• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@Niji Coffee Co.
La Loma, Sidra
Aeropress
13 gr kahve, 200 ml su
Comandante 18 klik
Nestle su, 92 derece
Tek kağıt, güzelce ısıt. Düz yöntem önce 13 gr kahve sonra 30 saniyede 200 ml su. 1 dakika 30 saniyede basmaya başla, 2 dakikada tıs sesi gelsin.

Gayet canlı bir fincan oldu. Orea ile 2. pakete geçmişken dün hanımla bir çılgınlık yapalım diye Aeropress ile demledik ve sonuç gayet güzel. Çaysılık kendini hafif hissettiriyor, o yüzden 1 tık daha ince öğütümle daha iyi olacaktır. Afiyetler olsun.

Not: Niji'nin kahveleri ile Orea arasında müthiş bir uyum var.

@Niji Coffee Co.
La Loma, Sidra
Aeropress
13 gr kahve, 200 ml su
Comandante 18 klik
Nestle su, 92 derece
Tek kağıt, güzelce ısıt. Düz yöntem önce 13 gr kahve sonra 30 saniyede 200 ml su. 1 dakika 30 saniyede basmaya başla, 2 dakikada tıs sesi gelsin.

Gayet canlı bir fincan oldu. Orea ile 2. pakete geçmişken dün hanımla bir çılgınlık yapalım diye Aeropress ile demledik ve sonuç gayet güzel. Çaysılık kendini hafif hissettiriyor, o yüzden 1 tık daha ince öğütümle daha iyi olacaktır. Afiyetler olsun.

Not: Niji'nin kahveleri ile Orea arasında müthiş bir uyum var.
Afiyet olsun , beğendiğinize sevindim ☕👌🏻

Kavurucu: AILA Speciality Coffee
Çekirdek: Pache Wild Yeast F.
Demleme Yöntemi: Timemore Crystal Eye 01 (Cafec Traditional)
Öğütüm: Cmd 20 Click
Kahve Miktarı: 15 gram
Su Miktarı: 236 gr (Uludağ Premium)
Toplam Süre: 2.28

Haşim abi yemenin yanında göndermiş, kavrum olarak çok başarılı üzerindeki tadım notlarından bağımsız ben baya tropik meyve tadı aldım. asiditesi çok keyifli hiç rahatsız etmiyor tatlılık bir tık ön planda tam istediğim gibi 😅

Merhabalar, bugün sevgili @blackeagle zafer arkadaşımdan aldığım kahvelere kavuştum kendisini ne zaman rahatsız etsem soru sorsam hiç bi zaman geri çevirmedi sağolsun sattım bitti olayı yok hem esnaf olarak hem insan olarak hemde kavurucu olarak şahane birisi. Birden fazla kahvesini aldım fakat bi tanesini bugün paylaşmak istedim sizinle

Kahve 30 Aralık kavrumlu Finca Momoto panama heirloom/natural

Kavurucu: Milestones coffee roastery
Demleme Yöntemi: lelit mara x
Su: Uludağ premium
Sıcaklık: 95 derece
Öğütücü: Niche zero/ 2
Giriş/çıkış/(BR) 18gr/51gr (1/2.83)
Zaman:36 saniye
Tadım notları:Sıcakken kokuda şeftali notaları tatda erik, soğudukça tatta şeftali notalarının baskınlaşması daha dengeli yumuşak

IMG_0306.jpeg

Filtre olarak Orea V2 mk2 kalita filtresi kullandım yine Uludağ premium su 93 derece fellow ode 8 klikte öğüttüm 25 gr blooming daha sonra 75 er gram 3 döküşte toplamda 250 gr olacak şekilde demlememi 2.54. saniyede tamamladım.

