çıktı aldım. Su sıcaklığı da bir etken olabilir bilmiyorum çünkü 20 Ağustos demlememde (bknz) 95°C su kullanmıştım. Fakat gerçekten günün her saati içilebilecek, hafif şeker tatlılığı barındıran gayet akıcı bir çıktı aldım. Çok memnun bitirdim bardağı. Keşke 15/240 değilde klasik 22/352 yapsaydım dedim. 18 Temmuz kavrumlu bir de bu çekirdek onu da unutmamak lazım. Sanırım performansının artık peak-tepe noktasında bu saatten sonra düşüş başlayacaktır.

Kavurucu: Tone Coffee
Çekirdek: Colombia - La Sirena
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 Plastik- Hario Beyaz Filtre
Öğütüm Detayları: R3 100 click
Su Detayları: Şırlan, 90°C (marka tercihen değil elimde bu vardı)
Kavrum Tarihi: 11.09.2025
Toplam Süre: 03:00
Kahve Miktarı: 15 gr
Demleme Basamakları: 50-200

Kahvenin her tarafını ıslatacak şekilde bir döküş sonrası swirl, 1 dakika blooming. Daha sonrasında dairesel hareketlerle kalan suyu döküş ve en sonda tekrar swirl.

Kahvenin harika bir kokusu var, demlerken çok hoş bir şeftali kokusu geliyordu. Bu şekilde demledikten sonra kendi yorumlarıma göre düşük gövdeli, soğudukça asiditesi düşen, tatlı bir kahve çıktı ortaya. İnsanlar kahvelere meyve suyu gibi yorumlar yaptığı zaman tam olarak kafamda bir şey oluşmuyordu fakat bu kahveyi içtikten sonra çok iyi anladım. Tatlı, şeftalili meyve suyu tadında bir kahve çıktı ortaya. Sıcak havalarda soğuk demlemelerle çok keyifli olabilecek bir kahve bence.

Normalde meyvelerle birlikte fermante edilen kahveleri çok beğenmiyorum çünkü kahve tadıyla bir meyvenin tadının birleşimi tercih edeceğim bir şey değil fakat bu kahve şeftaliyle fermante edilmiş gibi değil de sanki kahvenin kendisinde o tat mevcutmuş gibi hissettiriyor.

Kavurucu: Shady Coffe Roastery
Çekirdek: Etiyopya Rumudamo Natural
Makine: Arçelik K3185
Oran:17:34
Öğütüm: Timemore C3
Hafif Tatlılık. Meyvemsi nüanslar ve Çayımsı gövde. Degass daha bitmedi ama ona rağmen oldukça iyi tam bitince çok daha iyi noktaya gelecektir.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    64.1 KB · Görüntüleme: 65
Clean Cup Brazil Fazenda Sertao espressoda mis gibi klasik kahve tanımına uygun badem notası nokta atışı olmuş. Özlemişim şöyle kahveleri.

Harika bir kahveyle geldim eminim çoğunuz bunu denemedi ve denemeyecek de ama olsun 😅
Çekirdek: lezzcafe espresso kahve çekirdek
Kavurucu ve diğer hiç bir detayın önemi yok aslında...

Fiyatı: 500 gr. 300 TL...

Kahveyi neden mi aldım? Eşe dosta yıllardır nitelikli kahveyi anlatmaya çalışıyorum ve bir kaçı hâlâ gıcıklık olsun diye anlamak istemiyordu. Artık bu çekirdekle daha iyi anlayacaklar. Hani bir laf vardır ya siyahı en güzel beyaz anlatır... Bu siyah bile değil. Tam onların ağzına layık... Etrafınızda böyle dostlar varsa tavsiye ederim 😅

Kavurucu: Tone Coffee Roastery
Çekirdek: Colombia - Monteblanco Citric Natural
Demleme Yöntem ve Detayları: Seramik Hario V60- Cafec Abaca Cup 4
Öğütüm: CMD 20
Su: Buzdağı, 92-93°C
Kavrum Tarihi: 21.09.2025
Toplam Süre: 02:30
Demleme Basamakları: 40-200

Koku acayip meyvemsi ve sitrik, isminin hakkını veren bir kahve. Greyfurt ve portakal hem koku hem de tatta belirgin.

