• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Flores Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Colove
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Colove

Barista
İsim
Faruk
Daha fazla  
İsim
Faruk
Yakın zamanda tanıdığım bu kavurucunun konusu olmadığını farkettim, ilk yazan ben olayım. Eskişehir konumlu bu kavurucunun işletmecisi Endonezyalı genç bir arkadaş, ismi Bagir. Instagram'da bir şekilde önüme düştükten sonra yeni yıl indirimi vesilesi ile denemek istedim, ve şu ana kadar denediğim tüm çekirdeklerini oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Kargo firmasının hatası kaynaklı bana gelen yanlış paketteki fazla çekirdekleri tereddütsüz hediye olarak kabul etmemi teklif etti Bagir, daha sonra eksik paketleri de yine hatırı sayılır hediyelerle gönderdi.

Hatalı paketteki fazladan gelen El Salvador çekirdeği son zamanlardaki en güzel keşfim oldu, iyi ki hatayla bana gelmiş dedim: ) Klasik tatlara yakın ama aneorobik yapısıyla her yudumun sonunda hafiften ince ve parlak yapısıyla dengeli oluşunu çok beğendiğim bir çekirdek oldu El Salvador. Denemek isteyenler, oldukça ince öğütüp 94 derece su ile bir şans verebilirler. Ben filtrede çok beğendim, eminim ki espressoda da güzel sonuçlar verecektir. https://floresroastery.com/product/el-savador-ochuspe/

İkinci denemekte olduğum çekirdek ise Etiyopya Bombe Asefa Dukamo Honey Process. Açıklamasında ne vadediyorsa bardakta aynı sonucu veren bir çekirdek, bunu da çok beğendim. https://floresroastery.com/product/ethiopia-bombe-honey/

Henüz gaz salınımı tamamlanmayan 2 paketim daha var, onları tükettikçe burada güncelleme yapacağım.

Bagir Endonezyalı olduğu için kahve adına birinci elden bir kaynak olması bence onu hem kavurmada hem de çekirdek temininde öne çıkarıyor. Henüz satışa çıkarmadığı bir kaç Endonezya çekirdeğini numune olarak göndermiş. İçlerinden bir tanesine bayıldım, bu çekirdek satışa çıktığında aynı kavrum kalitesinde ve iyi bir fiyatla çıkarsa uzun süre tüketeceğim bir çekirdek olur sanırım. Bu çekirdekten eğer burada yazmaya başlarsa kendisi bahsetse daha iyi olur. Bu numunelerden henüz denemediklerim de var, tahminimce memleketinden güzel çekirdekler çıkaracaktır kendisi.

Özetle, kavurduğu çekirdeklerin kalitesinden paketlerindeki detaylara verdiği öneme, müşteri ile doğrudan iletişiminden esnaflığına beğendiğim bir kavurucu oldu Flores Roastery. Kendisine buradaki başlığa firma yetkilisi olarak uğrayıp kendisini tanıtmasını tavsiye ettim, ilk fırsatta yazacağını belirtti. Yolu açık olsun.

Bagir candır. Yolu açık olsun. Başarılı bir kavurucu bana göre.

Bagir hocamın seçkisinden geçtiğimiz aylarda birkaç çekirdek deneyimledim ve çok beğendim. Kendisiyle de sohbet çok keyifli, işini severek yapan kişinin ürünlerinden belli oluyor zaten. Ayrıca sosyal medyada çok güzel içerikler de üretiyor.

Bagir ile 6-7 aydır bir tanışıklığım var. Etiyopya keramo favorimdi ancak stoklarda kalmadı. Genel anlamda kendi vizyonunu koyan bir arkadaş. Güncel seçkilerinden pek haberdar değilim açıkçası ancak fiyatları uygun tutmaya çalışıyor hep. Herkes kaliteli kahve içsin kafasında oluşu gerçekten çok hoş.

Merhaba herkese,
Bagir ben🙏🏻. Flores Roastery’nin arkasındaki kişiyim.

Yaklaşık 3 yıldır Türkiye’deyim ve Eskişehir’de yaşıyorum. Aslen Endonezyalıyım.
Flores Roastery’yi kurma sebebim, özellikle Endonezya kahvelerini burada daha doğru, sade ve anlaşılır bir şekilde tanıtabilmekti.

Bu süreçte, green coffee tarafında Ruso Exotic ile birlikte çalışarak, Endonezya’dan ilk etapta daha klasik profilli 3 kahveyi doğrudan kendi ithalatımızla getirmeyi başardık:
  • Arjuna – Wet Hulled
  • Guntur – Honey
  • Papandayan – Natural
Bu kahveler 100 g, 200 g ve 500 g paket seçenekleriyle satışta olacak.

