• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar kıymetli dostlar.
Forumdaki birçok arkadaş birçok güzel reçeteler paylaştılar, paylaşıyorlar, paylaşmaya devam edecekler.
Bu bağlamda bir konuya parmak basmak istiyorum. Malum demleye onlarca parametre etki ediyor.
Demleme aparatları ve filtreler çok pahalı değil, hadi onları bir şekilde temin ettik. Hadi suyu da ısıttık. Reçeteyi tam manasıyla uygulayabilmek için de kahveyi öğütmek gibi önemsiz bir detay kalıyor. Filim de burada kopuyor işte. Herkesin aynı marka ve model değirmen kullanması mümkün olmadığından reçeteye uygun kalınlıkta kahve öğütmek çok zor.
Keşke bir babayiğit çıksa da en sık kullanılan değirmen ve modelleri şöyle ayrıntılı bir şekilde karşılaştırıp güzel bir tablo yapsa. Bizde reçeteye uygun öğütüm yapabilsek. Ne güzel olurdu değil mi?
@DragonFly şimdi değilse ne zaman? 😀

Sezy Coffee Etiyopya Bochesa
20 Click Cmd 94 derece Erikli Su
1/18 oran, 15/270
Timemore Crystal Eye 01 (Cafec Traditional fazlalığı kestim 😅 )
60 gram blooming 00.40, 01.30, 02.30'da 70'er gram ekledim biraz da süzülmesine bağlı olarak ilerledim aslında 3.50 gibi bitti bu kahve açık kavrulmuş genel olarak o yüzden süre uzatmada hiç sıkıntı görmedim aksine kısa sürelerde daha keyifsiz çıktılar aldım optimumu bu reçeteyle yakaladım. Aşırı tatlı özellikle aftertaste de bu tatlılık devam ediyor şeftali reçeli diyebileceğim kıvamda benim gibi natürel hastaları için on numara kahve.

Son düzenleme:
Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
La Cabra
Çekirdek: Elida Natural Gesha
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Plastik V60 / Cafec Traditional
Öğütüm Detayları: 1zpresso K-Max 60
Su Detayları: 94° Erikli
Toplam Süre: 2:45
Kahve Miktarı: 15
Oran: 1/16

Demleme Basamakları: 60-60-60-60

Tadım Detayları: Çekirdek belirgin bir sekilde su tutuyordu,demleme uzayınca bitter tatlar konusunda endiselenmistim ama hiç gerek yokmuş,tatlılığı daha kokusundan başlayan bir fincan oldu.Yuvarlak bir gövdeye sahip orta-uzun süren bir tadım sonrası lezzet mevcuttu.Kahve çiçeksi bir karakterle başlayıp ılıdıkça meyvemsi bir hal aldı.Üzüm, ahududu minvalindeki ılık hali gerçek manada bir meyve suyu gibiydi keza tatliligi da devam ediyordu.Asiditesini bekledigimden düşük ve düz buldum ancak.Bu nedenle bir sonraki demlemede th-3 kullanacagim,sonrakinde ise oranı değiştireceğim.
Düzenleme:Th-3 le kahve kendisini buldu.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Sezy Coffee Etiyopya Bochesa
20 Click Cmd 94 derece Erikli Su
1/18 oran, 15/270
Timemore Crystal Eye 01 (Cafec Traditional fazlalığı kestim 😅 )
60 gram blooming 00.40, 01.30, 02.30'da 70'er gram ekledim biraz da süzülmesine bağlı olarak ilerledim aslında 3.50 gibi bitti bu kahve açık kavrulmuş genel olarak o yüzden süre uzatmada hiç sıkıntı görmedim aksine kısa sürelerde daha keyifsiz çıktılar aldım optimumu bu reçeteyle yakaladım. Aşırı tatlı özellikle aftertaste de bu tatlılık devam ediyor şeftali reçeli diyebileceğim kıvamda benim gibi natürel hastaları için on numara kahve.
Bu gün 18 clickte demledim yanlışlıkla, demleme uzayınca anladım 4.30 dakikada bitti 0 acılık, geçen demlemedeki aşırı tatlılık daha dengeli bir hale büründü. Dengeli kahve için bunu tatlılık içinse öbür reçeteyle demlerim artık.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
La Cabra
Çekirdek: La Negrita Natural Gesha
Su Detayları: 94° Erikli
Toplam Süre: 2:30

