• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sezy Coffee- Ethiopia Keramo Village

20 gr / 320 ml
Plastik Timemore Crystal Eye Dripper
CAFEC Abaca
CMD - 21 Klik
95 Derece - Buzdağı Su (5 L)

60-130-130,
Bitiş: 02:30 - 02:45 aralığı

Tadım notalarında belirtilen tatlılığa fazlasıyla sahip çok güzel bir çıktı aldım. Son zamanlarda en çok beğendiğim çekirdeklerden birisi oldu.
Ben de Rwanda La Gitesi ile Colombia La Mari siparisi vermiştim. Sağ olsunlar siparişim yanında hediye olarak keramo village göndermişler. Bugün demledim. Sizin paramatrelere çok yakın şekilde. Benim de son zamanlarda içtiğim güzel kahvelerden birisi oldu.
Diğerleri için de beklentimi yükseltti.

Meetlab - Colombia Monteblanco Blueberry​

60 gr blooming / 22 sn

160 a tamamla / 15 sn

5 saniye bekle

240 a tamamla

Bitiş : 2:20
Adi gibi olan ve kokan bir kahve.Begendim tavsiye ederim.

Picopresso
C40 8 Klik
[16gr/70ml ]x 2
Null Two Blend
Toplamda 80 ml çıktı aldım.
İki tane İced americanoda kullandım.

Ekli dosyalar

• 20250609_153453.jpg
    20250609_153453.jpg
    172.3 KB · Görüntüleme: 107
Nomad (Barselona) - Peru - Alipio Palomino - Inca Geisha
Kalita 155 - Kalita Filtre
Fellow Ode Gen II - 6.0
Nestle 16 / 250 91° Fellow Stagg EKG
0:00-0:45 | 40 ml 1:00-1:10 | 145 ml 1:20 250 ml Finito: 2.10

İlk olarak epey zarif çiçeksi aroma sonrasında belirgin bir yasemin notası; her kahvede aradığım öncelikli nota, gerçek kahve lezzeti. Hem iyi kavrulmuş hem de çekirdek kalitesi üst düzey. Aromalar epey kompleks, üstelik bu çeşitlilik yapay da değil, çilek tatlılığı veya mango gibi tropikal meyve notaları baskın notalara eşlik ediyor. Canlı ama rahatsız etmeyen bir narenciye asiditesiyle de dengelenmiş. Damakta varyetenin hakkını veren temiz, uzun süre kalan ve katmanlı bir bitiş var.

Honey seco ki susuz fermantasyon deniyormuş, yöntemiyle yapılan 36 saatlik fermantasyon süreci, kahvenin tatlılık potansiyelini maksimuma çıkarmış. Ardından yapılan yıkama ve 12 günlük kurutma, fincanda netliği ve canlılığı sağlamış. Bu işlem süreci yapaylıktan uzak o hep aradığımız doğal tatları öne çıkaracak kadar özenli icra edilmiş. 250 gram pakete 26 EUR ödedim.

Cusco bölgesindeki Incahuasi Vadisi’nin dağlarında yer alan Kuquipata çiftliği, Alipio Palomino tarafından yönetilen 1,5 hektarlık küçük bir araziymiş. Alipio, 1964 yılında kurulan ve 1998 yılında resmileştirilen Cooperativa Agraria Cafetalera Valle de Incahuasi kooperatifinin bir üyesiymiş. Bu kooperatif, Japonya, Almanya, Kore ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelere yüksek kaliteli kahve ihraç eden yaklaşık 400 üyeyi bir araya getirmekteymiş.

Alipio, topluluğun atalara dayanan geleneklerini takip ederek, Geisha Inca çeşidini sedir, tarco ve robel gibi yerli ağaçların gölgesinde yetiştirmekteymiş. Bu agroormancılık uygulamaları yalnızca yerel ekosistemi korumakla kalmıyor, aynı zamanda kahvesinin olağanüstü kalitesine de katkı sağlıyormuş. Hasat elle yapılmakta, yalnızca tam olgunluk noktasındaki kahve kirazları seçilmekteymiş. Bu da kompleks ve dengeli duyusal profillere sahip bir fincan kahve içmemizi sağlıyormuş.

