foxinthebox
Barista
Ben bunu ilk demleme yapmaya başladığım zamanlar bile düşünüyordum. Kötü bir değirmen ve çaycının kettleı ile v60 demlemesi yapıp kahve acı olmayınca vaaay müthiş kahve yaptım diyordum halbuki kahvelerin nasıl bir potansiyeli var farkında bile değilmişim.Kahve dünyasında henüz yeni sayılırım. Yaklaşık 10 aydır forumu düzenli olarak takip ediyorum girmediğim gün okumadığım konu yok diyebilirim ama bir şeyi çok merak ediyorum. Henüz kahve ekipmanım yok sadece forumu takip ediyorum. Bu zamana kadar çeşitli kafelerde espresso ve çeşitli kahveler içtim. Hiçbirinde burada yazılanlar gibi lavanta, limon, çiçeksi, narenciye mango gibi tatlar alamadım. Yanlış anlaşılmasın kimseyi yalancılıkla itham etmiyorum ama kahvelerden gerçekten bu tatlar geliyor mu? Kafelerde benim aldığım tek tat bildiğiniz acımsı kahve tadı. Zaman zaman İstanbul ve Ankara’da bulunuyorum. Kahvelerden gerçekten bu tatları alabileceğim mekanlar varsa önerilere açığım çünkü inanılmaz merak ediyorum kahveden bu tatlar nasıl geliyor. Ben de buraya ‘şu notaları aldım’ yazmak istiyorum okurken çok havalı geliyor![]()
Sonra bir şeylerin yanlış gittiğini ben de forumu okudukça hissetmeye başladım ya ben bu kahveyi demlediğimde neden lavanta bahçelerinde dolanıp portakal aromalarında yüzemiyorum diye sorgulamaya başladım. Ekipmanları yükselttim demlemeyle ilgili araştırmalar yaptım ve ilk o meyve aromasını aldığım andaki mutluluğum paha biçilemezdi
Sonra yine çok tatmin olmayıp bir kaç kafede denemeler yaptım özellikle canım memleketim eskişehirde bulunan kokopellide denediğim kahveler kahve konusunda ufkumu açtı. Bu işin sadece ekipmanla değil kahvenin kendisi ile de çok alakalı olduğunu anladım. Velhasıl kelam ben de sizin gibi kahvede bu aromaların var olduğuna inanmıyorum diye çıktığım bu yolda çeşit çeşit kahvelerden çeşit çeşit aromalar almaktan keyif alıyorum.
Son olarak Ankarada Paper, Nitka, Rubber Soulu size nitelikli kahve denemeniz için tavsiye edebilirim. Eskişehire yolunuz düşüyorsa Kokopelliyi şiddetle tavsiye ederim. Nitelikli kahve deneyiminin zirvesiydi benim için.