Tadım Detayları: Kahvenin aromatik ve kompleks yapısı çekirdeğin öğütülmemiş halinde dahi mevcuttu,öğütüldüğünde kuru kokuda da mevcut olan aroma demleme bittiğinde karafta devam ediyordu.Bu aromatik karaktere rağmen oldukça dengeli,temiz içimi olan bir kahve.Aromada gül,tarçın ve lavanta karakteri fincanda devam ediyordu ama bu çekirdeğe dair favorim tadım sonrası lezzetiydi.Gayet uzun süren ve damağı saran bir tadım sonrası lezzet, şurubumsu bir gövde ve ılıdıkça portakalın belirgin olduğu bir fincan mevcuttu.

Archer’s Coffee Dubai / Inmaculada Farms Kolombiya Pink B.&Castillo Doğal Anaerobik
CMD 20 Klik / Nestle Purelife / 92C
15/240, 40-140-240 (Bitiş 2.30)

Inmaculada’yı epeydir merak ediyordum, ilk kez deneyimleme fırsatım oldu. Paketi ilk açtığımdaki izlenimim oldukça light bir kavrum olduğuydu, sitelerine baktığımda da bunu doğrulamış oldum. Kendi 5 lik kavrum denemelerinde 2.seviyede kalıyor.

Demlerken o kadar hoş kokular geliyordu ki süreleri zor yakaladım burnumu kaldırıp :D Bardakta da bu kokulara yakın tatlar hakimdi. Özellikle kırmızı elma çok netti. Olgunlaşmış bir elmayı sertçe ısırdığınızda, ağzınızda oluşan şeker yemişçesine ki tatlılık yudumun ilk kısmında gelip sönüyor resmen. Soğudukça bu tatlılık hafiflese de kaybolmuyor. Anaerobik işlemden geçmesine rağmen hiçbir fermente tat yoktu.
Sonraki demlemelerde kalınlığı bir tık artırıp süreyi kısaltıcam ve 1/15 oran kullanıcam. Daha da keyifli olucak gibi hissediyorum3E69CD33-817E-4307-9649-DE97CD8286DA.jpeg

Son düzenleme:
Sezy Frinsa Edun, kavrum 23.1
K-Ultra 8.0 klik,
RO + sweet water mineral kit, 3-2-3-5 formülü, 38GH 44KH 110ppm, 96C
15/240ml, 1/16, 3:00 dk
Aeropress ters yöntem, 50 ml blooming 1:00dk, 150ml ekle 2:00dk, 240ml tamamla 3:00 bas.

Aah üzümlü şıram, süper tatlı fermente meyve şerbeti. İnce öğütüm, az ajitasyon, yüksek sıcaklık ve uzun demleme. Bu reçeteye çok çalıştım karşılığını da aldım. Sırf bu kahve yüzünden vakum makinası sipariş verdim. Söyleyeceklerim bu kadar, iyi günler.

1707472525727.jpeg

Merhaba, kullanmış olduğunuz app nedir acaba

Sezy Frinsa Edun, kavrum 23.1
K-Ultra 8.0 klik,
RO + sweet water mineral kit, 3-2-3-5 formülü, 38GH 44KH 110ppm, 96C
15/240ml, 1/16, 3:00 dk
Aeropress ters yöntem, 50 ml blooming 1:00dk, 150ml ekle 2:00dk, 240ml tamamla 3:00 bas.