Hoffmann Peru kahveleri için genellikle temiz, ancak biraz hafif ve düz kaldıklarından, tatlı ve gövdelerinin nispeten dolgun olduğundan ancak çok karmaşık olmadıklarından bahsetmişti kitabında. Ancak giderek daha karakteristik ve sulu kahveler bulunabilir hale geldiğini de eklemişti. Bu kahve son cümlesine örnek teşkil ediyor bence.

Özetle; bu çekirdek kalitesine sürekli rastlamak pek mümkün değil. Barselona merkezli Nomad işini gerçekten iyi yapıyor. Bu yıl içtiğim en iyi çekirdeklerden kesinlikle.

IMG_8876.jpeg

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Milestone Coffee Roastery
Çekirdek: Etiyopya GİGESA (23.04)
Demleme Yöntem ve Detayları: Cafec Deep27/ Cafec Abaca
Öğütüm Detayları: CMD 18 klik
Su Detayları: 95° Assu(40ppm)
Toplam Süre: 3.18
Kahve Miktarı: 15
Oran: 1/16

Demleme Basamakları: 6*40

Tadım Detayları: Klasik etiyopya çiçeksiliği mevcut. kavrumundan yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen hala çok güzel. İlk aydan sonra kahve kendine geldi diyebilirim. Gövde hafif-orta oldu deep 27 ile. Normal v60'da inceye gittiğimde hafif bitterlik olabiliyordu. Bunda olmadı yakıştı

WhatsApp Görsel 2025-06-19 saat 07.26.52_c21b4c5d.jpg

CAFEZAL - Panama Santa Clara Volcan, Tropical Geisha - Nanolot

20 gr / 320 ml
Plastik Timemore Crystal Eye Dripper
CAFEC Abaca
CMD - 20 Klik
93 Derece - Buzdağı Su (5 L)

60-130-130,
Bitiş: 03:00 - 03:15 aralığı

Baştan sonra yasemin notasının alınabildiği, çiçeksiliği yüksek bir fincandı. Sıcakken yasemin baskınken soğudukça arkadan tatlılık geliyor. Uzun bir aftertaste'e sahip güzel bir fincan elde ettim.

WhatsApp Image 2025-06-22 at 22.52.46.jpeg

20250623_132850.jpg

Coffee Department, El Salvador - Cuzcahapa
V60 - Cafec Traditional
CMD 20 klik
Kasuya 4:6 --> 20gr, 300ml

Gövdeli, aftertaste uzun, çikolata aroması baskın ve tatlı bir kahve. Degassing'in 9'uncu gününde demlemi gerçekleştirdim. Bu kahveyi daha önceki senelerde tecrübe ettiğimden ötürü biliyorum, iki hafta sonra çok daha iyi bir kahve beni selamlayacak. Bu arada Tchibo'nun 80'li filtre kağıdıyla da demleme yaptım. Daha yoğun bi kahve oldu. Aromalar daha baskın ama yorucuydu. Bu sanırım akış hızının cafec'e göre yavaşlığından ötürü olsa gerek. Son olarak bu kahvenin mokapot'la demlemeye çok uygun olduğunu belirtmeden edemeyeceğim. Çünkü benim venus 4 cup, çok kahve seçiyor. Biraz uzun oldu.. Sanki şey gibi, eh, yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim :D

20250623_110711.jpg

Sezy Coffee - Colombia - La Mari #1
Aeropress - Inverted Method
CMD 12 klik
13gr kahve için 216,58gr su. 16.66 oran
Blooming olmadan 2 dakika demleme, ardından tahta kaşıkla karıştırıp 3 dakika 30 saniye finish.

Bu çekirdekle şimdiye kadar Sezy'den içtiğim en güzel kahveyi demledim. Tropikal meyveler, çiçeksi tatlar var, hafif baskın ama keskin değil. Gövdesi orta ve asiditesi bi tık yüksek. Sıcak tüketmek (özellikle pathétique 2nd mov. eşliğinde) çok zevkli. Sağolsunlar denemek için Rwanda Gitesi göndermişler. Onu pek sevemedim. Herkese sağlıklı günler dilerim

Firma: Tetra N Roastery
Kahve: LAS TORRES
Kavurum Tarihi: 18 Haziran 2025
Oran: 17 gr kahve : 255 ml su
Ekipman: Hario V60 Immersion Switch Dripper
Method: 140ML Immersion 115ML Percolation
Toplam Süre : 03:10dk
Değirmen: Comandante C60
Öğütüm: 31 Klik
Su Markası: BUZDAĞI PH 7.1
Su sıcaklığı: 93 derece
Filtre: CAFEC TH2