Ayrıca küçük bir deneme seti olarak hazırladığımız Indonesia Series Box da olacak. Bu kutuda şu kahveler yer alıyor
  • Arjuna – Wet Hulled
  • Guntur – Honey Process
  • Papandayan – Natural
  • Frinsa Estate – Honey (Saccharomyces)
  • Sumatra – Wet Hulled
Her bir sachet 22 gram olarak hazırlandı.
(2 gramı öğütücü temizliği için pay bıraktık.)

Kutunun içine ayrıca Endonezya’dan özel olarak getirdiğimiz küçük hediyeler ve kendi denediğimiz demleme reçeteleri de ekledik.

Endonezya kahveleri için ilk satışımız 14 Şubat’ta başlayacak. Forumdaki arkadaşlara küçük bir teşekkür olarak, sadece Endonezya kahvelerinde geçerli olmak üzere 14–15 Şubat tarihleri arasında %20 indirim tanımladım.

Kod: floresendonezya20

Deneyen herkesin yorumuna, eleştirisine ve tadım notlarına gerçekten açığım. Bu forumdaki geri bildirimler benim için çok kıymetli, çünkü gelişmenin tek yolu dürüst geri dönüşler.

Burada adımın ve kahvelerin paylaşılması beni gerçekten mutlu etti. Zaman zaman ben de burada bulunup deneyimlerimi paylaşmaya çalışacağım.

Herkese selamlar,🖖
Bagir

2 aylık süreçte; Endonezya Frinsa Estate (Honey Saccharomyces) ve Sindoro (sweet plum), Etiyopya Keramo ve Bombe (Honey) , espresso için Brezilya Mogiana satın aldım. Öncelikle, paketleri ve kutuları çok başarılı.Her siparişte mutlaka yanına numunelik kahve ekledi sağ olsun.Reçete sorduğumda veya kahve seçerken gayet açıklayıcı ve kısa sürede cevaplıyor.Kullandığı reçeteleri detaylı olarak paylaşıyor.Light roast ve olabildiğince düşük ppm li su kullanmak gerekiyor.Önerisi ile sıcaklığı düşürüp bugün bombe yi tekrar denediğimde ballı mandalina suyu içiyormuş gibi lıkır lıkır aktı…Diğer kahveleri gibi bombe de efsane. Espreso/espresso bazlı içecekler için Mogiana gayet şahane lezzetli, gövdeli ve tatlı bir çekirdek.Sütle uyumu mükemmel.Aldığım tüm kahvelerden ve iletişiminden memnun olduğum bir kavurucu.Denemeyenler için şiddetle tavsiye ederim.

Ben de Bagir'in kahvelerini deneyen biri olarak daha önce denememiş olan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim. Özellikle Sindoro efsaneydi. Hoşgeldin dostum eline emeğine sağlık.

Hoş geldiniz. Instagram'da reels kaydırırken nitelikli kahve dükkanlarında espresso tadımınızı gördüğümde merak edip takip etmiştim, Instagram içerikleriniz ilgi çekici. Kahveleri de mutlaka deneyeceğim.

Merhaba herkese,
Bagir ben🙏🏻. Flores Roastery’nin arkasındaki kişiyim.

Yaklaşık 3 yıldır Türkiye’deyim ve Eskişehir’de yaşıyorum. Aslen Endonezyalıyım.
Flores Roastery’yi kurma sebebim, özellikle Endonezya kahvelerini burada daha doğru, sade ve anlaşılır bir şekilde tanıtabilmekti.

Bu süreçte, green coffee tarafında Ruso Exotic ile birlikte çalışarak, Endonezya’dan ilk etapta daha klasik profilli 3 kahveyi doğrudan kendi ithalatımızla getirmeyi başardık:
  • Arjuna – Wet Hulled
  • Guntur – Honey
  • Papandayan – Natural
Bu kahveler 100 g, 200 g ve 500 g paket seçenekleriyle satışta olacak.

Ayrıca küçük bir deneme seti olarak hazırladığımız Indonesia Series Box da olacak. Bu kutuda şu kahveler yer alıyor
  • Arjuna – Wet Hulled
  • Guntur – Honey Process
  • Papandayan – Natural
  • Frinsa Estate – Honey (Saccharomyces)
  • Sumatra – Wet Hulled
Her bir sachet 22 gram olarak hazırlandı.
(2 gramı öğütücü temizliği için pay bıraktık.)

Kutunun içine ayrıca Endonezya’dan özel olarak getirdiğimiz küçük hediyeler ve kendi denediğimiz demleme reçeteleri de ekledik.

Endonezya kahveleri için ilk satışımız 14 Şubat’ta başlayacak. Forumdaki arkadaşlara küçük bir teşekkür olarak, sadece Endonezya kahvelerinde geçerli olmak üzere 14–15 Şubat tarihleri arasında %20 indirim tanımladım.

Deneyen herkesin yorumuna, eleştirisine ve tadım notlarına gerçekten açığım. Bu forumdaki geri bildirimler benim için çok kıymetli, çünkü gelişmenin tek yolu dürüst geri dönüşler.

