Merhaba Murat Bey, Ethiopia Bombe çekirdeğimizde o hedeflediğiniz bal tatlılığını en üst seviyeye çıkarmak için kendi özel reçetemi sizinle paylaşmak isterim. Ben bu kahveyi demlerken 2024 WBrC üçüncüsü
Ryan Wibawa'dan ilham aldığım
"Double Immersion" yöntemini kullanıyorum. Bu teknik, kahvenin asiditesini dengelerken gövdedeki tatlılığı artırıyor.
Kullandığım parametreler tam olarak şöyle:
Su Profili: 92°C sıcaklıkta, 77 ppm değerinde Assu(33ppm) su kullanıyorum. Suyun içeriğini
Final Touch ile (2 damla Magnezyum, 3 damla Sodyum ve 3 damla Potasyum) optimize ediyorum. Bu mineral dengesi, meyvemsi tatları çok daha parlak hale getiriyor.
Ekipman & Oran: Hario Switch, 15gr kahve ve toplam 220ml su.
Teknik: 1. Vanayı kapatıp 100ml su döküyorum. 1:00 dakikaya kadar bekleyip vanayı açıyorum. 2. Vanayı tekrar kapatıp 120ml su daha ekliyorum. 1:50 dakikada vanayı tekrar açıyorum. 3. Toplam demleme süresini
2:30 dakikada bitiriyorum.
Bu yöntemle Bombe, tam istediğiniz gibi
bal tatlılığında ve mandalina benzeri dengeli bir asiditeye sahip oluyor. Ben genelde funky profilli kahvelerde 92 dereceyi koruyorum; ancak washed veya wet-hulled bir çekirdek demlersem sıcaklığı biraz daha artırıyorum, ve yaklaşık 2 senedir bu reçeteyle çok deniyorum ve çok seviyorum, belki bu forumdaki bu reçete daha önce aynısı denediniz mi ?