Son zamanlarda kahvelerimi Tetra’dan ve Ankara 100. Yıl’da bulunan tatlı, şirin bir kafe’den tedarik ediyorum. Özellikle şarabımsı üst notalar ve yaban mersinin baskınlığı, bu kahvede aklımı başımdan aldı. Blooming evresini immersion yöntemiyle uygulayıp, ikinci akışı percolation yöntemiyle sürdürdüm. Final akış öncesinde tekrar immersion kullanarak gövdeyi belirgin hale getirdim. Gerçekten çok başarılı bir kahveydi. Şiddetle tavsiye ederim.

Son düzenleme:
1000132430.jpgBugün içtiğim kahve Null Uraga Oro Yeast.

30 gr kahve 480 ml su
C3S 16 Klik
Ön demleme 1:4 oranında

Kahve kavrum tarihi çok yakın. Çekirdek olarak ve demlerken kahveden gelen kokular muhteşem, çikolata, ekler, çilekli pasta her şey harika. Demlemeyi 2 kişilik yapmam ve degassing beklemediğim dolayısıyla diye düşünüyorum tatlar çok net değildi.

Tekrar 15 gram kahve ile daha dikkatli deneyeceğim.

Drop (Stockholm) - Bolivya - Alasitas
Kalita 155 - Kalita Filtre
Fellow Ode Gen II - 5.0
Nestle 16 / 250 94° Fellow Stagg EKG
0:00-0:45 | 40 ml 1:00-1:10 | 145 ml 1:20 250 ml Finito: 2.20

Drop'un Bolivya'nın Caranavi bölgesinin dağlık kesimlerinde, beyaz bulutların arasında yer alan Alasitas çiftliğinden kahve tedarik etmeye başlayalı on yıl olmuş, tedariklerinin onuncu yıl dönümünü kutluyorlarmış. 10 yıldır düzenli kahve aldıkları bu çiftlikten benim aldığım ilk kahve.

Yıkanmış bir geisha ancak sitedeki açıklamalarının aksine bilinen çiçeksilikten biraz uzakta. Daha çok kakao ve alttan hafif de olsa yasemin eşlik ediyor. Bu demlemede gövde yüksek değildi, buysa deneyimin zarif bir kahve olarak nitelendirilebileceği anlamına geliyor. Buram buram çiçeksi bir kahve umuduyla almıştım ancak yaygın Güney Amerika kahvelerinden biri çıktı. Hasat 2023 Ağustos ve kavurum tarihi de 26 Haziran. Finca El Paraiso 92 (caldas) beklerken Alasitas'la idare etmek zorunda kaldım.

Dolayısıyla Hoffmann yine haklı; "en iyi Bolivya kahveleri genellikle çok tatlı ve çok berrak olur, ancak nadiren meyvemsi tatlara sahiptirler."

IMG_4053.jpegIMG_4052.jpeg

Merhabalar, bugünün kahvesi Petra Roastery Dona Fica, elimde uzun süredir kalan çekirdekleri mokapot inceliğinde öğüttüm 1 litre suya 75 gr kahveyle 12 saat boyunca dolapta beklettim. Filtre kahve kağıdı ile süzdüm. Buzla termosa doldurdum. Bitiş sonrası harika tatlı karamel bırakıyor damakta. Hatay Arsuz' dan selamlar 👋🏻

Ekli dosyalar

• IMG-20250703-WA0001.jpg
    IMG-20250703-WA0001.jpg
    64.3 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG-20250718-WA0000.jpg
    IMG-20250718-WA0000.jpg
    85.6 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Kahve: Monteblanco+Coconut Kolombiya
Milestones Coffee Roastery

1. Yöntem: Hoffman Metodu - Normal
Kahve: 12 g
Su: 200 g @ 93–94°C (demleme) + 60 g (bypass)
Toplam sıvı: ~260 g
Öğütüm: 16 klik Timemore C3s
Filtre: 1 adet kağıt filtre (önceden durulanmış)

2. Yöntem: Inverted (Ters demleme)
Kahve: 15 g
Toplam sıvı: 240 g @ 83°C
Öğütüm: 21 klik Timemore C3s

İlk Yöntemde kokular inanılmaz belirgin tatlar yumuşak ama net. Ekşilik yok, çaya benzer daha parlak, berrak.