Burada adımın ve kahvelerin paylaşılması beni gerçekten mutlu etti. Zaman zaman ben de burada bulunup deneyimlerimi paylaşmaya çalışacağım.

Herkese selamlar,🖖
Bagir
Merhaba, bir gelişme var mı yoksa ben mi sitede göremedim?

Merhaba herkese,

Bugün itibariyle Endonezya kahvelerimizin satışı başladı.
Ayrıca Endonezya’dan getirdiğimiz deri el işçiliği ürünler de satışta.

14–15 Şubat tarihleri boyunca tüm Endonezya kahveleri ve deri ürünlerde %20 indirim geçerli.

Deneyen herkesin geri bildirimi benim için çok değerli.
Selamlar,
Bagir🙏🏻

Bütün Endonezya seçkisini denemiş bulunmaktayım. Toplam 5 kahve var -dı. Şu an sitede stok yok.

Frinsa Laktik ile ilk defa 2024 yılında tanışmıştık. O ilk günkü hasadın tadı 2025-2026 çekirdekleri ile benzer değil tabii, şimdi daha asidik ve kırmızı meyveli. Bu çekirdeği birkaç firmadan daha denemiştim. Bu kavrumda belli oldu ki bu çekirdeği diğer firmalar kadar açık kavurmamak lazımmış.

Kendi göz kararıma göre kavrumlar 75 agtron gibimsi hissettirdi. Sanırım Kuban kullanılıyordu. Üç tanesi direct trade, ki böyle bir şey görmek çok hoş.

En beğendiğim kahve Indonesia Papadayan Natural. Ama sanırım etiket yanlış basılmış çünkü özel hazırlanmış etiketlerde Papadayan yazarken sitede ve Google Maps'te Papandayan yazıyor.

85 agtron civarına çıkılırsa güzel olur bence.

Paket ile birlikte gelen yeşil çekirdeği masamın üstünde tutuyorum ve arada kokluyorum.

Son düzenleme:
Gözünüz deri ürünlerde olsun. Yakında çeşitler ekleneceğini duydum.

Şu an Timemore 800ml kettle için 3 renk seçenekli deri kılıf var. Isı kaybını önlemede yardımcı olur, hem de yakışıklı görünür. 🙂

Selamlar, tüm 5 kahveyi de deneyimledim. Hepsini oreada fast aparatı kullanarak farklı öğütüm derecelerinde farklı su sıcaklıkları ile demledim. 2.30-2.50 civarında sonuçlar elde ettim. Deneyimim doğrultusunda en iyi sonucu Papadayan verdi. Tadımda çok canlı erik ve böğürtlen hissettim. 12,5gr 750 mikron civarı öğütüm ile bu sonuca ulaştım. Sonrasında Frinsa en beğendiğim 2. kahve oldu, o da benzer şekilde çok güzel sonuç verdi. Guntur'u düzgün çözemedim hafif sulu bir tat verdi bu yüzden bu kahve hakkında pek yorum yapmayacağım ancak bu kahve de bana kalırsa potansiyel var. Sumatra pek bana hitap etmiyor, bitter çikolata vs tatları pek hoş bulmuyorum filtre demlemelerde. Ve son olarak Arjuna, bu kahveye hiç ısınamadım, bende mi bi hata vardı yoksa kavrum ile alakalı bir durum mu hiç bilmiyorum.
Total sıralamam:
PAPADAYAN > FRINSA > GUNTUR > SUMATRA > ARJUNA
olarak yapıyorum. Deneyimleyen diğer arkadaşların da yorumlarını merak ediyorum. Bence böyle temasal bir paket olması çok hoş. Umarım diğer roasterlardan da böyle işler görürüz.

Uzun süredir 5 Endonezya'yı tüketiyorum fakat ancak yazabiliyorum. Aralarında içerken en keyif aldığım çiçeksiliği ve diğer kahvelere göre daha kompleks yapısıyla Papandayan olsa da F/P olarak değerlendirdiğimde Guntur favorim oldu. Zira çok temiz ve keyifli bir kahve, bir dönem çok keyif alarak tükettiğim yıkanmış Kolombiyalara denk gelmiştim, Guntur farklı işlemden geçse de bana bu keyfi verdi. Arjuna'nın da bu konuda hakkını yememek lazım, o da bence Guntur'a epey yakın fakat asiditesi bir tık daha düşük ve biraz daha gövdeli. Frinsa'nın da en dikkatimi çeken yönü dengesi oldu. Sumatra bana pek hitap etmedi; gövdesi epey yüksek, asiditesi düşük ve damak kurutucu bir çekirdek. Fakat "klasik" kahve seven kişilerin bu çekirdeği seveceğini düşünüyorum. Nitekim daha önce demlediklerimi, "meyve çayı" gibi bulan bir arkadaşım Sumatra'ya bayıldı.

Benim açımdan 5 adet Endonezya kahvesini bir arada deneyimlemek keyifliydi.

Geri