Tadım notları: Sanki yoğun bi şeftali suyunu sulandırırsınız ya aynen öyle tatlımsı şeftalimsi asidite düşük bi kahveydi beni kendine hayran bıraktı bırakın demlemeyi avuç avuç yemek istiyorum. Şiddetle tavsiye edilir. Eline sağlık @blackeagle

Yıkanmış kenya'yı çok fazla özlediğim aklıma geldikten sonra dolabımda sırasını bekleyen bu arkadaşı yataktan kalkıp bu saatte demledim.
Sonuç:İyi ki kalkmışım🤤
Tat : yıkanmış kenya s28 diyince aklınıza gelenler + @blackeagle imzası
20240113_030159.jpg

Kavurucu: Baristatus X Calibre Coffee
Kahve:
Yemen AL Ruwad XI
Dripper: Timemore B75 (Kalita Wave 185 Filtre)
Su: Uludağ Premium (99 derece)
Öğütüm: Comandante 24 klik
Oran: 12/200

Orea'nın base recipe 4 ile demledim, aslında bekleyecektim ama içmemek için elli tane sebep saydım sebepleri saydıkça farkettim ki ne kadar çok denemek istediğimi... bir tık over gibi acılık var ama o kadar kompleks ki acılık mı yoksa aldığım alkol hissiyatından mı bilemedim alkollü içecek diye verseler inanırım, arkadan tropikal meyveler geliyor. Kısaca ilginç bir deneyim oldu çok beğendim.

La illusion anaerobik, Kahve Fabrikası
Comandante 22 klik
Cafec osmotic Flow filtre, v60 dripper
Merkeze döküş
Buzdağı su, 93 derece
13 gram kahve, 1 e 15 kahve su oranı
1 e 3 blooming sonrası iki döküş
Süzülmenin bitişi 2.00
Haribo şeker ve orman meyveleri ile kompleksliği bu şekilde elde edebildim.
Çikolata almak kolay komplekslik için uğraşmak gerek

Son düzenleme:
Kavurucu: Niji Coffee
Çekirdek:Matruşka #7 (kavrum 04.01)
Dripper: Kono meimon
Filtre: Hario 40'lı kutu
Öğütüm Detayları: Cmd 18 klik
Su Detayları: 92 derece Nestle pure+sweet water (88 ppm)
Toplam Süre: 02.10
Kahve Miktarı: 10 gr
Oran: 1/16

Demleme Basamakları: 30 gr ön demleme 30.sn'de 65 gr 1.dk'da 65 gr

Tadım Detayları: Koku ve damakta nane çok belirgin. Aftertaste gayet uzun, kremamsı. Koku tropikal meyve andırıyor. Soğudukça tatlılık artıyor. Müthiş bir demleme oldu.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2024-01-17 saat 13.17.15_62e86b07.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-01-17 saat 13.17.15_62e86b07.jpg
    45.2 KB · Görüntüleme: 21
Kavurucu: Niji Coffee
Çekirdek:Matruşka #7 (kavrum 04.01)
Dripper: Kono meimon
Filtre: Hario 40'lı kutu
Öğütüm Detayları: Cmd 18 klik
Su Detayları: 92 derece Nestle pure+sweet water (88 ppm)
Toplam Süre: 02.10
Kahve Miktarı: 10 gr
Oran: 1/16

Demleme Basamakları: 30 gr ön demleme 30.sn'de 65 gr 1.dk'da 65 gr

Tadım Detayları: Koku ve damakta nane çok belirgin. Aftertaste gayet uzun, kremamsı. Koku tropikal meyve andırıyor. Soğudukça tatlılık artıyor. Müthiş bir demleme oldu.
Afiyet olsun 🌿🚀

Niji Coffee Co
Matrushka #8
Kalita 155 Heavy Metal
1Zpresso K-Max 55
Nestle Pure Life 15 / 240 92°

Bire bir sitedeki tarifle demledim, buram buram yasemin buram buram yazılan tüm notalar, mogwai gibi muazzam bir kahve. Daha önce yerli bir kavurucudan bu lezzette bir kahve içmemiştim.

Afiyet oldu.

Niji Coffee Co
Matrushka #8
Kalita 155 Heavy Metal
1Zpresso K-Max 55
Nestle Pure Life 15 / 240 92°

Bire bir sitedeki tarifle demledim, buram buram yasemin buram buram yazılan tüm notalar, mogwai gibi muazzam bir kahve. Daha önce yerli bir kavurucudan bu lezzette bir kahve içmemiştim.