İkinci yöntemde kokular belirgin, daha ekşi, daha gövdeli. Biraz bulanık.

Gelelim ssonuca bu bir kör tadım testiydi. Bu kadar kör olamazsın demeyin lütfen. Amerika' yı yeniden keşfediyorum gibi olacak ama nitelikli kahve deneyimine yeni başladım çok heyecanlıyım ve olabildiğince her şeyi denemeye çalışıyorum.

Eşim ve benim tercihimiz bu kahve için ilk yöntem (Hoffman yöntemi) Koku ve aromalar belirgin, temiz, hafif.

İkinci yöntem daha ekşi, daha yoğun, damakta daha uzun süre kalıyor.IMG-20250718-WA0020.jpg

Bersama Kerinci – Indonesia – Anaerobic Natural

1. Demleme Bilgileri:

Su: 240 g (Bloom 40gr dahil)

Sıcaklık: 88°C

Öğütüm: 17 klik (Timemore C3S)

Filtre kağıdı: Hario 02 (önceden durulanmış)

2. Demleme Bilgileri:

Su: 240 g

Bloom: 40–50 g su, 3–4 tur karıştır

Bloom süresi: 30 sn

Sıcaklık: 83°C

Öğütüm: 21 klik Chestnut C3s

Yöntem: Inverted

Filtre: 1 adet kendi kağıt filtresi (durulanmış)

3. Demleme Bilgileri:

Yöntem: Hoffmann Aeropress (normal, upright)

Kahve: 12 g

Su: 200 g @ 88°C + 60 g bypass

Toplam sıvı: ~260 g

Öğütüm: 16 klik (Timemore C3S, V60’tan biraz ince)

Zaman: 2:30 toplam

3 kişi tadım yaptık, 50-55 derecelerde.

1. Yöntem

Soğudukça ekşi funky tatlar. Fermente çilek ve kek pasta gibi kokular.

2. Yöntem

Daha gövdeli, şarapsı bitiş daha uzun.

3. Yöntem

Temiz, parlak ve dengeli bir fincan elde etmek. Hafif gövde, net aroma, boğucu olmadan zengin tat.
1000132962.jpg

Kahve: Kingero Estate AA Kenya- Washed (Null Coffee Roastery)
Kavurum tarihi: 10.07.2025

1. Demleme Yöntemi:
2023 Kanada Commandante Şampiyonası Kazanan Tarifi

Aeropress Ters (Inverted Yöntem)
94 derece su
C3s 15 klik

Önce su, sonra kahve ekliyoruz.
13gr kahve 208gr su (1:16 oran)
Kahveyi ekle 15 saniye çubukla (aeropress stick) karıştır
1:40 saniyede bitir 5 saniye çevir (swirl)
30 saniyede bas bitir.

Toplam süre: 2:10

2. Demleme Yöntemi:
V60 – 4:6 Yöntemi (Tetsu Kasuya Tekniği)

Su: 240 g 94°C
Öğütüm: 17 klik C3s
Toplam süre: 2:30 – 3:00

Döküş:

40 g (ilk döküş) Blooming 45 saniye
40 g (ikinci döküş)
Kalan 3 döküş (60 + 60 + 40)
Toplamda 5 döküş

***Karşılaştırma Sonucu
Aeropress daha şarapsı, hafif ekşi damakta uzun bitiş ama yumuşak

V60 daha dengeli, daha floral.

İki yöntemde de tatlar net değil, floral ve meyvemsilik pek farkedilmiyor. Paket üzerinde yazan tatlardan sadece sangriaya yakın şarap tadı aldım bitişlerde.

Neyi değiştirirsem bu aromalara ulaşabilirim? Fikir sunarsanız memnun olurum. 👋

1000133270.jpg1000133273.jpg

Sabah daha saat 08:00....
Ve karbonik maserasyon çekip yaptım 1 bardak. Bu ne cesaret yiğidim.😁

20250815-080202.jpg

Kruen - Rodrigo Sãnchez El Progreso
15/240 oran (40-140-240 basamakları ile bitiş 02:11)
Cafec Deep27 + kendi filtresi
Buzdağı cam damacana su 94°C
CMD 21 klik
Sonuç: Sıcak kokuda karbonik maserasyon olduğunu belli eden ama sert vurmayan bir fermente. Soğudukça tropikallik açığa çıkıyor.
Pınar'ın Akdeniz karışığı vardı yıllar yıllar önce, aklıma ilk o geldi niyeyse. Sıcakken bir çiçeği andıran tadı da var ama adını anımsamadım.
Bu tarz işlemeli çekirdek sevenler denemeli.