Aah üzümlü şıram, süper tatlı fermente meyve şerbeti. İnce öğütüm, az ajitasyon, yüksek sıcaklık ve uzun demleme. Bu reçeteye çok çalıştım karşılığını da aldım. Sırf bu kahve yüzünden vakum makinası sipariş verdim. Söyleyeceklerim bu kadar, iyi günler.

Ekli dosyayı görüntüle 31756

Merhaba, kullanmış olduğunuz app nedir acaba
DiFluid R2 refraktometre yazılımı. Cihaz olmadan kullanabilirsiniz ancak TDS değerini elle girmeniz gerekir.

Merhabalar kıymetli dostlar.
Forumdaki birçok arkadaş birçok güzel reçeteler paylaştılar, paylaşıyorlar, paylaşmaya devam edecekler.
Bu bağlamda bir konuya parmak basmak istiyorum. Malum demleye onlarca parametre etki ediyor.
Demleme aparatları ve filtreler çok pahalı değil, hadi onları bir şekilde temin ettik. Hadi suyu da ısıttık. Reçeteyi tam manasıyla uygulayabilmek için de kahveyi öğütmek gibi önemsiz bir detay kalıyor. Filim de burada kopuyor işte. Herkesin aynı marka ve model değirmen kullanması mümkün olmadığından reçeteye uygun kalınlıkta kahve öğütmek çok zor.
Keşke bir babayiğit çıksa da en sık kullanılan değirmen ve modelleri şöyle ayrıntılı bir şekilde karşılaştırıp güzel bir tablo yapsa. Bizde reçeteye uygun öğütüm yapabilsek. Ne güzel olurdu değil mi?

Şu sayfada bazı değirmenlerin var. Ne kadar doğrudur bilemiyorum:

Bir de birçok değirmen ayarını karşılaştıran, güncellenen bir excel dosyası var ama şimdi bulamadım.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Coffee Department
Çekirdek: Kolombiya El Refugio Natürel
Su Detayları: 92° Erikli
Toplam Süre: 2:25

Tadım Detayları: Aromada kakao ve portakalın sitrik karakteri kendisini belli ederken siyah çay ve hafif çiçeksilik eşlik ediyor.Lezzet aroma ile uyumlu kakao gerçekten çok vurgulu bir şekilde on planda sıcakken portakal eşlik ediyor ılıdıkça portakal ve malik esintiler belirgin olmaya başlıyor.Gövde orta yüksek,tadım sonrası lezzet orta diyebilirim.Ne olduğunu anlayana kadar fincanı bitirebileceğiniz güzel bir çekirdek.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Coffee Department
Çekirdek: Guatemala Rio Azul Yıkanmış
Su Detayları: 93° Erikli
Toplam Süre: 2:25

Tadım Detayları: Aroma oldukça çiçeksi ve zarif bir hissiyat veriyor,sitrik karakterini bu noktada hissettiriyor.Tadimda ise misket limonu ve yeşil elma gerçekten nokta atışı,çok keyifli,canlı,parlak,orta yüksek diyebileceğim bir asidite mevcut.Tadim sonrası ise kakao minvalinde bir tatla bitiş sunuyor kahve.Tadim sonrası lezzet orta-kısa,gövde bu demlemede düşük kaldı diyebilirim.Farkli parametrelerle mutlaka deneyeceğim,daha iyi bir demlemede burayı güncellerim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Archer’s Coffee Dubai / Inmaculada Farms Kolombiya Pink B.&Castillo Doğal Anaerobik

Inmaculada’yı epeydir merak ediyordum, ilk kez deneyimleme fırsatım oldu. Paketi ilk açtığımdaki izlenimim oldukça light bir kavrum olduğuydu, sitelerine baktığımda da bunu doğrulamış oldum. Kendi 5 lik kavrum denemelerinde 2.seviyede kalıyor.