Afiyet oldu.
Bunu duymak bizim için gururdur …

Afiye olsun 🤍☕

Kahve : Asefa Dukamo Korma
Kavurucu : Kungpow Coffee
Oran : 12,5/200
Su : Peak Water 4.1
Dripper : Orea v3
Filtre : Kalita 185
Öğütüm : Cmd 23 klik
Reçete olarak Patrik Rolf’un Orea için kullandığı reçeteyi kullandım. 50 gram bloom 40.saniyede 50 gram su 1.20 de son 100 (50 si merkeze olacak şekilde). İlk yudumda kahve ağız sulandırıcı ananas kıvamında, ilerleyen safhalarda yerini güçlü bir karadut böğürtlene bırakıyor. Etiyopya candır diyelim 😊

Matruşka 8 için öğütüm k max için 35 klik, comandante de kaça denk geliyor i veya k max da 35 klik fine mı?

Matruşka 8 için öğütüm k max için 35 klik, comandante de kaça denk geliyor i veya k max da 35 klik fine mı?
K-max'ta 35 klik espresso gibi ince. Comandant'te 10 klik gibi bir şey...

Sitedeki reçete baya değişik. Deneyen olursa, sonucu merak ederim

HARIO V60
  • FİLTRE KAĞIDI: HARIO 40'LI KUTU
  • ÖĞÜTÜCÜ: 1ZPERSSO K MAX-35 CLIX
  • KETTLE: FELLOW 93 DERECE
  • REÇETE: 1*11
  • KAHVE GR: 13
  • EKSTRAKSİYON: 16,8%
Ön demleme 143 gr su 15 saniye de döküldü. hemen ardından 5 saniye elle karıştırma gerçekleşti. Bitiş: 1 dakika
Bardağınızda; zambak, yasemin, yeşil elma, sarı üzüm, şarapsı notalar alacaksınız.

K-max'ta 35 klik espresso gibi ince. Comandant'te 10 klik gibi bir şey...

Sitedeki reçete baya değişik. Deneyen olursa, sonucu merak ederim
Aynen , az önce demledim 10-11 klik arası. Cidden güzel kahve.

Arkadaşlar küçük bir katkı yapmak isterim. yeni olduğum için kahve karakteristiklerini daha yeni yeni tanımaya başlıyorum. Hal böyle olunca bol bol reçete denemesi yapmak durumunda kalıyorum. Bende kendimce şöyle bir tablo oluşturdum. İşimi epey kolaylaştırdı. Belki sizin de işinize yarar.

Ekli dosyalar

@LotCoffeeRoastery
Las Veraneras
Aeropress Tim tarifi
20 clik CMD
95C
Uludağ premium su

Karafta koku bombası, fincanda lezzet bombası. Yumuşacık çiçeksi, reyhan buram buram farklı bir deneyim. Çok sevdiğim bir çekirdek oldu. Denemek isteyenlere bu tarifi öneririm.

Merhabalar kıymetli dostlar.
Forumdaki birçok arkadaş birçok güzel reçeteler paylaştılar, paylaşıyorlar, paylaşmaya devam edecekler.
Bu bağlamda bir konuya parmak basmak istiyorum. Malum demleye onlarca parametre etki ediyor.
Demleme aparatları ve filtreler çok pahalı değil, hadi onları bir şekilde temin ettik. Hadi suyu da ısıttık. Reçeteyi tam manasıyla uygulayabilmek için de kahveyi öğütmek gibi önemsiz bir detay kalıyor. Filim de burada kopuyor işte. Herkesin aynı marka ve model değirmen kullanması mümkün olmadığından reçeteye uygun kalınlıkta kahve öğütmek çok zor.
Keşke bir babayiğit çıksa da en sık kullanılan değirmen ve modelleri şöyle ayrıntılı bir şekilde karşılaştırıp güzel bir tablo yapsa. Bizde reçeteye uygun öğütüm yapabilsek. Ne güzel olurdu değil mi?

Nightjar Coffee Dubai / Rwanda Bumbogo Yıkanmış Red Bourbon
CMD 17 Klik / Pınar Madran / 93C
15,5 -248
45-147-248 (Bitiş 2.30)

Arkadaşım paketlerini görüp dizaynını beğenerek tesadüfen almış, ikram etti :D (Soldaki blend)
Dubai’deki kavurucuları takip etmeme rağmen daha önce ismini duymadığım bir kavurucuydu. Deneyim olarak da bence vasat bir yıkanmıştı. Akılda kalıcı bir yönü olmayan bir kahveydi.85cb08c3-2a89-47d3-a520-6416e8e5302c.jpeg

Son düzenleme:
Geri