Kruen - Endonezya / Argopuro Walida Pokmas (Natürel Anaerobik 72 saat işleme - 18.07.2025 Kavrum) 1500-1600m.
15/240 oran (40-140-240 basamakları ile bitiş 02:23)
Cafec Deep27 + kendi filtresi
Buzdağı cam damacana su 95°C
CMD 20 klik
Sonuç: İlk kez net, taze-sulu yaban mersini rayihasını aldığım bir çekirdek. Yeni bahar'mı bilmem ama farklı bir baharat (tatlı, daha doğrusu şeker katılmış gibi) arkadan arkadan hissettiriyor özellikle soğumaya başlayınca. Normalde tarçın sevmem, hiç uğramadı bana sağolsun bu tadımda, ben almadım :) Anaerobiklerden çekinenler deneyebilir, rahatsız etmiyor. Asidite yok gibi. Severim.

20250820-082824.jpg

Firma: Wayta Coffee
Kahve: Yirgacheffe Ethiopia
Kavurum Tarihi: 12.08.2025
Oran: 1:16
Ekipman
: Seramik V60
Toplam Süre : 02.10
Değirmen
: zp6 special
Öğütüm: 3.6 click
Su Markası: kuzeyden
Su sıcaklığı: 93 derece
Filtre: CAFEC traditional

Sulu sulu(zp6 da gövde her zaman düşük kalıyor) meyvemsi, soğudukça bergamot, adaçayı gibi ferah notalar gelen güzel bir çıktı oldu. Çekirdek acılık üretmeye pek yatkın değil. Daha da inceye gidilebilir.

Ekli dosyalar

• IMG_0324.jpeg
    IMG_0324.jpeg
    91.6 KB · Görüntüleme: 25
Kavurucu: Wayta Coffee
Kahve: Velvet Natural / Latin Amerika / 1500m / Caturra, Catuai, Typica blend (link)
Kavrum Tarihi: 15.08.2025
Oran: 22/352 oran (70-190-270-352 basamakları ile bitiş 02:47)
Demleme: Kalita 185 cam dripper + kendi filtresi
Su: Buzdağı cam damacana su 94°C
Öğütüm: CMD 20 klik
Sonuç: Günlük tüketime fazlasıyla uygun, hem dili-damağı, hem de cüzdanı yormayan temiz bir blend seçkisi. İlla bir şeylere benzet denirse, hani çok az şekerli kırık kestane tatlıları olur ya, Bursa'dan her geliş geçişte alınırdı eskiden, pürüzsüz bir şekilde o hissediliyor. Damak kurutmayan sululuk mevcut. 352 ml sonrası kana kana su içme ihtiyacı duymadım.

20250825-081248.jpg

Kavurucu: Wayta Coffee
Kahve: Finca Bernardina Maragogipe Extended Fermentation 120 saat / Panama / 1450m / Maragogipe (link)
Kavrum Tarihi: 08.08.2025
Oran: 22/352 oran (80-250-352 basamakları ile bitiş 02:48)
Demleme: Cam Kalita 185 + kendi filtresi
Su: Buzdağı 1,5lt pet su 95°C
Öğütüm: Kinu Simplicity 3.0.0
Sonuç: Sabah mahmurluğu ile hiç okumadan etmeden bam güm kendi reçetemle girişip demlediğim için sadece yumuşacık tatlımı tatlı bir earl grey içmiş gibi oldum, sonradan (350 ml kahveyi içip bitirdikten sonra) dedim bir reçete okuyayım sitesinden... 🤪 Vay bana vaylar bana, suyu falan 90°C demişler ben şaldır suldur 95 gönderdim. CMD 18 klik demişler, ince çekin demişler... Neyse bir daha ki sefere tam uygunlukla demleyeceğim. Ama Kinu + Kalita sağolsun baya bir yumuşattı, en azından ben öyle anladım. Fakat çekirdek keyifli.

20250827-080023.jpg

Geri