Demlerken o kadar hoş kokular geliyordu ki süreleri zor yakaladım burnumu kaldırıp :D Bardakta da bu kokulara yakın tatlar hakimdi. Özellikle kırmızı elma çok netti. Olgunlaşmış bir elmayı sertçe ısırdığınızda, ağzınızda oluşan şeker yemişçesine ki tatlılık yudumun ilk kısmında gelip sönüyor resmen. Soğudukça bu tatlılık hafiflese de kaybolmuyor. Anaerobik işlemden geçmesine rağmen hiçbir fermente tat yoktu.
Sonraki demlemelerde kalınlığı bir tık artırıp süreyi kısaltıcam ve 1/15 oran kullanıcam. Daha da keyifli olucak gibi hissediyorumEkli dosyayı görüntüle 31645
bu kahveden ben de aldım yakın zamanda, kivi ve tatlı mor erik baskındı benim demlememde.
Ufak bir bilgilendirme yapayım bu kahvenin tamamı inmaculada çiftliğinin kahvesi değil. Inmaculadanın çevre küçük üreticileri desteklemek ve küresel ısınmaya karşı korumak için başlattığı "fellow" programının ürünü. tabi inmaculada standartlarına uyan kahveleri alıyorlar (ne kadar kendi kahvelerinden ilave ettiklerini bilmemekle beraber) ve onları kendi standartlarında fermantasyon işlemine tabi tutuyorlar. Burada aslında kıymetli olan fermantasyon/ğost fermantasyonun doğru ve kontrollü yapıldığında bardağa ne kadar kaliteli yansıdığı. gerçekten bu kahvenin tat profili red ya da black honey process kahveler gibi tertemiz.
Afiyetler olsun.

Müteakip bilgiler için: Inmaculada fellows program

bu kahveden ben de aldım yakın zamanda, kivi ve tatlı mor erik baskındı benim demlememde.
Ufak bir bilgilendirme yapayım bu kahvenin tamamı inmaculada çiftliğinin kahvesi değil. Inmaculadanın çevre küçük üreticileri desteklemek ve küresel ısınmaya karşı korumak için başlattığı "fellow" programının ürünü. tabi inmaculada standartlarına uyan kahveleri alıyorlar (ne kadar kendi kahvelerinden ilave ettiklerini bilmemekle beraber) ve onları kendi standartlarında fermantasyon işlemine tabi tutuyorlar. Burada aslında kıymetli olan fermantasyon/ğost fermantasyonun doğru ve kontrollü yapıldığında bardağa ne kadar kaliteli yansıdığı. gerçekten bu kahvenin tat profili red ya da black honey process kahveler gibi tertemiz.
Afiyetler olsun.

Müteakip bilgiler için: Inmaculada fellows program
Size de afiyet olsun; "Fellow" ibaresi benim de ilgimi çekmişti ancak derinlemesine bir araştırmaya girişmemiştim, benim açımdan güzel ve faydalı bir bilgilendirme oldu bu yönüyle. Yanlış hatırlamıyorsam LPET'ın da "Neighbours and Friends" diye benzer bir projesi vardı.

Özelden kullanmış olduğunuz reçeteyi de iletebilirseniz memnun olurum. Belki kahvenin farklı bir yönünü deneyimlemiş olurum.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Coffee Department
Çekirdek: Kenya Ndaroini Yıkanmış
Öğütüm Detayları: 1zpresso K-Max 50
Su Detayları: 100° Erikli
Toplam Süre: 3:05
Kahve Miktarı: 30
Oran: 1/16,6

Demleme Basamakları: James Hoffman Ultimate V60 reçetesi,başlamadan kahve yatağında bir oyuk oluşturulur,su kaynar kaynamaz 60 gr su ekleyip demleyiciye sert ve seri bir şekilde tur attırılır( bu kısım 30. saniyeye kadar bitmiş olmalı),1:05 den 1:15 e kadar 300 gr a tamamlanır,kalan su 1:45 e kadar daireler oluşturularak dökülür,hemen ardından kaşıkla 2 tur saat yönü tersi ve 2 tur saat yönü hafifçe karıştırılır,kahve yatağı dökülmeyecek şekilde alçalınca demleyiciye saat yönü hafifçe 2 tur attırılır.