Son düzenleme:
Çekirdek: Colombia - La Sirena
Su: Buzdağı, 92°C
Toplam Süre: 02:20

Keyifli, dengeli bir şeftali aromalı kahve içtim. Hem çekirdekte hem de bardakta baharatlı tatlı şeftali kendini hissettirdi.

Çekirdek: Colombia - Piña Process
Su: Buzdağı, 93°C
Toplam Süre: 02:40

Alışılagelmiş kahve tadını tamamen domine etmese de kokteyl içiyorum hissiyatı var. Güzel bir tropik meyve karışımı, soğudukça da güzelleşti.

The Barn (Berlin) - Etiyopya Halo Beriti 🌸
Fellow Ode Gen II - 4.8
Abant 16 / 250 93° Fellow Stagg EKG
0:00-0:45 | 40 ml 1:00-1:10 | 145 ml 1:20 250 ml Finito: 2.40

Günün kahvesi yine Das Berli nmenşeli The Barn’dan. “Summer Coffee” etiketiyle gönülleri çelen bu kahve, Etiyopya’nın Yirgacheffe bölgesindeki Halo Beriti Washing Station’dan geliyor. 2200 metre gibi oldukça yüksek bir rakımda yetişen torba varyete heirloom çeşitlerinden oluşuyor Yıkanmış olması sayesinde kahve gibi kahve içebildiğimiz bu işlem, kahvenin temiz, berrak ve parlak bir karaktere sahip olmasını sağlıyor genel kabul gördüğü üzere.

Tadım notlarına gelecek olursam, oldukça meyvemsi ve ferah bir profil şeklinde özetleyebilirim. Sitede de belirtildiği gibi şeftali, bergamot ve portakal aromaları ön planda. Kahve soğudukça çiçeksi karaktere doğru da evriliyor. Canlı asidite ve kompleks bir aroma yapısı sunması açısından da klasik kahvelerden ve oldukça keyifli bir seçenek diyebilirim. Kalita ile demlerken zorlanmadım ancak su tutuyor diyebilirim, yıkanmışlar için belirlenen standarta göre biraz kalına gitmek gerekiyor.

250 gram için 18.9 € ödedim, "rare" olmayan seriler için standart bir fiyat sayılabilir.

The Barn kalitesinde; kavurum başarılı çekirdek niteliği yüksek.

IMG_4284.jpeg

Kavurucu: Coffee Department
Çekirdek: Indonesia / Ijen Lestari / Anaerobic Natural
Öğütüm: CMD 21
Su: Buzdağı, 93°C
Kavrum Tarihi: 02.10.2025
Toplam Süre: 02:10
Kahve Miktarı: 16 gr
Demleme Basamakları: 50-200

Square Mile - Flor Del Cafe
Origami S - Cafec Abaca
DF64 SSP MP
Buzdağı 92°C
20/300 5 parçalı döküş.

Uyandığım gibi biraz da dikkatsiz demlendi. Hafif tart, biraz gövde var. Temiz bardak, uçarı kaçarı yok, su yüzünden asiditenin geride kaldığını düşünüyorum. Buzdağı su ~140 ppm, kendisine alternatifim olmadığım için kullandım çok iyi sonuçlar vermiyor açıkçası. Square Mile hakkında genel kanı biraz daha koyu,'developed' olduğu için öğütümü kalına gittim, birazcık 'underextract' olmuş olabilir.

Friedhats - Lalesa Slow Dry
Origami S - Cafec Abaca
DF64 SSP MP
Assu 92°C
20/300 5 parçalı döküş.

En düşük ppm bulabildiğim su ~50ppm, bir süre deneyeceğim. Düşük gövdeli, çiçeksi, 'stone fruit' asiditesi. Temiz, çayımsı natural Etiyopyalar'ın bir örneği benim için. 'Strawberry Cake, Mango' notalarından beklediğim gibi olmadı. Friedhats, neden bilmiyorum, her seferinde çok büyük beklentilerle elimin gittiği bir kavurucu olmasına rağmen çok etkilenemiyorum. Fiyat performans olarak, diğer popüler batı avrupa kavurucularına göre fena değil, özellikle abonelikleri.
IMG_6466 Medium.jpeg

Hadi biraz memleket dışına çıkalım, hatta okyanusu aşalım :p
Yeni Dünya'dan taa New York'un Tuzla'sı Glen Cove muhitinden gelsin bu sefer konuğumuz.👇

Kavurucu: Southdown Coffee
Kahve: Finca Catalan / San Martin Jilotepeque Chinsaltenango Guatemala / Red Bourbon Washed (link)
Kavrum Tarihi: 02.10.2025
Oran: 23/355 oran (80-240-355 basamakları ile bitiş 02:55)
Demleme: Cam Kalita 185 + kendi filtresi
Su: Buzdağı cam damacana su 93°C
Öğütüm: Kinu Simplicity P.O.B 2.9.2
Sonuç: Açık çay gibi, duru su gibi kendini Etiyopya zanneden Guatemala'lı bir Red Bourbon. Tadım notlarındaki "creamy" kısmı tuttu bir tek. Hani değil 350ml, yarım litre içsen dokunmaz gibiydi. Rahat, lıkır lıkır gitti ama hissiz-boş gitti. Bir de bu Amerikalıların orta altı (açık tarafa meyilli) kavrumları bilr bizdeki tam orta hatta az buçuk orta üstü gibi. Adamlar koyu kavrum seviyor Rıza baba yapacak bişey yok 😁
Bir dahaki sefere öğütümü inceltip, 95°C olarak gideceğim.

20251031-080759.jpg

20251031-080821.jpg

*Dünün kahveleri, mesajı yazıp göndermeyi unutmuşum. 🤦‍♂️

Tim Wendelboa - Echemo
Origami S - Cafec Abaca
DF64 SSP MP
Assu 95°C
20/300 oran, üç kademeli döküş
Fazlasıyla çayımsı, gövdesiz, burunda çok aromatik değil, damakta çok az şeker atılmış siyah tat, aftertaste'de çok uzaktan kestane tatları aldım. Kahvaltı üstüne pek gitmedi, kötü bir seçimdi. 😅
Ailemizin damak tadı uzun süredir içtiğimiz 'abidik-gubidik' processlerden sonra bu tarz çekirdekleri yadırgıyor.

Coffee Circulor - Inmaculada NX
Origami S - Cafec Abaca
DF64 SSP MP
Assu 95°C
20/300 oran, üç kademeli döküş(kavurucunun 100-100-100 demleme önerisi)
Ah ahh, bir zamanlar forumun altın çocuğu yurtdışı alımlarının gözdesi. Kendilerini hiç deneyimleme fırsatı bulamamıştım o zamanlarda, ünlü birini görmüş gibi heyecanlandırdı. Zevkli, tatlı, ağız kaplayan bir gövde. Soğudukça çilek aroması belirginleşiyor, asiditesi uzun süre damakta kalıyor. Fiyatının üstünde bir arkadaşımız gibi.(bardak başına 200tl 🤭)
IMG_6469 Medium.jpeg

Kavurucu: Coffee Department
Çekirdek: Costa Rica Las Torres Red Honey
Kavrum Tarihi: 31.10.2025
Demleme: Mellita Dripper/Tchibo Filtre Kağıdı
Öğütüm: Timemore C3S 19 click
Oran: 1:17 (45-70-70-70)
Su: Erikli 93°
Toplam Süre: 3:30
Düşük gövdeli, tam bana hitap eden bir kahve. Damağım güçlü olmamasına rağmen sıcakken çiçeksi, soğuduğunda meyvemsi notalar aldım. Kenya Azamia'yı hatırlatmadı değil.