Tadım Detayları: Çekirdeği farklı bir kavurucudan da denemiştim,tadım ve reçete konusunda benzeşme söz konusu diyebilirim.İki reçete de çetrefilli ve çıktılar Kenya teruarı karakterize idi bence.Bu demleme özelinde C.D. kavrumundan elde ettiğim en iyi Ndaroini fincanı idi.Diger demlemelerde de domates fazlasıyla on planda iken bu demlemede gerilemiş,greyfurdun eşlik ettiği,sıcakken gayet dengeli ancak soğudukça tatlılaşan gövdeli bir çıktı elde ettim.Hatta o kadar tatlılaşıyor ki pekmezimsi bir damak hissiyatı bırakıyor.Elinizde varsa ve iki kişilik demleme istiyorsanız mutlaka şans vermeniz gereken bir reçete diyebilirim.

Montag, Etiyopya Funky Berry, Natural
Orea v3, Kalita 185 filtre
12 gr kahve, 200 ml su
Comandante 20 klik
Nestle su, 94 derece

Dripper'ı ve karafı güzelce ısıttıktan sonra 4x50, 30 saniye arayla... Süzülme bitişi 2 dakika, 50 saniye.
Kahve 15. gününde çok güzel bir naturel Etiyopya. Bu tadı özlemişim. Gaz salınımı için beklemeyi düşünüyordum, vazgeçtim. Şarapsı ve gayet tatlı, meyve meyve bir kahve. Süzülmenin bitişi beni korkutsa da herhangi bir acılık yok. Tavsiye ederim, afiyetler olsun.

Son düzenleme:
Archer's El Salvador Finca El Cerro Pacamara Natural Anaerobic
CMD 19 Klik / Hario Bol Poşet / V60 02
Nestle Purelife/ 91C
18/280 Kahve-Su oranı
54-150-280 / Bitiş 3.00

Pacamara en sevdiğim varyetelerden olduğundan ve şimdiye kadar denediklerim hep karakteristik, sürprizli sonuçlar verdiğinden bu kahve özelindeki beklentimi oldukça yüksek tutmuştum.

Paketin neredeyse sonuna geldim, birçok reçete denedim sonucunda ise kesinlikle beklentimin altında kaldı. Genel olarak gövde düşük, asiditesi orta bardaklar elde ettim. Kötü bir kahve mi, kesinlikle hayır. Fakat farklı ve çok başarılı bir kahve de değil. Son derece düz bir bardak sunuyor, tatlılık baştan sona tek düze devam ediyor. Tatlılık çoğu zaman severim fakat bu tatlılığın ayırt edici bir yönü yoktu. Anaerobik işlem de olunca bir tık daha iddialı sonuçlar beklemiştim; iddialıdan kastım paket üzerinde yazan 'chocolate brownie" den Sao Pedro gibi bir tattı örneğin.

Ekli dosyalar

• IMG_3028.jpeg
    IMG_3028.jpeg
    78.8 KB · Görüntüleme: 16

Sonraki demlemelerde kalınlığı bir tık artırıp süreyi kısaltıcam ve 1/15 oran kullanıcam. Daha da keyifli olucak gibi hissediyorumEkli dosyayı görüntüle 31645
bugün bu kahveyi tekrar denedim, kadimler efendisi sevgili @zebercet in "inceye git moruk, öyle daha bi iyi oldu" tavsiyesi ile ince öğüterek;
18/300
kono meimon
Fellow Ode G2 4.0
nestle+buzdağı 50/50 yaklaşık 68-70 ppm civarı 92 derece
100-100-100
tbt: 2:40
pink lady elması şerbeti oldu. 0 bitterlik, %100 tatlılık.

Geri