Ekli dosyalar

• 20251105_213005.jpg
    20251105_213005.jpg
    97.8 KB · Görüntüleme: 39
Fábrica Coffee Roasters (Lizbon) - Etiyopya Guji 🌸
Fellow Ode Gen II - 6
Abant 20 / 300 94° Fellow Stagg EKG
0:00-0:30 | 50 ml 1:00-1:20 | 175 ml 1:40 300 ml Finito: 2.50

Lizbon'un The Folks ile birlikte bence en iyisi Fábrica Coffee Roasters’ın bugünün kahvesi, Etiyopya’nın Guji bölgesinden geliyor. Meşhur kahveleriyle bilinen bölge, 1900-1950 metre rakıma sahipmiş ve volkanik ve mineralli toprak yapısı, bol gölgeli ağaç örtüsü ve dengeli iklim koşulları sayesinde çekirdekler oldukça yavaş olgunlaşıyormuş. Bu durum da çekirdeklere daha yoğun aroma ve tat derinliği kazandırıyormuş.

Fábrica’nın özenli kavurumuyla da öne çıkan yıkanmış bu çekirdek hem ferah hem de zarif bir karaktere sahip.

Sitedeki tarifler de oldukça profesyonel, her demleme yöntemine göre ayrıntılı tarif verilmiş. Ben de sitedeki tarife göre demlemeye çalıştım ancak kalita 155 olduğu için tek seferde suyu dökmem mümkün olmadı, ben de ikiye böldüm. Tadım notalarında siyah çay, narenciye, şeftali ve çiçeksi aromalar belirgin şekilde hissediliyor. Bir kahvede aradığım neredeyse tüm notalar bu çekirdekte var. Gövdesi demlemeden de anlaşılacağı gibi hafif-orta arasında, “tea-like body” diye de geçen, tat açısından zengin bir yapıya sahip. Asiditesi canlı ama rahatsız edici değil; özellikle narenciye ve tatlı meyve tonlarıyla da dengeli bir lezzet sunuyor.

Fábrica Coffee Roasters'ın Guji çekirdeği, zarif, ferah ve kompleks bir Etiyopya kahvesi arayanlar için harika seçenek. Diğer ülkelere göre fiyatları biraz yüksek bulduğumu belirteyim. 250 gr. 18 EUR ödedim. Kavurum tarihi 21 Ekim.

Herkese afiyet olsun.

IMG_4522.jpegIMG_4521.jpegIMG_4525.jpeg

Sanal Baharat El Diviso Pink Bourbon 5.11 kavrum
DF64 SSP MP 55klik
15/240 1/16
93C RO + sweet water mineral kit 2122 40ppm
Coffee Chronicle switch reçetesi
Hario 02 40'lı kutu
switch açık 120ml blooming 1.00
switch kapalı 120ml ekle
2.00 switch aç
bitiş 2.30

Sanal Baharat standartlarına göre oldukça açık ve genel olarak tutarlı bir kavrum. Supremo açık kavrum profilinde kavrulmuş. Kavrum tarihi yakın olduğu için biraz sert girdim isabetli de olmuş. Kahvemiz kompleks floral notalar taşıyor dengeli asidite ve orta karar gövdeye sahip. Kavrum tarihi yakın olduğu için tam potansiyelini göstermese de degass sürecinde açılma ihtimali çok yüksek. Bu haliyle de beğendim. 30-40ppm yumuşak su, ince öğütüm, 95C immersion+percolation hibrit demleye uygun bir profili var. V60 kullanırsanız uzun blooming ve çoklu ajitasyonlu döküş iyi çalışır.

WhatsApp Image 2025-11-10 at 11.59.37.jpeg

WhatsApp Image 2025-11-10 at 11.54.50.jpeg
WhatsApp Image 2025-11-10 at 11.59.56.jpeg

Geri